kupus salata_vulgaris

petak, 27.11.2020.

zadovoljstvo

znate, kad me strefilo i kad sam svršija na kardiologiju doktora koji me 'sredija' pita sam samo jedu stvar 'doktore, jeste li Vi zadovoljni učinjenim?' odgovor je glasio 'da!'

šta oču reč. oču reč da kod svakog čivika na svitu ne može omanit unutrašnje zadovoljstvo učinjenim ako ono šta rad, radi predano. namjerno sam upotrijebio riječ predano a ne sa ljhbavlju, jer to je vrlo bitna razlika. predano znači da je u izvršenje utkan ljudski karakter, a znamo da je isti vrlo variabilan, sa ljubavlju može značitii da je učinjeno i iz ljubavi prema novcu, a isto tako i prema umjetnosti, ovisi o karakteru.

za predani rad ljudi ne traže posebne nagrade, čak ni priznanja, jedino im je bitno da netko to zna cijeniti, a lako se prepoznaju. ne hvalisaju se učinjenim, ne stvaraju podlogu za opravdanja u stilu 'pa znate, s obzirom na stanje...... blabla', jednostavno kažu 'da', jer nema potrebe objašnjavati nešto što drugi ne razumije, i šta je najinteresantnije pritom im bude čak i malo neugodno, jer sve veličine u njihovoj velikosti krasi skromnost.

tako da kad idući put budete imali posla sa meštrima bilo koje vrste, pa čak i onim znanstvenim, samo ih pitajte jesu li oni zadovoljni učinjenim, znati će te jel uskoro trebate tražit novog meštra il će ono šta su napravili dočekat i vaše unuke. unuke sam namjerno spomenija jer je ovo ode sve gerijatrija :)

27.11.2020. u 11:40 • 15 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima