kupus_vulgaris

subota, 18.03.2017.

mačak

svi znate onu pismu od balaževića 'imo sam strašnog petla, bio je pravi đavo...itd'. e ali moja priča nije o pivcu nego o mačku, mojem mačku, koji je isto tako pravi 'đavo', kad bi ga se pustilo.

priča počinje u neko prošlo vrime kad je milo dijete poželilo imati kućnog ljubimca. kako sam ja želio sve najbolje svom milom djetetu, kao i sretno zaposlenom, tako sam jednog dana donio kući malog mačića, lip ka slika, siv, pametni očiju i malo preplašen. kako san ga pustija u kuću (stan) tako se odma zavuka ispo kauča, ka da je zna da je to ukućanima najmilija destinacija, i osta tamo tri dana. proviriva bi samo po noći da ide nešto poist i oma nazad. milo dite je oma postavilo pitanje:

- kako ćemo ga zvat?
- tom
- zašto tom!?
- zato šta je kratko, lako se izgovara, lovi miševe, sive je boje, i znaš li ijednog takvog mačka koji se ne zove tom.

tom je, iako sam ga ja oduvik zva mačak, tako rasta i pomalo se prilagodija na ukućane. je da mu nije bilo lako jer ga je milo dijete ugnjavilo svojom ljubavlju koja ne prestaje ni dan danas, jedva se želi riješit njenog 'toplog' stiska, a mora je podnosit i sve variabilne osjećaje jedne dalmatinske familije. šta oče reč, da kada bi se uvatili u konstruktivnu raspravu, mačak bi oma oša pod kauć, biće zato šta je od malena to prepozna ka siguran prostor, sve dok ga nije prerasta. jednom smo morali dizat cili kauć jer se bija zaglavija.

no kako bilo mačak se prilagodija na životne okolnosti, jer mu druge nije bilo, i izrasta u jedno milo stvorenje, ne previše zahtjevno. kako je rasta tako su se u njemu probudili prirodni nagoni, koje imaju i ljudi, i jednog dana je počeja zapišavat svoj teritorij. šefika je oma skočila:

- jebate, toma je uvatija pubertet!
- e, i?
- šta ćemo sad?
- kako šta ćemo?
- pa...očemo ga dat uškopit?
- jebate! jes' ti normalna!? zamisli da si ti muško i da te neko oče uškopit? kako bi se ti osijećala?
- a, je...imaš prav. baš to i nije nešto humano :(
- dašta da nije humano kad ti otkinu jaja samo zato šta nad time imaš moć i nemoš se usprotivit!

i tako je mačak osta sa svojim jajima i dalje zapišava svoj teritorij. svi su bili sritni i zadovoljni, a najviše mačak. je da se onda zapišano pralo kvasinom, al malo po malo svi su se navikli na to da mačak, isto ka i ljudi, ima svoje potrebe i da triba uspostavit miran suživot. sve do jednog dana kada je napa šefiku.

- jebate, vidi toma šta radi!
- šta radi?
- evo me uvatija za rukav od kućne vešte i napalija se.
- vid' stvarno! :) ala jebate šta šlajfa :)))
- ma šta šlajfa! jeben te manita učini nešto!
- šta ću učinit?
- kako šta ćeš učinit!? pa makni ga!
- kako ću ga maknit? viš da je u ekstazi :))) kako bi tebi bilo da da te neko prekine?
- i šta ću ja sad?
- ništa. stoj mirno. kod mačaka ti to puno ne treje. one nisu ka i mi.

i tako je i bilo. svi smo se pomalo navikli na mačkovo novo stanje. je da je u početku milom djetetu to bilo čudno, ali i ono je shvatilo šta se sa mačkom događa kada je ušlo u pubertet. sada je situacija puno ležernija. namistimo se na kauč gledat zločinačke umove, a mačak skuži da smo zaokupljeni i koristi priliku.

- evo ga opet :)
- šta ga evo opet!?
- pa tom!
- šta tom?
- pa jebe zrak! jeben te blentava :)))

18.03.2017. u 10:52 • 37 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.03.2017.

prasak

prošlo je već neko vrime da oni znanstvanici nisu ništa objavili, zadnja objava je bila da je svemir hologramski prikaz. normalno dva redikula su postavili teoriju i tako izazvali jal u znanstvenoj zajednici između suprostavljenih struja koji se sada trse da dokaži ili opovrgnu njiovu teoriju.

kad već spominjen teorije, a neću o teorijama zavjere, onda meni nikako nije jasno zašto onog ajnštajna drže nekin velikin znanstvenikon kad se zna da je sav njegov znanstveni rad baziran na teoriji. a najznačajnija mu je teorija relativiteta za čiju ideju je zaslužan njegov punac srbin koji mu je kad mu se mladi albert potužio da ne nalazi zajednički jezik sa ćeron mu milevon odgovorija 'sve ti je to relativno moj alberte'. i sad je on veliki znanstvenik a da još nije dokazano da te njegove teorije rade. za razliku od alberta, tesla nije znanstvenik nego izumitelj, koji je isto tako srbin ali praktičar i njegove umotvorine rade, nije znanstvenik jerbo nije postavija nijednu teoriju nego se odma uvatija praktičnog rada.

iz nedaleke prošlosti znamo da teorija i praksa nisu isto i ne idu zajedno. eto npr. u bivšoj državi smo imali teoriju i praksu samoupravnog socijalizma, skraćeno, tipss, u prijevodu na današnju terminologiju to bi značilo, 'istočnoeuropska demokracija' koja nikako nije mogla saživit jer su ovi teoretičari palamudili o jednakosti dok su praktičari krali, tako je i danas samo šta teoretičari danas kažu da smo svi ravnopravni, šta je isti kurac, a praktičari i dalje kradu, iako je poznato je da je teorija bez prakse nekorisna, a praksa bez teorije pogubna, šta se i dogodilo.

no mene u ciloj toj priči najviše intrigira teorija velikog praska. neki tamo astro fizičari, ka šta je i anštajn, su smislili teoriju da je svemir nasta usljed jednog velikog praska i da se od tad neprestano širi, šta sad ona dvojica sa početka priče oće pobit, ali pošto su oni uvaženi članovi znanstvene zajednice onda se te pizdarije šta oni pričaju ne tretiraju ka teorija urote nego kao znanstvena hipoteza, baj d'vej hipoteza je na još nižim granama nego teorija. po meni taj veliki prasak se dogodija na novu godinu u petak 13-tog. i sa će te se vi pitat kako je to moguće. lipo, jer teoretski je sve moguće.

jel petak dan za metak? je. jel se posnin sexa kaže da su se prasnili? je. e sad zamislite da se ste se prasnili na petak 13-og i da je taj sex bija za pamćenje. jel se oćete opet prasnit? oćete. jel to širenje svemira? je. jel to isto ka i teorija velikog praska? je.

e ali pošto je to teorija to znači i da nemora bit tako. evo npr. dođe petak i jedva čekan završit sa poslon. zašto? zato šta dolazi vikend i šta san se napalija mrknit šefiku. teoretski je moguće da se nas dvoje prasnemo, ali na to utječu mnogi drugi čimbenici ka npr. jel milo djete tu večer izašlo vanka i dokad će stat, jel na dnevniku bilo govora o nezaposlenosti i poskupljenjima, jel poslin dnevnika koja turska serija, pa onda jesu'l nakon te turske serije avionske nesriće, pa onda jel oni program o top šefu ima rivers gledanja unatrag, pa onda ako je uletilo milo djete poremetilo je kontinijum svemira jer ono oće gledat zločinačke umove. i tako od teorije velikog praska ostane samo svemirska maglica ali teorija živi dalje, do idućeg petka, isto ka i ona ajnštanova o relativitetu. a more bit da se to i njemu dogodilo.

13.03.2017. u 17:32 • 18 KomentaraPrint#

četvrtak, 09.03.2017.

dijeta

- stretan ti dan žena, žena moja :)
- ajmeee sitija si se :)))
- dašta da ću ce sitit, ti si mi u mislima :)
- a jel', znan ja šta je tebi u mislima, pohotniče jedan :)))
- vid' nje, zna čitat misli :)
- ae, da te neznan morala bi te tražit :)))
- eto, uštedija san ti trud i vrime :)
- koji si ti....:))))

prošlo vrime od obida (lešo kauli, pečeni kauli sa vrhnjem, pureća đigerica, jaja naoko, marinirane srdele, pečene bukovače, zelena salata, pjenica od manga sa curryem, senf sa medom, valjada još nešto).

- ručak ti je bija super :)
- aj, baš mi je drago da ti se svidilo :)))
- iden ja ubit oko.
- aj, ka ću te zvat?
- netribaš se zamarat sričo moja :)))

...večer, 21:10, RTL, "tri-dva-jedan, kuhaj"

- znaš da smo se sisata i ja dogovarale oko prijave u tri-dva-jeda, kuhaj.
- jel'?
- je, i ona je zainteresirana
- pa prijavite se
- očemo, al najprije triba ispunit formular u kojem je pitanje 'kakav je vaš odnos' i ne znan šta ću stavit.
- a štaš stavit? lezbače niste pa nemoš stavit da ste u vezi, nemoš reč da ste prijateljice jer se svako malo posvađate, najbolje da staviš da je odnos interesni.
- kako to misliš!? pa ne idemo tamo iz interesa!
- a koji kurac onda idete tamo?
- kako koji kurac? pa da usavršimo svoje vještine kuhanja.
- jel'? i koje će baj d' vej bit na televiziji.
- pa znaš da mi je to problem. ne bi tila da odma ispadnemo pa da nas poslin zajebaju, a ne bi bila ni dobra reklama za tražit posal.
- ma šta te briga, uvik moš kuvat za beskučnike ka i sisata.
- a je si ti ukurcu, pa šta ću onda ić kuvat na televiziju to mogu i ovako
- znači, ipak interes :)
- aj ne pizdi.

....

- morat ću na dijetu.
- štaš činit?
- iden na dijetu!
- šta će ti?
- znaš ti da televizija deblja sedan kila.
- jel'? a odakle ti to?
- pa to svi kažu.
- ko? oni šta su bili na televiziju?
- e, al ti to nisi vidija?
- šta ću vidit? kad nikog sa televizije neznan, a je, znan onu malu šta je glumila u kud puklo da puklo samo šta nju nije učinilo debljon nego večon.
- eto ti! jesan ja u pravu?
- ae, onda ti neš stat u ekran.
- aj ne seri :/ :p ....... diš?
- iđen utočit pive
- aj i meni utoči vina.
- kolko'š leda?
- stavi dvi kocke. a šta ti misliš?
- šta?
- kako šta! pa ovo šta san ti rekla!
- koje? ovo o kuhanju ili o djeti?
- aj nepravi se glup, pa o djeti, naravno!
- a to!? ja mislin da si ti infišala
- nu luda čovika!
- šta san ja sad lud? ne razumin!?
- a jeben te blentava, zar ti ne vidiš da san se ja udebljala!
- ti!? udebljala? kad? ne, nisam primjetija, ti si meni uvik lipa :)))
- aj ne seri! jel ti misliš da ja moran ić na dijetu?
- ne, ne mislin! ja mislin da se ti samo tribaš dignit sa kauča, a bilo bi ti dobro i da piješ manje vina, znaš da alkohol deblja. uostalom ako ti je to problem počni koristit one sprave šta si kupila a sad skupljaju prašinu.
- ti si stvarno nemoguć! s tobon se ne može razgovarat. čoviku ubiješ svaku volju da poradi na sebi.
- šta san sad krivo reka???
- muči!!!

09.03.2017. u 13:07 • 11 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima