ponedjeljak, 23.05.2022.

Nema volje za bolje


Energetski dodatak

Većina umirovljenika dobila je energetski dodatak. Ja ga nisam dobila. Niti bi ga trebala dobiti da logika vlada. Jer imam OPG uz mirovinu, nikakvih obaveza prema državi. Ipak okrenem nekoliko desetaka tisuća kuna i nema moralne osnove da dobijem taj dodatak. Međutim, ima puno onih u RH koji imaju OPG uz mirovinu, pa su primili taj energetski dodatak. Marival je presudilo to što uz mirovinu i radi 4 sata ( uplaćuje sin 1000 kuna doprinosa za mirovinsko i zdravstvo ), pa sam prešla 4100 kuna da bi ostvarila pravo na energetski. Mashala…

Rad na crno

Znam mnoge koji uz mirovinu svakodnevno idu u rezidbu maslina. Kako je Istra godinama najbolja maslinarska regija na svijetu, ima tih maslina, a ima i rezača „na crno“. Nadnica od 500-700 kuna dnevno. I mnogi su Muse, Jože, Ivani… dobili energetski dodatak. Pa mnogi dijele po fejsbucima objave o RH kao govnarskoj državi i ne vide da su u stvari oni govno od čovika. Pa kad im Marival to kaže u lice, onda sam ja nacionalista, fašista i šta sve ne….
Pa ima ta Istra nebrojeno kuća za odmor. Sve se praši od čišćenja i održavanja „ na crno „. Cijena po satu od 70-100 kuna. Neki su dobili energetski dodatak, neki primaju naknadu za nezaposlene. Mashala, drugi put….

Down sindrom

Prošao mi jučer po plasteniku dobar poznanik koji ima dijete sa Down sindromom. Pohađa srednju školu za pomoćnog vrtlara. Pa treba odraditi praksu. Pa se obratio lokalnom komunalnom poduzeću kojega i on i njegova supruga i ja financiramo. Kako održavaju mnoge površine u gradu zasađene cvijećem, ta praksa nije trebala biti ni upitna, ni problem. A bila je problem jer se oni ne mogu baviti jednim downićem ( predrago stvorenje ). Oni bi se njima bavili da je u pitanju neki njihov prijatelj, poznanik, susjed…. Pa je taj koji je odbio njegovo dijete sa Down sindromom definitivno govno od čovika.

A samo malo dobre volje treba da bude bolje….


Eto...

- 05:44 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi