Snaga Tvokuna https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

subota, 15.05.2021.

15.05.2021. Škodilak naš voljeni

Hello ekipa ... evo meee !!
Auto je napokon tu. Ponosno stoji u dvorištu sa hrvatskim tablicama Škoda iz 2015.g, karavan, crni .... jedva čeka provod i izlete :) Jedva smo ga dočekali, jedva! Imali smo problema, pisala sam vam, ali onda smo naletili na Slavonca .... to je bilo to! Znala sam da ce sve biti uredu! Znala sam da xu uskoro vidjwti svoj auto.

Kada smo dolazili ovdje savjetovano nam je ne ici autom jer dug je to put, nema potrebe, ovdje je sve blizu ne treba nam auto bla bla! NE! To su gluposti. Mislim bilo je lijepo doletjeti s bebom od 9mj za 4h a ne se vozit 16h ... ali NE!! Bas zato sto imam bebu od godinu dana bas zato nam auto treba! Bas u nasem selu vlak nema prilaz za kolixa, ni lift ni nista, ssamo 700 stepenica. Trgovine su nam na 6km s tim da od zeljeznicke stanice do trgovine jos moras hodati oko 15min .. s bebom i sa 1000 stvari ... no !

Nasa ideja bila je prodati auto u HR i ovdje si kupiti novi uz nadoplatu ... pfff dream! Ne mozes prodat Škodilaka jer zbog svih razloga zbog kojih smo ga mi kupili nitko ga ne zeli! Mi smo razmisljali kao mala slavonska familija bez kuce/stana sa prosjecnim poslovima ali potrebom za autom. Neki ne presnazan da te ne ponese gas ali i da je registracija jeftinija, sta ce mi senzori i kamera pa imam oči, kamera za parkiranje wtf sta ce mi to, navigacija ah koda cemo igdje moc ic a po gradu znam sve a i imaju mobiteli navigaciju ... bluetooth nadomjestili Aux-om i mi sretni! Vozi, grije, hladi ima električne podizače i dobri stari manualni mjenjač ... sta ce ti vise!!! Ispada da je nepozeljan ... jebiga! Nama je vrh i za po Njemačkoj!

Odmah smo otišli do grada, neki vrhunski Dino park! Vrhunski predivno prostrani uredeno ... odmor za dusu!! K. Je setala i bila sva ponosna i bitna jer ima tona djece a ona hoda, baby patkice su se kupale u potočiću, dinosauri gdje god se okrenes, predivno!! Baas smo uzivali. Morali smo raditi brzi test ... prvi puta su mi zabili stapic u nos! Kada smo doselilo testirali su nas gurajuci stapic u grlo. Ne znam sto mi je gore! Negativni smo usli u park i uzivali!

Jucer smo isli u grad u trgovinu! Covjece! Nebo i zemlja! Uredno slozeno pregledno ... teska kontra ovim trgovinama u selu. Smjesno ali istinito! Imamo jos toliko parkova za posjetiti, toliko suma i jezera, prijatelja tu po susjednim mjestima! Kakav bi nam zivot bio da smo samo zatvoreni u ovom selu?? Nase selonje predivno, šuma je dvorište, ave je zeleno sve je prekrasno ... ali treba ti auto. Trrbas imat moc maknut se malo, odvesti se, istrazivati. Pa mladi smo .. kako nam.ne treba auto?!

Mozda su svi mislili da sam ja jado! Ona zena zatvorena doma sto ceka muza s placom i sretna je kad je kuca cista spremljena kad je rucak na srolu i kolac u pecnici, kad je dijete nahranjeno i ustirkano! Ali ja nisam takva!! Volim ugodit sebi i muzu s dobrim ruckom ali ne svaki dan. Kucu cistimo skupa generalno jednom tjedno, preko tjedna samo.one svakadnevene stvari kao srediti kuhinju, pokupiti za K. Kad namrvi i obrisati stol poslije jela ... sami smo nas dvoje ne planiram lizat kucu svaki dan. Dijete mi je zapravo vise prljavo sa crnim ispod noktiju jer se igra u pijesku, jer istrazuje i kopa, usta su joj uglavnom prljava od pijeska, lisca, grancica jer sve se to treba malo gricnut da vidimo kakvo je. Nagranjena je sretna i vesela, i ja sam nahranjena sretna i vesela uglavnom (imam crne minute o kojima najcesce ovdje pisem ali sam sretna onako u globalu jako), D. Je sretan nahranjen (on voli jako sam isprobavati odredene komade mesa, zacine, priloge, uziva u tome tako da zbilja ne moram svaki dan ja kuhati!), placu njegovu cekamo skupa jer tek smo dosli beba je malena a on jedini trenutno ima.posao. Čim budem.mogla raditi odoh i ja ! Pa zar nije najbolji osjecaj trositi novce koje si sam zaradio??
Opasno su se prevarili samnom! Moja prednost!!

Auto je vuse moj i baby K. ... nas dvije smo u Osijeku stalno bile na gasu ... vozale se na sve strane. Tako planiram i ovdje. Ne planiram vise biti zatocenik stana i dva parka. Treba istrazivati i.ispuniti dan. Treba upijati ljepote prirode dok mogu, dok sam doma i free ... skupljati inspiraciju udisati bogatstvo! Sretna sam !!

Prebrzo sam se trudila natipkat sve haha K. Je spavala pored mene pa se budila pa je post malo zbrckan. Sljedeci pisem u miru!!
Ne znam koristite li Instagram ?? Koliko vas ovdje bi otislo tamo pogledati slike kada bi ih obiavljivala? Priroda, krajolik, istrazivanja?? Ideja koja mi je pala na pamet cisto da docaram i vama sve sto.pisem ;)

Pisite mi !
Hvala vam na svim divnim komentarima! Presretna sam dok citam !

Pisem brzo ....

15.05.2021. u 09:25 • 10 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.