nedjelja, 24.01.2021.

SF Vijesti

Otvoreno pismo medicinske sestre KB Dubrava pokrenulo je lavinu reakcija:

"U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra. U 20 godina staža ovo nisam doživjela. Nepoštivanje epidemioloških mjera, alkohol u potocima, tambure, pjesma i ples. I sve to u prostoru bolnice u režiji djelatnika. Ne znam tko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije za aktere ovog događaja.

VD ravnatelja KB Dubrava , Ivica Lukšić, podnio je ostavku ministru Vili Berošu. Ponuđenu ostavku prenosimo u cijelosti:

„ Poštovani ministre Beroš, iako nisam imao nikakvih saznanja o događaju u bolnici kojoj sam ja na čelu kao vršitelj dužnosti ravnatelja, podnosim ostavku iz moralnih razloga. Nemam ni jedan valjani argument da bi opravdao ponašanje djelatnika kojima sam na čelu, pogotovo imajući u vidu da pacijenti umiru svakodnevno bez ikakve mogućnosti da bar na trenutak osjete dodir makar i jednog člana svoje obitelji. Uz iskrene isprike zbog događaja koji baca ljagu na izuzetno požrtvovan rad većine djelatnika, nadam se da će svi sudionici nemilog događaja biti primjereno kažnjeni kako se ovakvo nešto nikad više ne bi dogodilo.“

Ministar Vili Beroš nije prihvatio ostavku VD ravnatelja. Istovremeno naglašava kako će svi sudionici biti suspendirani i primjereno kažnjeni nakon utvrđivanja činjenica zato jer je ovakav događaj u bolnici ne samo nemoralan, već predstavlja i ozbiljnu ugrozu pacijenata koji se liječe i osoblja koji rade u kovid bolnici Dubrava. Istovremeno ćemo iznaći način da se omogući posjet najbližim srodnicima uz predočenje PCR testa, korištenje zaštitne opreme i poštivanje epidemioloških mjera.

Nakon što je snimka slavlja u Dubravi dospjela do njemačkih medija, zabranjen je ulazak u zemlju ( koja je suočena sa posvemašnjim zatvaranjem ) medicinskoj sestri koja se opraštala od svojih kolega na krajnje neprimjeren način.

Bez obzira na sveopću osudu snimke koja se pojavila u javnosti, "Volonterska kuhača Number one" gospodin Mate Janković obećao je pripremiti novi "tulum" na Trgu bana Jelačića uz vrhunske delicije za sve one koji podržavaju pokret " moraju se opustiti". Učešće je najavila i fejsbuk grupa " moraju se otpustiti".

- 06:10 -

Komentari (43) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi