Mehagina kći https://blog.dnevnik.hr/mehaginakci

nedjelja, 22.11.2020.

Prvi snijeg

Jutro je. Pijem kafu i čaj od peršuna. Nešto me stomak zeza. Čitam jutarnje vijesti. Magnifico ima novu pjesmu koja govori o slobodi, preporučuju da poslušam- "Say No When You Gotta Say Yes". Slušam. Nako je.

Rebel Wilson poručila: Svi imamo težak dan, šetajte, trčite, slušajte motivacijske snimke I njena fotka negdje na Bahamima. Ha ha ha, čuj, ko u Bosni nekome možeš bit motivacija?

Muškarac iz Sjeverne Sumatre postao milioner nakon što mu je meteorit upao u kuću. Ha ha ha, mene bi samo u glavu trefio, takve sam sreće.

Stiže film "Tom i Jerry": Hoće li popularni mačak i miš rivalstvo pretvoriti u prijateljstvo? E ovo je super vijest-bolje ovako nego sukobi. Gdje god postoje nesporazumi, društvo nije zdravo. Doduše to može izgledati simpa samo u crtanima.
Nova studija pokazala da muškarci brže gube antitijela protiv koronavirusa. I sad stručnjaci utvrđuju uzrok. Čuj,čuuuuuj…ispade da žene nisu slabiji pol, zaključujem ja samostručnjak u moru stručnjaka.

Čitam dalje. Preporučuju nam da odgledamo kako ruski astronauti ISS-a šetaju svemirom (evo gledam video). Zanimljivo. Kad sam bila mala htjela sam da budem astronaut, ali sam se predomislila. Mi se žalimo na zatvor, na samoizolaciju, a kako je njima? Dosadno brate…

Dosadi čovjeku mnogo toga. Evo ja idem na posao, a svaki dan mi treba 1 sat u jednom pravcu.

Skoro sam gledala na TV lika koji radi negdje u Beogradu, a da bi došao do svog randog mjesta treba mu samo sat da prođe kroz Beograd i sve one semafore. Plus sat vremena puta do Beograda. I priča on tako da putuje već 30 godina. Kad je prošlo 10 g kako je tako putovao, počeo je da ludi. Tražio je stručnu pomoć (opet ovi stručnjaci ha ha ha), ali mu nisu pomogli. A onda je sam sa sobom sjeo i razmislio kako sebi da pomogne? Krenuo je od toga šta najviše voli? Fudbalske utakmice je prosto obožavao. I smislio je ovo: u glavi je oformio dva fudbalska tima, jedan tim je bio za koji je on navijao a drugi protivnički. Kad bi prolazio pored semafora sa crvenim svjetlom, to bi značilo da su njegovi dali gol, a kad bi prolazio pored semafora za zelenim, to je značilo da su protivnici dali gol. Kaže da je jedva čekao semafor sa crvenim svjetlom. Kad je zeleno bilo psovao je. Narandzasto je značilo aut, jednom za njegovu ekipu, a jednom za protivničku. I tip govori ovo : ”Kad bi vi samo znali koliko se utakmica odigralo u mojoj glavi i to uzbudljivih! Kad je bilo nerješeno, ja sam jedva čekao sutra dan ,da idem na posao, samo da vidim kakav će biti rezultat!”

Genijalno!!! Ge-ni-ja-lno! Ovaj me oduševio. Moj drugar je rekao da je ovo bolesno. Bilo kako bilo, on je našao načina da ono što ga je dovodilo na ivicu ludila pretvori u uzbudljivu avanturu.

Evo moje avanture od juče. Zove se: “Prvi snijeg”. Brdo Smetovi. O njima sam pisala više puta…


















22.11.2020. u 11:29 • 39 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.