ponedjeljak, 21.01.2019.

Zdravlje je najveće bogatstvo


Teško čovjeku kada se razboli. U početku bolesti u potpunosti vjeruje liječnicima i u njih gleda kao u Boga. Ali kada shvati da su oni tako nemoćni i da u biti najviše vole samo „zdrave pacijente“, Shvatiš da si prepušten sam sebi i da si sam sebi najbolji doktor . Kad si došao do te spoznaje , tad si na konju. I tad tvoje liječenje može početi. Doktori uče na iskustvima pacijenata, ali niti jedan pacijent nije isti. Svi smo mi individue za sebe i prava je sreća naletiti na doktora koji je voljan zauzeti se za tebe i istraživati i pokušavati te izliječiti. Sa današnjim velikim bolesničkim iskustvom i brojnim dijagnozama, mogu uistinu zaključiti da je zdrava prehrana ključ svega. Uz zdravu prehranu važan je faktor za izlječenje tj, da uopće ne dođe do bolesti, izbjegavanje stresa. A na sve to mogu i dodati i vježbanje koje mora postati sastavan dio tvog života. E , da sam toga bila svjesna prije desetak godina, nebi sad popunjavala rupe u svom zdravlju.
Činjenica je da svi bježe od bolesnog čovjeka. Svi kao nešto imaju razumijevanja i kao suosjećaju s tobom , a prava istina je daleko od toga. Svi će ti pomoći možda jedanput, dvaput, ali vjerujte mi onda svi nestanu i pobjegnu glavom bez obzira. Neki od njih kao ne mogu vidjeti bolesnu osobu, nekima je žao, a neki ti namjerno ne žele pomoći. Ponavljam namjerno.
Čovjek je sam sebi najbolji doktor. To sada zasigurno znam. Da sam ja čekala doktore da mi pomognu odavno bi bila nepokretna. Žao mi je što kao mlađa osoba nisam to znala. Slijepo sam ih slušala i vjerovala da znaju što rade. S obzirom da svaki dan imam neki drugi zdravstveni problem, ja bi trebala svaki dan ići doktoru. A ja se liječim sama. Oni me samo vozaju od jednog do drugog, a na kraju ništa ne riješe. Za mene je najveći lijek što ja radim. Bez obzira što ujutru ne mogu na nogu i što me svaka kost boli, ja se svako jutro uredno dignem i odradim svoj posao. I to posao koji ujedno i mrzim i volim.

- 07:53 -

Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

Vesele i manje vesele priče jedne Šuše.

Skitnica srca

Oduvijek me privlačilo ono nepoznato i na oko nedostižno.
I onda kad to postignem prestaje mi biti zanimljivo.
To sam ja .
Vječito u traženju.
Vječito u lutanju.
Gladna znanja.
Gladna dobrote.
Gladna ljubavi.
Najviše ljubavi.
Ljubavi koju sam upoznala u stihovima nepoznatih pjesnika.
Ljubavi koju sam vidjela kod slučajnih prolaznika.
Ljubavi koju sam skoro dotakla, ali onda je izabrala nekog drugog.
I uvijek to tako meni biva. Ali ne ljutim se. Jer i Ljubav zna da ću je ja čekati.
I u žudnji i u čežnji da ću je poželjeti još više. I još jače. I uhvatit ću je.
A onda pustiti. I opet strepiti za novim prilikama. Jer to sam ja;
Vječna lutalica koja uvijek traži nešto više.
Strastveni kolekcionar lijepih riječi i gospodskih manira.
Riznica tajni i neispričanih priča.
To sam samo ja.

JEDNA MALA ŠUŠA

Linkovi

......moj prvi post

Važno je.....ne sekirati se!!!









Flag Counter

Od 25.07.2021.