nedjelja, 26.09.2021.

Potraga za ubojicom

Svakakvih vijesti pročitam. Neke me šokiraju, neke razljute, neke razvesele, neke potaknu na razmišljanje.....I uvijek se pitam što je istina u svim tim vijestima, jer smatram da bi na temelju istinitih podataka čovjek lakše donio neki suvisli zaključak. Često imam osjećaj da dobijem nepotpune informacije i za to često krivim novinare. Nekako mi se čini da novinari sve manje tragaju za istinom, a sve više nastoje biti i sudac i porota. U zadnje vrijeme često mi se motala po glavi nesretna smrt mladića u Lošinju nakon što sam odgledala prilog u Potrazi.

I tako bi trebala znati da je najveći krivac za smrt nesretnog mladića MORH koji nije poslao vojni helikopter da se povrijeđenog sa otoka prebaci do bolnice u Rijeci. Bez potrebnog papira koji mora biti poslan da bi helikopter uopće krenuo. Što će nam papiri, iako za taj papir ne treba mnogo više vremena od onog koji vam treba da bi nazvali taj isti MORH. Jer baš kao što ni svaka anonimna dojava o podmetnutoj bombi ne mora biti istinita ( a postupati će se po svakoj takvoj dojavi bila istinita ili lažna ) tako ni svaki poziv za potrebu polijetanja helikoptera ne mora biti istinit. Neosporno je da je u našoj zemlji sa tisuću otoka Hitna medicinska helikopterska služba neophodna i da bi za njeno postojanje bilo potrebno daleko manje sredstava iz državnog proračuna od onih koja se izdvajaju za razno razne udruge, agencije, povjerenstva i ine gluposti.

Ja se pitam gdje je u toj priči otac nesretnog mladića. Podatke je iznosila majka koja je već poduzela neke korake da se tuži MORH, a za vrijeme nesretnog događaja nije bila na otoku. Doznali smo tako da se nesretni mladić prije povratka toj kući na otoku proveselio sa društvom zbog rođenja nećaka. Došao pred vrata, pa kako ih ključem nije uspio otvoriti, probao je razbiti drveni dio ulaznih vrata. Promašio je drveni dio, pogodio stakleni i tu je očito došlo do ozljede kojom je izgubio mnogo krvi. Pa moja bujna mašta ( valjda kao posljedica noćnih gledanja onih ubojstava u Midsomeru ) zamišlja je li neko, namjerno ili slučajno, ostavio ključ u bravi sa suprotne strane. Meni se to jednom dogodilo da sam ostavila ključ, pa je sin zabrinut za moj život razvalio vrata jer od ključa nije bilo koristi i napokon me probudio:). Pa se pitam da li je hitnu otac pozvao odmah ili tek kad je već bilo kasno i da ste bili na kopnu u blizini bolnice, a kamo li na otoku? Je li možda bila pozvana policija?

I tako lude misli mi vrludaju, a dovoljno podataka nema….

- 03:11 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi