AnaM

četvrtak, 21.10.2021.

Pozor, pozor…

Pozor, pozor…
Čuvajte se dobri ljudi!
Važna saopštenje!
Upravo sam se vratila sa tržnice, placa, pijace ili već kako ko kaže za deo grada gde se prodaje hrana, sveža, upravo iz vrta donesena… Zdrava hrana, bez adititiva, prskanja i sličnih tandrmoljaka, navodno. Zdravlje je najvažnije na svetu, pa odem ponekad po to zdravlje. Bolje za hranu dati nego za lekove.
Juros kupaca nigde, a prodavci se organizirali, opkole namernika sa svih strana, preseku otstupnicu i dok ne potroši sav novac ne puštaju. Kako znaju koliko ko ima novaca još nisam shvatila, ali radim na tome, pitaću znanstvenike za taj projekt.


Sa leve strane u gustim redovima povrtari, sa desne južno voće, a ako se prevariš i kreneš pravo, dočekaju te ribari sa ribom ulovljenom tog jutra u Singapuru.
Naivno sam ponela kolica za veće količine ako iskrsne nešto povoljno, ali nepovoljno bilo u prvim redovima i pokupilo i onaj novac za svaki slučaj.
Kad sam krenula niz stepenice uhvati ih panika, neko im dojavio da u levom džepu jakne nešto šuška.. Jedva se odbranih pokazujućo da to samo papirnate maramice šuškaju u najlon, onoj zabranjenoj nekad, vrećici.

Čuvajte se dobri ljudi, ponesite novaca onoliko koliko planirate potrošiti… nikakve za svaki slučaj novce.
Izvukoh živu glavu, a za ručak…ne zna se, ali biće nešto.
I na kraju, ali ne malnje važno, idite svojim nogama, ni za živu glavu ne sedajte u svog ljubimca pa na benzinsku pumpu??

- 08:48 - Komentari (53) - Isprintaj - #