Judenrat u Zagrebu

utorak, 22.11.2005.

ZAŠTO ŠUTITE? ČUVATE PRIVILEGIJE?

Već više od dvije godine udruga "Prijatelji životinja" koristi fotografije našin poniženih i pobijenih baka i djedova, u svojoj bolesnoj kampanji o "holokaustu životinja", pod prikladnim nazivom "Holokaust u vašem tanjuru".

Ova je ludost pokušana u svijetu, i naišla je na opću osudu, kako židovskih, tako i ostalih organizacija, koje su zgrožene nad cinizmom, bezobrazlukom i pomanjkanjem suosjećajnosti nad žrtvama, od strane debila koji jašu po Holokaustu, kako bi "poslali poruku".
Pomogla je i činjenica što su fotografije žrtava Holokausta, koje prijatelji životinja koriste, OTUĐENE od Muzeja Holokausta u Washingtonu, koji je zbog toga zaprijetio i sudskom tužbom.

Što se tiče naših, domaćih, "prijatelja", njihov cinizam i licemjerje posebice dolazi do izražaja, jer ako su doista mislili "poslati poruku", zašto koristiti fotografije pobijenih Židova...Naravno, iako su pokvareni i licemjerni, ne možemo reći i da su glupi, jer vrlo dobro znaju što bi im se desilo da su, kojim slučajem, usporedili fotografije žrtava Vukovara ili Srebrenice, sa hrpom zaklanih svinja.

Medjutim, Kraus&co. već dvije godine uporno šute i ne žele se javno izjasniti. Nebrojeni upiti, ne samo hrvatskih Židova, nego i ostalih građana Republike Hrvatske, i njihovi apeli vodstvu ŽOZ da reagira, naišli su na zid šutnje, sa izlikama tipa "imamo pametnijeg posla...", tako da je Hrvatska danas jedina zemlja u Europi u kojoj se ova izložba neukusa i bezobrazluka otvoreno prikazuje, i koja se slobodno može naći na internetu.

Ne zaboravimo, to je onaj isti Ognjen Kraus kome su puna usta brige za Holokaust i preživjele, kada mu to treba da bi opravdao svoje mahnitanje po Židovskoj Općini?
Gdje li je sada Zora Dirnbach, koja je opravdala otjerivanje Rabina Da-Dona riječima :"Meni ne treba Rabin, koji nema pojma o Holokaustu!"?
Gdje je Sanja Tabaković koja od grada potražuje silne novce za "Edukaciju o Holokaustu"?


Ovako to izgleda na izložbama i na web stranici "Prijatelja životinja":

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us