<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

DEA

* Sedmogodišnja djevojčica

* Roditelje je izgubila kada su joj bile 3 godine

* Živi u maloj kućici sa bakom Idom


MARK

* Sedmogodišnji dječak

* Najbolji Dein prijatelj

* Živi sa roditeljima nekoliko kuća od Deine

* Hrabar dječak kojem je stalo do svoje najbolje prijateljice


TEO

* Vragolasti dječak

* Svakakve misli vrte mu se po glavi



CREDITS

ldesigns - design
deviantart - image

Život na rijeci Kuolema * Part 1

Dea ima samo 7 godina, živi s bakom Idom u maloj staroj kućici u kojoj nema struje niti tople vode. Kućica se nalazi pokraj male riječice u kojoj peru svoju odjeću. Dea je ostala bez roditelja kada joj je bilo samo 3 godine, poginuli su u čamcu na riječici kada su lovili ribu za večeru, bilo je olujno nevrijeme a u kući nije bilo hrane pa su se upustili u pustolovinu kako bi prehranili svoju kćer, ali ta je pustolovina završila nesretno. Dea i baka Ida svaki dan uberu po nekoliko tratinčica koje bace u rijeku kao sjećanje na tu ružnu večer. U selu živi dječak Mark koji je najbolji Dein prijatelj. Ove će jeseni zajendo u prvi razred. U selu nema puno kuća pa nema niti puno djece s kojom bi se Dea i Mark igrali. Škola se nalazi u selu Peruvac koje je udaljeno svega 5 kilometara od sela u kojem žive Dea i Mark.

Bila je hladna noć, Dea se spremala za počinak jer sutra je prvi školski dan. Pitala je baku: "Bakice, a jel u školi ima puno djece s kojom ću se moći igrati?" Baka se sretno nasmiješila i rekla: "Da ljepotice bakina, upoznat ćeš puno djece s kojom ćeš se igrati i steći ćete ti i Mark puno novih prijatelja." Dea je legla i sa smiješkom zaspala.
U 6 sati zvoni budilica, baka se ustaje iz kreveta i loži peć. Dea se lagano razbuđuje i odjednom naglo skoči iz kreveta i sva sretna počne se spremati za školu. U pola 7 dolazi Mark pred Deinu kuću i zajedno odlaze u školu. Putem razgovaraju kako im srce ubrzano kuca od sreće i pomisli kako će upoznati puno djece s kojima će provoditi dane u školi. Ali ni slutili nisu da u školi uvijek postoje ona dobra i ona malo manje dobra djeca. U školskom dvorištu dočekala ih je učiteljica koja ih je odvela do njihovog razreda. Ušli su u učionicu i vidjeli puno djece njihove dobi kako trčkaraju uokolo i crtaju po školskoj ploči. Smjestili su se u drugu klupu u srednjem redu. Izvadili su svoje olovke i bilježnice i čekali školsko zvono da zazvoni u 8 sati. Prvi dan škole bilo je samo upoznavanje s okolinom i novim ljudima. Dea i Mark upoznali su djevojčicu Kirsten koja im se odmah svidjela i s kojom su provodili puno vremena u školi. Kirsten je iz sela Peruvac i baš kao i Dea i Kirsten ima najboljeg prijatelja Tea koji pohađa 2 razred u istoj školi. Nakon nekoliko školskih dana Kirsten ih upoznaje sa Teom, ali odmah na prvi pogled vidjelo se da Teo ima zle ljubomorne namjere.


21.02.2011.- Komentari (14) On/Off

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.