JAPAN-NIHON

četvrtak, 03.05.2007.

' Dan ljudi!
Evo mene opet nakon prekonekoliko vremena, pa da opet nešto ne tipkam kako ne bi bilo, vidi ga ima blog, pravi se pametan, a ustvari ni ne zna kako se njime služiti i sl.
Upravo sam našao malo vremena nakon obilnog ručka koji sam pripremih.
Dakle, moji roditelji i seka su trenutno u BIH gdje ja se nadam uspješno vrše potragu za haljinom Dajani za maturalnu večer. Kao što rekoh, pripremih si sam ručak, ukratko to je jedna vrsta jela, za koje vjerujem dosta ljudi ne voli čuti a kamoli probati, dakle pripremao sam papaline, girice, ili kako god već.
Za kraj ovoga javljanja budite mi pozdravljeni,

Evo jednoga teksta pjesme, za koje tvrdim odgovorno s krivičnom i materijalnom odgovornošću da je meni prirasla srcu, ima predivan tekst:

Thompson
Moj dida i ja

Preko polja kroz sjecanje ide
krsan covik, tvrde brade side
pamtim pogled, tu toplinu oka
i svaka rijec je bila mu duboka

Cvrst je dida bio kao stijena
hrabra srca i kamenih gena
sva je mudrost utkana u njemu
njegove su price ucile me svemu

Postenim putem ici bit ce tesko, znaj
al' samo ces tako stici gdje je vjecni sjaj

Ref.
Hej, da mi je s tobom kao prije docekati zore
pogledati dolje sa Svilaje na Petrovo polje
moj dida i ja, prijatelja dva
drugo vrijeme, ista sudbina

Gleda na me planina Svilaja
sa ocima njegovoga sjaja
crpio je snagu tamo gore
planina mu iscrtala bore

Njegove su ispucale ruke
meni bile kao mirne luke
kako da mu zahvalim na svemu
sinu ime dao sam po njemu

Postenim putem ici bit ce tesko, znaj
al' samo ces tako stici gdje je vjecni sjaj

Ref.

Hej, da mi je pogledati dolje
sa Svilaje na Petrovo polje
pa da viknem jace od oluje
da me dida jos jedanput cuje

- 17:24 - Komentari (24) - Isprintaj - #

subota, 14.04.2007.


Get Your Own Quiz!, More Quizzes


- 00:26 - Komentari (12) - Isprintaj - #

petak, 13.04.2007.

Pozdrav ljudi!
Upravo sam došao iz grada, pa evo da nešto i natipkam da ne kažete da imam blog, a ono kao i da ga nemam, tj. da baš ništa ne tipkam.
U gradu je bilo kao i što to obično biva petkom, no sve u svemu i nije tako loše.
Pošto sam ja, pretpostavljate veliki fun Japana i Japanske kuhinje, čak sam si i kupio Japansku kuharicu, kako bi možda i sam sebi uspio nešto napraviti finoga za papati. No, međutim, kako je u ovim krajevima kugle zemaljske gdje se nalazimo, prava rijetkost da netko kuša, a kamoli i zavoli Japansku kuhinju, nažalost jako je teško nabaviti potrebne namirnice koje su neophodne da se napravi sushi.
Tek, u Zagrebu, jedini Japanski restoran u Hrvatskoj, ima dosta toga na meni-u, no pošto je Takenoko (koji se nalazi na Kaptolu, Nova Ves) jedini u lijepoj našoj, možete i pretpostaviti da su cijene ponuđenih jela dosta i visoke.
Dakle, ako želite kušati sushi, morate izdvojiti oko 150 kn za osobu, a ako želite još neke dodatne deserte nakon toga, taj izlet u Japanski dio svakodnevice mogao bi dosta olakšati vaš novčanik.
No da se vratim započetoj temi, tj. danas sam pokušao napraviti maki -> sastojci su: kuhana riža, u rižu se inače utisne ili komadići kuhanog jajeta, ili najčešće sirove ribice :), te sve to skupa omotano sa morskim algama, koje izgledaju poput crnoga papira. To se sve skupa smota kao primjerice rolat, i hladi se 10-ak min dok se ne stvrdne, a nakon toga treba rezati taj "rolat" na komade od po 3 cm, no kako u već navedenom od prije ovdje toga baš nema da se sirova riba tako priprema, ja sam iskoristio domaći proizvod, tj. šunku, a ako sami pokušate rezati ribu to je dosta rizično, najčešće losos i tuna, jer se pravi sushi majstor mora dosta godina školovati samo kako bi znao pravilno i pod pravim kutem rezati ribu kako ne bi ostala niti jedna kost u mesu.
Čak sam i uspio napraviti maki, i nije ispao tako loš, barem je moj uticaj takav, za ostale ne znam, neki su se izjasnili da "smrdi" :) jer te alge koje su omotane oko riže su dosta jakoga recimo to morskoga mirisa.
Evo vam čak sa strane slika, kako to izgleda sushi, taj sam probao u Japanskom restoranu u Beču, i mogu reći da je tamo ponuda malo bolja, tj. dobiješ i dosta više nego tu, i jeftinije je, dok je tu kod nas dakle samo jedan jedini u Hrvatskoj, no da biste bili zadovoljni, a ne potrošili previše novca, morate se dobro najesti prije nego li dođete u Japanski restoran, jer su porcije onako, većinom za degustaciju.

Ja osobno sam inače osoba koja voli dosta papati, možda se i vidi :) , no nekako mi je drago svaki put probati nešto novo, primjerice, neka jela koja sam jeo neki ljudi odmah imaju smetnje u trbuhu kad čuju, ali činjenica je da ne treba govoriti da nešto nije dobro i ne valja ako se nije probalo, jel tak'?
Dakle, jeo sam par puta sushi u Japanskom restoranu, bio sam i u par Kineskih, tamo je ponuda svakakva, od bambusa, do nekih čudnih gljiva, pekinških patki, dakle patka pečena i unutra premazana pekmezom, škapmi, ali primjerice svidjeli su mi se žablji kraci, znam možda zvuči fuj, ali to je jelo na koje se možda malo na početku malo gadiš, jer kad vidiš žabicu u tanjuru onako raskrebečenu, odmah si je zamisliš u prirodi onu najružniju i najdeblju koja se samo piri i piri, no sve u svemu, to je bio ručak od kojeg sam se lijepo najeo, bilo je ukusno, meso je recimo poput piletine, sama krtina.
U Beču sam bio i u još jednom Kineskom, tamo sam probao možda još malo čudniju hranu, dosta mi je ljudi reklo, aaaaaaa....... ne bi ja i sl. ali probao sam zmiju. Da, dobro si pročitao/la, zmiju sam jeo. Moram reći da je zmija meni osobno, uz sushi meni jedno od najboljih jela koja sam ikad u životu probao. Također sliči malo piletini jer je krtina malo, ali koža je zakon, tako je dobro sprave da je to stvarno samo za prste polizati i pitati ima li toga još :)

Eto ljudi, imah malo inspiracije pa vam pisah, a do slijedećega puta i tipkanja, nadam se da ste zadovoljni odabranom temom :)

Ja matane tomodachi -> VIDIMO SE PRIJATELJI

- 23:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.04.2007.

11.04.2007.Moje prvo javljanje

Večer dragi ljudi, evo i ja napokon napravio svoj, blog za sada su samo naj osnovnije stvari na njemu, ali svaki početak je težak, svaki na svoj način, zar ne?!
Danas baš i nemam nešto puno vremena za tipkanje, ali evo ipak, veliki vam pozdrav šaljem, i do slijedećega tipkanja budite mi zdravi, veseli i masni :))
pozzzzzzzz

- 21:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 10.04.2007.


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

- 22:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2007  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • I like Japanese food


    Pustite mlade da žive
    kako žele jer oni nisu
    tražili da budu rođeni


    Free Web Site Counter
    Free Web Site Counter


Linkovi

malo o meni:

  • ..ime... Dejan
    ...god... 22
    ...živim... u Daruvaru
    ...rođen... 25.08.1984
    ...ljubav... nešto najljepše kada vam je onako kao meni :)
    ...slušam... JPop, pomalo Hip Hop
    ...volim... Japanski jezik, igrat' košarku i rukomet, svirat klavijature, plesat'
    ...nevolim... umišljene i dvolične ljude, jesti -> šala :)
    ...e-mail... dejan2508@yahoo.com
    dejan.lukic1@bj.htnet.hr