DOP_grupa_Izzy https://blog.dnevnik.hr/izzy-dop

ponedjeljak, 26.10.2020.

Veliki čovjek

Prošli tjedan smo u sklopu kolegija Društvena odgovornost poduzeća govorili o poduzećima, tj. o njihovom osnovnom cilju, ulozi u društvu, vođama, utjecajima itd. Spomenuli smo mnoge poznate osobe kao što su Donald Trump, Jeff Bazos, Pablo Isla i druge. Uz svjetski poznate osobe, spomenuli smo i jednu osobu iz Hrvatske. Skoro nitko od prisutnih nije znao niti je čuo za tu osobu, doktora Pavla Miletića.

Dr. Pavle Miletić rođen je 1920. godine. Bio je doktor medicinskih znanosti. Cijeli život radio je u Imunološkom zavodu proučavajući anaerobne viruse. Kroz život je više puta bio nagrađivan za svoj rad.
Skromno je živio i bio potpuno posvećen poslu. Nikada nije išao na godišnji odmor, a i po odlasku u mirovinu, nastavio je s radom u Imunološkom zavodu. Cijeli svoj život posvetio je nesebičnom radu za zajednicu.
Doktor je cijelu svoju životnu ušteđevinu od 312.000kn darovao Hrvatskim autocestama za gradnju autoceste Zagreb – Split. Također, svaki mjesec je odvajao četvrtinu svoje plaće za javno dobro, izgradnju autoceste. U HAC-u su prvo bili zbunjeni i odbili uplatnicu jer na tako nešto nisu navikli. Nikada do tada nije se dogodilo da je pojedinac dao svoju privatnu imovinu, novac, za javno dobro.
S obzirom na takav čin, tadašnji premijer Ivica Račan pozvao je dr. Miletića na svečano otvaranje dionice autoceste od Udbine do Zadra.
Bio je osoba koja je vjerovala u važnost kvalitetnog razvoja cestovnog prometa. Smatrao je da svi dijelovi Hrvatske moraju biti dobro prometno povezani.

Kada čujemo ovakvu priču, zapitamo se zašto ništa do sada nismo znali o takvoj osobi. Uvijek su nam u centru pažnje javne osobe kao što su pjevači, glumci i političari, a većina zanemaruje one koji cijeli život rade vrijedno i u tišini. Da nije bilo doktora Miletića i njegovog nesebičnog čina, tko zna kada, tj. koliko godina nakon bismo imali napravljen dio autoceste od Udbine do Splita.

Nakon svega spomenutog, postavljamo pitanje zašto je dr. Pavle Miletić ovo napravio? Je li to bila odluka vrijedna poštovanja? Mislite li da je ispravno postupio? Koliko bi naše društvo u cjelini napredovalo kada bismo svi nesebično pomagali državi u kojoj živimo?


https://www.youtube.com/watch?v=vd92KuT3FbQ

26.10.2020. u 18:23 • 8 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2020 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Studeni 2020 (2)
Listopad 2020 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi