08.03.2008., subota

Reality strikes again

Budući je petak navečer tradicionalno vrijeme za ljenčarenje i neproduktivno valjanje, pogledao sam (neplanirano) prvu emisiju jednog od čak tri reality showa koji na hrvatskim televizijama počinju ovog vikenda. Danas je počeo RTL-ov Celebrity Big Brother, sutra na istoj televiziji kreće Top Model Tatjane Jurić (ili tako nekako), a od nedjelje na Novoj TV također možemo gledati poznata (kako kome) lica, no u ovoj situaciji smještena na Farmu.
Iako je reality forma već oko pet godina prisutna na hrvatskim ekrenima (u svijetu i duže), nikad još nismo imali toliku istovremenu "eksploziju". Vidjet ćemo koliko će to biti zanimljivo našem narodu.

Zašto u Big Brother kuću?
I Celebrity Big Brother, kao i prethodne tri "regularne" sezone, vodit će Antonija Blaće, dok se "pomoćno osoblje" u studiju i na terenu opet promijenilo. A nestala je i Renata Sopek. Ako se mene pita, zbilja je bilo krajnje vrijeme. Velika je razlika u trajanju cijelog showa koji je s uobičajenih stotinjak dana skraćen na tri tjedna. Pomislili bismo da naši celebrityji zbilja imaju nekog (važnog) posla. A što se tiče same riječi "celebrity", zbilja je upitno tko se od osam stanara može tako nazvati. Prema samim imenima (koja je bilo teško izbjeći u novinama i na web-portalima) prepoznao bih troje, prema fotografijama još toliko, a dvije stanarke nikad prije nisam ni čuo ni vidio, a pretpostavljam ni velika većina Hrvata i Hrvatica. Bilo bi zanimljivo saznati koje je zvijezde RTL Televizija željela imati u ovom izdanju BB-a, kao i iz kojih razloga su pozvani to odbili. No, prema konačnoj "postavi", čini se da je bilo dosta problema u pronalasku zainteresiranih.
Zanimljivo pitanje je: jesu li bolju odluku donijeli oni koji nisu prihvatili ponudu, ili oni koji jesu? Da li su zvijezde koje su odbile ponudu previše razmažene i/ili umišljene da bi ušle u BB kuću, ili je osmero odabranih odlučilo iskoristiti priliku i poraditi malo na svojoj slavi i eventualnom uspjehu. Sandi je očito među onima koji se žele izreklamirati, naime već je u kratkom razgovoru pred sam ulazak u BB kuću uspio preporučiti ljudima da kupe njegov novi album supermaštovitog imena "Sandiland".
Službeno je objavljeno da se zvijezde bore za glavnu nagradu od sto tisuća kuna uz još sto tisuća koje će otići u dobrotvorne svrhe - bez obzira tko pobijedi, tako da im to nije dodatna motivacija za pobjedu, kao što je Antonija pokušala uvjeriti gledatelje. Ali, već za tri tjedna saznat ćemo tko će uzeti novčanu nagradu i što će učiniti s njom... No, iza cijele priče o nagradnom fondu vrlo vjerojatno stoje i pozamašni honorari, što je "izletjelo" i jednoj od zvijezda neposredno prije ulaska u BB kuću.

Tjedni koji su pred nama...
Nakon što smo u četvrtoj sezoni Big Brothera imali deklariranog homoseksualca-divu, u ovom izdanju imamo transvestita, zatim (blago rečeno) neobičnog Nevena Ciganovića (koji je već u prvoj minuti stekao nadimak Britney zbog ružičaste perike s kojom je ušao u kuću), a u ovakvom društvu može se spomenuti i modni stilist Marko Grubnić. Dino Dvornik, čija menadžerica i supruga Danijela ulazi u kuću, nazvao je bez pardona dio društva "tetkicama", a ni on nije propustio priliku da malo izreklamira svoju novu ploču na kojoj radi još od vlastitog reality showa Dvornikovi u kojem smo početkom prošle godine mogli upoznati zbilja osebujan način života njegove obitelji, iz koje Danijela i iskače kao glas razuma i odgovornosti.
Sva događanja, naravno, bit će popraćena i u novinama i na Internetu, a vjerujem da će velika većina Hrvatica i Hrvata tijekom sljedećih tjedana i sama bar na kratko pogledati neku od emisija Celebrity Big Brothera, Top Modela i Farme, koliko god bilo "in" pljuvati po reality showovima.
- 00:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

  ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Korisne i beskorisne, zanimljive i nezanimljive stvari...
Igrat ću se novinara, reportera, kolumnista, recenzenta, filozofa.....

Blog.hr
Blog servis

Freerice.com
Provjerite svoje znanje engleskog i napravite dobro djelo