srijeda, 23.04.2014.

Loša strana izazovnog ponašanja

U zadnja dva dana mi se stalno nabija na nos članak na Večernjem ili Jutarnjem ili Indexu (nije ni bitno) koji je govorio o određenoj "pedofilskoj stranici" na fejsu gdje stavljaju slike izazovno obučenih maloljetnica (koje tako ne izgledaju na tim slikama) i nazivaju ih droljama (ma da tako i izgledaju...nećemo bježati od istine).

Moram priznati, ta stranica mi se već pojavila na naslovnici, no nije mi baš privukla pažnju (dobro, nasmijala sam se naslovu) jer nije prva takva stoga me iznenadilo da je zbog nje nastala takva strka.

Zanimljivo kako ni sve s kojima razgovaram nimalo ne muči sadržaj stranice, već sam članak - što nije čudno jer smo svi navikli na takve slike.

Zašto članak?
Zbog riječi - pedofilija.
Objasnit ću zašto.

Konvencija o pravima djeteta definira dijete kao "ljudsko biće mlađe od 18 godina."

Dakle, nakon 18. godine dijete postaje odrasla osoba koja može raditi, glasati te je odgovorna za svoje postupke. Ili ne?

Hohoho u realnosti, kada osoba napuni 18 jedino što je drukčije je što može glasati. Rekla bih i kupovati alkohol i cigarete, ali budimo realni, svi to čine od navršenih 14 najnormalnije.

Također, prije 18 mogu biti osuđeni na zatvorsku kaznu i mogu dobiti dozvolu za rad. Ako griješim, ispravite me, ma da me nije pretjerano briga.

Rekla bih da je od svega toga glasanje najmanje bitno.

Ali ok, svi ispod 18 su djeca. Super.

Ili ne.

Zabranjen je spolni odnos odraslih osoba s nekim mlađim od 16 godina (jer mlađi od te dobi još uvijek ne razumiju značenje spolnih odnosa - iako ja imam osjećaj da su svi s kojima sam se družila dok sam bila mlađa od 16 sasvim dobro razumjeli). Takve odrasle osobe će biti osuđene čak i ako nisu znali da je (uvijek) djevojka mlađa od 16 (što je po meni jako čudno jer znači da ga ne privlače djeca već dobri komadi, ali okeeee).

Dobro, sve ispod 16 su djeca. Ma da su i to 16 iščupali iz guzice.

Psihologija dijeli djetinjstvo na 3 faze: rano, srednje i kasno djetinjstvo koje završava s 12 godina, a zatim kreće adolescencija (razvoj formalnih operacija - mogućnost apstraktnog i logičkog razmišljanja itd). Naravno, mišljenja u psihologiji se razilaze pa neki (rijetki) smatraju pubertet razdobljem djetinjstva. Po meni, pubertet je teško odrediti u psihologiji jer neki ne izlaze iz njega ni u četrdesetima.

Ali opet, realno, tko će biti toliko lud da nekom adolescentu kaže da je dijete?

Konačno, spomenut ću ono najvažnije.

Biološki djetetom se smatra osoba bilo koje dobi između rođenja i puberteta, dakle 13 godina.

Zašto?

Svi znamo, zbog razvoja primarnih i sekundarnih spolnih karakteristika. U prijevodu, fizički kad možeš imati dijete, nisi više dijete. Naravno, znam znam, nisi psihički spreman bla bla. Neki nisu nikada...

Svime ovime, dolazimo do toga da je djetinjstvo dosta teško za odrediti, no uglavnom je do 13. godine jer ako uzimamo i pubertet kao djetinjstvo, onda to traje i nakon dvadesete godine (uglavnom gledano psihološki, ali ponekad i fizički).

Zaboravila sam već zašto sam ovo počela pisati.
Ah da.
Pedofilija.

Definicija pedofila je osoba koja osjeća seksualnu sklonost prema djeci. Kao što sam već pokazala, definiciju djeteta je puno teže odrediti. No statistički, mete pedofila su najčešće curice do 10 godina, i dječaci do 13.

Zašto? Zato što pedofile privlače osobe koje još nemaju izražene spolne karakteristike - djeca.

Jednom kad dobiješ guzicu i sise, da se tako izrazim, počeš biti meta, kako ih je moj brat nazvao "jebača", a ne pedofila.

Da je netko pitao 14-ogodišnju mene misli li da je žrtva pedofila kad ju odmjeri netko stariji ili joj se nabacuje, vjerujem da bi se raspizdila. Činjenica da sam tada konačno dobila grudi je bila dokaz da nisam više dijete!

Jasno, s oblinama dolazi i odgovornost, ali ona te iznenadi koliko god godina imao. Grudi su baš magična stvar.

Ma da, nitko tu ne priča o njihovom psihološkom razvoju (koje je očito negdje pošlo u krivom smjeru, ali to je druga priča) jer nisu objavljena njihova razmišljanja već slike, a po slikama one ne izgledaju kao djeca. Pola njih izgleda starije od mene (pravno i biološki sam odrasla...psihički eh to je pitanje).

Vjerujem da nijedna od tih cura (ne djevojčica) ne bi rekla da ih ta stranica vrijeđa jer se osjećaju žrtvama pedofilije, nego zato što im u komentarima (a komentiraju najčešće ponovno sami maloljetnici) pišu da su kurve i drolje - a to i je uvredljivo.

No opet, nitko njih nije natjerao da se tako slikaju i stave te slike na fejs već su one to učinile dobro znajući da će tako privući pažnju muškog roda (zašto to čine je isto druga priča). Šteta što prije toga nisu dobro promislile. Ali za to su one krive, a ne i sam maloljetni administrator stranice koji je kriv jedino za to što je seronja.
Ali to još uvijek nije zločin.

- 21:53 -

Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< travanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2016 (2)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (4)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Mlada dama koja bilježi i pokušava shvatiti te objasniti ponašanje svojih najbližih.