srijeda, 21.11.2007.

HRT blogeru odbio emitirati spot o Sanaderovim lažima

Reklamni spot Pollitike.com koju je pokrenuo jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera Mrak (bivši mracniblog.blog.hr), u kojem ismijava laži premijera Ive Sanadera, odbila je emitirati Hrvatska televizija, a HRT odbija i dati pismenu odbijenicu o razlozima zašto odbija emitiranje reklame. Spot je bio predviđen za emitiranje u ponedjeljak 19. studenog navečer u tzv. prime time terminu.

Tijekom ponedjeljka popodne Mrak je obaviješten da je marketing HRT-a odbio pustiti reklamu u program i zatražio ocjenu etičkog povjerenstva HRT-a, a ovo je pak odbilo emitirati spot.

Neobično je međutim da se HRT odbija pismeno očitovati zašto odbija emitirati reklamu, pa, kako tvrdi Mrak, HRT mu na taj način odbija pravo na žalbu.

„Smiješno je i nevjerojatno da je HRT ustuknuo pred TV spotom kojeg plaća jedan poluanonimni bloger. Ovo nije spot političke stranke, nije spot koji promovira bilo koju opciju - to je spot koji je napravljen da bude provokativan, pobudi pozornost, natjera ljude da mučnu glavom i ako je ikako moguće, posjete pollitika.com“, navodi razloge za emitiranje spota Mrak na blogu Pollitika.com.

Spot možete pogledati ovdje.

Stižu i reakcije blogera: CNN blog, Gnews tjednik, Zvone Radikalni, Kemik, Djuro21, Cerovac, Tyche, Ipanema, Radical element...

Objavljeno u 10:20 Komentari (12) • Isprintaj#

četvrtak, 15.11.2007.

Sanaderu umro otac, povlači se iz kampanje

Ante Sanader, otac predsjednika HDZ-a i premijera Ive Sanadera, umro je sinoć 20.15 sati u splitskoj bolnici nakon duge i teške bolesti, potvrdio je direktor HDZ-ove kampanje Ratko Maček.

Pogreb Ante Sanadera bit će u subotu na splitskom groblju Lovrinac, a predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sasvim sigurno će se privremeno povući iz kampanje, rekao je Maček.

Više na Dnevnik.hr...

Objavljeno u 09:08 Komentari (36) • Isprintaj#

ponedjeljak, 12.11.2007.

Sanader prisvojio vilu u Kozarčevoj uz pomoć Bandića?

Dokumentacija koju je danas objavio bloger CNN je veliko finale oko stana u Kozarčevoj 21 kojega su Sanaderovi navodno prisvojili i zbog kojega je Vesna Škare Ožbolt, prema neslužbenim informacijama, svojevremeno bila protjerana iz Vlade.

Kad pregledate tu dokumentaciju, prvi zaključak koji vam se nameće je kao da je izašla iz Kafkinog procesa, a svoje ruke u tom prljavom procesu imaju i zagrebačke institucije pod palicom Milana Bandića i gradskog SDP-a, piše cnn.blog.hr.

Dokumentacija se nalazi u priloženom PDF dokumentu.

Prvi dio dokumenta su dokumenti o nacionalizaciji te zahtjev Đure Papca za denacionalizacijom i povrat imovine. Drugi dio odnosi se na prvi pokušaj povrata imovine, tj. četvrtog stana u Kozarčevoj 21 iz 2001. godine. Tu počinju birokratske nebulouze u vidu odluke na zahtjev o povratu imovine koje kažu da je stan izbrisan iz evidencije 1996. te da ne postoji.

Tada je na vlasti bila koalicija pa je Đuro Papac, čini se, odlučio pričekati smjenu vlasti, jer tek 2005. godine podnosi novi prijedlog za povrat imovine. I tu sad počinje najzanimljiviji dio.

Više o ovoj temi pročitajte u najnovijem postu blogera CNN.

Objavljeno u 12:03 Komentari (7) • Isprintaj#

petak, 09.11.2007.

Sanader - lik i djelo

Pollitika.com donosi članak Sanader: Lik i djelo u kojem u 20 točaka nabraja afere s kojima se veže Sanadera, te u 7 točaka nabraja vrijednosti koje je premijer i predsjednik HDZ-u navodno potkopao.

Prva od 20 točaka: "Dr Ivo uz pomoć nekih čudnih likova uspijeva isprazniti stanove u Kozarčevoj i domoći se čitave kuće u korist svoga tasta i supruge Mirjane"; i druga: "Prema tvrdnjama Kutline tajnice Ivo Sanader u nakoliko navrata prima novac od Miroslava Kutle. Radi se o iznosu od 800000 DM (tadašnjih). Taj dio je u Latinici o porijeklu imovine Ive Sanadera gospodin Mirko Galić cenzurirao".

Objavljeno u 08:58 Komentari (8) • Isprintaj#

nedjelja, 04.11.2007.

Održana posebna emisija Nove TV povodom izbora

Prema istraživanjima IRI-ja samo šest stranaka prelazi izborni prag. Predstavnike svih šest stranaka ugostila je Mirjana Hrga u emisiji povodom izbora 2007. Gosti u emisiji bili su pet predsjednika stranaka, Zoran Milanović (SDP), Anto Đapić (HSP), Josip Friščić (HSS), Vesna Pusić (HNS), Vladimir Jordan (HSU), a HDZ je predstavljao Gordan Jandroković.

Gosti su odgovarali na pitanja sedmero građana (predstavnika birača) o porodiljnim naknadama, drogama, plaćama i mirovinama.

Specijalna 80-minutna emisija Nove TV ima i tri stalna komentatora: Ljiljanu Buhač, stručnjakinju za neverbanu komunikaciju, Zorana Tomića, političkog analitičara i etnologa Sandija Blagonića.

Ljiljana Buhač već na početku emisije je gostima dala nekoliko savjeta o držanju i odjevanju. Rekla je da trenutno svi pokazuju znakove nervoze, primjerice ljuljaju se na stolicama.

Više o svemu, kao i cijelu snimku emisije te dolazak gostiju na Novu TV možete pogledati na Dnevnik.hr.

Objavljeno u 18:05 Komentari (11) • Isprintaj#

subota, 03.11.2007.

Jurčić: Nisam se nudio Sanaderu. Margetić: Osobno sam svjedok da Sanader laže

Iz SDP-a poručuju da ono što je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao danas za njihovog premijerskog kandidata Ljubu Jurčića "nije ni prva ni zadnja laž koju će čuti iz njegovih usta".

"Nikada se nikom nisam nudio, pa ni Sanaderu", poručuje Ljubo Jurčić na SDP-ovom skupu u Dubrovniku. Gordana Grbić, voditeljica odnosa s javnošću, kaže kako je zapravo bilo obrnuto jer su Jurčića pokušali vrbovati prije četiri godine, prenosi Dnevnik.hr.

Na ovaj slučaj osvrnuo se na svom blogu Domagoj Margetić, koji kaže da je Sanader izrekao jednu od najvećih laži koju je čuo od njega. Margetić piše da je bio svjedok da Ivo Sanader laže.

"Naime, nakon što mu je 2003. godine Stjepan Mesić dao mandat za sastavljanje Vlade, Sanader me zatražio, štoviše molio da organiziram sastanak sa nekoliko SDP-ovaca kako bi ih on privolio na prelazak u HDZ, jer u tom trenutku nije mogao skupiti dovoljno glasova za prolazak njegove Vlade na glasovanju u Hrvatskom saboru."

Ostatak pročitajte na Margetićevom blogu.

Objavljeno u 15:57 Komentari (16) • Isprintaj#

Izborne kampanje i službeno započele

Danas su i službeno započele izborne kampanje stranaka i nezavisnih lista. Pitanje tko će dobiti najveći broj Saborskih klupa od danas se i formalno postavilo građanima, glasačima. Kampanja ipak nije započela danas, o čemu svjedoče brojni veliki plakati diljem Hrvatske postavljeni danima prije, s kojih se šalju poruke, dobro ili loše zamišljene.

HDZ je počeo s vrlo interesantnom kampanjom dijelom usmjerenom podsjećanju na ono što su napravili, i to u zadnjih par mjeseci, pri čemu je krucijalna poruka poslana umirovljenicima kako su im vraćeni dugovi. HDZ-ova kampanja je dijelom usmjerena i na ocrnjivanje programa SDP-a, a kako će HDZ-ov program izgledati tek trebamo saznati.

SDP je usredotočen na poruku tima, a danas sa televizijskim spotom vidjela se potpuna poruka, biračima se poručuje kako su i oni dio tima, odnosno poziva ih se da to postanu.

Ono što je za sad izuzetno vidljivo jest da je u pogledu marketinškog dijela kampanje HDZ odustao od personalizacije, te se u njihovim materijalima ne nalazi slika i prilika Sanadera nego samo poruke.

Cijela i zanimljiva analiza na blogu Denisa Avdagića.

Objavljeno u 15:51 Komentari (8) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

Arhiva

< studeni, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2007 (7)
Listopad 2007 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Prikaži/Sakrij komentare

Aktualnosti

Vijesti o izborima
Blog.hr - 24sata - postovi iz politike
Dnevnik.hr - Sve o izborima
Forum.hr - Parlamentarni izbori 2007.
Afere u Hrvatskoj - by Pollitika

Hidra.hr
Političke strane u HR
Političke stranke u Saboru

Gong.hr
Arhiva izbora
Izborno zakonodavstvo
O izborima
Još korisnih linkova

Političari

Vesna Škare Ožbolt (DC)
Iva Mia Erak (DC)
Vladimir Šišljagić i Krešimir Bubalo (HDSSB) - Uskoro!
Ivica Kirin (HDZ)
Tomislav Ivić (HDZ)
Josip Đakić (HDZ)
Dragan Kovačević (HDZ)
Berislav Rončević (HDZ)
Radimir Čačić (HNS)
Vesna Pusić (HNS)
Izbor blog HNS-a
Andro Vlahušić (HNS)
Ivan Čehok (HSLS) - Uskoro!
Vladimir Jordan (HSU)
Josip Friščić, Božidar Pankretić, Marijana Petir, Ante Markov, Stipe Gabrić Jambo (HSS)
Davorko Vidović (SDP)
Nenad Stazić (SDP)
Marin Jurjević (SDP)
Tonči Tadić (Nezavisni kandidat)

Blogeri

Blog.hr blogeri
Anita Malenica
45lines
Aktualije
Anarhija weekly
CNN - Croatian.Nauseous.News
Denis Avdagić
G-News tjednik
Kanuny - pravom u glavu
Silverci
Washington rocks
Zvone Radikalni
MojaHrvatska
OPSA blog
Protiv lijeve strane
Pravaš - Bog i Hrvati
ZoomPolitikON
Korak od sna
Tragična misao
Politikahr
Rerumnovarum
Zoran Oštrić (Zelena lista)

Ostali
Pollitika - Neovisni, ali ne i neutralni
Mračni blog

Stranke/liste

DC - Demokratski centar
HDZ - Hrvatska demokratska zajednica
HNS - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati
HSLS - Hrvatska socijalno - liberalna stranka
HSP - Hrvatska stranka prava
HSS - Hrvatska seljačka stranka
HSU - Hrvatska stranka umirovljenika
IDS - Istarski demokratski sabor
MDS - Međimurski demokratski savez
PGS - Primorsko-goranski savez
SBHS - Slavonsko-baranjska hrvatska stranka
SDAH - Stranka demokratske akcije Hrvatske
SDP - Socijaldemokratska partija Hrvatske
SDSS - Samostalna demokratska srpska stranka

Ostali
DSZ - Demokratska stranka žena
HP-HPP Sisak
HP-HPP Središnjica