ponedjeljak, 03.09.2007. 13:23

Napokon borba za opće dobro?

Danas sam pročitala u Večernjem listu jednu informaciju koja me razveselila. Inače, veliku većinu vremena dvije najveće oporbene stranke napadaju jedna drugu i rijetko kad se slože oko pitanja koja se tiču općeg dobra hrvatskog naroda. Zato velika većina ljudi i ne voli politiku i naše političare. Građani plaćaju poreze, prireze i ostale namete, a s druge strane imaju osjećaj da taj novac nije kvalitetno utrošen. Svaki dan se čita o nekoj novoj aferi, o milijunima eura koji su nestali, itd., a rijetko kad o stvarnom poboljšanju standarda života. Građanima je mučno od svega toga... Razumljivo!

Međutim, izgleda da nada ipak postoji. Danas sam pročitala da su se oko jedne stvari i HDZ i SDP uspjeli dogovoriti - a to je nastavak gradnje opće bolnice u Blatu. Nova bolnica, navodno, nije politički obojena, ili bolje rečeno, ni HDZ, ni SDP neće je pripisati u svoju političku korist. Najveće je iznenađenje kako je koncept za gradnju bolnice - zajednički prijedlog stranke koja vodi državu (HDZ) i stranke koja vodi Grad Zagreb (SDP) i da se na novom konceptu radi već šest mjeseci!! Dogovoreno je da političke zasluge za bolnicu mogu isključivo ravnopravno podijeliti...

Sveučilišna bolnica u Blatu

Bolnica u Blatu je svaki put iskorištena upravo pred izbore. I jedna i druga stranka znaju da ta tema na građane djeluje kao crvena marama na bika. Predizborne 1999. godine, HDZ je gradnju bolnice aktualizirao, a u izbornoj, 2003. godini, SDP je donio nove zaključke za pokretanje gradnje bolnice. Obećanja, obećanja, obećanja i post-izborna razočaranja... ništa novo! Hrvatski građani već su navikli na to!

Lijepo je vidjeti da stranke koje su na vlasti i koje naravno raspolažu državnim i gradskim proračunima rade na tome da podignu kvalitetu života građana Zagreba. Žalosno je to da je 1992.g. obustavljena gradnja i da su Zagrepčani do tada uložili 160 milijuna eura, čime je završeno samo 45% radova. Također je žalosno što je gradnja obustavljena i punih 15 godina nijedna stranka na vlasti nije u nju ulagala. Da nije bilo obustave, sigurno bi se puno manje trebalo uložiti nego sada, kada je u ruševnom stanju.

Ovaj put odlučila sam pohvaliti vlast, ali moram priznati da me kopka je li i ova najava o obnavljanju bolnice u Blatu zaista - borba za OPĆE DOBRO, ili je najava za veliku koaliciju HDZ-SDP? Daj Bože da je ovo prvo!

Što vi mislite o tome?



Arhiva

O meni

    Iva Mia Erak
    Glasnogovornica DC-a

  • Zamjenica predsjednika Gradske Organizacije DC-a
  • Rođena 12. studenog 1977. u Zagrebu
  • Osnovu školu završila u Zagrebu i Filipinima
  • Srednju školu završila u Zagrebu i NR Kini
  • Fakultet završila na britanskom fakultetu u NR Kini sa 19 godina
  • Magistrirala na Fakultetu Političkih Znanosti u Zagrebu sa 22 godine