ZA OSLOBOĐENJE OD BIVŠIH KOMUNISTA - STJEPANA MESIĆA

27.07.2008., nedjelja

MESIĆEVA PREDSJEDNIČKA AFERA „VRHOVNI KOMANDANT“

Str. 5

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) III. dio

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

37. Pitamo: Kada će se pokrenuti istraga o svim događanjima koja su se desila u ratu, a bila su pod igerencijom Stipe Mesića od 15. svibnja do 5. prosinca 1991., kada je on rukovodio kao vrhovni komadant JNA, koja je u ratu rušila i pustošila Hrvatsku. Postupajući kaoJugoslavenski predsjednik, provodeći potpuno krivu politiku, kojom je naštetio mnogim građanima i narodima u (bivšoj) Jugoslaviji.

38. Mesić laže da je išao u Beograd s nadom da će se, izbjeći širenje mržnje i ratovanja. Treba staviti pod „povećalo“ Tuđmanov fašizam u Hrvata i Mesićevu potporu od 1989., pa do 1994. godine, kada je Mesić bio glavna osoba u članstvu HDZ-a.

39. Ratni zločin nikada ne zastarjeva. Kada će biti moguće podigniti optužnicu protiv predsjednika RH Stipe Mesića? Ni danas Mesić ne govori istinu, zato treba ga umiroviti, te istražiti i suditi... On je bio na predstolju „krvi“ i to 207 dana, gdje je bio izvršitelj i oficijalne srbijanske politike. Zna se da JNA nije bila na strani naroda, koji ju je plaćao, već je JNA bila na strani politike.

40. Mesić je na vlasti i u Beogradu i u Zagrebu. Tako nakon pada kasarne JNA 29. rujna 1991., u Bjelovaru, odakle su nestale velike količine oružja i opreme. Navodno to oružje je u „švercu“ prodano za razne teroriste, po svim stranama svijeta.

41. Bili smo svi žrtve Mesićevog „geta“, i danas smo opet žrtve. Zašto su im potrebni toliki socijalni problemi i slučajevi? Pa naravno da „oni“ s nama lakše upravljaju. To je hrvatska politika „ustaško-četnički“ sidrom uz posredovanje (bivših) komunista i antifašista, i šepajućeg svećeničkog klera. A o novinarima tim štetočinama da se i ne govori, sami lakrdijaši i grobari naroda.

42. Nitko za ništa ne odgovara. Šest milijuna dolara potrošeno je za brod na suhom. Da bi taj novi minolovac zaplovio, potrebno je bilo još oko 2,5 milijuna dolara. Iako je u njegovu gradnju potrošeno toliko novaca ratni brod HRM nije još zaplovio našim plavim Jadranom. Započeta gradnja je počela još u jesen 1994., kada jer MORH s Brodarskom industrijom potpisao ugovor o gradnji broda. Samo nekoliko godina unazad od gradnje tog broda, JNA i Jugoslavenska ratna mornarica (JRM), su 17. rujna 1991., blokirale sve hrvatske luke i zaustavile pomorski promet na Jadranu. Ratni brodovi s mora su 25. rujna 1991., gađali iz Lore grad Split. Isto tako jedinice JNA i Crne Gore napali su, dan prije 24. rujna 1991., s topovima grad Dubrovnik.

43. Danas predsjednik Mesić i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader omogućavaju stranim državljanima sva ispunjenja i zahtjeve o povratu imovine i isplaćivanju naknada na štete. Onima kojima nije vraćena imovina u zamjenu isplaćena im je pristojna naknada. Radi se uglavnom o dobro situiranim strancima, tj. državljanima čak i Srbije. To Hrvatska čini ustupak, kako oni kažu, da bi se lakše ušlo u Evropsku uniju.

44. Naravno to je udar na, stare, bolesne, nezaposlene, nemoćne, i nezaštićene... No, sve tobožnje afere oko Slovensko – hrvatskih granica, samo s time da se odvuče pažnja građana, time se pokušava pokazati kako Mesić i Sanader tobože skrbe o suverenitetu granica Hrvatske. Oni žele dokazati putem medija, kako se vlast i politika bori za Hrvatsku. Dok s druge strane sve rasprodaju.

Str. 6

45. Vratimo se opet malo unazad, u vrijeme kada je Mesić gospodario sa vojnom silom JNA, odnosno bio njen „vrhovni komadant“, i glavni zapovjednik. Dana 11. rujna 1991., JNA je napao Hrvatsku. Predsjednik Jugoslavije Stipe Mesić naredio je jedinicama JNA da se u 48 sati povuku u kasarne. Ponovo snage JNA napadaju Hrvatsku, 18. rujna 1991., i srpski teroristi nastavljaju napad u svim djelovima ratnih zona u Hrvatskoj. Usprkos primiriju i potpisanim sporazumima o nenapadanju.

46. Unatoč svim zločinima – likvidacijama, barikadama, miniranjima kuća, ubojstvima, oružnim napadima, kolonama izbjeglica i prognanika, otmice osoba,..itd. Vrhovna politika Jugoslavije na čijem je čelu Stipe Mesić, ne čini ništa i ne poduzima određene mjere da uvede red, već pristrano se stavlja na stranu agresora.

47. Mora se spomenuti i ovaj podatak da je od 24. kolovoza 1990., pa do 19. listopada 1990. godine u Beogradu u predsjedništvu SFRJ-a kao član sjedio i zastupao Socijalističku Republiku Hrvatsku, odnosno mijenjao Stipu Mesića, u tom periodu prvi predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđma. Većinom, to hrvatski narod i nezna.

48. Dr. Franjo Tuđman je optužio Ameriku kad je shvatio da ga je iskoristila i otrovala. Nakon „Tuđmanove Hrvatske“ ubrzo nastaje „smrt njegove tvorevine“ za koju su se branitelji na ratištima borili. Raste kriza u državi koja u praksi više ne postoji, skriva se inflacija, veliki inozemni dugovi, pretjerana birokracija – buji ko kvasac, gospodarstvo potpuno je nestalo... Nesposobnost politike, i izdaja, sve više stvara različita krizna stanja. Nezadovoljstvo raste.

49. Nije još jasno, što je to cijelo vrijeme radilo Vijeće UN-a i kako je osiguravalo građanima mir i njihova prava zagarantirana međunarodnom poveljom? Netreba puno tu dokazivati da je to bio „zločinački čin“ protiv sigurnosti stanovništva. Državna tajnica SAD-a Madeleine Albright - kaže da je dobro razumila Balkansku situaciju. Predsjednik Bill Clinton – kaže da je navijao za Hrvatsku. Dr. Peter Galbright – kaže da je navijao za Srbiju... Eto, i to je bila odgovorna svjetska politika? Koja je dolijevala masno ulje na vatru.

50. Ovo je danas dobra KAZNENA PRIJAVA protiv Stipe Mesića, koji je, prije izjavio za medije, u svibnju 2001., da u Splitu je pokušan državni udar, te s ciljem da se njega svrgne sa vlasti. Optužio je (tada) da se je „šarena skupina“ udružila, kako bi izazvala i naudila legitimnom državnom aparatu Hrvatske, i da se radi o smišljenom scenariju, iza kojega stoje točno određene političke snage. Mesić kaže između ostalog – da je dosta proliveno novinarske tinte na tu temu. Kad Mesić brine o tinti - nikada ne kaže - koliko je njegova vladavina nad Jugoslavijom prolila krvi. U vojarni incident koji se dogovdio, nije ni zrnce prašine prema tome, za ono za što je Mesić kriv.

U Bjelovaru, 28. svibanj 2007.

PREDSJEDNIK POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
E-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 091/797-65-56 , 095/814-82-90
- 02:55 - Komentari (178) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Borba za slobodu

BLOG JE UREDIO: BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT

www.stit-bjelovar.hr

Free Image Hosting at www.ImageShack.us