< siječanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Prosinac 2020 (1)
Listopad 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Lipanj 2020 (1)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (2)
Listopad 2019 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Link knjige

Pišem jer je to jedina konstanta u mom životu.
Sve drugo me zanimalo kratko ili nikako.
Dobro došli na moj blog.
Irena Pušnik

Linkovi


You tube Kanal
Loading


Pisma iz razonode
25.01.2020., subota
Nova bijela jakna

Link knjige

You tube Kanal

Nisam imala izbora danas nego kupiti jednu lijepu bijelu budnu iako već imam jednu lijepu bijelu bundu samo što je ova ljepša. Tako misli on i nije se micao od nje dok nisam prihvatila da je platimo po pola. Nikad nisam upoznala nekoga kome šoping toliko znači kao Jamesu. Jedva je čekao da osvane kako bismo šetali od dućana do dućana gdje će isprobavati majice, hlače i košulje. Obično su žene te koje partneri čekaju u kafićima trgovačkih centara, ali ne i u mom slučaju.
Bundicu je ugledao još s vrata i nije se micao od nje, a kad sam ga obrgrlila rukama u znak da mi nije potrebna i pokušavajući ga doslovno odvući van, on se držao još ćvršće i rekao: Lijepo će ti stajati. Zatim je uozbiljio lice u smislu da ne želi odustati od nauma da imam komad odjeće za šetnje i izlaske kao što ima i on.

Ja sam tip osobe koji može nositi isti odjevni predmet deset godina samo da je čist. Nemam ni stil oblačenja. Mogu reći da sam najčešće u tamno plavim trapericama, majici koja doseže do pola bedara i tenisicama. I kad sam bila cura doslovno se nisam znala uparaditi i srediti. Moje su prijateljice poput paunica blistale dok bih ja mislila da nije fer prekrojiti lice puderima i korektorima do neprepoznatljivosti. Možda bi mi tek nešto značile skuplje cipele. No, nije samo to. Marim za funkciju odjeće i godišnja doba, je li mi pamučno uz tijelo, je li mi dovoljno toplo zimi ili prozračno ljeti, a gotovo nikako za skladnost boja i pomodnost.

Nisu mi jednom rekli prije izlaska sa mnom da promijenim nešto od onog što imam na sebi. Evo, to mi je mama znala reći, sestra...a danas i James. Ne ideš sa mnom u tim svemirskim tajicama, Tako hodaj kad si sama. Bože sačuvaj! I tada se samo upristojim u spomenute traperice.

Ali moj dragi je pedatniji od bilo koje žene pogotovo ove s kojom živi. On ima odijela za razne prigode. Pedesetak kravata. U svojih četrdeset i šest godina nakupio je kaputa i jakni da se ni J LO ne bi postidjela kolekcije. Njegove su sve tenisice ni jedne druge nego Nike.

Pohode po dućanima odjeće u početku sam teško prihvaćala. Te pridrži mu ovo, pridrži mu ono. Komentiraj kako mu stoji. Reci svoje mišljenje koju od tri dolčevite da odabere. Treba li mu remen? Kako mi se čini kombinacija uz ove cipele? A tek razgovori s prodavačima traju u beskraj. Danas na ove dućanske pohode gledam kao na njegove dane sreće u kojima sam ja pratiteljica.

Napokon dopustila sam da mi sam odabere ponešto jer ja imam mišljenje da mi nikad ništa ne treba niti mi dođe želja da bih kupovala. S obzirom da njemu to predstavlja veliko zadovoljstvo hodam iza njega noseći pola njegovih vrećica. Kimam glavom i pravim se da znam što govorim kad mi namiguje o dva odjevna predmeta naizmjence pa upirem prstom u jedan govoreći: Ma tooo, lijevooo, defiiinitivnoooo! Kad me upita zašto, uzimam dodatne napore da nešto iscijedim iz neukusnog mozga: Ovo je prošle sezone bilo in. Imam par nabubanih fraza iako nemam pojma o modnim pomacima i događajima.

Tako sam danas kraj bijele zimske jakne stajala vidjevši da mu jako puno znači ako se i ja uparadim. Uistinu sam mislila da mi zbilja ne treba. Tek prije mjesec dana mi je kupio ovu bijelu što imam na sebi. Objasnio je: Vidiš ovo što ja nosim? Savršeno ide uz moju jaknu ova gore. Možeš u toj na tebi ići na posao. A ovo jeeeee...ovo je nešto klasu iznad. Ekstra. Obuci da vidimooooo.I tako s te jakne brzo već okom preleti po dućanu i već sam u rozoj majici. Ova...ova...ma ova, daaaa...odlično! Govori moj dragi.

Meni je odabrao više odjevnih predmeta nego sebi. Ja sam posegnula za malim ruksakom na trostrukom sniženju jer pola godine nosim na leđima jedan kojemu je otkazao zatvarač, ali sam ja na sredini privezala špagu od nekog prijašnjeg omota. Ljudi su me na cesti upozoravali da je torba otvorena, a klegice s posla su odustale od istog komentara. Dakle, tek kad je nešto zbilja u raspadu odvažim se kupiti zamjenski predmet.

Moje i njegovo kupovanje se razlikuje utoliko što ja škrtarim pa kupujem samo nužne predmete, a on kupuje iz zadovoljstva i estetskih pobuda o kojima ja jako malo znam. Mogu reći da imam modnog stilistu kojemu sam prepustila odabir čak i kuhinjskih gumenih rukavica. Ja sam po tom pitanju beznadno nenadarena i neosviještena.

- 17:53 - Komentari (5) - Isprintaj - #
24.01.2020., petak
Kofer ili ormar

Link knjige

You tube Kanal

Prije par mjeseci James mi je kupio ormar kako bi moja dva kofera maknuli iz hodnika. Točnije, pola godine sam ih koristila tako u hodniku kad bih trebala majicu ili traperice jer nisam bila sigurna ostajem li kod njega ili ne. Oboje smo kalkulirali koliko je to mudro. Ormar je kad smo ga konačno nabavili umjesto samog razgovora o našem zajedništvu, bio potvrda da ostajemo u istom prostoru. Dragi je proveo je dva dana spajajući dijelove i kao zadnju stranicu kupio posebno čvršće stranice smatrajući da ove nisu dobre kvalitete.

Uspjela sam tamo vremenom nagurati toliko odjeće i posteljine da je često nešto od toga virilo kroz dvije vratnice na što me upozoravao nekoliko puta. Možeš li pospremiti svoju odjeću; ormar će se doslovno raspasti?Pitao je ljubazno tako tu i tamo sve do danas. Nakon što sam otspavala svojih osam sati dnevnog sna zbog noćnih smjena na putu do toaleta me spriječila piramida nekakve odjeće. Neka hrpa haljina i jastučnica. Nisam ni zucnula već nastavila kamo sam i pošla. Uči me dakle pameti mojom metodom.

I sama sam mu ponavljala da izbaci stari tepih pa nije. Konačno sam ga sama izbacila. Nije ni zucnuo o njemu. Tako sam i ja danas iako mi se nije dalo, uredno složila potkošuljice, košulje, majice kratkih rukava i sve što sam u hrpi iznenađenja našla.

Za to vrijeme sam naizmjence pržila ribu za večeru, kuhala brokulu i krumpir. On se nije pojavljivao. Vjerujem da nije mogao predvidjeti točno moju reakciju pa je sigurnije ispod jorgana bilo ostati. Smješkala sam se ulazeći čas u kuhinju, čas hodnik uvodeći reda. Tek kad sam aranžirala tanjure dodavajući još i kukuruz šećerac, mjauknula sam mu: Večera goootovaaaa!

Trljajući oči došao me poljubiti i oboje smo se pravili kao da nikad nije izbacao moju odjeću iz tog ormara. Naučila sam već da od reagiranja burnog nema puno dobra. Kasnije mi je žao da se nisam pribrala pa se sve češće uspijevam vidjeti u budućoj sceni s njim. Ionako bi se na kraju izmirili pa te izjave o tome tko je u pravu, a tko ne preskačem jer je svatko u pravu na svoj način, ali poljupci su ipak važniji.


- 06:32 - Komentari (7) - Isprintaj - #
18.01.2020., subota
Volim Jamesa

*
Link knjige

You tube Kanal

James već dva dana pokušava sa mnom izaći u dućan, ali ja neprestano spavam. Od ponedjeljka do četvrtka radim noć, a kako do posla idem biciklom ili hodajući uz bicikl dobro se izmorim. Ne toliko od rada koliko od budnosti. Naš dnevni ritual se svodi na mene u kuhinji oko pet dok je on u iščekivanju što sam spremila za večeru. Njegov glavni obrok. Kako ja nekad prespavam pet on me ako se to dogodi dva dana za redom budi jer ne želi jesti i pripremati jelo sam. Prije nekoliko sati dok sam imala erotiziran san o osobi s posla koja mi u realnom životu nije ni najmanje privlačna probudila me pljeska po guzici. Pet je sati! Idemo u Tesco. Rekao je. Iako ima i drugih dućana ovaj najviše voli. A ja sam čini se po ovim recima i koliko pišem o njemu i sama našla nešto što najviše volim. Još u atmosferi vrelog sna, namjestila sam dupe za još par spenkova. Kad sam se izvukla iz kreveta, došla sam bauljati po kuhinji i vidjela da u ovom času mogu pripremiti samo burger, krumpir i povrće.
Nakon što sam mu to priopćila izjavio je da ne burger danas. To je jedino iz kuhinje što sad mogu stvoriti. A što misliš o jajima, grahu i i i...Ležao je na krevetu, a ja sam sjela pokraj njega.

Nema kobase. Tugaljivo je zaključio. Treba biti mesa na tanjuru. A ti?! Voliš kobase? Mazna od sna prelazila sam rukama po Jamesovim bedrima. Igrala sam se malo da bi se morala vratiti u realnost. Prošlo je pet i on treba imati obrok i inzulin. Oboje smo ustali. Stavio je gel na kosu. Ja ostala u hulahopkama i uzela neku podužu majicu, cipele koje su me povisile u ravninu njegovih očiju. Ma ne možeš tako stršeća sa mnom van. Prokomentirao je. Ništa mu ne promiče, pomislila sam. Znala sam i sama da nemam dovoljno odjeće prvenstveno jer je januar. Samo sam testirala vidi li moje nogice u najlonkama. Evooo, traperice su tu. Samo kaži što želiš. A kako ti se sviđa bunda? Pokazivala sam na toplu bijelu bundu s kapuljačom i umjetnim krznom. To mi je on kupio. Rekla sam gledajući njegovu zgodnu pojavu u hodniku: Svi su me na poslu pitali gdje sam kupila jaknu. Jedva sam čekala da im kažem: Dragi mi je kupio. Ne znam gdje.

Tako sam još polusnena sjela u auto i hodala za njim po dućanu. Isprva je provjeravao vrećice s pečenom piletinom i ništa mu se tu nije svidjelo. Onda je krenuo prema krumpirima i salati. Jede samo jednu miješanu i već priređenu salatu. Isprva sam mislila: Najskuplju uzima, ali kad pogledaš bolje. Već je izrezana, ima u njoj krastavaca, luka, kukuruza, rajčice i kristalke. Probala sam nekoliko puta s drugim pakovanjima... moram li napisati zašto?! Zbog jeftinoće pa me upozorio da on to ne jede, to ni cvrčci ne bi. Tapkala sam za njim s košarom u ruci. Dodao je sconese, kruh, konzervu kukuruza. Htio je još i crumpets. Ali smo zaključili da nam ne trebaju. Idemo mi na meso i vina. Predložila sam. Kako je krenulo potrpat će koješta što nam nije sad potrebno. Drugi dio siječna je. Pare smo spiskali. Tim više što je plaća isplaćena ranije da se Božić ljepše proslavi.

Na putu do vina je ubacio još i čokoladice. Nije mi bilo jasno zašto ide prema burgerima kad je odbio samo pola sata prije da ih pržim. Mislila sam da je jedini razlog što smo u dućanu protein koji mu treba na tanjuru, a ovaj smo već imali u zamrzivaču. Očito je vino bilo motivacija za izlazak. I struja koja je skoro pa potrošena. Prije par mjeseci ja bih prigovorila da što me dizao iz kreveta kad je odabrao burger, a eno ga u kuhinji već. E, a sad sam mudrija pa ako hoću mir u kući ne obraćam pažnju na svaku sitnicu. Imam osamnaest funti. Izjavila sam prije ovog pohoda po policama. On se držao tajnovito oko svojih funti. Samo je napomenuo da struju još imamo nakon šopinga platiti. Sad sam već morala prije odlaska na kasu izbaciti čokoladice. Prvo sam ostavila Bounty, a on je izvadio i Snickers. Ne treba nam ovo. Složio se. Iako mi matematika nije jača strana već pogledom na košaricu mogu odrediti jesmo li prešišali osamnaest funti koje sam namijenila za kupnju.
Natrag u kuhinji uspjela sam biti tek budna toliko da nam pripremim jelo, popila sam čašu bijelog vina (na etiketi je pisalo Čile, jabuke, kruške, ananas). Vrijeme provedeno s Jamesom je drago i kako smo već tri godine zajedno pomalo je kao kad se napiješ vina pa ti osjećaji otupe. Više nije tako jako uzvudljivo i često odaberemo san umjesto seksa, ali svaki trenutak ima smisla. I kad se prepiremo i kad se slažemo oko nečega. Reflektiram se u njemu tako da osjećam kako uviđam koje riječi i postupci nisu na nivou. Kako mogu bolje, kako mogu zrelije, kako je vrijeme da neke navike promijenim samo zato što njemu smetaju. Pa i on je na moj prigovor odustao od nekog ponašanja koje meni nije odgovaralo.
Najdraže mi je kad na kraju dana oboje ležimo u istom krevetu, šutimo dok nam se dodiruju stopala i tako utonemo u san.
Svoju ljubav nigdje nismo registrirali pa ni na statusu fejsbuka. Dok imamo želju živjeti zajedno, tako ćemo samozatajno piti vinčeko i jedno drugom govoriti najgore uvrede i najljepše riječi. Dok nam je zajedništvo pri srcu.
- 02:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.