četvrtak, 31.08.2006.

NOVA MOCNA DJECA
(Kathy McCloskey, dr.sci.)



Image Hosted by ImageShack.us


U centru za mentalno zdravlje zajednice, dovrsilo se, formalno psiholosko testiranje troje djece koja su imala izrazite naznake da su indigo tipa. Malisane je uputila djecja psihologinja, jer su roditelji i ucitelji u svojim mizvjescima "mistificirali" njihovo ponasanje iznoseci kako imaju problema sa ponasanjem, odnosno pomanjkanje paznje. Odrasli su za njih uporno tvrdili da su "izvan kontrole", bilo kod kuce, u skoli ili na obadva mjesta. Ta psihologinja, koja ce se u tekstu zvati "Amanda" ima krasan odnos spram djece; ponasala se prema njima s ljubavlju i postovanjem; odbila je prihvatiti izvjesca o malisanima kao zdravo za gotovo, jer se nisu slagala s njenim vlastitim iskustvom. Trazila je formalno testiranje.

Prvo dijete bila je crtrnaestogodisnjakinja s Kavkaza. Uzimala je auto svojih bioloskih roditelja bez da su joj oni dozvolili i to jos bez vozacke dozvole. Odlazila bi od kuce i boravila cijeli dan u mjesnom soping centru. Pala je razred zbog vrlo losih rezultata u skoli, a njeni vrsnjaci i ucitelji su je izbjegavali zbog naprednog fizickog razvoja i duhovnog verbalnog stila izrazavanja. Nikad nije dopustala svojim roditeljima da je pobjede u raspravi. Ona je roditelje dovodila na rub zivaca.

Testiranje tog djeteta pokazalo je da ima IQ 129 u verbalnom izrazavanju, te 112 u vizualno-prostornim sposobnostima (69 i ispod toga je nedovoljno, 70-79 je granicno dovoljno, 80-89 je nizak prosjek, 90-109 je prosjecno, 110-119 je visok prosjek, 120-129 je izuzetno dobro, a 130 i iznad toga je izvanredno). Sve jezicne tekstove prosla je s izuzetno dobro, a najnizi bodovi koje je dobila bili su prosjecni za njenu dob i razred u skoli! Tako da se moze reci da nije imala slabih tocaka, sto znaci da je zapravo bila iznad prosjeka vrsnjaka, kako u svojim kognitivnim sposobnostima, tako i u skolskom znanju, cak bez obzira na to sto je ponavljala razred. Pitamo se sto se to desavalo?!

Tim malisanima su propisani RITALIN i CYLERT, dva glavna lijeka protiv AHDH-a, ali bezuspjesno. Njeni su roditelji izvjestili kako je ona oduvjek bila takva te da nista sto su pokusali "nije djelovalo". Razgovarajuci sa njom, bilo je vidljivo kako razgovara na vrlo mudroj razini - razini odraslih ljudi; njeno lice i oci su to otkrivali. Receno obicnim puckim jezikom, cinila se "mudrom starom dusom". Izgleda da je problem bio u tome sto nitko osim nje nije to prepoznavao! Ta mlada djevojka zahvaljujuci odgovarajucoj intervenciji njenih roditelja, sada upisana u posebno, individualizirano okruzenje za ucenje. Nije to bilo ni malo lako! Njeni roditelji su je dali u veoma dobru i ucinkovitu skolu. U toj skoli izuzetno dobro napreduje, jer su njeni roditelji bili otvoreni na povratne informacije, sve su shvatili vrlo obiljno i sada postupaju sa svojom kcerkom kao s darovitim Indigo djetetom.



Ako zelite saznati???!!!
Kakva je vaša aura
Rješite test

U sljedecem postu slijedi prica o drugom djetetu!

IndigoDj

| 03:38 | Komentari (39) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.