ponedjeljak, 29.05.2006.

I. dio


KARAKTERISTIKE INDIGO - DJECE




INDIGO - djeca su vrlo nadarena, ali mogu negodovati ako se s njima ophodimo kao s malom neukom djecom ili ih želimo podučiti nečemu što već znaju i razumiju. Teško prihvačaju kruta i ustaljena pravilima. U večini slučajeva ruše pravila i sustave. Obično tu svoju dozu buntovništva zadržavaju i do odrasle dobi, međutim često je riječ o suptilnoj, mudroj vrsti suprostavljanja. Za njih birokracija kao da ne postoji. Neki bi ih nazvali i izvrsnim manipulatorima. Odbijaju zapovjedi i upustva osim ako im zaista dobro ne objasnite zašto bi nešto trebali napraviti. Ne možete im nabiti osjećaj krivnje - jednostavno morate imati snažne argumente. To su ona djeca koja nam postavljaju nemoguća pitanja (na koja mi i prečesto neznamo odgovor!).

Veoma su kreativna i mogu raditi više stvari odjednom, zapravo lako im nešto drugo odvuče pažnju i skloni su skakati sa jedne stvari (teme) aktivnosti na drugu. Imaju problema sa strpljenjem. Teško se nose s strogošću naših (i većine) obrazovnih sustava. Školu često smatraju nekim nužnim zlom i jedva čekaju da završi.Nije rijetko da mnogi od njih iznenada prekidaju školovanje iako su veliki zaljubljenici u knjige i učenje kao takvo. Mnoga Indigo djeca ostaju s par ispita do diplome i nikad ne završe zapoćete fakultete.

Njihovi su interesi intezivni i strastveni te se potpuno upuštaju u područja koja ih zanimaju, na poseban hologramski način. Mnogi su indigovci, mladi i oni stariji, strastveni zaljubljenici znanstvene fantastike, mitologije, priče o vilama i čarobnjacima, parapsihologije, igara uloga; zapravo svega što potiče njihovu maštu i predstavlja im intelektualni izazov. Skloni su povlačenju u intimni svijet knjiga i mašte i zapravo vole samoću ili uski krug bliskih osoba. Velike gužve ih pomalo plaše i odbijaju.

Karakterizira ih ekstremna fizička i emotivna osjetljivost. Izuzetno su osjetljivi na intezivne mirise, buku, vrućinu, žarke boje i gužve. Znaju patiti zbog pretjerane izloženosti svim tim osjetima suvremenog svijeta oko sebe. Mogu biti skloni različitim alergijskim oboljenjima i problemima s dišnim sustavom. Neophodna im je povremena samoća, tišina i mir. Potrebno im je vrijeme za njih same, kako bi obnovili svoje (spiritualne) baterije. Senzibilna su za tuđe probleme i patnje. Neobično svjesna generalnih i stvarnih problema čovječanstva, poput ekološkog zagađenja, ratova i gladi i sveg ostalog sto je loše

Poneka Indigo djeca imaju i suprotno ponašanje te su hladna i tvrdoglava i uopće ne pokazuju suosjećanje za druge. Znaju biti sklona snažnim neobuzdanim i velikim izljevima bijesa, te općenito imaju problema sa ljutnjom. Ove se karakteristike obično vežu uz novije indigo generacije, koje se rađaju bez zaštitnih slojeva u auri te su još senzibilnija na brdo informacija kojima ih svijet svakodnevno zasipa, a uz to nemaju odgovarajuću podršku roditelja i okoline. Njihova im hladnoća i ljutnja postaju vrlo važni obrambeni mehanizmi, ali ih i udaljavaju od njihove životne zadaće.

Sva Indigo djeca imaju snažno razvijenu intuiciju. Naravno često nisu svjesna da se radi o tome. Ponekad se to događa kroz snove ili vizije, ponekad kroz niz podudarnosti koje povremeno primjećuju, a najčeće se radi o jednostavnim slutnjama koje se ostvare. Drugima se može činiti da su srećkovići, jer im se mnoge želje ostvaruju, ali Indigo djeca znaju da smo mi sami stvoritelji svoje sreće i jednostavno se ravnaju po tom zakonu, usklađujući se s ritmovima prirode i svojim predosjećajem.(Višim vodstvom.)

Indigo djeca (i odrasli) posjeduju izuzetan detektor laži. Takva djeca imaju duboke, mudre, oči kojima kao da gledaju ravno u vašu dušu i kojima je gotovo nemoguće slagati. Laži ih zbunjuju, rastužuju i razljućuju-posebno ako su zlonamjerene. Stoga, često postaju gorljivi istjerivači pravde i istine. Upravo Indigo djeca stoljetne obiteljske drame i tajne iznose na svjetlost dana.

Osjećaju se povezana sa svim ljudima te katkada sa sobom nose strašan osjećaj boli i velike univerzalne patnje. Događa se i da ova djeca na sebe preuzimaju ulogu roditelja (roditeljima, braći i sestrama, ostaloj djeci) još u najranijoj dobi. I čitav život na leđima nose tu preveliku odgovornost. Jako rano su sposobna apstraktno razmišljati te su iznadprosječno inteligentna i vrlo nadarena.


Dragi blogeri ovo je tek prvi dio karakteristika Indigo djece, ostalo slijedi u slijedecim postovima!

IKM

IndigoDj.


| 19:48 | Komentari (26) | Isprintaj | #

petak, 26.05.2006.

II.

BOJA AURE


Naziv, pojam "Indigo djeca" se sve više koristi u svijetu, a označava posebnu vrstu djece koja su na ovaj svijet došla s glavnim ciljem, da pomognu duhovni razvoj i napredak čovječanstva i nauče nas živjeti u većoj harmoniji, miru i ljubavi. Opisuju ih kao duhovno razvijena bića koja su sada u ovo naše doba, vrijme, došla u velikom broju..... utjeloviti, kako bi ubrzali i pomogli cjelokupnu preobrazbu čovječanstva prema višim razinama svijesti.

Govori se i tvrdi, da"Indigo djecu" možemo prepoznati po posebnoj boji njihove aure, koja je boje "indiga" ili ljubičasto tamnoplava. Indigo boja simbolizira čeonu čakru, ili takozvano treće oko. Energetski centar odgovoran za intuiciju i psihičke sposobnosti. Indigo djeca su i dobila ovo ime zbog pretpostavke da je kod njih ovaj centar potpuno otvoren. Nekad su ih zvali i "električno plavima" ili "kobaltnima" zbog različitih nijansi visoko-frekventnih zračenja njihovih aura. U davnoj prošlosti kada su također postojala djeca sa tako visokim stupnjem duhovne razvijenosti, indijanci su prepoznavali posebnu vrstu djece te su ih nazivali "Djecom Sunca," drugi autori koriste naziv "Milenijska djeca," Djeca novog sna. U literaturi pronalazimo niz različitih termina , ali ovdje će se zadržati naziv "Indigo djeca" zbog njegove opće prihvaćenosti.

Riječ je o djeci koja već od najranijeg doba pokazuju izuzetno veliku mudrost . Odlikuju se jakim moralnim shvaćanjima, ljubavi prema životu i zajedništvu svih živih bića, vrsta te imaju snažan osjećaj ljubavi prema prirodi i planeti Zemlji . Uglavnom i često su u kontaktu s duhovnim svjetovima. Mnogi od njih vide anđele i eterični svijet, te razgovaraju sa životinjama i drvećem.(Sjedinjuju se sa prirodom.)

"Indigo djeca" su uglavnom ugodna, i puna ljubavi i zaista žive u sadašnjem vremenu. Ti nasi divni mališani tjeraju nas da se usredotočimo na igru, smijeh, ljubav i slobodu. Imaju izuzetno veliku i snažnu želju da pomognu čovječanstvu i kao da su oduvijek svjesna neke svoje zadaće, određenog zadatka. Ona su veliki mudraci našeg vremena. Riječ je o djeci zaštitnicima, rođenim vođama, otvorenoj i blagoj djeci, koja smiruju ostalu.

Poneki autori toj pojavi pristupaju sa strogim kritičkim i znanstvenim odmakom. Jedan od najčešćih prigovora je svakako da to nije nova pojava i da je oduvijek bilo čudesne i neobične djece. Sjetimo se samo Budhe Gautame ili sv. Tereze iz Lisieuxa. Prvo je Indigo dijete nedvojbeno bio Krišna, koji se rodio u Brindavanu u Indiji 2000. godina prije Krista. Cijelo mu je tijelo bilo u toj plavoj boji indiga. Dobre, blage djece pune ljubavi, ima svuda i u svim naraštajima.

S druge strane, neka pojava postaje glavna tema kada je njena učestalost toliko velika da se više ne može izbjeći. Oduvijek gotovo svaki roditelj svoje dijete smatra posebnim i neobično mudrim, međutim čini se da se u posljednjih nekoliko godina događa nešto zaista posebno. Sve više stručnjaka koji rade s djecom: psihologa, socijalnih pedagoga, učitelja, socijalnih radnika, dječjih psihijatara - primjećuje kako su danas djeca znatno drugačija.A i mi roditelji sve više to primjecujemo!


IKM

IndigoDj.





| 15:03 | Komentari (29) | Isprintaj | #

četvrtak, 25.05.2006.

I.


DJECA



Djeca buducnosti su rođena. Pitamo se gdje su rođena?... na Planetu koji je svakodnevno sve vise zagađen, koji se sve vise unistava i na kojem sve manje ima ljubavi i srece. Sva djeca, odnosno ova djeca ne zive u sreci na nasem planetu, jer ostaje im planet na kome ih ceka neizvjesna buducnost, ( strah, zagađenost pohlepa, mrznja, licemjerje, prijevara i nasilje) Tuzno zaista!...Oduvjek znamo da je bilo i bit ce senzibilne i vrlo nadarene djece a u zadnje vrijeme ima ih nevjerojatno puno.

Znanstvenici u svijetu sve više prate i vrše znanstvene studije sto se tice takve djece, koja izlaze iz uobicajenih okvira u zadnjih 40 godina. Ovisno o vremenu u kojem su takva djeca rođena. Karakteristike svake generacije mijenjaju se svakih deset godina. Svaka takova generacija ima posebne, drugacije osobine, i vremensku dob u kome ulaze u krizno razdoblje svog zivota, odnosno GODINE BUĐENJA.

Pitate se sigurno sto okarakterizira INDIGO DJECU?!....Jasno!...Svijest takve djece okarakterizira...odlucnost u djelovanju. Imaju visok osjecaj samopostovanja i besprijekornosti, potpunosti. Imaju visoko razvijeni osjecaj intuicije te njihovi kako bi mi to mogli reci...senzori citaju osobe kao otvorenu knjigu. Jako dobro i brzo primjecuju, vide i osjecaju skrivene namjere i kad ih osobe nisu svijesne.

Skrivene namjere i sve nejasnoce, intuitivno naslucuju i vrlo znalacki pokrecu situaciju u svoju korist. Vrlo odlucno djeljuju iako njihovo djelovanje, ponasanje moze uciniti zbrku.
Tako koriste svaku neravnotezu da uravnoteze i uklone...odnosno neutraliziraju sve skrivene sadrzaje. Također iz ovih razloga njihovi roditelji, nastavnici imaju velike problemei vrte se u zacaranom krugu.

Mozemo reci da su osim darovitosti indigo-djeca, istovremeno ugrozena samim rođenjem na planetu koji se ovog trenutka nalazi u svojoj naj
dubljoj i teskoj problematici, ukorijenjenosti u teski materijalizam...u velikoj trci i ljubavi za novcem.

Osjecaju li takva nasa djeca da je drugacije?! Taj osjecaj ih odvaja od drugih, ili se povlace ili se namecu drugima. Kako smo svijesni da povlacenje vodi u jednu nesigurnost, tjeskobu, povucenost, a nametanje u oblik fine tiranije i ovladavanja nekim, bit ce nam pokazatelj da dijete se osjeca drugacije. Neobicnim svojim ponasanjem nadoknađuje osjecaj nesigurnosti. Zato trebamo biti vrlo oprezni! Svi mi zelimo da je nase dijete genijalac i posebno! Svakako je vazno reci da ne stavljamo na dijete teret posebnosti i neobicnosti jer ono koci prirodni, daljni razvoj djeteta.

Vrlo oprezno treba koristiti svako poistovjecivanje i prosuđivanje koje kaze da je dijete ili zatajilo ili razlicito i posebno. Tako i sam naziv INDIGO - DIJETE. Svako dijete je isto i jedinstveno sa zajednickim ciljem, misijom. Mogao bi to biti put u BUĐENJE, smanjenje stresa, uravnotezenja odnosa između Srca i Uma kroz sređivanje (zbrkanih) kaoticnih obrazaca i emocija. Djeca ce nas odvesti na jedan put iskustva posebne ljubavi i vece odgovornosti za bolji, lijepsi, sretniji i kvalitetniji zivot. Nas zajednicki zadatak je prepoznati sve sto u nama nije Ljubav jer; Ljubav daje mir, mir vraca povijerenje, povjerenje stvara osjecaj sigurnosti, u sigurnosti se znaju granice, a unutar granica dijete zasticeno raste emocionalno - mentalno - duhovno. Dozvolite da Ljubav mice vase strahove kako bi u dijetetu imali mudrog i pametnog suradnika. Zato pomozimo mu da se ne osijeca odvojeno od drugih.


IKM



| 04:49 | Komentari (25) | Isprintaj | #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.