19.04.2007. / četvrtak

Messi

LEOVA POSVETA DIEGU

Pogledajte Messidonu



Lionel Messi dan kasnije pozira sa svojim portretom na Nou Campu


Spektakularnom dvoboju Barçe i Getafea mjesto u povijesti osigurao je čudesni Lionel Messi, koji je zabio gol nakon slaloma koji neodoljivo podsjeća na Maradonino remek-djelo protiv Engleske. Video.


Okršaj Barcelone i Getafea na Nou Campu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Kralja pamtit će se još dugo. U 5:2 pobjedi lidera španjolskog prvenstva briljirao je argentinski superstar Lionel Messi s dva pogotka. Onaj prvi ući će u nogometnu povijest.

Riječ je o golu koji je vrlo, vrlo sličan velemajstoriji koju je izveo Diego Armando Maradona prije 21 godine na SP-u u Meksiku i koji mnogi smatraju najvećim pogotkom svih vremena. Mali zeleni tada je predriblao pola engleske momčadi i poslao loptu u mrežu.



"Leov gol je najbolji koji sam ikad vidio", rekao je Messijev suigrač Deco. Trener Frank Rijkaard zgoditak je opisao kao umjetničko remek-djelo. Jedini koji nije dijelio sveopće oduševljenje bio je strateg gostiju Bernd Schuster: "Moji igrači trebali su faulirati Messija."

Messidona, Messi superstar, Novi Maradona - to su naslovi u euforičnim španjolskim medijima. El Pais je Messija proglasio modernom verzijom njegova slavnog prethodnika i sunarodnjaka: "Leo nastavlja gdje je Diego stao", tvrdi El Pais.

"Moj pogodak je zaista lijep, ali to ne znači da se mogu uspoređivati s Maradonom. Ipak, gol posvećujem Diegu i želim mu što brži oporavak", rekao je Messi.

Maradona se trenutačno nalazi u bolnici u Buenos Airesu, gdje se liječi od hepatitisa, alkoholizma, depresije i tko zna čega sve još ne.

- 21:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.