Igre i Vicevi

srijeda, 21.04.2010.

Danas sam tuzan

Danas sam tuzan. Jucer sam saznao da je nas let otkazan i da nema nista od toliko ocekivanog puta koji mi je doista potreban u ovom trenutku: ova godina za sada nije od najboljih i pojavilo se prilicno zivotnih problema: posao, odnos sa suprugom i kcerkom. Sva sreca, bar financijska strana ide dosta dobro. Nije da se radi o egzistencijalnim problemima kao sto ih imaju oni u nerazvijenim zemljama, ali se covjek u ovoj bogatoj zapadnoj civilizaciji, a po meni je doista bogata, razmazi. Vec mu je dovoljno da mu se ispraznila baterija od mobitela da ode u krizu – eto razloga sto ga ja nemam. Daj da se vratim na pocetak price.

Prije nekih dva, tri mjeseca, u veljaci ako se ne varam, uzelo smo jaftine avionske karte za Madrid; povratna karta za dvije osobe 80 eura. Odmah smo se dali u potragu za smjestajem i kako je avion ispao tako sa niskom cijenom, izabrali smo hotel sa 4 zvijezdice u centru Madrida. Soba za noc oko 90 eura, za dvije osobe. Konacno se priblizio momenat da se krene na sestodnevni izlet, ali ova godina, kao sto sam to vec rekao, nije od onih najboljih. Vulkan na Islandu. Rayanair, avionska kompanija low-cost preko koje smo kupili karte je otkazala sve letove, cak i tjedan dana nakon erupcije vulkana. Jucer sam cijelo vecer proveo na njihovom site-u pokusavajuci shavtiti sto se dogadja i donijeti odluku sto uciniti u vezi sa problemom koji se nenadano pojavio. Htio sam promijenti datum polaska za dan iza, za petak. to jeste skratiti boravak za jedan dan, ali i drugi koji su u slicnoj situaciji su imali istu ideju, a ja sam ocito stigao prekazno.

Nakon toga je trebalo otkazati hotel, ali na zalost u ovom slucaju, buduci je otkaz dosao manje od 4 dana prije dolaska, placa se kao penal jedna noc. Ciao a 90 euro. Jedina utjeha oko svega ovoga mi je da smo gledali prognozu vremena za Madrid i ispalo je da od 6 dan koje smo tamo trebali provesti, jedino je ponedjeljak trebao biti lijep i suncan. Jedan ovakav produzeni week-end sa losim vremenom nije bas najljepsa stvar na svijetu (mora se covjek sa necim i utjesiti).

Ipak Madrid


Vratim se doma i vise iz disperacije nego iz nade odem na site od RyanAir da vidim sto se dogadja i vidim da je nas let za sutradan vracen na listu. Panika! Vec smo se bili pomirili da se ne ide, a sada treba napraviti check-in online, ponovo rezervirati hotel i spremiti stvari za put, a sutra opet trebam traziti godisnji jer sam i to bio ponistio.

Na kraju, nakon sve ove strke, evo nas u Madridu. Vremenska prognoza je bila pogresna, na svu srecu; 6 dana lijepog i suncanog vremena. Prodjirali smo Madrid uzduz i poprijeko, pjeske i sa metroom, ukljucujuci i dva famozna muzeja, Prado i Reina Sofia. Uzivali u famoznoj spanjolskoj movidi, do ranih jutarnjih sati, a nismo mogli propustiti priliku da prisustvujemo jednoj od brojnih predstava flamenka. Evo jedan mali video koji sam napravio, snimajuci moju najomiljeniju plesacicu.





Kako je gotovo tjedan dana u jednom gradu vise nego dovoljno, predzadnji dan smo odlucili da napravimo i mali izlet van grada, sa brzom zeljeznicom, 300 km/h, za pola sata se stigne u Segoviu, mali gradic u kome se nalazi odlicno ocuvani rimski vodovod i prekrasni dvorac, koji mjestu daje bajkovitu atmosferu.

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.