tobić tobić idol mladih

29.10.2007., ponedjeljak

Recenzija na Terapija.net

RAZNI IZVOĐAČI: Šta treba maloj deci (Kornet, 2007)
izvor: TERAPIJA.NET

Već sama činjenica da je na albumu predstavljeno 7 mladih i još uvijek neafirmiranih izvođača (svatko sa 3 kompozicije) koje smo već predstavljali u nekim recenzijama, te su manje-više svi prijatelji i poznanici, dovodi ovu kompilaciju do otprilike onog statusa kojeg je imao čuveni "Paket aranžman" sa Šarlo akrobatom, Električnim orgazmom i Idolima 1981. godine.

Ovdje se redom nalaze ČINČ, TOBIĆTOBIĆ (Idol mladih), ELEKTROLASTA, HORKESTAR, KRŠ (svi iz Beograda), PIKNIK (Novi Sad) i RADOST! (Zagreb), te su izuzev Horkestar i Krš već imali objavljena izdanja za Slušaj najglasnije (ili albume ili učešće na kompilaciji "12 bombardiranje New Yorka"). Za ova dva posljednje navedena sastava nemam adekvatnih podataka. (Horkestar, je pod imenom HORKEŠKART zastupljen na odličnoj kompilaciji "Jutro će promeniti sve" - op. pedja)

Kompilacija je satirički podjeljena na A i B stranu, a tematski na četiri osnovne teme - ljubav, smrt, grotesku i sofistikaciju. No, ove čiste kategorije ovdje ne znače mnogo, već samo sklop koncepta kojim je kompilacija sastavljena po ideji Tobić Tobića (Ivan Tobić).

Da ne bi bilo zabune, "Šta treba maloj deci" nije revolucionarna budnica poput "Paket aranžmana" već je šaljiva "zb(r)ka pop i rock glazbe" kako lijepo piše u samom (nevidljivom) nosaču cd-a kada se otvori pomoću nekog od programa za ripanje. Ovitak je opet priča za sebe gdje su svi izvođači dobili po jednu stranicu (ili polovinu) cd-omota koja se svojim kreativnim dosjetkama od samih fotografija do ideja izvedenih na njima može slobodno smatrati profinjenim izborom svakog izvođača da ponaosob izrazi svoj image na najbolji način. Svi izvođači su se u tom pogledu veoma kreativno izrazili i svakako vrijedi vidjeti omot i sve što se nalazi na njemu. Posebno treba vidjeti idejno riješenje Tobić Tobića u cilindru s brkovima, zaljubljenom suprugom i slikom iz romantičnih 'viktorijanskih' vremena Austro-Ugarske s natpisom "Disubije Glidvatobus Čov' iz ličnos' što zov' tako" gdje Goran Bogunovića naziva klavir-štimer, kočijaš, harfista, basadžija i dvostruki igrač, a sebe kicoš, šlager-pevač, birtaš, tamburaš i šibicar. Također je odličan dio omota uredio Piknik sa otkačenim logotipom koji se slobodno može tiskati na majice - "na podijumu za igru duvali su lepak miš, puž i ker" uz karikaturni crtež slinavog psa sa nožem u ustima, veselog puža i zlobnog miša s bocom u ruci (ovo je već mjesecima otkako sam ih čuo na '12.bombardiranju New Yorka' moja omiljena izreka - "miš, puž i ker!").

Album otvara Činč sa skladbom "Šta treba maloj deci" koja je finog i pop-kabaretskog raspoloženja sve do trenutka kada nakon stihova "maloj deci treba j...t mater" i spominjanja Kineza dolazi do momenata kada se Činč iz naoko šašave i jednostavne ekipe pretvore u prave desničare koji ne dozvole da Srbiju pretvore u ono što je već dobar dio Europe postao - Kineska četvrt. Veliki etnologičari predviđaju da će zadnji 'plavi' čovjek izumrijeti za 500 godina. Tada će ova stvar značiti da je netko dao znak na alarm, makar i u underground krugovima. Uzbunu na desničarski poziv smiruju naredni naslovi Tobić Tobića ("B92"), Piknik ("O da" - možda budući veliki hit?), electro-poperi Elektrolasta ("Guzata tinejdžerka" sa maskiranim citatom 'ljupka oko pupka' iz čuvenog hita "Jugoslovenka" D'Boysa), neobični Horkestar ("Viljuška puna ljubavi"), Krš ("Sirotinju") gdje se kaže "kako je sve na sirotinju izvadilo đoku" koji uglavnom nose 'ljubavno-erotsko- emotivnu' temu. Drugi 'smrtni - poročni' dio kompilacije predstavljaju Radost ("Svi su mrtvi") sa satirično-emotivnim hitićem, nastavlja ga Elektrolasta u elektronskom-pop stilu '80-tih ("(Ne) mrtav čovek"), Tobić Tobić ("Palestina") u gothic-etno-rock asocijaciji na Mizar, zatim Piknik u humpa-cumpa basni o rasturanju tuluma ("Miš, puž i ker"), te sofisticirana intelektualna trilogija "Mornar Popeče" Činča o raspadu koncerta, tradicionalnim svjetonazorima i ulaska u bizaran život gdje se stavovi potpuno mijenjaju, zatim čudnovata "Leptirica" u izvedbi Radost! i Krš u naslovu "Lenjost" o propasti radnih navika. Premda i navede skladbe imaju djelomičan groteskni sadržaj, najbolje su ga dočarale skladbe "Pas e vrte" Tobić Tobića, najkraća "Krastave žabe" Piknika (samo 43 sekunde!), "Plastika" Horkestar (obrada legendarnog hita Idola s "Paket aranžmana"), odlična "Ćurov potencijal" Elektrolaste, "Hvala hvala hvala" Radost!, te premda ovijena u sladunjave melodije, vrlo sofisticirana "Nova" u izvedbi Činč. Posljednje dvije teme su romantično - patetične prirode - "Zaljubljeni par" Krša i "Ulice" Horkestra.

Čitava kompilacija je prije svega zabavna i vedra, te se 'čitajući između redova' razaznaje prava suština njene sofisticiranosti. Isto kao što je to nekad sveta BG trojka na "Paket aranžmanu" ostvarila, tako vrlo sličan efekt ima i "Šta treba maloj deci", samo u metaforičkom pogledu. Dok su Idoli, Šarlo i Orgazam bili relevantni odraz tadašnjeg svjetskog buntovnog rock new-wave trenda, tako su svi ovi izvođači relevantni odbljesak prohujalih vremena koja se danas sukladno povezuju sa globalnim retro trendovima u kojima se po slobodnoj volji može kombinirati kabaret i zborsko pjevanje s pop-rockom (kao u slučaju Činč i Horkestra u kome pjeva čak 34 osoba!), šansonjerski gitaristički stil s bizarnim coverima (Tobić Tobić), elektronika, trip-hop, dance, samplovi sa svime i svačime (Piknik), italo disco i electro-pop '80-tih s erotikom, rockom i punkom (Elektrolasta), ska/new wave, punk (Krš) ili relevantni pop-rock s rhythm'n'bluesom (Radost!).

Sve u svemu, vrlo domišljata i artistički dotjerana kompilacija u svim pogledima - od raznolike glazbe, lirike, tematike do same izvedbe i dizajna.

ocjena albuma [1-10]: 9

horvi // 29/10/2007

- 06:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.10.2007., nedjelja

Rekli su o romanu "Tobiđenja dušo moja"

Nakon nekoliko meseci od izlaska i gotovo rasprodatog prvog tiraža, pojavile su se i neke kritike. Evo odabranih isečaka. Inače u Hrvatskoj knjigu možete kupiti u zagrebačkoj knjižari Buksa (Martićeva 14d), te u splitskoj knjižari Utopia (Dosud 10, pored cluba Ghetto, u samom srcu Dioklecijanove palače).

Tobidjenja

"Nakon muzičkog eksperimenta, blogovske ekstravagance i horoskopske tezge u dnevniku Kurir, Ivan Tobić sa dosta takta koristi prednosti književnosti kao (i dalje) najjeftinije, gotovo bezbudžetske umetnosti; svestan je onoga očitog, što su ovde mnogi autori smetnuli s uma – u književnosti je sve moguće i lako izvodljivo. Naravno, ako se poznaje zanat.
Virtuelni superstar Tobićtobićidolmladih napokon je dobio i svoj papirnati dom. I to baš po meri. Roman Tobiđenja, dušo moja Ivana Tobića je čudna zverka – iako bogato odenut postmodernističkom raznovrsnošću (eklektičnost uticaja, pregršt posveta, aluzija i citata, povremeno neposredno obraćanje čitaocima, fragmentiranje tela priče, odmorišta posle svake celine koja pojašnjavaju čitaocu gde se nalazi...), on poseduje i pitkost neophodnu za približavanje čitaocima koji ne haju previše za književno-teorijske finese i sortiranja.
Zoran Janković, Popboks

"Njegovo je delce Tobiđenja, dušo moja nadrealistički galimatijas prekrcan svakovrsnim jezičkim kalamburima i dosetkama, i to neverovatno oscilirajućeg nivoa: od izvanrednih, do stenjuće, deprimantno jeftinih i prostih… Tobiđenja, dušo moja od onih je knjiga baziranih na nekoliko nosećih caka, koje mogu biti i sasvim zgodne, ali koje čitalac vrlo brzo "provali", i nakon kojih se tekst dalje gomila (i gomila, i gomila!) razrađujući i varirajući Već Viđeno, što ubrzo izaziva efekat recepcijske smorenosti. Poneka dobra dosetka, poneka uspela jezička akrobacija: sve to dobro dođe, ali od toga – mislim: samo od toga – ne biva romana. Pa čak ni tripovetke."
Teofil Pančić, Vreme

"Možda su već uveliko i mnogima poznate Tobićeve aktivnosti po blogovima i njegov neodoljivi dečačko-trubadursko-dadaisticki popizam u strategiji, uticali na to da se kod izvesnih "ozbiljnih" poznavalaca umetnosti/književnosti do besmisla akumulišu imbecilne predrasude o nekakvom nedostatku "književne" vrednosti. Ima u tom arbitarskom, uobraženom i, što ne reći?, drkadžijskom gardu mnogo frustracija i straha da će Potemkinsko selo zvano Srpska urbana, pos’moderna (& andergraund, dakako) umetnost/literatura izmigoljiti sa nekakvih već unapred isprojektovanih angažmansko/fantazamsko/fatamorgEnsko/ideološko/komesarskih kurseva koje nam kreiraju ti ovovremeni (a sada još pri tome i) bucmasti & punomasni Skerlići vremena sadašnjeg, zabrinuti, tja, nad ozbiljnošću i dramatičnošću "situacije" koja se nadvila nad našu umetnost & društvo, zabrinuti nad dušama jadnih nepismenih i nekorporativnih Srbalja…"
Bellboy, ugledni zemunski manijak

"Kao i u mnogim Tobićevim spisima, sve se odvija i zavija kao u snu. Neodvojivo od sanjača, i za svaku pohvalu, stvarno dosledno pomereno. Dovoljno da lako poverujemo da svet budnosti i ne postoji. Sve je tačno naopako, upravo s one strane ogledala, da mnogo toga možemo u-videti. O sebi najviše, zatim o Beogradu, Bogu i modi, Đavolu, žurkama, dušama, parama, čuvenom horoskopu, Velikom bratu, festivalima... i što je najvažnije, kako provodimo vreme. Ova prirodna pomerenost romana omogućava nam da čak i gadosti, poput rakije spermovače i grupnog paćeničkog drkanja, prihvatamo sa simpatijama."
Ivan Pravdić, Yellow cab

"Važno je napomenuti, subverzivna psihodelija kao postupak - ali i kao svedočanstvo o izvesnom i za današnja vremena incidentnom antidogmatizmu, depresivnom a ujedno i vitalističkom, antiutopijskom a ipak i radosnom & ljubavlju natopljenom pogledu na svet - prvi put konsekventno, zanimljivo, sha®mantno i inventivno izvedena u jednom našem romanu, itekako približava Tobića ranom Basari! Ako ne njemu, a kome drugom? Ne samo da je tačno da Ivan Tobić nastavlja tamo gde je stao rani Basara, nego je i dobro da se neko napokon setio da reanimira tu retku dragocenu energiju aktiviranu krajem 70-tih i početkom 80-tih famoznim Novim talasom, "Paket aranžmanom", "Vidicima" i "Rečnikom Tehnologije", i u muzici i u tzv. "ozbiljnoj" umetnosti."
Aleksandar B, magacioner u Maxi diskontu

"Za sve one koji nisu čitali knjigu jedan savet: pročitajte knjigu! I zbog knjige same i zbog toga što je vrlo moguće da će vam cela ta početna nepovezana i preterana fantazija biti malo “too much to take”, te da ćete krenuti linijom manjeg otpora i pročitati samo crne strane koje vam u biti čine kratak sadržaj romana. Ili vas naterati da grubim fizičkim i mentalnim gestom odbacite knjigu. Dakle, čitanju knjige je neophodno pristupiti sa smirenjem i u srcu skrušenjem, pa će vaš čitalacki trud biti bogato nagrađen. Obavezno je pročitajte!"
http://www.myspace.com/djeljana

"Zato, mogu samo da kažem: Živeo Ivan Tobić! Živeli Ilegalni Poslastičari! Živela Revolucija koju oni donose diljem Planete i prokaženim, neshvaćenim i primitivnim Srbljima barbarogenijima! Živeo Nadrealizam danas, ponovo i ovde! Nek umre već jednom taj Jovan Skerlić, dosta je vala i živeo!"
Profesor Abel

- 21:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

16.06.2007., subota

Bacila se s 11. kata nebodera pred očima supruge

izvor: Jutarnji list

Emilijan Andrejević (30), jutros oko devet sati bacio se u smrt s 11. kata nebodera. Samoubojstvo je počinio pred očima supruge Danice.
Pri padu, Emilijan je udario u tendu kafića koja ga je odbacila na drugu tendu, nakon čega je pao na pločnik i preminuo.Policija još uvijek istražuje razloge samoubojstva. Andrejevićevi susjedi tvrde kako se radilo o finoj obitelji s kojima nikad nije bilo problema. Ipak, kazuju i kako je Emilijan u posljednje vrijeme obavio dvije teške operacije promjene spola nakon kojih se promijenio te postao bezvoljan i depresivan. Sumnjaju da je možda to razlog njegovog suicidnog čina.

- 20:43 - Komentari (8) - Isprintaj - #

14.06.2007., četvrtak

Ubila se Emilija Andrejević

14. jun 2006. izvor: Kurir

SEKTAŠICA
Emilija Andrejević, koja se prekjuče ubila pred policajcima, bila u sukobu sa porodicom jer je pokušavala da je izbavi iz sekte

BEOGRAD - Ni rodbina ni prijatelji porodice Andrejević nisu juče želeli da govore o motivu koji je naterao Emiliju Andrejević (30) da se ubije pred policijskim specijalcima, koji su više od tri sata pokušavali da je ubede da se mirno preda. Andrejevićeva je posle pokušaja ubistva oca Ilije i ranjavanja dede Boška (75) naoružana pištoljem i šilom za led držala pod opsadom porodičnu kuću, u kojoj je bila zaključana njena baba Vasilija (74).
Nezvanično se, međutim, juče čulo da je uzrok svih nevolja u domu Andrejevića kumovao Emilijin pristup jednoj sekti, zbog čega je bila u sukobu s porodicom! Reporteri Kurira juče su u domu Andrejevića zatekli samo njihove rođake, koji su nam objasnili da se porodica sklonila i da zasad ne žele kontakt s medijima. Prema njihovim rečima, stanje dede Boška juče je bilo bolje, iako ga je pomahnitala unuka šilom za led iskasapila po licu i telu.
- Emilija je bila čudna. Uvek je samo ćutala. U ovom delu Dorćola ima mnogo narkomana, noću se drogiraju i u ovom parku nadomak njihove kuće, ali, koliko je meni poznato, Emica nije bila takva zbog droge - priča jedan od prvih komšija Andrejevićevih.
Međutim, iako su nerado pričali o problemima Andrejevićevih, od nekih komšija čuli smo da je Emiliju još pre petnaestak godina vrbovala neka sekta. Koja, njima nije poznato, ali tvrde da je Emilija, koja se bavila dramaturgijom i pevanjem u poznatom horu Horkestar i koja potiče iz fine porodice, zapravo, postala čudna posle povratka sa jednog gostovanja u Zagrebu:
- U kraju se priča da je Emiliju u sektu uveo jedan hrvatski pisac i da je to bilo prelomno za nju. Iako je njena majka obijala sve pragove u pokušaju da povrati kćer, Emiliji povratka nije bilo - pričaju komšije.
Da li je i kobna Emilijina svađa s ocem, dedom i babom povezana s njenim pripadništvom sekti, zasad nije poznato. Emilija je, inače, posle razvoda oca Ilije i majke Bojane, jedno vreme živela s majkom i mlađim bratom Đorđem i sestrom Mirom, a onda je prešla kod izvesnog Dušana Koraća dok je ovaj boravio u SAD-u. Ona je živela u potkrovlju, otac i maćeha na spratu, a baba i deda u dvorišnoj kući.
- Nije radila, izdržavali su je deda, penzionisani građevinac, i otac, koji je nekada radio u MUP i iz čijeg se pištolja preksinoć i ubila pred policijskim specijalcima - priča komšija pokazujući na kante za đubre, pored kojih se Emilija ubila.
Neposredno pre nego što je Emilija zapucala, posle molbe policajca iz tima, koji je više od sat vremena pokušavao da je nagovori da ostavi oružje i da se preda, ispred kuće su se pojavili i njena majka Bojana s mlađim sinom Đorđem i ćerkom Mirom. U šoku, ona je policajcima praktično dala komandu da pucaju u Emiliju, ako bude potrebno:
- Ja sam je rodila, ali je ubijte, ako treba - rekla je Bojana.
Emilija je svoj krvavi pir završila oko 19.30 kako bi na vreme stigla da odgleda Nacionalni dnevnik u kojem se nakon ovog čina i sama pojavila. Na molbu policije da odloži oružje, ispalila je tri hica u vazduh i zasekla šilom podbradak, kao da markira mesto sa zakopanim blagom. Policajci koji su je već opkolili sa svih strana, na nju su bacili šok-bombu, a ona im je okrenula leđa i pucala sebi ispod brade. Ubrzo je preminula u Urgentnom centru.
- 15:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.02.2007., subota

PRIPREMITE SE ZA VELIKE ZAGREBAČKE NASTUPE 17. i 18. ožujka 2007. U MOČVARI I BUKSI!

TOBIĆ TOBIĆ IDOL MLADIH, ČINČ, KRŠ, RADOST!, PAVLE ĆOSIĆ, BORIS STAREŠINA

Knjižara BUKSA, subota 17. ožujak
PROMOCIJA KNJIGA + MUZIČKI SEŠN + PREMIJERA FILMA

19.30 Premijerno prikazivanje filma "Ekskurzija!!!"
(ekskurzija u Užice i Pančevo na kojoj su organizatori u jedan autobus potrpali najveće frikove srpskog muzičkog, slem i strip andergraunda uz gostujuće čudake iz Hrvatske i Bosne)

21.00 PREDSTAVLJANJE KNJIGA IZDAVAČKE KUĆE "KORNET":
"Leposava" Pavla Ćosića (edicija «Tripovetke») – avanture Leposave, djevojke koja studira političku korektnost. Priča iz budućnosti koja je možda već počela.
"Kraljević Marko" Borisa Starešine (edicija «Zlikovnice») – dosad nepoznati spisi o Kraljeviću Marku. Što se dogodilo kad je Marko sreo samuraje, kako se borio s ljudožderima, te obračun sa Supermenovim čukunđedom. U desetercu i u rimi! Bogato ilustrirano!
"Tobiđenja, dušo moja" Ivana Tobića (edicija «Tripovetke») – Pustolovine mladića koji ne može odlučiti hoće li dušu prodati Bogu ili Đavolu.
SVE TO UZ NEZABORAVNI MUZIČKI SEŠN (Tobić Tobić + Činč + Krš + Radost! + Legolina)
upad za DŽ!
knjige možete kupiti po neverovatnoj ceni od 59 kuna!!!

MOČVARA, nedjelja 18. ožujak, 20h
PREDSTAVLJANJE KNJIGA + KONCERT

Sviraju (klikni na ime za više):
TOBIĆ TOBIĆ IDOL MLADIH (Smederevo, Beograd, Čačak)
ČINČ (Beograd, Čačak)
KRŠ (Beograd, Čačak)
RADOST! (Zagreb, Zagreb)

Novi novi val stiže!
Ako ste nekada voljeli Koju i Šarla, a sada volite Mancea, poslušajte Tobića (akustični vlaški etnopop pojačam distorziranom tamburicom, najdraži pjevač Sanje Doležal), Krš (Sonic Youth meets Melodije hrvatskog Jadrana), Činč (staroslavenski kabare objavljen na japanskoj etiketi) i njihove zagrebačke goste

Bonus: Besplatne karte za svjetliju budućnost za sve posjetitelje i njihove ljubimce, ljubavnike i ljubavnice

Zašto: Za babino brašno

Iznenađenje večeri: Svaka Leposava/Ljeposava uz pokazanu osobnu kartu dobiva
gratis primjerak romana "Leposava" uglednog beogradskog lingvista Pavla Ćosića

Odobrio: Mario Kovač
upad: 20 KN
- 01:17 - Komentari (8) - Isprintaj - #

28.12.2006., četvrtak

HOROSKOP ZA 2007.

dragi moji, evo i poslednjeg horoskopa koji će izaći u dnevnom listu Kurir.
Čitavih 39 meseci izlaženja i ukupan tiraž od oko 100 MILIONA PRIMERAKA!!!
Ihaj, pa ni Majkl Džekson nije imao više!

Evo šta vam sledi u narednom intervalu,
vidimo se sledeće godine malo češće i na ovom mestu!

posetite obavezno i www.kornet.co.yu i www.tobic-tobic.com

OVAN
Ne mogu da se koncentrišem da vam kažem šta vam sleduje jer mi jedna vrhunska riba obučena samo u dedamrazovsku kapu liže vrat i masira plećku... Pa valjda i vama nešto slično sleduje...

BIK
Oglašavaju se sirene za izlazak iz ove odvratne godine. Već izlećete kroz kapije 2007. u društvu razigranog stada patuljastih žirafa, salamandere, gutače mačeva, albinone, pegavu decu...

BLIZANCI
Puni nade jurcate ka kapijama 2007. godine uz Mister Strujomera sa porodicom, Wolyma Fekaliéa sa ekipom, Lucprdu Paparacku, dresirane buve i bandu baba-sera koje jurcaju na harlejima.

RAK
Od svih epidemija mentalnih bolesti koje će harati u 2007. vi ćete se zaraziti baš onom najprijatnijom od koje će vam biti sve bolje i bolje. Samo ćete se tako blaženo smeškati... Hihihi!

LAV
Iznenada, iz daljine ćete začuti zavijanje policijske sirene. Marica će zakočiti tik ispred vas ostavljajući vas da se gušite u oblaku prašine. Staviće vam lisice i privesti kraju 2006.

DEVICA
U narednoj godini slobodno nestanite u maglovitim večernjim isparenjima koja mirišu na adrenalin, znoj, alkohol, marihuanu, grožđanu mast i neodoljivu potrebu za reset-tipkom.

VAGA
Shvatićete kada će nastupiti taj blaženi čas kada vam se lice razvuče u osmeh crva iz onog starog crtanog filma, crva koji nekoj ptičici liči na Frenka Sinatru, pa zato neće da ga pojede.

ŠKORPIJA
Usmrtite Deda Mraza, masovnog ubicu i ludaka! Nema ga već godinama. Ostao vam je dužan tolike poklone. Od sada započnite novogodišnju saradnju sa sve popularnijim Kapetanom Živojinom.

STRELAC
Dobrodošli u meni za godišnju sudbinu. Za sreću pritisnite 1, za smrt 2, za bolest 3, za bogatstvo 4, za ljubav 5. Nakon zvučnog signala u ponoć odaberite jednu od opcija, cing!

JARAC
Otidite do čiviluka i stavite ruku u džep one vaše jakne koju niste nosili neko vreme. I šta ste tamo našli? Ta-tam! Iznenađenjce! E pa ta stvarčica će vam odrediti čitavu godinu!

VODOLIJA
Ljudi postaše totalno sjebani i oholi. Kad je sve već otišlo u kurac, šta nam preostaje osim da se čvrsto držimo zajedno. Stavite tu novinu na rame da vas zagrlim... Taaako, ne daj se!

RIBE
E, pa dragi moji čitaoci, poštovane kolege, nadam se da ste nešto naučili tokom našeg višegodišnjeg druženja. Sledite put idola mladih i ne dajte se dušmanima! A ja odoh! Zbogom zauvek!

- 16:47 - Komentari (11) - Isprintaj - #

25.09.2006., ponedjeljak

evo me opet!

OVAN
Dobro je, dobro je, dobro je, dobro je, odlično je, dobro je dobro je, ma sranje, dobro je, dobro je, dobro je, dobro je, žešće sranje, dobro je, dobro je... Znači, uglavnom dobro!

BIK
To što naumiste nije baš mnogo popularno, ali je tako slatko, leptirasto, kravljem jeziku srodno i nadasve fino, kao kada ste jednom bili tako fini a da ni sami nista znali odakle.

BLIZANCI
Okrenite se na levu stranu, pa opet na levu stranu. Videćete da ste sami samcijati, sami, ostavljeni, napušteni... A desno gomiletina šalabajzera žonglira maslinama a poneku i api.

RAK
Nepoznato seme izuzetnih potencijala i dobročuđa spušta se kosmonautski na nenaseljenu površinu vašeg temena kao zalutali perut sa glavice neke mnogostruko pametne i malolostruko prgave.

LAV
Raspitajte se gde počiva onaj osmejah koji je varničio na mestima opasnim svaki put kada su se osobe nepoznatih vektora kretale u srodnim pravcima, nikada paralelnim, a dodirljivim.

DEVICA
Krenuće vam iz dupeta u glavu, ali će vam stići tek do ramena leva gde će se zaglaviti do daljnjeg, a bližnji će još morati da sačekaju. I kad je išlo iz glave u dupe nije bilo na brzaka.

VAGA
U smutnim delovima dana polako postajete svedok neverovatnih pojava. Ali tako polako da vam to ne izgleda nimalo čudno, zastajete, češkate se po temenu, pipkate se za nos, isparavate...

ŠKORPIJA
Dok hodate ulicom zagubljeni u zaguljenosti u sebi ljudi svi skandiraju vam iz glasa sveg tako da im slogovi sve paraju unutrašnje glasne žice: „There is a light that never goes out...“

STRELAC
Najveće face u kraju, najveći đilkoši (ditirambovskog shvatanja sveta i vitražnog ponašanja) raznosiće cvetove čiji polen tera na kijanje što čisti mozak i dovodi do onog zaključka.

JARAC
Reći će vam da vas voli, što znači samo jedno – da je definitivno osoba ta luda, aljkava, kratkovida i bezobzirna. A vole vas predivni i skoro savršeni, ali vam to reći ne, neće ne, ne...

VODOLIJA
Eto to vam je taj dan o kome sam vam toliko pričao. Dan kada valja oterati u tri kurca sve te mrežaste klopke koje vam usadiše pre nego što vas same zasadiše. Neki kosi pogled... u smeru!

RIBE
Suptilkasto i surovkasto u isto vreme ne tražite ništa, ne tražite nikog... dremkate iznad velike vodene površine, dok vam ogromne paperjaste ruke pružaju onu malu mekanu potrebu...


- 12:24 - Komentari (13) - Isprintaj - #

28.04.2006., petak

xa xa kakva sreća!

Ako vas zanima (za širu publiku prihvatljivo) parče onoga što su Ilegalni poslastičari radili prošle nedelje, svratite do odvratnih dnevnih glasila GLASA JAVNOSTI i KURIRA. Bili poslastičari i na TV B92, ali tamošnjim montažerima kao da nije bilo baš jasno o čemu se radi, pa je sirovi materijal (koji je sa ljubavlju i požrtvovanjem snimio Dušan Šaponja) bio tako lepo izmontiran da kazuje samo o tome kako su Ilegalni poslastičari tamo delili neke šarene kolačiće. Ni slovca od centralnog dešavanja - dobrotvorne aukcije koja je promenila kompletnu ekonomsko-geopolitičku sliku savremene Srbije. Nije vam više potreban novac, samo iskrena želja da se nešto poseduje. Nije li to divno?

A šta smo tek radili ovih dana, a da nije ni za blog. I-haj!

A bili Poslastičari i kod Brakusa na Radiju B92, on je bio fin. A fino su nas najavili i oni iz onog ogavnog lista PRESS.

KO VAM JEBE MATER

Prošle nedelje uz bisku i medicu (koje istarskim ex- ljubavnicima dušu šibaju)prisustvovali smo i promociji albuma "Bombardiranje Srbije i Čačka" riječkog benda LET 3. Jednominutni intervju za web magazin Krompir možete preuzeti OVDE! Nakon dvadesetak sterilnih intervjua novinara koji najčešće nisu ni čuli za Let 3, mi smo ih pitali: "Da li ste drkali ikad na teritoriji Beograda i Čačka?, Koliko vam je trebalo da svršite?, Ko vam jebe mater?..." Mislili su da smo tamo neki provokatori, a mi samo njihovi verni fanovi! Pa kako posle da njih neko shvati kako valja? E, te riječke pičke! Svratili nakon toga po drugi put u pet dana na još jedno leglo dekadencije (koje srećom još nisu srušili) Radio SKC. Uleteli u studio za vreme neke rege emisije i nešto pričali, ne sećam se šta. Samo se sećam da se kultni beogradski umetnik i izrađivač maski Mikrob alias Bambus alisa Ganeša skršio niz stepenice. A pamtiće i on ovu posetu, jedno mesec i po dana, kako mu je fizioterapeut rekao.

MAŠEM TI IZ MARICE

Negde tih dana propao je i drugi pokušaj da ja kao ukleti pevač snimim taj duet sa bendom AUTOPARK. Prvo snimanje beše više nego uspelo, ali je sutradan iz misterioznih razloga iz kompjutera u studiju nestao čitav snimak, uključujući i instrumentalni deo. Muzika je ponovo snimljena, ali sam ovaj put misteriozno izgubio moć pevanja. To je staro prokletsvo, imam već sto kila svojih pesama, kažu oni koji su ih slušali uživo da su pravi hitovi, ali su više od decenije sve ove pesme jednostavno nesnimljive! Možda da odem kod neke vračare da ubaje nešto? "Mašem ti iz marice, ludilo nema granice", kaže jedan stih iz još nesnimljenog hita.

TOBIĆ SE UGOJIO

A nedelju dana pre Poslastičara na Trgu i ostalog pomenutog, uz gitaru i Dedicu na udaraljkama zatvorih čuveno leglo beogradske dekadencije DžKC. Ko je bio zna o kakvom se mestu radi(lo), a ko ne zna nek se taspita. Odsvirasmo nekoliko sati pre nego što ga je buldožer sravnio sa zemljom, ostali građevine okolo već su bile srušene, uključujući i legendarni WC, meni drag po jednom felaciju koje mi je izvršila jedna svetski čuvena lepojka. Nekoliko narednih dana, moj stan u Mačvanskoj napokon je važio za najdekadentnije mesto u Beogradu, ali se i odatle odselih, jer stvarno ne mogu više ovako. Odoh ja u neku banju, da se malo odmorim od svega i skinem ovu trbušinu!
PS. Od trenutka pisanja ovog texta do njegovog objavljivanja trbušina je već protrećinjena!


- 16:31 - Komentari (9) - Isprintaj - #

08.03.2006., srijeda

horoskop za sva vremena

Obavezno čekirajte i neverovane događaje iz TOBIĆEVOG ZABAVNIKA
Sledi najtačniji horoskop ikad napisan!!!

ovan
1.vrsta domaće životinje, mužjak ovce. 2. dug balvan s gvozdenom ovnovskom glavom na kraju, kojim su rimski vojnici rušili zidove i vrata kapije gradova koje su osvajali.

bik
1. neuškopljen vo(l), fig. snažan čovek. 2. bot. čvrst, cevčast list crnog luka koji nosi cvet. 3. a. pun zdravlja i fizičke snage muškarac b. vrlo pohotljiv muškarac.

blizanci
1. dete (ili mladunče onih životinja koje obično rađaju po jedno) rođeno s drugim u istom porođaju; čovek iz takvog poroda. 2. sraslica, dva srasla ploda kakve biljke.

rak
1. zool. a. naziv za razne životinje iz istoimenog razreda račvastih nožica i sraslog grudnog tela s glavom 2. med. teška bolest, koja obuhvata maligne tumore carcinoma, cancer.

lav
1. zool. krupna krvoločna zver iz porodice mačaka Felis leo 2. lik zveri u grbu kao simbol te države. 3. junak. 4. čovek koji ima uspeha u društvu, osvajač žena. 5. vsta piva

devica
1. polno nevina devojka (primer: nju prkosnu devojku, rođenu planinu, kao jedinu ranu mladost poveo je sa sobom u svet). 2. devojka u godinama koja se nije udavala, usedelica. 3. raritet.

vaga
1. sprava za merenje težine, kantar. 2. težina nečega izmerena vaganjem. 2. težina životinje zaklane i očišćene; vodena - libela, živa - težina žive životinje, Gornja – deo Smedereva.

škorpija
1. zool. red zglavkara Scorpionidae, srodnih paucima, s donjim vilicama u obliku štipaljki i s otrovnom žaokom. Pojavljuju se u padu prvo biljke, zatim ribe, rakovi, stonoge i škorpioni.

strelac
1. onaj koji je vešt u gađanju, u streljanju, koji sigurno ubija iz vatrenog oružja. 2. a. prvobitni ratnik naoružan lukom i strelom, b. pripadnik prve stajaće vojske u carskoj Rusiji.

jarac
1. mužjak domaće koze. 2. a. čovek s bradom b. muž kome je žena neverna; 3. sprava za krečenje. 4. gimnastička sprava za preskakanje; (musti jarca u rešeto - raditi beskoristan posao).

vodolija
1. onaj koji vodu lije. (Među njima bogovima sveti je Medard, najveći vodolija, Bogdan)… 2. paaaa… ništa samo to. Ne znam više. Ovo tek da popunim prostor! I ovo isto! A vala i ovo!

ribe
1. razred nižih kičmenjaka koji žive u vodi, izduženog tela, sa škrgama kao organom za disanje i perajama za kretanje. 2. zgodne ženske, cice.
- 22:48 - Komentari (43) - Isprintaj - #

04.03.2006., subota

horoskop liberte jedan

Obavezno ovog vikenda čekirajte novi deo romana “Tobiđenja, dušo moja..." od koga ćete oboleti od one bolesti od koje vam je sve bolje i bolje i bolje...
Ako ste slučajno u Rijeci, Opatiji, Humu, na Krku ili u blizini možemo da se družimo!

OVAN
Prema statistici vođenoj tokom prošle godine, 255 puta ste večerali kao lama, 62 puta kao prase, 33 puta kao mravojed i po dvaput kao morž, roda i koala. Dakle, uglavnom kao lama.

BIK
Bez obzira na to koliku promaju budete proizvodili, vrata i prozori jednostavno neće težiti zalupljavanju... Ne znam kako, neki fenomen, fizički izuzetak, svako vedrom liku drag! : -)

BLIZANCI
Sa neba će pravo pred vas pasti magična olovka kojom biste mogli napisati najdivnije stihove ili egzotične prozne bravure. A vi ćete samo opsovati, misleći da vas to neko gađa...

RAK
Ukoliko ste nezadovoljni tempom uvoženja zime u vaše aure, žalite se opštinskom sudu u Bečeju. Iza svega stoji stari špiclov - proizvođač klakera i traubisode sa brcima k'o u Bronsona Čarlsa.

LAV
Vratite političku stabilnost u zemlji kabalističko-magijskim postupkom zakucavanja u koš desnom i istovremenom blokadom bananom levom. Kapirate, znači desnica, levica, banana!

DEVICA
Vratite političku stabilnost na Balkan magijskim postupkom napucavanja makazicama lopte ka golu i istovremenom odbranom vlastitog šuta. Kapirate, znači makazice, odbrana, mir!

VAGA
Partner će vam dati zakonodavnu vlast u vezi, ali će vas lišiti izvršne. Povežite se sa Škorpijom koja može obezbediti podršku Panterove muhare, Golemog hrčka i Tigraste vitezovke.

ŠKORPIJA
Koliko sklekova ste sposobni da izvedete, toliko ćete još najmanje godina živeti. Koliko trbušnjaka možete da napravite, najmanje toliko godina nakon upokojenja će vas pamtiti.

STRELAC
Iskopajte među arhivom starih novina primerke "TV Revije", u kojima su objavljivane čudotvorne fotografije ruskog iscelitelja Alena Čumaka. One su kao vino, što su starije daruju više spokoja i mudrosti.

JARAC
Pobedite anksioznost tako što ćete za vikend posetiti neki od stadiona ili sportskih hala i uporno autohipnotički buljiti kako se na suprotnoj tribini sinhronizovano vijore ruke suncokretogrickača.

VODOLIJA
Sanjaćete užasne snove da ste zatvoreni u ogromnu teglu sa stotinama dvoglavih zmija. Prva glava biće im nalik na vaše bivše partnere, dok će druga ličiti na članove Haškog begunstva.

RIBE
Prema statistici vođenoj tokom prošle godine, 148 puta doručkovali ste grešnim metodama, a tek 78 čednim modusom, od kojih je čak 73 puta čednost bila na samoj ivici neutralnosti koja klizi ka grehu.

- 06:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

obavezne destiNacije

nečuveno!

naši nobelovci

prvi srpski manga strip