srijeda, 08.08.2007.

Ipak smo mi djeca suncokreta.

Francuzi imaju bijele krave i predivnu prirodu. Jezerce, beskonačno polje suncokreta i brdašca s pokošenom travom. Ljude s osmijesima i očima punim sjaja. Francuzi imaju prelijepo selo Taize odijeljeno od ostatka svijeta. Prelijepu, neuobičajenu crkvu ispunjenu svijećama i obasjanu sjetnim svijetlom. Oni imaju tvrdi *francuski* kruh i bosiiljak u svakoj hrani.
Bilo je predivno prati suđe sa ostatkom svijeta.. Smješkati se ljudima na receiveing stolu i govoriti ''Thank you'' ili ''You're welcome''. Bilo je lijepo vidjeti ljude različite boje kože i govoriti (loš) engleski, za promjenu. Bilo je lijepo buditi se svakim danom oko 8 h i proživjeti cijeli dan u potpunosti. Razgovaranje u telefonskim govornicama, bdijenje u šatoru za vrijeme opasne oluje; jakog vjetra i bučne grmljavine te molitva u crkvi... probudilo me. Nakon svih svađa koje su se javljale međusobno, spasili smo se osmijehom i razgovorom o iskustvima. Ispovjed koja je trajala skoro sat i pol sa mojim Djedom Mrazom natjerala me na plač u crkvi u 23:03 h. Volim gledati ljepotu života i uživati u njoj. Volim što volim i što sam korak bliže samoj sebi.

Francuska ima ne-tako-romantičan i prljav Pariz i prelijep pogled sa Eiffelovog tornja.

Zaljubila sam se u Gustava Eiffela i njegovu konstrukciju. Pronašla sam zvonara crkve Nottre Dame i njegovu voljenu Esmeraldu. Smijala sam se od umora tuđim podočnjacima i umornim očima. Plakala sam zbog grešaka i bojala se gubitka. Čeznula sam za domom, za svojom ljubavi i svojom obitelji. Nosila sam masku sebe i šetala okolo pjevajući zarazne pjesme. Upoznala sam divne ljude i zaljubila se u njihovu nutrinu. Prodirala sam u oči i stapala sam se s njihovom bojom. Dragala sam konje i posvojila ih. Da, pronašla sam se dijelom..

Vratila sam se doma gdje su me čekali nostalgični zagrljaji.. i predivni poljupci. Sretna sam.

Image Hosted by ImageShack.us

*Imam predivnu sestru koja ima još jedan djelić mene u sebi. Nadam se da će uvijek ostati toliko lijepa. Meine Little Blue Bear.*

- 18:34 - Gledaj. (7) - I vidi. - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>