Hrvatska numizmatika

nedjelja, 16.11.2014.

Novac Dubrovačke Republike

Neprikosnoven je značaj dubrovačkog novca za hrvatsku i svjetsku numizmatiku. Dubrovnik nije samo dragulj u kruni hrvatske povijesti, biser hrvatskog Jadrana, već je i dubrovačka numizmatika dragulj u hrvatskom numizmatičkom korpusu. Mnoštvo motiva, vrhunski dizajn i ljepota dubrovačkog novca konkurira ljepoti onovremenog novca drugih gradova i zemalja. Nema numizmatičara koji ostaje ravnodušan pri susretu s dubrovačkim novcem.

Ovdje donosimo prikaz dosadašnjih izdanja numizmatičkih kataloga dubrovačkog novca, te prikaz novog kataloga koji je u pripremi.

Više informacija pogledajte na stranicama numizmatičke firme Monetalis d.o.o. koja će biti izdavač ovog kataloga.


Novac Dubrovačke Republike - Tel./Viber/WhatsApp: +385 95 858 6377

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 15.11.2014.

Gdje zamjeniti stare švicarske franke?

Budući da u Hrvatskoj ne možete zamijeniti stare novčanice švicarskog franka u kune, postoji jedino mogućnost da novčanice navedene valute prodate numizmatičkoj firmi.

Numizmatička firma Monetalis d.o.o., pored uobičajene numizmatike (kovani i papirni novac, zlatnici i srebrnjaci) otkupljuje isto tako i stare novčanice švicarskih franaka.

Numizmatičkoj firmi se mogu prodati novčanice starije od 1995. godine, one novije se mogu normalno zamjeniti u bankama ili mjenjačnicama za kune.

Za sve informacije obratite se na:

E mail: info@monetalis.hr
Telefon: +385 (0)95 858 6377
Facebook: http://facebook.com/monetalisnumizmatika

Isplata je odmah, bez čekanja!

- 13:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.11.2014.

Nova novčanica od 100 dolara je tek druga liga, pogledajte čudesne kazahstanske tenge

Nova američka novčanica od 100 dolara rezultat je višegodišnjeg razvoja i predstavlja vrhunac tehnologije tiskanja novca.

Novčanica ima dva nova zaštitna elementa: plavu 3D trakicu utkanu u papir i zvono skriveno u bakrenoj tintarnici koje pozeleni pod određenim kutem gledanja.

Više na: Jutarnji.hr

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.11.2014.

Gdje zamjeniti stare australske dolare i funte?

Budući da u Hrvatskoj ne možete zamijeniti stare novčanice australskih dolara u kune, postoji jedino mogućnost da novčanice navedene valute prodate numizmatičkoj firmi.

Numizmatička firma Monetalis d.o.o., pored uobičajene numizmatike (kovani i papirni novac, zlatnici i srebrnjaci) otkupljuje isto tako i stare novčanice australskih dolara (i funti).

Numizmatičkoj firmi se mogu prodati novčanice starije od 1992. godine, one novije se mogu normalno zamjeniti u bankama ili mjenjačnicama za kune.

Za sve informacije obratite se na:

E mail: info@monetalis.hr
Telefon: +385 (0)95 858 6377
Facebook: http://facebook.com/monetalisnumizmatika

Isplata je odmah, bez čekanja!

- 04:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.11.2014.

Dopuna kataloga za kovani i papirni novac na području bivše Jugoslavije: izdanja 2011-2015

U prodaji je dopuna kataloga Kovanice i novčanice Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije pod nazivom Kovanice i novčanice Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore i Makedonije - izdanja 2011-2015.

U ovo novo, 2+ izdanje, uključena su nova izdanja kovanog i papirnog novca od 2011. godine do danas uključujući i neka koja nisu objavljena u 2. izdanju.

Više informacija pogledajte na stranicama numizmatičke firme Monetalis d.o.o. koja je izdavač ove dopune.

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #