-Liječenje poremećaja OCD-,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" />
-Liječenje poremećaja OCD-,blog.dnevnik.hr/hroc" />

HROC

petak, 04.08.2006.


-Liječenje poremećaja OCD-

Prije samo nekih desetak godina, bilo je poprilično teško bolesnicima s OCD-om. Ali znanost se razvila i uspjela napraviti velike korake u liječenju ove teške bolesti. Svi bolesnici željno iščekuju i traže rješenja za svoju bolest, ali na veliku žalost, potpuno izlječenje nije moguće. Usprkos činjenici da ima osoba koje su u potpunosti uspjele pobjeći OCD-u, najčešće se radi o individualnim uspjesima koji teško mogu biti prikaz stvarnog stanja. S druge strane, ima razloga za sreću jer stvarno stanje nije niti izdaleka tako crno. Statistike kažu da uspješno liječenje može smanjiti snagu OCD-a u prosjeku za 70%. Gotovo svim bolesnicima ovakvo poboljšanje zapravo znači kvalitetan život koji više nije pod radikalnim utjecajem OCD-a. Ljudi koji su prije bili u depresiji, prenapučeni kompulzivnim radnjama i u stalnom strahu od svojih opsesija nakon uspješnog liječenja imaju obitelj, karijeru, umjetničko izražavanje, prisebnost u teškim situacijama i mogućnost uživanja u životu.

Postoje dvije metode liječenja, ali rezultati su najbolji kada se one obje istodobno primjene na pacijenta. Jedna je tipično medikamentno liječenje a druga je liječenje specifičnim oblikom psihoterapije koja se zove kognitivno-bihevionalna terapija. Za detaljne informacije o njima i gdje se mogu provesti, kliknite na njihove linkove.

04.08.2006. u 20:55 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  kolovoz, 2006  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

-ŠTO JE HROC?-

-TKO ODRŽAVA HROC?-

-ŠTO JE OCD?-

-DVIJE SFERE OCD-a (opsesivna i kompulzivna) -

-TIPIČAN DAN OCD-ovog BOLESNIKA-

-DEFENZIVNA ULOGA KOMPULZIVNIH RADNJI-

-STRAH OD BROJEVA-

-LIJEČENJE POREMEĆAJA OCD-

-TERAPIJA MEDIKACIJOM-

-KOGNITIVNO BIHEVIORALNA TERAPIJA-

-LIJEKOVI: ZOLOFT-

-RAŠIRENIJI OBLICI POREMEĆAJA-





ZAJEDNICA

Powered by
Free Message Forums from Bravenet.com



Free Message Forum from Bravenet.com




Free Java Chat from Bravenet.com

session svaki dan od 21 h



Sign my Guestbook from Bravenet.com
 






SHOP

Za naručiti neki predmet, kliknite na njegovu sliku!



Image Hosted by ImageShack.us
Dr. Daniel Amen osvrće se na organsku stranu psihičkih poremećaja, mnoge svoje argumente dajući na temelju SPECT analize mozga.

Image Hosted by ImageShack.usKlepsch i Wilcken autori su ove pregledne knjige o prilisnim radnjama koju toplo preporučamo ako želite znati više o OCD-u.

Image Hosted by ImageShack.us
Ako Vas je strah vaših čudnih navika, provjerite da li imate razloga.

Image Hosted by ImageShack.us
Profesor Singh raspravlja o psihologijskim uzročnicima osjećaja krivnje od djetinjstva do zrelih godina.

Psihoterapeut Emanuel Ricky traži uzroke i sustave anksioznosti i tjeskobe u psihičkom životu ljudi.



"Kako sam preživjela dok me vlastiti mozak pokušavao ubiti - Osobni vodič za prevenciju samoubojstva" je iskrena knjiga u kojoj Susan Rose Blauner govori o svojoj depresiji i psihozama koje su skoro uzele njen život- te kako se iz svega izvukla.


Knjiga "Dječja i adolescentna psihijatrija" je stručan pregled grupe domaćih stručnjaka. Bavi se ključnim dobom u razvoju OCD-a: djetinjstvom i adolescencijom.


Ova korisna knjiga mogla bi vam pomoći da, koristeći Freudove ideje u psihoanalizi, uspijete doći do nekih zaključaka o vašem konkretnom OCD-u.


Biografija Nikole Tesle- vrhunskog znanstvenika, genija koji je patio od OCD-a.


Film "Bolje ne može" s Jackom Nicholsonom u kojem slavni glumac glumi opsesivno-kompulzivnog bolesnika. Link će vas odvesti na stranicu distributera.


"The Aviator" - Scorseseov film u kojem glavnu ulogu igra Leonardo DiCaprio. Priča o poznatom filmskom redatelju Howardu Hughesu koji se bori s opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Link će vas odvesti na stranicu distributera.


"Šibicari" su film u kojem Nicholas Cage glumi opsesivno-kompulzivnog bolesnika, uz to i velikog muljatora.