Ja sam za pravicu https://blog.dnevnik.hr/hrdalo

petak, 24.02.2012.

Marica Hrdalo 1.dio




I tak jebi ga, prihvatila posel koji sam uspjela dobit u današnje vrijeme a sa njim dobila i kolegicu …. Ono ne znam jel toliko loših osobina može bit u jednoj osobi.
Daklem da krenemo od početka iliti kraja kak ona voli reći. Al time ona misli na početak. I tak sam ti ja krenula sa kraja dana a ja mislim podvečer ali neeee to mačka misli na jutro.
Ok, naviknula se sa vremenom.
Čistim, sad sam gospođa čistaćica. Održavanje poslovnih prostora. Zvučni naziv čiji logo imam utisnuti na leđima. Na trenirci sam prečrčkala sa vodootpornim flomačem jer je crna pa bar na donjem djelu tijela nisam žigosana. Čistim na četiri razne lokacije u gradu. U jednom danu moram počistit 1500 kvadrata. Na razgovoru za posao mi je rečeno da se čisti 100 kvadrata za sat vremena. Dakle trebala bih radit 15h na dan. Meni je to uredno ugurano od 14.00 do 21.00 Naravno da ne stignem to sve kompletno očistiti i naravno da sam rekla da je to nemoguće. Ako vam ne odgovara uzmite radnu knjižicu. I kaj onda? Zube o klin ili naći sponzora. Nemam želuca za stare, zaražene dedače. Nisam poligon za obuku loših jebača.
Trebalo je mućnuti glavom i napravit dobar raspored da se stigne sve to. Misliti na svaki korak koji je dragocjeni. Npr. Ako sam uzela iz spremišta kantu sa vodom da ne zaboravim na krpu za pod. Jer onda ima jahanja od jednog kraja duuuugačke zgrade na drugi. Treba uzet u obzir i potrošeno vrijeme od jednog objekta do drugog. Što gazda ne uvažava. Ako je snijeg i led ko vam je kriv kaj morate sve pehaka. Troši noge. Pauzu zaboravite. Sve subote radne. Plaća naravno ispod minimalca, tobože firma loše stoji. Problemi sa naplatom usluga bla, bla , zbljuv koje laži. Boli gazdu ona stvar kaj mene boli kičma, ruke, kukovi, vene. Pa onda maži vene, maži ruke, gutaj tablete protiv bolova. Ujutro ne mogu ustat iz kreveta a navečer zaspat od jakih bolova. Pa se budim u noći i masiram ruke ledom da barem na kratko prestane ta užarenost i trnci u rukama.
Nastavak slijedi jer još nismo došli do kolegice. Usput čete dobiti uvid u rad čistaćica. Možete napravit usporedbu kako se radi u privatnim servisima a kako u državnim firmama.

24.02.2012. u 12:47 • 0 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi