Ja sam za pravicu https://blog.dnevnik.hr/hrdalo

subota, 21.04.2012.

Biće bolje!


Znam da me niko ne čita i niko ne mari a ne znam zakaj i bi? Ne mari ovaj gore, kao ni ovi u sredini sa mnom a za ovoga dole neču ni čuti. Taj ionako ima prste puno previše sve po svuda.
Htjela sam se pridružiti zelenima danas u akciji čišćenja pošto sam ja sad stručnjak za čišćenje al me bolest svladala. Mobing na poslu, operacija prije par mjeseci, uklještenje živca, krive terapije za kičmu, smrtni slučaj i opaa pad imuniteta rezultiran pojasnim herpesom. Guzda namrgođeni zbog učestalih bolovanja a budaletina ne shvaća da me previše opteretil. Ili bih prije rekla da mu se živo j..e. Znam da se ne smijem sažaljevati ali kud je nestala ona vitalna ženica!? Vučem se ko kuga po stanu a uspjeh je kad iz dućana donesem kruh i mlijeko. Po ostatak se vraćam još jedanput. Susjedi.... da računam na njihovu pomoć mogla bih krepavati na stubištu i preskočili bi me. Prijateljice ..... pa dobro se kaže da se tek u nevolji pokaže kakav je tko. I bome se jesu iskazale :(
Goge Bjondina bila velika faca. Ulovila bogatog muža i niko joj nije bio ravan. Godinama se nije javljala. Dok jednom nije nazvala i pala žalopojka od više od sat vremena na telefon. Muž radi cijele dane, ona je već u godinama i sad se mora hrvati sa dvoje male djece. Baka i deda bolesni. Kuća ogromna za čistiti. Ma gdi je meni bila pamet kako je tebi lijepo. Lijepo mi je lijepo za popizdit od ljepote al ne mislim ju zvat i cvilit na telefon ko ona.
Ova druga... kažu da su Slavonci duše od ljudi. Pa jesu kad vas treba iskoristit. Takvo iskustvo imam ja. Pomagala joj prilikom selidbe. Čistila stan, organizirala joj prijevoz koji nije trebala platit. Čuvala razmaženu balavicu kad je zatrebalo. Zna da sam bolesna al ne mari. Biće bolje poručila mi.
I biće bolje jer ja se ne dam. A vas pozdravljam drage moje!!

21.04.2012. u 21:49 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 06.03.2012.

Marica Hrdalo 2



Pregovori sa gazdom se još uvijek vode da me prijavi na osam satno vrijeme. Prijavljena na šest sati. Nema čovjek para jadan. Kupil veliki bazen za gorice. Ipak je to isplativa investicija. Kad se skupe poslovni partneri na vikend terevanki, naždereju i ponapiju da imaju gdje rashladit lude glave. A moje mlađe kolegice ponekad odu da gospodu posluživaju na gozbama. Vjerojatno i opsluživaju. Zato neke rade pet sati dnevno a prijava na osam. One su se dokazale i pokazale.
A moja kolegica kojoj dolazim na ispomoć u jednu banku? Mucica mala čući ko kokoš od tri do deset tamo. Glavno da radno vrijeme ide. Ja joj dođem počistit prvi kat a njezin dio čišćenja je prizemlje i dvije male tavanske prostorije. Jadno malo, pazi gazda da se ne bi zmučila ženica. Ima čovjek razumijevanja za njene jadikovke kako toga puno ima. To što ja počistim dnevno skoro tri puta više nekako ne dolazi do njegovih ušiju. A možda bi došlo da mu prišapnem na uho dok bi se skupa brčkali u onom njegovom bazenu. Naposlijetku plivanje je dobro za kičmu pa me možda prođu tegobe koje me muče.
Idemo opet na kolegicu! Znate li da se mob mora isklučiti kad je grmljavina da vas ne drmne struja? Ne zezam. Prvo sam mislila da me mačka zeza ali ona to za ozbač. Sobni bršljan (živi ) se posisava. A kak da skinem prašinu sa njega …protupitanje. Ako želite biti brzo gotovi sa poslom sa krpom kojom se brišu stolovi prebrišite wc daske. Jer sanitarije su na sredini zgrade pa kaj se bude sad išlo u spremište po krpicu predviđenu za to. Rukavice ne koristiti jer to kao smeta prilikom čišćenja. Ja se pravim previše fina kaj se toga tiče. Mob mora uvijek biti uz nju jer ne daj Bože da propusti koju poruku ili poziv sa nekim sočnim tračem. Mora žena biti u toku događaja.
Dobro se kaže ako vas zanima što se u firmi zbiva samo pitajte čistaćicu ili portira.

06.03.2012. u 11:03 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 24.02.2012.

Marica Hrdalo 1.dio




I tak jebi ga, prihvatila posel koji sam uspjela dobit u današnje vrijeme a sa njim dobila i kolegicu …. Ono ne znam jel toliko loših osobina može bit u jednoj osobi.
Daklem da krenemo od početka iliti kraja kak ona voli reći. Al time ona misli na početak. I tak sam ti ja krenula sa kraja dana a ja mislim podvečer ali neeee to mačka misli na jutro.
Ok, naviknula se sa vremenom.
Čistim, sad sam gospođa čistaćica. Održavanje poslovnih prostora. Zvučni naziv čiji logo imam utisnuti na leđima. Na trenirci sam prečrčkala sa vodootpornim flomačem jer je crna pa bar na donjem djelu tijela nisam žigosana. Čistim na četiri razne lokacije u gradu. U jednom danu moram počistit 1500 kvadrata. Na razgovoru za posao mi je rečeno da se čisti 100 kvadrata za sat vremena. Dakle trebala bih radit 15h na dan. Meni je to uredno ugurano od 14.00 do 21.00 Naravno da ne stignem to sve kompletno očistiti i naravno da sam rekla da je to nemoguće. Ako vam ne odgovara uzmite radnu knjižicu. I kaj onda? Zube o klin ili naći sponzora. Nemam želuca za stare, zaražene dedače. Nisam poligon za obuku loših jebača.
Trebalo je mućnuti glavom i napravit dobar raspored da se stigne sve to. Misliti na svaki korak koji je dragocjeni. Npr. Ako sam uzela iz spremišta kantu sa vodom da ne zaboravim na krpu za pod. Jer onda ima jahanja od jednog kraja duuuugačke zgrade na drugi. Treba uzet u obzir i potrošeno vrijeme od jednog objekta do drugog. Što gazda ne uvažava. Ako je snijeg i led ko vam je kriv kaj morate sve pehaka. Troši noge. Pauzu zaboravite. Sve subote radne. Plaća naravno ispod minimalca, tobože firma loše stoji. Problemi sa naplatom usluga bla, bla , zbljuv koje laži. Boli gazdu ona stvar kaj mene boli kičma, ruke, kukovi, vene. Pa onda maži vene, maži ruke, gutaj tablete protiv bolova. Ujutro ne mogu ustat iz kreveta a navečer zaspat od jakih bolova. Pa se budim u noći i masiram ruke ledom da barem na kratko prestane ta užarenost i trnci u rukama.
Nastavak slijedi jer još nismo došli do kolegice. Usput čete dobiti uvid u rad čistaćica. Možete napravit usporedbu kako se radi u privatnim servisima a kako u državnim firmama.

24.02.2012. u 12:47 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi