Hermiona Grangerrr

četvrtak, 31.01.2008.

Harry Potter i princ mješane krvi

Stiže u studenom!!!

Evo ljepe vijesti za sve fanove HP i citatelje mog bloga!!!
U našim kinima ce se naci 20.studenog ove godine!!!=)
U novom filmu Harry zapocinje šestu godinu u Hogwartsu,a Lord Voldemort širi kaos po Britaniji.
Koristeci staru knjigu napitaka ,
koja je prethodno pripadala princu mješane krvi,
Harry proširuje svoje znanje magije i priprema za bitku.
Međutim,prethodno mora pomoci Dumbledoru da otkrije tajnu Voldemortove potrage za besmrtnoštu...
Ako ste nestrpljivi tu je i sait:
www.harrypotter.com:)
Ovo je sad mali postich za pottergirl!

31.01.2008. u 18:07 • 196 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 07.01.2008.

CAROLIJA SE NASTAVLJA

Ako možda i kaska za prizorima spektakla iz “Zatočenika Azkabana” i “Plamena pehara”, “Redu feniksa” ne fali njihove zanimljive životne alegorije, suptilnih ljudskih emocija upakiranih u čvrstu dramaturgiju borbe dobra i zla


Nakon svih ovih godina, magija Harryja Pottera još uvijek djeluje. I jednako je opčinjujuća kao prije. “Harry Potter i Red feniksa” proteklog je tjedna začarao svijet, na tragu njegovih prethodnika koji su u svjetskim kinima uknjižili ukupno 3,5 milijardi dolara. “Red feniksa” samo je u Americi zaradio 77,4 milijuna dolara u praizvedbenu vikendu prikazivanja, a njegov domicilni total već iznosi 140 “milja” zahvaljujući prijašnjim “screeninzima”. “Potteromanija” je opčinila i Hrvatsku, preciznije Split. Prošloga petka Harry Potter dupkom je napunio kino “Central” u svojoj hrvatskoj pretpremijeri što, ilustracije radi, nije uspjelo najpopularnijim likovima milenijske kinematografije, Čovjeku-pauku (“Spider-Man 3”), Jacku Sparrowu (“Pirati s Kariba: Na kraju svijeta”) i Shreku (“Shrek Treći”), pa čak ni XXL robotima iz zasad najboljeg ljetnog blockbustera (“Transformers”). No, dobra je vijest da se mladi čarobnjak, osim iznimne kvantitete, u posljednje vrijeme može podičiti i iznadprosječnom kvalitetom. Odnosno, “Harry Potter” ne samo da ispunjava očekivanja (starije) publike, nego ona rastu proporcionalno svakim novim nastavkom.

Harry puca kao kokica
Da eskapistička fikcija “Harryja Pottera” sve više poprima obrise bajke za strašiti malu djecu po mjeri braće Grimm, jasno je već u uvodnoj sekvenci filma koja kao da je ispala iz košmarna serijala “Strava u Ulici brijestova”. Dudley (Harry Melling) s ekipom njemu sličnih mangupa provocira rođaka Harryja (Daniel Radcliffe) kvareći glupošću idličan sunčan dan. Ne mogavši to više trpjeti, ovaj potegne čarobni štapić i pritisne ga Dudleyju o vrat. Prije nego debeljko umalo dobije ono što ga ide, nebo se namršti poput Clinta Eastwooda. Umjesto magnuma 45, najmoćnijeg pištolja na svijetu, olujni oblaci ispale dva Dementora. Harry i Dudley daju se u bijeg i skrivaju u nekakvom tunelčiću. Ne zadugo. Jeziva ih bića tame pronalaze, odlučna isisati njihovu dušu “dementorskim poljupcem”. Harry se na jedvite jade uspijeva otrgnuti neugodnu cjelovu te čarolijom zvanom Patronus spasiti sebe i izbezumljena Dudleyja. Ali, avaj. Pošto je rabio magiju pred bezjacima, Potter dobiva otpust iz Hogwartsa. Na sreću, ne trajni, jer se u priču umiješao profesor Dumbledore (Michael Gambon), uz Siriusa Blacka (Gary Oldman), Hermionu (Emma Watson) i Rona (Rupert Grint) jedan od rijetkih koji vjeruje Harryju da se uistinu sukobio s lordom Voldemortom (Ralph Fiennes). Ostali, uključujući i diktatorsku profu Dolores Umbridge (zločesto dobra Imelda Staunton), misle da je Potter lažac i lobiraju da ga se adekvatno kazni. Pod pritiskom okoline, Harry puca kao kokica i otuđuje se od bližnjih, a zlokobna nazočnost Lorda Voldemorta u tome mu samo pomaže. Ipak, zadnjim atomima snage okupit će grupu učenika za nadolazeću bitku...

Sjećam se prvog poljupca...
Ako možda i kaska za “eye-popping” prizorima akcijskog spektakla iz “Zatočenika Azkabana” (borba protiv horde Dementora) i “Plamena pehara” (metloboj sa zmajem, duel s Voldemortom), “Redu feniksa” ne fali njihove zanimljive životne alegorije, suptilnih ljudskih emocija i seduktivna crnila upakirana u čvrstu dramaturgiju borbe svjetla i tame, dobra i zla. Da, redatelj David Yates dobio je tešku bitku protiv franšizna Golijata. Yates nastavlja putovanje tamnom polutkom ljudskoga uma kojim je krenuo Alfonso Cuaron u “Zatočeniku Azkabana”. Iako je Cuaron autor dosad najboljeg “Pottera”, Yatesov film ozbiljna mu je konkurencija. Ozbiljnija od “Plamenog pehara” Mikea Newella. Poput Cuarona i Newella, a suprotno Chrisu Columbusu (“Kamen mudraca”, “Odaja tajni”), Yates ne robuje riječima romana J.K. Rowling, njegovoj ekspozituri i okviru radnje, svejedno stvorivši svijet bogat detaljima, tako stvaran da biste mogli posegnuti za platnom i dodirnuti zidine Hogwartsa. Također, Yates, čini se, istinski razumije Pottera. Razumije da je posrijedi tinejdžer koji je davno pokucao na vrata odrastanja. Zbog toga dječju nevinost, fascinaciju prvim poljupcem (krasna, intimistička scena u kojoj Harry opisuje njegove čari Ronu i Hermioni te zaključuje, kao Dustin Hoffman u “Kišnom čovjeku”, da je “vlažan”) Britanac nemilosrdno sudara s adolescentskom frustracijom, bijesom, izolacijom. Ozbiljnim motivima koje za uši izvlači na površinu poput zeca iz čarobnjakova šešira dajući filmu osjećaj neposredna prokletstva, smrti, dok mladi čarobnjak, uz lijepu, otkriva i onu ružnu stranu života u svijetu u kojemu nije sam. Jer, ima nas još.


--------------------------------------------------------------------------------

HARRY POTTER AND THE ORDER OF THE PHOENIX; fantazija; Uloge: Daniel Radcliffe, Emma Watson; Režija: David Yates; SAD, 2007.; Issa-kina ****


Šuška se, šuška

Šuška se da će mladi čarobnjak smrtno stradati u posljednjoj, sedmoj knjizi serijala, “Harry Potter i Sveci smrtnici”. Neki tvrde da će se Harry žrtvovati za pobjedu dobra nad zlom te počiniti suicid, drugi, pak, da će ga dokrajčiti lord Voldemort. Autorica J.K. Rowling mudro šuti. Sve što je na tu temu zasad izustila bilo je da će završetak biti - “savršeno jasan”.

David Yates i Princ miješane krvi

Iako je režija “Reda feniksa” najprije bila ponuđena Miri Nair i Jeanu Pierreu Jeunetu, spisateljica J.K. Rowling odlučila se na prilično anonimna Davida Yatesa, drugog Britanca za kormilom serijala nakon Mikea Newella. Yates je najpoznatiji po radu na TV-u, no posao na “Redu feniksa” odradio je tako dobro da mu je Rowlingica već povjerila palicu šestog dijela, “Harry Potter i Princ miješane krvi”, zakazana za 21. studenoga 2008. godine.

Izlazak iz Potterove sjene

Kako ne bi zauvijek ostao u sjeni Harryja Pottera, Daniel Radcliffe u pauzama između snimanja novih nastavaka franšize očajnički traga za novim projektima. Budući da je između četvorke i petice imao polugodišnju rupu u rasporedu, uspio se izboriti za glavnu ulogu u drami “The December Boys” koja, smještena u Australiju u šezdesete godine prošlog stoljeća, govori o četvero prijatelja siročića koji odlaze iz sirotišta na praznike na jug zemlje. Tamo im se odnosi pooštre nakon što doznaju da lokalna obitelj namjerava jednog od njih usvojiti. Film redatelja Roda Hardyja ekranizacija je romana Michaela Noonana, a premijeru će doživjeti 14. rujna ove godine. Najprije u Velikoj Britaniji, jasno.

Slavo, šetaj sa mnom

Daniel Radcliffe, aka Harry Potter, ne skriva oduševljenje što je nedavno postao član hollywoodskog “Šetališta slavnih”. Posebno ga veseli činjenica da mu se otisci dlanova nalaze tik do onih njegova junaka Johna Waynea. “Imati otiske dlanova pored tog čovjeka nešto je nevjerojatno. Mislim, to je John Wayne, ljudi.”

Gola čarobnica

Emma Watson planira uskoro odbaciti imidž slatkice po uzoru na svojega kolegu Daniela Radcliffea. Sedamnaestogodišnja, “barely legal” glumica, koja u serijalu o Harryju Potteru portretira štrebericu Hermionu, izjavila je kako se nada da će u dogledno vrijeme dobiti ulogu na tragu one Radcliffeove, iz predstave “Equs” s londonskih kazališnih dasaka, prigodom koje je publici pokazao svoj čarobni “štapić”. “Veoma bi se rado razgolitila na pozornici, ne nužno do kraja, ako bi naišla na tako zanimljiv i škakljiv glumački materijal.” Kazalištarci, što čekate?







07.01.2008. u 15:59 • 39 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (2)
Studeni 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Nešto o mom blogu.......

Ja sam ja i ovu stranicu
posvetit ću samo Harry
Potteru i njegovu svijetu.
Pozdrav svim koji vole Hp!!!




Najvažniji likovi iz HP:

Image and video hosting by TinyPic

Puno ime:Emma Charlotte Duerre Watson
Nadimak Em
Visina:(oko 165cm)
Datum rođenja:15.4 1990
Kosa:smeđa
Oci:Tamno smeđe
Znak:Bik
Najdraži film:Shrek
Hobiji:Hokej na travi,stolni tenis,tenis,umjetnost,ples
Kućni ljubimci:dvije macke(Bumbles i Domino)
Omiljeni.pjevaci:Eminem,Usher
Omiljene pjevacice:Joss Stone,Pink,Dido I Cristina Milian
Omiljena boja:Svijetloplava
Omiljena hrana:tost,cokolada,grickalice,razni umaci,čips
Omiljene glumice:Julia Roberts i Sandra Bullock
Omiljeni glumac:John Clese
Obožava:Uživati u društvu obitelji i prijatelja,sunčati se,pjevati i naravno glumiti
Strani jezici:tri,i to Francuski,Talijanski i Njemacki

Image and video hosting by TinyPic

Puno ime: Daniel Jacob Radcliffe
Visina: 5'5-5'6 (oko 165cm)
Datum rođenja: 23.7.1989
Kosa: Smeđa
Oči: Plave
Znak: Lav
Mjesto boravka: Fulham, Engleska
Najdraži film: 12 Angry Men
Hobiji: pisanje, glazba, čitanje, Playstation, učenje gitare
Kućni ljubimci: Dva psa - Binka i Nugget
Najdraži bandovi: Modest Mouse, British Sea Power, Sex Pistols, The Clash, The Libertines, Bloc Party, The Strokes - (Just to name a few).
Najdraža TV emisija: The Simpsons
Najdraža HP knjiga: Prisoner of Azkaban
Prva gluma: Majmun u školskoj predstavi
E-mailovi: 4,000-5,000 mjesečno
Najveći strah: Nuklearni rat
Mjesta koja je posjetio: USA, Sweden, Spain, Italy, Holland, France, Japan, China i Australia
Mjesta koja bi htjeo posjetiti: Russia, New Zealand and India
Jezici koje zna: Spanish
Naj glazba: Alternative i punk
Naj instrument: bas gitara
Naj životinja: vuk
Naj sportovi: trčanje i ronjenje
Naj hrana: riba ili pizza
Naj piće: Cola
Naj slatkiš: Mars Bar
Naj desert: Sladoled od vanilije

Image and video hosting by TinyPic

Puno ime: Rupert Michael Grint
Nadimak: Rupe
Visina: 5'11 (oko 185cm)
Datum rođenja: 24.8.1988
Mjesto rođenja:Watton-at Ston,Hertfordshire,Engleska
Znak: Virgo
Kosa: Crvena
Oči: Plave
Braće: Najstariji od 5. Brat (James), tri sestre (Georgina, Samantha i Charlotte)
Roditelji: Nigel i Jo
Mjesto boravka: Hertfordshire, Engleska
Naj školski predmet: Kemija
Hobiji: crtanje, nogomet, golf, plivanje i vožnja biciklom
Glazba: Rap i rock
Naj glumci: Jim Carrey i Lee Evans
Naj film: Shrek, Ace Ventura, Detektiv za kucne ljubimce,Kako je Grinch ukrao božic i glup i gluplji
Naj HP knjiga: Prisoner of Azkaban
Dječji san: prodavač sladoleda
Jezici: Njemački
Strah: pauci i mrak
Naj stvar koju je kupio: Bicikl
Naj igračka: Yo-yos
Naj mobitel: Motorola v3
Naj obuča: Jeans
Naj hrana: Hamburger
Naj desert: Ice cream

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr





Neke zanimljivosti


JAZBINA
Jazbina je uz Hogwarts najdraže Harryjevo mjesto.
To je kuća njegova najboljeg prijatelja Rona.
Harry Jazbinu posječuje 1-2 puta godišnje.Za vrijeme zimskih i djelomično ljetnih praznika.Harryju u Jazbini nikad nije dosadno,tj. sa Ronovom bračom obično igra metloboj ili se zabavljaju u kući(npr. čarobnjačkim šahom).




Obitelj Dursley
Obitelj Dursley su gotovo obična obitelj samo što oni mrze sve što je vezano sa magijom.Tako da kada su saznali da je Harry pozvan u Hogwarts bili bjesni i nastojali pobječi sa Harryjem, ali im nije uspjelo.

Članovi obitelji Dursley

Dudley- poprilično debeli dječak
tetak Vernon- poprilično debeli tetak sa velikim brkovima
teta Petunija-teta sa konjskim vratom