Image Hosted by ImageShack.us

This Work continues. This Story goes on. And an Angel still rides in the Whirlwind and directs this Storm.


badlands

02.05.2006., utorak

10th Doctor

BBC nije iznevjerio nas zadrte fanove - od 15. travnja emitira se dvadesetiosma sezona najbolje SF serije svih vremena! Iako je deveta inkarnacija Doctora kroz glumu Christophera Ecclestona najavljivala dugovječnost, spomenuti Chris je dao otkaz odmah po završetku snimanja prethodne sezone. Scenarist i autor koncepcije regeneriranog serijala, Russell T. Davies riješio je problem kroz najdojmljiviju regeneraciju još od Bakerovog pada sa radio-teleskopa na kraju Logopolisa, i pred našim se očima zbila preobrazba Doctora u liku Davida Tennanta.


By the Tardis


Prvi dojmovi... Pa, o Doctoru ne mogu govoriti objektivno; uvijek je tu višak emocija koji graniči sa fanatičnim oduševljenjem, ali Tennant bi uz malo upornosti mogao postati tajmlordovska ikona dostojna lika i djela jednog Jona Pertweeja ili Toma Bakera. Zbunjeni vanvremenski dandy s nesputanim uvidom u temeljna pitanja astrofizike i kvantne mehanike opet lebdi prostorvremenom u svojem TARDIS-u! Tu su novi prijatelji, Rose Tyler (Billie Piper), njen zaručnik Mickey, zatim biseksualni (scenarist Davies si je dao malo prostora) avanturist Captain Jack Harkness (John Barrowman, ujedno zvijezda najavljene BBC-jeve serije Torchwood, svojevrsnog The -X- Files like projekta čije je ime, uočite, anagram od Doctor Who), ali i neki stari dragi znanci (Elisabeth Sladen kao stara Doctorova suputnica Sarah Jane Smith, te robotski pas K9).


Image Hosted by ImageShack.us

some of bad guys... jebote, čovjek se zapita nije li Lucas imao na umu Cybermene i Daleke kada je kreirao one dvije kante (C3P0 i R2D2)... ali da je plagijator, znamo.


OK; nije sve u prijateljima, život bi bio bespredmetan kad ne bi bilo neprijatelja... Nova sezona nam vraća Cybermene (u stvari, glava jednog je viđena u Van Stattenovoj menažeriji aliena, sjetite se epizode Dalek iz Ecclestonove sezone), a ja se iskreno nadam kako Davies i ekipa nisu zaboravili ni Daleke, Sontarijance, Ice Warriorse, Autone i cijelu tu hrpu negativaca koji nastanjuju znani nam i neznani svemir. Tražiti uključivanje Mastera, Gallifreyanskog vijeća ili samog Rassilona je možda malo previše, ali dokazalo bi da su novi (9. i 10.) Doctori ipak dio kanona, bez obzira na neprikazanu regeneraciju na početku prethodne, Ecclestonove sezone.

Hail to the Timelord !!!




- 20:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Tirian opet pogleda oko sebe, i jedva je mogao vjerovati svojim očima. Plavo nebo bilo mu je iznad glave, travnati krajolik prostirao se uokolo u svim smjerovima dokle god je pogled sezao, a njegovi su prijatelji stajali oko njega i smijali se.

"Čini se, dakle", reče Tirian i sam se nasmješivši, "da su staja viđena iznutra i staja viđena izvana dva različita mjesta."

"Da", reče lord Digory. "Iznutra je veća nego izvana".

"Da", reče kraljica Lucy. "U našem svijetu također, jednom je u jednoj staji bilo nešto veće od cijelog našeg svijeta".

/ C. S. Lewis; Posljednja Bitka /


Image Hosted by ImageShack.us


lunar phases



Art and science have their meeting point in method.
(Paul Adrien Maurice Dirac)

Those who are not shocked when they first come across quantum theory cannot possibly have understood it.

(Niels Bohr)






Doctor Who Reference Guide