The pieces of my mind

srijeda, 24.01.2007.

USPOMENE S OTOKA CORONA ANGEL PART 2

...Ponijeo sam krpu sa sobom i gotovo trčećim korakom se nastavio penjati.Bliži se mrak i znam da ću morati uskoro stati i neći neko mjesto gdje ću prespavati.Sklonio sam se u jednoj špilji.Mislim da sam se popeo na nekih 1000 m nadmorske visine,ali još je uvijek bilo jednako toplo....Probudio sam se i krenuo prema izlazu iz špilje.Još samo ovaj zavoj i vani sam.Barem sam tako mislio.No dočekao me još jedan dugački hodnik."Možda sam se prevario.Bio sam jučer jako umoran kad sam ovdje došao,pa nisam obraćao pažnju.Još samo sljedeće raskrižje i izaći ću na danje svjetlo." - hrabrio sam se.No imao sam neki osjećaj da neće biti tako.I imao sam pravo.Panično sam potrčao,no došao sam do raskrižja za kojeg sam siguran da ga jučer nisam vidio.Postalo je jako mračno,pa sam morao polako hodati da ne udarim u nešto.Tada sam se spotaknuo i pao.Srce mi je sišlo u pete.Već sam počeo trčati misleći da je medvjed kad me obasjalo svjetlo."Stani!"-povikao je nježan ženski glas koji je pripadao curi godinu-dvije starijoj od mene.Razumio sam je iako mi je nešto govorilo da nije pričala mojim jezikom.Ispričala mi je kako je ona već 3 dana u špilji jer ne zna naći izlaz.Srećom,imala je sa sobom nešto hrane,pa smo ručali.Nakon razgovora smo krenuli u nadi da ćemo uspjeti izaći.Nakon pola sata provukli smo se kroz uski prolaz i ušli u nešto što je nalikovalo na veliku prostoriju.U sredini se nalazila neka neobična svjetleća maglica."Hoćemo li?"-upitala me."Zajedno ćemo,u isto vrijeme." Zakoračili smo u maglicu,a onda smo oboje poletjeli kroz more boja i oblika.Nisam joj uspio zadržati ruku.....Ustanovio sam da sam u krevetu u vlastitoj kući.Nemoguće da je sve to bio samo san.Izgledalo je tako stvarno.Još u šoku obukao sam se i spremio torbu za školu.Iz knjige iz povijesti ispalo je nekoliko stranica.Izgledale su kao da su listovi iz nekog dnevnika.Uzeo sam jednu stranicu i pročitao prvu rečenicu:"Probudio sam se i vidio da se nalazim na otoku.

24.01.2007. u 15:48 • 86 KomentaraPrint#

petak, 19.01.2007.

USPOMENE S OTOKA CORONA ANGEL PART 1

Probudio sam se i vidio da se nalazim na otoku.Da vam iskreno kažem,nemam pojma kako sam ovdje došao ni gdje sam.Neobjašnjivo je to što imam samo ovaj dnevnik i mali nožić.Valjda ću se već nekako snaći za hranu i sklonište.Najčudnije od svega je što se uopće ne sjećam prošlog života niti ikakvih događaja.Jedino što znam je moje ime i prezime te datum rođenja.........Sunce se već skoro stopilo s morem.Ne sjećam se ničega,ali siguran sam da je ovo najljepši zalazak u mom životu.Osjetio sam neki čudan osjećaj koji ne mogu opisati,no on je popustio već nakon nekoliko sekundi jer je Sunce zašlo zapanjujuće brzo.Iako je noć,temperatura je ugodna.U kratkim rukavima mi nije niti vruće niti hladno.Napravio sam privremeni zaklon od kiše,no sljedećih 10 dana na nebu se nije pojavio niti oblačak,a temperatura kao da se nije mijenjala niti za stupanj.Polako sam naučio kako se prehraniti i našao izvor pitke vode.Često promatram pučinu,no još se niti jednom nije pojavio nikakav brod.Čini mi se da sam usred oceana.Svaki dan gledam zalazak Sunca.Prekjučer nisam namjeravao,no osjetio sam strahovite bolove koji su prošli čim sam došao na plažu odakle sam mogao vidjeti zalazak......Osjećam samoću.Ne sjećam se nikoga poznatoga,no bolje bih se osjećao kad bi postojao bar netko s kime bih mogao razgovarati.Tišina me uznemiravala.Svakog dana istražujem,no nisam naišao na ništa što bi ukazivalo na to da je ijedan čovjek prije mene boravio na ovom mjestu.Pješačim već cijelo jutro,a nisam vidio drugi kraj otoka.Nemam ideju koliko bi uopće mogao biti velik.Nadam se da ću se znati vratiti.Zbog guste šume prije nisam vidio,no sad se ispred mene stvorila užasno visoka planina.Počeo sam se penjati,iako sam znao da bi mi trebali dani da se popnem do vrha.Imam dojam da ću ubrzo naći nešto jako zanimljivo.Ali što bi to moglo biti?Penjem se,ali još uvijek kroz šumu,pa ne mogu vidjeti koliko sam se udaljio od mora i mog prenoćišta.Ako nešto uskoro ne nađem,morat ću se vratiti.Ne bi bilo dobro kad bi me noć zatekla usred šume.Odjednom sam na jednom drvetu vidio nešto što je sličilo na staru krpu.Popeo sam se i razgledao taj predmet kad mi je zastao dah.Na poleđini je pisalo Corona Angel Island.Srce mi kuca dvjesto otkucaja u minuti.To znači da ovdje ima ili je bilo još nekog osim životinja.To je nepobitan dokaz da je ljudsko biće bilo na ovom otoku.Je li još tu?Što ako ih je više?Možda će me napasti! ....... [to be continued]

19.01.2007. u 15:32 • 20 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 15.01.2007.

Jeste li znali?Niste,mogu se kladiti!

Nije baš previše originalno,ali nema veze.Nekoliko stvari koje ne znate o meni:

-Prvi sam put radio u trgovini sa samo 7 godina(90 % kupaca su bili turisti!).
-Jedan je turist uhvatio papigu u letu i donijeo je meni.Ja sam je ponijeo kući i nazvao Krcko.No to nije jedino čudno ime za životinju u mojoj obitelji.Njemački ovčar kojeg sam imao kad sam bio beba zvao se Gipsy.
-U osnovnoj mi je školi najbolje išla matematika te sam u petom razredu bio drugi na županijskom natjecanju.
-Kad sam išao u osmi razred,održao se natječaj za najbolju ljubavnu pjesmu i tekst povodom Valentinova.Pobijedio sam u obje kategorije,a nagrađenu pjesmu možete pročitati na mom prvom blogu(woodrock).
-Dok sam s prijateljima igrao nogomet ispred kuće,jedan nas je susjed polio vodom,a ja sam se naljutio i pogodio ga teniskom lopticom ravno u glavu.
-Jednom mi je prilikom jedan iz razreda sakrio pernicu,a ja sam zgrabio škare koje su mi se našle u ruci i odrezao mu rep(kosu).
-Jednog toplog proljetnog dana krenuo sam u školu bez hlača,ali sam to srećom primijetio 300 m od kuće te sam se trčeći vratio(prije toga sam sreo nekoliko ljudi).
-Test inteligencije u 5. razredu riješio sam najbolje u cijeloj Hrvatskoj(hvalite me,usta moja).

Evo i kratkog izvještaja o događajima u mom životu koji su obilježili proteklih desetak dana.

1) Bio sam na Platku na jedan dan.Imali smo nesreću da je bila magla,pa sam pokupio nekoliko ljudi dok sam se sanjkao.
2) Našao sam se sa starim razredom(došlo nas je samo 9),dogovorili smo se da ćemo to ponoviti za 10. godišnjicu izlaska iz osnovne škole(2015.).
3) Bio sam na rođendanu kod frendice iz razreda.Išli smo u jedan kafić gdje se održavao karaoke party.Na početku su svi imali tremu,ali nakon nekoliko piva, atmosfera je bila puno bolja te su svi bili na nogama(netko je pjevao,a netko plesao).

15.01.2007. u 15:46 • 27 KomentaraPrint#

srijeda, 10.01.2007.

Neobični sportovi

Nisam dugo pisao-bio sam u depresiji jer me čeka 176 godina nesreće(aha,dobro ste vidjeli,do tog sam broja došao kad sam zbrojio sve lance sreće koje NISAM slao dalje).Nemojte mi to slati,znate da neću proslijediti dalje.


1) bungee jumping

Zapravo ne znam da li je bungee jumping uopće sport,ali nema veze.Pod bungee jumpingom se podrazumijeva skakanje s mostova,platformi ili raznih drugih uzvišenja s visine 50-100m dok su noge osigurane elastičnim užetom.Prvi skok izveden je 1979. godine,a u zadnjih 5 godina ovaj je sport sve popularniji i u našim krajevima.Mnogi ga vole jer uzrokuje navalu adrenalina,no sport nije nimalo bezopasan-od 100 promatrača u jednom ispitivanju 42 ih je zadobilo ozljede.

2) hrvanje nožnim palcem

Snage se odmjeravaju na stoliću,a cilj je oboriti protivnikovu nogu.Sport su izmislili Englezi.Od 1994. godine redovno se održavaju natjecanja,a predan je i zahtjev da se sport uvrsti u program Olimpijskih igara.Zahtjev je odbijen,no natjecanja se i dalje održavaju.

3) orijentacijsko trčanje

Međunarodni savez za orijentacijsko trčanje osnovan je 1961. godine,a od 1977. ovaj sport ima olimpijski status.Osnovni cilj je da se osoba orijentira uz pomoć karte i kompasa te u što kraćem vremenskom roku pronađe kontrolne točke.Natjecanja se održavaju pretežno u šumama s različitom vegetacijom i konfiguracijom zemljišta što od natjecatelja zahtijeva izdržljivost i odlične kognitivne sposobnosti.Treninzi se odvijaju u bilo kojim vremenskim uvjetima te u bilo koje doba dana ili noći.Orijentacijsko je trčanje proglašeno jednim od osnovnih vojnih sportova.

4) curling

Curling je škotski nacionalni sport,a prvi zapisi o njemu potječu još od 16. stoljeća.Svjetska prvenstava u muškoj konkurenciji igraju se od 1959., a u ženskoj od 1979. godine.Uvršten je u program ZOI-a tek 1998. godine.Kamen kojim se igra curling načinjen je od granita,a teži oko 20 kilograma.Led nije isti kao za hokej,nego je potrebna specijalna kemijska smjesa kojom se premaže.Tim se sastoji od 4 igrača od kojih svatko baca po dva stone-a ispred kojih čistači iz ekipe "metu" te ih tako ubrzavaju.Cilj je pogoditi što bliže centru koji ima promjer 180 cm te na kraju osvojiti više bodova od protivnika.

5) nogotenis

Nogotenis je nastao u Češkoj oko 1920. godine.Igralište je slično teniskom,samo manje te je mrežom podijeljeno na dvije polovice.Lopta je slična nogometnoj,samo malo manja i lakša.Lopta smije odskočiti jednom prije nego što je igrač dotakne.Igra se na 2 dobivena seta,od kojih svaki do 11 poena uz minimalnu razliku od 2 poena.

Toliko od mene.Ne dajte se zavarati,moji su samo komentari S LINKOM!

10.01.2007. u 13:12 • 102 KomentaraPrint#

petak, 05.01.2007.

Horoskop na Danijelov način

Ovan-Predstoji vam vrlo loš tjedan.Venera,ne,sorry,Jupiter će negativno utjecati na vas i zato gotovo sigurno možete očekivati da će vam provaliti u kuću.
Posebna napomena:Čuvajte se galebova s proljevom(ako živite tamo gdje ima galebova).
Bik-Sljedeći će tjedan biti dobar na ljubavnom planu.Upoznat ćete novu osobu koja će vas očarati.Ako već imate partnera,on/ona će vas nogirati,pa i vi imate šansu upoznati nekog novog.smijeh
Blizanci-Ovo je vaš sretan tjedan!Možda baš u četvrtak upoznate izgubljenog brata blizanca.Kako vam jekrenulo,ne bih se čudio da vam kutija puna $$$ padne na glavu dok se bezbrižno sunčate u vrtu ne sluteći ništa.Na skali od 1 do 5,ocjena 6.5
Rak-Postoji relativno velika mogućnost da se utopite u kadi.Čuvajte se vode!Ne sklapajte nikakve poslove dok ste pod utjecajem alkohola jer vas svi žele prevariti.
Lav-Postat ćete slavni tako što će u lokalnim novinama biti reportaža o tome kako vas je tuljan odalamio repom.U svakom zlu nešto dobro!
Djevica-Ako ste igrali nagradnu igru,vi ste najveći kandidat za glavnu nagradu-putovanje na Solomonske otoke.
Posebna napomena:Čuvajte se kokosa koji padaju s palmi.
Vaga-Ne činite ništa nepromišljeno.Najprije stavite na VAGU dobre i loše strane,a onda donesite odluku.
Moj savjet je da ne selite zbog posla u neku selendru jer će tvrtka uskoro bankrotirati.
Škorpion-Ako idete u neku mračnu prostoriju,čuvajte se uboda škorpiona(sad im je sezona,ima ih puno).
Partner/ica će vas prevariti i poslati vam video-dokaz(snimku) da se uvjerite u istinitost glasina.
Strijelac-Ovo je dobar tjedan da odigrate Loto ili Bingo zbog povoljnog utjecaja Mjeseca.
Posebna napomena:Koliko god vas netko živcirao,obuzdajte želju da ga USTRIJELITE.
Jarac-I vama slijedi vrlo loš tjedan.Najvjerojatnije ćete dobiti žulj na stopalu ili perut.
Ne igrajte tenis niti radite išta na kompjuteru-prijete vam ozljede.
Vodenjak-Gledajte kuda hodate jer će vam neki zlobnik podvaliti koru od banane.Ne želite da vam se cijeli grad smije,jelda?
Ribe-Ovog tjedna bit ćete u depresiji i vrlo lošeg raspoloženja.A šta bolje liječi depresiju od-pecanja?
Nemojte riješavati ljutnju gađanjem ljudi pikado-strelicama!Vama možda je zabavno,ali žrtvama nije!
Sresti ćete bivšu/eg koja/i će vas izudarati nasred ceste bez ikakvog razloga.

05.01.2007. u 09:19 • 23 KomentaraPrint#

utorak, 02.01.2007.

Moja idealna cura

Nitko nije savršen,ali neću dobiti doživotnu ako opišem svoj prototip idealne cure.Osobine se mogu svrstati u nekoliko kategorija:
1) fizički izgled

Lice-Prvo što primijetim kod cure(ne lažem).Oči su najbitnije,a svejedno je koje su boje,iako preferiram plavu i zelenu.
Kosa-Najljepše su mi plava i smeđa boja,pogotovo ako je kosa blago valovita(to me najlakše baci u trans).
Nos-Nisam previše zahtjevan.Bitno je da nije divovskih proporcija,a poželjno je da je situiran što bliže sredini lica.
Sise-Najbolja je zlatna sredina(recimo,trica,ali može proći i solidna dvojka).Bitno je da su čvrste(sad ću se suzdržati daljnjeg komentara).
Guza-Po mogućnosti barem osrednja(s dobrim se hlačama sve može riješiti).
Visina-1.65-1.75 m.
Debljina i proporcije-Ne brinite,ne zahtijevam 90-60-90.A što se tiče debljine-opet ono pravilo o zlatnoj sredini.Ne volim anoreksičarke niti cure kojima je najveći uzor Jaques(Žak).
Ostali dodaci-Mrzim piercing u svim oblicima te na svim mjestima na tijelu.Mala tetovaža je OK.


2) karakter

Obožavam ambiciozne cure,ali ne one koji si zacrtaju neki cilj i ništa im drugo o životu nije važno.
Poželjne osobine su duhovitost i optimističnost.

3) inteligencija

Mora biti barem malo iznad prosjeka.

4) sposobnosti

Poželjno je da zna kuhati i raditi većinu kućanskih poslova te da se bavi nekim sportom.

5) ekonomska situacija

Pri dnu ljestvice važnosti.

6) odjeća i obuća

Važno mi je da cura ima svoj stil,a volim i kad se pomalo izazovno oblači.Također mi se sviđaju razni detalji (naušnice,narukvice...).

7) dob

14-17 godina

To bi bilo to-malo skraćena verzija jer sam u žurbi.Otvaram natječaj-opišite svog/ju idealnog/u dečka/curu.Proglasit ću pobjednika!

02.01.2007. u 18:58 • 59 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (3)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (6)
Prosinac 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Be brave,enjoy the life 'cuz you have only one shot


MOJA OSOBNA ISKAZNICA

Ime: Danijel
Prebivalište: Poreč
Datum rođenja: 02.06.1990.
Škola: 3. razred opće gimnazije
Hobi: tenis
Love: cure,stanite u red
Music: RHCP,Linkin Park,James Blunt,Shakira,System,Evanescence...