Od 7 do 3

nedjelja, 04.01.2009.

Klapski nastup na halfspeed.blog.hrprovided by flash-gear.com

Da pokrenete momke - mičite mišem, a da i čujete - posjetite stranicu klape Škrlet na majspejsu.

- 02:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.01.2009.

Sretna vam, bolja i tolerantnija 2009.

Svima koji dođu na ovaj blog želim sretnu, bolju i tolerantniju 2009. godinu.

Evo, Kutina je ušla u Novu s koncertom vrlo poznatog Borisa Novkovića. Na Trgu kralja Tomislava okupilo se, po tuđim procjenama, nešto preko 3 tisuće ljudi. Koliko sam mogao vidjeti odlično su se zabavljali. Treba reći da nije bilo niti jednog izgreda ili narušavanja javnog reda i mira, a svi koji su bili uključeni u ovaj veliki i odgovoran posao: Komunalni servisi d.o.o., Upravni odjel za komunalni sustav, Moslavina d.o.o., Grad Kutina, Viva music glazbena produkcija i koordinator Turistička zajednica grada Kutine, obavili su svoj posao primjereno.

Božićni sajam ove godine okupio je još više naših sugrađana, a prema kontaktima na sajmu i gostiju našega grada, ne samo iz susjednih mjesta (općina) već i iz daljeg (Umag), koji su bili oduševljeni sada već stvorenom tradicijom. Program je bio bogat i zabavan prvenstveno za djecu i njihove roditelje, prvi puta smo imali i komercijalni štand sa hranom i pićem, u što je bilo teško uvjeriti naše ugostitelje, a prvi puta smo imali i vožnju kočijama, što se pokazalo odličnim.
Općenito program je zadržao djecu i njihove roditelje dulje na sajmu, mnogi izlagači su bili zadovoljniji prometom nego protekle godine, veći je bio izbor na većem broju štandova i ukupni je dojam da je Sajam odlično uspio.

Problemi?
Naravno.
Kočije nisu bile primjereno osvijetljene, ali smo ukazali vlasniku, koji je to kasnije ispravio.
Hladnoća i kiša? Na to nismo mogli utjecati ;-)).
Incident u kojem je navodno redar udario djete pretvorio se, nažalost, u glavnu temu nakon Božićnog sajma. Ured TZG Kutine napravio je jedino što je mogao: pozvao roditelje djeteta koje se požalilo da dođu po njega i zatražilo od organizatora osiguranja da osoba koja je pod sumnjom više ne dolazi raditi na Božićni sajam. Ostalo trebaju preuzeti institucije koje su u našoj državi za to zadužene.
Nedostatak programa za odrasle nametnuo se kao jedna tema koju ćemo raspraviti unutar TZG - kako poboljšati ponudu za odrasle i ostati u nekim financijskim gabaritima.

Ideja je još proširiti Sajam sljedeće godine, jedino je problem što nema previše zainteresiranih za sudjelovanje u sajmu (prodaju proizvoda), a glavni motiv trebaju biti ručni rad, stari zanati, lijepi proizvodi, domaći proizvodi i općenito izbjegavanje konfekcije - plastične ili bilo kakve. Ovo treba biti bajkovit sajam i trudit ćemo se da tako bude i rješavat ćemo sve probleme koji nastanu u toku.

Na kraju samo još jednom želim svima bolju i sretniju, a posebno tolerantniju 2009. godinu.

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #