Od 7 do 3

nedjelja, 07.12.2008.

Cikloturizam

Kada je Ministarstvo turizma u rujnu i litsopadu objavilo 8 natječaja predali smo se pisanju prijava i prilagođavanju projektnih prijedloga. Završili smo sa 6 prijava u kojima smo nositelji projekata i s 3 projekta u kojima smo partneri. Ukupno smo od Ministarstva tražili više od 450.000 kuna. No, Ministarstvu je skinuto 38 milijuna kuna s proračuna i provedba natječaja došla je u pitanje. Ipak, u četvrtak smo dobili nacrt ugovora za projekt "Moslavačke cikloturističke transverzale i lokalne rute" na kojem su nam partneri TZG Čazme, Općina Velika Ludina, Udruga Ljudina, TZO Popovače, Moslavina-info i TZO Lipovljani. Suradnici će nam biti i Biciklistički klub Kutina.
Provedbom projekta ćemo stvoriti dvije tranzitne rute za cikloturiste od Čazme prema Lonjskom polju i od Garešnice prema Sisku. Također ćemo obilježiti i u karte ucrtati niz lokalnih ruta na području Velike Ludine, Popovače, Kutine i Lipovljana. Nastavak je to prvog projekta iz 2004. godine, kada smo postavili drvene znakove kojih više nema.
Čestitam partnerima na partnerskom udjelu i očekujem da ćemo već Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini moći provesti rutama s novim znakovima.

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #