Od 7 do 3

nedjelja, 04.01.2009.

Klapski nastup na halfspeed.blog.hrprovided by flash-gear.com

Da pokrenete momke - mičite mišem, a da i čujete - posjetite stranicu klape Škrlet na majspejsu.

- 02:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.01.2009.

Sretna vam, bolja i tolerantnija 2009.

Svima koji dođu na ovaj blog želim sretnu, bolju i tolerantniju 2009. godinu.

Evo, Kutina je ušla u Novu s koncertom vrlo poznatog Borisa Novkovića. Na Trgu kralja Tomislava okupilo se, po tuđim procjenama, nešto preko 3 tisuće ljudi. Koliko sam mogao vidjeti odlično su se zabavljali. Treba reći da nije bilo niti jednog izgreda ili narušavanja javnog reda i mira, a svi koji su bili uključeni u ovaj veliki i odgovoran posao: Komunalni servisi d.o.o., Upravni odjel za komunalni sustav, Moslavina d.o.o., Grad Kutina, Viva music glazbena produkcija i koordinator Turistička zajednica grada Kutine, obavili su svoj posao primjereno.

Božićni sajam ove godine okupio je još više naših sugrađana, a prema kontaktima na sajmu i gostiju našega grada, ne samo iz susjednih mjesta (općina) već i iz daljeg (Umag), koji su bili oduševljeni sada već stvorenom tradicijom. Program je bio bogat i zabavan prvenstveno za djecu i njihove roditelje, prvi puta smo imali i komercijalni štand sa hranom i pićem, u što je bilo teško uvjeriti naše ugostitelje, a prvi puta smo imali i vožnju kočijama, što se pokazalo odličnim.
Općenito program je zadržao djecu i njihove roditelje dulje na sajmu, mnogi izlagači su bili zadovoljniji prometom nego protekle godine, veći je bio izbor na većem broju štandova i ukupni je dojam da je Sajam odlično uspio.

Problemi?
Naravno.
Kočije nisu bile primjereno osvijetljene, ali smo ukazali vlasniku, koji je to kasnije ispravio.
Hladnoća i kiša? Na to nismo mogli utjecati ;-)).
Incident u kojem je navodno redar udario djete pretvorio se, nažalost, u glavnu temu nakon Božićnog sajma. Ured TZG Kutine napravio je jedino što je mogao: pozvao roditelje djeteta koje se požalilo da dođu po njega i zatražilo od organizatora osiguranja da osoba koja je pod sumnjom više ne dolazi raditi na Božićni sajam. Ostalo trebaju preuzeti institucije koje su u našoj državi za to zadužene.
Nedostatak programa za odrasle nametnuo se kao jedna tema koju ćemo raspraviti unutar TZG - kako poboljšati ponudu za odrasle i ostati u nekim financijskim gabaritima.

Ideja je još proširiti Sajam sljedeće godine, jedino je problem što nema previše zainteresiranih za sudjelovanje u sajmu (prodaju proizvoda), a glavni motiv trebaju biti ručni rad, stari zanati, lijepi proizvodi, domaći proizvodi i općenito izbjegavanje konfekcije - plastične ili bilo kakve. Ovo treba biti bajkovit sajam i trudit ćemo se da tako bude i rješavat ćemo sve probleme koji nastanu u toku.

Na kraju samo još jednom želim svima bolju i sretniju, a posebno tolerantniju 2009. godinu.

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.12.2008.

Cikloturizam

Kada je Ministarstvo turizma u rujnu i litsopadu objavilo 8 natječaja predali smo se pisanju prijava i prilagođavanju projektnih prijedloga. Završili smo sa 6 prijava u kojima smo nositelji projekata i s 3 projekta u kojima smo partneri. Ukupno smo od Ministarstva tražili više od 450.000 kuna. No, Ministarstvu je skinuto 38 milijuna kuna s proračuna i provedba natječaja došla je u pitanje. Ipak, u četvrtak smo dobili nacrt ugovora za projekt "Moslavačke cikloturističke transverzale i lokalne rute" na kojem su nam partneri TZG Čazme, Općina Velika Ludina, Udruga Ljudina, TZO Popovače, Moslavina-info i TZO Lipovljani. Suradnici će nam biti i Biciklistički klub Kutina.
Provedbom projekta ćemo stvoriti dvije tranzitne rute za cikloturiste od Čazme prema Lonjskom polju i od Garešnice prema Sisku. Također ćemo obilježiti i u karte ucrtati niz lokalnih ruta na području Velike Ludine, Popovače, Kutine i Lipovljana. Nastavak je to prvog projekta iz 2004. godine, kada smo postavili drvene znakove kojih više nema.
Čestitam partnerima na partnerskom udjelu i očekujem da ćemo već Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini moći provesti rutama s novim znakovima.

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.12.2008.

Da, vratio sam se ovamo

Pozdrav onome tko će pročitati.
Nisam pisao mjesecima, ali sad mislim da je vrijeme da se vratim ovamo, jer i sam se sebi čudim kako sam zanemario halfspeed blog. I odmah pojašnjenje - halfspeed je zapravo dio mog glazbenog života u kojem sam se bavio stvarno najrazličitijim oblicima - puhači, bend, elektronska glazba, remiksevi, klapa, folklor... no, nikad folk. Možda bih trebao ;-))

Mislim da je vrijeme da napravim nešto i sa stavljanjem mp3 datoteka tako da ih možete skinuti, poslušati, izbrisati/zadržati, jednom rječju, htio bih podijeliti svoju radost bavljenja glazbom podijeliti i s vama, pa možda se jednoga dana i obogatim, ako ne novcima, onda brojem ljudi koje sam obogatio novim lijepim suzvučjima.

Evo, obvezujem se to napraviti.

A što se događa na poslu, jer ovo je prvenstveno blog na kojem objavljujem ono što se događa u profesionalnom životu?

Pripremamo Božićni sajam i Doček Nove 2009. godine. Sve informacije o tome nađite na stranici TZG Kutine.

Trenutno pohađam Seminar za turističkog vodiča na Zagrebačkoj školi za menadžment. S obzirom na promjenu zakona bit će jako strogo postavljeno tko smije i pod kojim uvjetima pratiti turiste i koje poslove tko može obavljati. Jeste li bili svjesni da nemamo licenciranih turističkih vodiča na našem području - samo još jedan dokaz koliko je turizam nešto o čemu se baš nije razmišljalo. Ipak, sve više mladih studira na visokim školama koje proučavaju turizam, ali nekako malo ih ima plan ostati ovdje, bar ne vidim to po broju seminara ili diplomskih koji se bave ovim krajem kao turističkom temom - a mi bismo trebali biti izvor.

Ipak, jučerašnje predstavljanje kalendara "Seoski turizam Sisačko-moslavačke županije" u kojemu je čak 5 objekata s moslavačke strane uvršteno - Klet Jelančić, Klet Romić, Moslavačka klet, Trem i OPG Sambolek. Zgodan kalendar i dobar za poklanjanje.
Ako ste zainteresirani za njega, javite se na ured@turizam-kutina.hr .

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 21.06.2008.

Sutra će biti divno

Sutra su Repušnički susreti u Lonjskom polju.
Još uvijek stignete isplanirati svoj dolazak, jer smo se pobrinuli sve objasniti na stranici REPUŠNIČKIH SUSRETA koji su od ove godine dio Kutinskog ljeta. Imate poseban vlak iz Zagreba, a besplatne buseve iz Kutine...

Kočije, konji, krave, folkloraši, divne nošnje, izložba "tradicijska soba", stari zanati, odlična vina...

Kako smo raspisali i foto-natječaj, a motiva neće nedostajati, za sve one koji bi htjeli osvojiti lijepe nagrade sponupra Tele2 i Šmit electronic. Više na stranicama Foto natječaja KUTINSKO LJETO

Dođite, ne uskraćujte sebi takvu divotu.

- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.06.2008.

Repušnički susreti u Lonjskom polju odgođeni za 22.06.

Zbog loših vremenskih prilika, a okupljanje se odvija u Lonjskom polju, na livadama, organizatori su odlučili odgoditi za tjedan dana Repušničke susrete u Lonjskom polju, etno festival koji se održava 24. puta.

Repušnički susreti u Lonjskom polju promoviraju Polje i tradicijsko naslijeđe sela Repušnice i Hrvatske, jer će osim domaćina nastupiti i gosti iz drugih krajeva naše zemlje, pa se očekuju i zanimljivi gorsko-kotarski folkloraši.

više na www.kutinskoljeto.com

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.06.2008.

Malo bolesnjikavo, ali cool

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.06.2008.

Vrhunski spektakl u subotu u Kutini

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.05.2008.

Vrtlarski piknik

U petak 9.5. posadili smo 6 "gredica" cvijeća na samom početku 26. akcije "Ljepša okolina - ugodniji život" kojeg već treću godinu za redom nazivamo Vrtlarski piknik. Nagrađeni u prošlogodišnjoj akciji skupe se i uljepšaju jednu javnu površinu, već tri godine za redom to je rondo oko Sabolićeve Kupaćice između Centra 1 i Centra 2.
Ove godine gredice su osmislile i sadile obitelji Novosel, Bahorski, Kalafatić, Štibrić i Prelčec, a jednu smo gredicu zasadili i mi iz Turističkog ureda.

Zašto to radimo?
Mislimo da akcija ima višestruku vrijednost. Prvo je dobro da se javna pažnja daje uređenju javnih površina, zatim obiteljima koje su bile nagrađene za uređenje vlastitih okućnica i balkona, te da se njihovim javnim angažmanom i volonterskim radom pridonese širenju ozračja u kojem će svaki pojedinac još više brinuti o uređenju grada.

Šmit electronic donirao nam je fotoaparate Olympus, torbice S-box i ruksake koji će poslužiti komisijama u njihovu radu.
Petrokemija d.d. ulaže stručno osoblje u rad komisije. Višnja Mikoč bit će nova članica komisija.

Evo i nekoliko fotografija koje je snimio Nikola Blažeković:

- 15:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 07.05.2008.

Procvala je dunja...

S obzirom da nikada prije nisam promatrao pupanje i cvat dunje, a dunja je odnedavno jako česta biljka - stablo u Kutini i okolici, teško mi je bilo tvrditi da će mi dunja koju sam 3.3.2008. posadio ispred zgrade na Brunkovcu - procvasti. Zvjezdasti pup, koji nije ličio na pupove iz kojih su izrastali listovi, nakon nekoliko dana pretvorio se u nježan bijeli cvijet, ustvari u tri nježna bijela cvijeta koji sada krase tu voćkicu.

Da podsjetim, u studenom je Grad Kutina prihvatio prijedlog radne skupine Turističke zajednice na staru ideju koju je oživjela mlada dizajnerica Silvija Lukšić da dunja postane jedan od brandova grada. "Dunja - okusni i mirisni identitet Kutine" program je koji smo već prošle godine ozbiljno počeli provoditi, a ove godine smo podijelili 400 sadnica dunja našim sugrađanima, koji su ih posadili u svoja dvorišta, vrtove, vinograde. Upravo uz vinograde uvijek su bile dunje kao voćka koja voli slično tlo kao i vrlo važna moslavačka biljna vrsta - loza.

Ako nekoga interesira više o programu, može pronaći na stranici Turističke zajednice grada Kutine.- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.04.2008.

Vlada radnicima prodaje 12,458 posto dionica Petrokemije

autor: Nada Starijaš Al Issa
izvor: Business.hr 24.04.2008 14:54

Vlada je donijela prijedlog odluke o prodaji 416.248 dionica kutinske Petrokemije (PTKM-R-A ) iz portfelja HFP-a, što čini 12,458 posto temeljnog kapitala.

Cijena dionice bit će 114 kuna, a prodavat će se po posebnim pogodnostima, sadašnjim, bivšim radnicima i umirovljenicima. Kako je objasnio ministar Polančec bit će dvije vrste popusta, osobni od 20 posto te jedan posto po godini staža.

To praktično znači da će na osnovnu cijenu dionice od 114 kuna imati pravo na popust od 20 posto i po jedan posto na svaku godinu staža. Radnici koji imaju od jedne pune godine staža moći će kupiti 30 dionica. Upravu Društva, Vlada je zadužila da u najmanje dva dnevna glasila objavi javni poziv za upis dionica u roku 15 dana od stupanja ove odluke na snagu.

Radnici će svoju namjeru o konji dionica iskazati u roku tri tjedna od objave javnog poziva. Radnici koji kupe dionice morat će određeno vrijeme zadržati vlasničku poziciju, i to primjerice radnici s 40 i više godina staža najmanje jedan mjesec, s 30 i više godina, a manje od 40, najmanje tri mjeseca itd.

Polančec je zaključio da će cijene dionica rasti nakon što se stabilizira tržište.

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.04.2008.

Održan Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

Unatoč "spajanju neba i zemlje", "tajfuna", "orkana", odnosno jutrošnje oluje s kišom koja je obeshrabrila mnoge bicikliste da se odvaže na dolazak u Popovaču na start, Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini je okupio između 150 i 200 biciklista, pedesetak iz Zagreba, pedesetak iz Kutine, te iz Popovače, Velike Ludine, SIska, Daruvara, Križevaca, Koprivnice...
Vrijeme je bilo gotovo odlično. Da nije bilo upornog i jakog vjetra koji nam je velikim dijelom puhao s boka, ali dobrim dijelom i u prsa, pa je otežavao vožnju, uvjeti bi bili odlični, savršeni. Temperatura taman za vožnju, sunčeko grije, a stanovnici mjesta i sela kroz koja smo prolazili - Popovača, Osekovo, Potok, Okoli, Vidrenjak i Velika Ludina - veselo su nam mahali.
U Popovači je bicikliste dočekao predsjednik udruge vinogradara i voćara Škrlet iz Popovače Marijan Matušin na starom biciklu i s demižonom vina, a špek im je rezao Vladimir Bistrički vlasnik seoskog imanja na kojem je prošle godine bio cilj biciklijade. Posebno su gostoljubivi bili stanovnici Potoka, koji su ponudili odlične domaće kiflice i sokove, a KUD Potočanka dočekao nas je i u Potoku i u Velikoj Ludini svojim folklornim programom.
Grah kdo Veselog Moslavca bio je pun pogodak, unatoč jednom prigovoru, bez ikakvih neprirodnih sastojaka ili ne daj bože konzervansa, napravljen po moslavačkoj recepturi. Zanimljivo je da smo mogli vidjeti i akrobatski rock and roll ples koji je razveselio prisutne.
S obzirom da mi je fotić u kvaru, nažalost ne mogu vam prikazati niti jednu fotku, ali ću vas uputiti na stranicu na kojoj će sigurno već večeras Jerko objaviti fotke koje će vam najbolje prikazati što se to danas u Moslavini događalo. I to unatoč tako izuzetnom nevremenu jutros.
MOSLAVCI.BLOG

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.04.2008.

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini - još 8 dana

Još je samo 8 dana ostalo do našeg Dana planeta Zemlje na biciklu u Moslavini i vrlo sam zadovoljan odazivom i posjetima stranicama TZG Kutine i skidanju (dowloadu) letka u PDF-u. U posljednjih 10 dana travnja 3656 ljudi posjetilo stranicu, što je još malo pa prosjek koji posjeti stranice mjesečno u posljednjih godinu dana. Zapravo, 2,2 puta više ljudi došlo je i pogledalo sadržaje, a najviše o 4. po redu biciklijadi koja se ove godine vozi iz Popovače do Velike Ludine.

Velika Ludina lijepo je mjestašce, središte male općine koja obiluje voćnjacima, što će posjetitelji moći i vidjeti upute li se na vožnju turom "Ludinska jabuka" koja je sada i mirisna tura, jer osim hektara i hektara jabuka i krušaka cvatu magnolije, višnje, trešnje, jorgovani...

Upravo jorgovan bio mi je motiv za redizajn stranica TZG Kutine, koje su sada zeleno ljubičaste. Gej je OK rekli bi moji prijatelji s regionalnih konferencija mladih na kojima smo se družili. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete vam biti ljepše dolaziti na naše stranice.
Primjetit ćete da imamo najnovije informacije i da se stranica uporno i redovito održava, dopunjuje, mijenja, oprema fotografijama, a uskoro ćemo i dopuniti galerije fotografija i e-razglednice.

Danas se u Lonjskom polju održava sjednica kutinskog Gradskog poglavarstva. Teme su prvenstveno vezane uz Lonjsko polje - službeni glavni ulaz iz pravca Repušnice, a sporedni iz Kutine, Repušnički susreti u Lonjskom polju, te KUTINA URBANfest.

Repušnički susreti u Lonjskom polju program je koji ćete od sljedećeg tjedna moći skinuti sa stranica TZG Kutine kao službeni dokument, a odnosi se na dosadašnje Repušničke susrete koje ćemo u suradnji s MO Rapušnica i nizom tamošnjih udruga uz omoć Grada pretvoriti u glavni izletnički događaj u Kutini vezan za Lonjsko polje. Ove godine planiramo održati ih 15.6. u sklopu Kutinskog ljeta i dovesti izletnički vlak REPUŠNICA express. Više detalja uskoro.


KUTINA URBANfest
festival je na kojem će nastupiti jaka imena poput Vlatka Stefanovskog i njegova trija, Ramba Amadeusa & Mtant Dance Quarteta, Gustafa i sarajevskog benda Letu štuke. Vodeću ulogu ima glazbena produkcija Viva Music iz Kutine, a partneri su Grad Kutina i Turistička zajednica grada Kutine. I za ovaj regionalno značajni festival bit će organiziran vlak, koji će dovesti i odvesti one kojima će biti zanimljivo ne voziti toga dana (noći).

Vidimo se?

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 31.03.2008.

Dan planeta Zemlje na biciklu u MoslaviniAko ste već bili kod nas, znate kako nam je zajedno lijepo i ponovo vas očekujemo, jer idemo na sasvim nova mjesta.
Ako niste bili - dođite. Upoznajte jedan dio predivne Moslavine, općinu Velika Ludina koja je velikim dijelom prekrivena plantažama jabuka i krušaka. A ako vas zanimaju srednjevjekovne utvrde, za vas je izlet preko Jelen grada idealan...

saznajte više

- 23:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.01.2008.

DORF i ove godine u Vinkovcima

Na Festivalu dokumentarnog rock filma – DORF u Vinkovcima od 6. do 9. ožujka 2008. u Gradskom kazalištu Joza Ivakić bit će prikazano 15 filmova iz Hrvatske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Nizozemske. Uz projekcije filmova – spotovi, koncerti, izložbe fotografija i slika, promocije knjiga. Nakon projekcija, u Kildare's Music pubu u središtu grada, svake će se večeri svirati uživo. Na otvorenju, u četvrtak 06.03. prisutne će setom reggae i dub poslastica rasplesati Don Letts, o čijim legendarnim DJ nastupima diljem svijeta na druženjima sa Lee Scratch Perryjem ili Fatboy Slimom i nastupima na glazbenim festivalima svjedoče pohvale i kritike i publike. Don Letts je 1977. bio DJ u prvom londonskom klubu Roxy, gdje je utjecao na cijele generacije mladih glazbenika koji su obilježili povijest punka i rock and rolla.

više o DORFU na njihovim službenim stranicama

- 23:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #