online
O meni

Ime: Dalibor
Rođen: 7. travnja 1982.
Prebivalište: Požega, Hrvatska
Zanimanje: Inženjer elektrotehnike
Karijera: Projektiranje električnih instalacija i izrada projektne dokumentacije

DA JE NA SVIJETU 100 STANOVNIKA...

{29.04.2005. u 20:34h}

Ovo mi je pokazao jedan profesor na mom faksu i sada sam odlučio to podjeliti s vama.

Kad bismo mogli cjelokupno svjetsko čovjecanstvo svesti na selo sa stotinu stanovnika, a poštujući omjere (proporcije) svih postojećih naroda svijeta, selo bi bilo ovako sastavljeno:
57 Azijata, 21 Europljanin, 14 Amerikanaca (sjevernih i južnih), 8 Afrikanaca,
52 bi bile žene, 48 muškaraca,
70 ne-bijelaca, 30 bijelaca,
70 ne-kršćana, 30 kršćana,
89 heteroseksualaca, 11 homoseksualaca,
6 osoba bi posjedovalo 59% sveukupnog svjetskog bogatstva i svih 6 bi bili iz Sjedinjenih Drzava, 80 bi ih živjelo u kućama bez osnovnih uvjeta stanovanja, 70 bi ih bilo nepismenih, 50 bi bilo neishranjeno, 1 bi umirao, 1 bi se rađao, 1 bi imao kompjuter, 1 (da, samo 1) bi posjedovao diplomu,
Ako se promatra svijet u svijetlu ovih podataka, potreba prihvaćanja, razumijevanja, suosjećanja i edukacije postaje očevidna.

14 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

JEDAN MANJE

{28.04.2005. u 21:58h}

Polaganje ispita

Evo ljudi danas sam happy! Pitate se zašto! Danas sam uspješno položio ispiti iz fizike. Istina to je bio tek pismeni dio, ali iz tog predmeta je pismeni 80% posla. Za usmeni ću naučiti pa za koji tjedan i to riješim. Još kad se uzme da mi je taj ispit ostao iz prve godine, da je dosta težak (zbog profesorice koja puno traži i misli da je njen ispit najvažniji), te da sam ga pripremao par mjeseci, imam zašto i biti zadovoljan. Ali nema odmora, treba pripremiti i usmeni kako treba, da se ne propusti prilika da to riješim.
Eto za danas samo toliko. Htio sam samo s vama podijeliti ovaj radostan trenutak u mojim studentskim danima.

12 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

BOLONJSKA DEKLARACIJA

{26.04.2005. u 20:35h}

Budući da ima ponešto sudenata (studentica), da napišem malo o toj važnoj temi za tu populaciju. Zato ako niste student (i ne planirate to biti u dogledno vrijeme) bolje preskočite ovaj post.
Dakle, u ovom tekstu radi se o Bolonjskoj deklaraciji, dokumentu kojeg je 19.lipnja 1999. u Bologni potpisalo 29 evropskih država, a kasnije su im se priključile i druge države (sve zajedno 40 država). Radi se o najvećoj reformi europskog školstva ikad, a cilj joj je, osim doprinosa stvaranju jedinstvenog identiteta Starog kontinenta, prilagoditi obrazovanje potrebama ekonomije kako bi se EU mogla bolje nositi s američkim i dalekoistočnim takmacima. To se namjerava postići sustavom ECTS bodova kojima se boduju pojedini kolegiji. Cilj reforme je staviti studenta u središte sustava i omogućiti mu da npr. započne studij u Hrvatskoj, drugi semestar odsluša u Italiji, treći u Njemačkoj, a diplomira u Francuskoj (mobilnost). ECTS bodovima mjeri se radno opterećenje studenata potrebnog za savladavanje studijskog programa. Jedna studoijska godina vrijedi 60 bodova, odnosno 30 bodova za semestar. Boduje se i praktični rad i izrada diplomskog rada. Bodovi se dobijaju samo ako student uspješn položi ispit ili neki drugi oblik provjere. Sustav ECTS bodova još je u fazi uvođenja dok se u drugim zemljama potpuno primjenjuje (Švedska, Finska). Uvodi se nova skala za ocjenivanje i ide ovako: A-izvrstan, B-vrlo dobar, C-dobar, D-zadovoljavajuće, E-dovoljan, FX-nedovoljan, F-neuspješan.
Također se uvode i novi sveučilišni stupnjevi:
Prvostupnik (BSc) 180-240 bodova u ciklusu 180-240 ukupno bodova (3-4 godina studiranja)
Magistar, Magistar struke, Diplomirani inženjer (MSc/MA) 60-120 bodova 300 bodova (5 godina)
Doktor znanosti (PhD) 180 bodova 480 bodova (8 godina)
U našoj zemlji, koja je također potpisnica te deklaracije, u tijeku je prva faza reforme u kojoj se predlažu i vrednuju studijski programi. Nakon toga uslijedit će i prihvaćanje visokoškolskog sustava temeljenog na dva glavna ciklusa. Prvi ciklus je preddiplomski studij koji traje najmanje tri godine, a njegov završetak treba studentu omogućiti pristup europskom tržištu rada. Drugi ciklus vodit će ka magisteriju i/ili doktoratu. Zatim slijedi priznavanje stranih diploma i uvođenje bolonjskih studija, završetak pravne integracije sveučilišta i osuvrmenjavanje nastave. To zadnje spomenuto podrazumjeva sustavno obrazovanje profesora na visokim učilištima i povećanje broja predmeta na stranim jezicima. Hrvatska trenutno nema dovoljno sredstava da omogući mobilnost studentima, pa će tako hrvatski studenti biti zakinuti za taj aspekt deklaracije. Bolonjski proces će posredno pomoći hrvatskom visokom školstvu (bude li dosljedno primjenjivan) da se riješi dviju najvećih boljki: dislocirani studiji i rad profesora preko norme izvan matičnih ustanova.
Na kraju da zaključim nadom da će se i u našoj zemlji što prije početi primjenjivati svi kriteriji Bolonjske deklaracije kako bi i hrvatski studenti mogli iskoristiti sve što im ona pruža.
Izvor: Vjesnik, posebni prilog 'Bolonjski proces - Put do europske diplome'

12 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

5 GODINA MATURE

{24.04.2005. u 13:50h}

Sinoć sam bio na proslavi 5 godina mature. Još uvijek ne mogu vjerovati da je prošlo 5 godina od nezaboravnih srednjoškolskih dana. Okupili smo se skoro svi, osim par njih, skupa sa bivšim razrednikom. Čak je došla i cura koja je išla s nama samo prvi razred, a nakon toga se preselila u Rijeku i tamo nastavila školu. S njom se nismo vidjeli 8 godina i nitko je nije prepoznao. Skupili smo se ispred škole u koju smo nekad išli (T.Š.) i rekli par riječi o sebi, što smo postigli i sl. Što se tiče toga dijela nismo baš briljirali jer još nitko nije završio fakultet (me included), dvoje su se oženili, neki rade, i tako. Neke od srednjoškolske ekipe viđam svako malo u gradu, neke povremeno, a neke sam prvi put vidio nakon 5 godina. Nakon toga smo otišli svi skupa na večeru u jedan restoran (S.G.) na večeru, gdje smo se svi ispričali i zabavili. Bila je i živa glazba tako da smo i ludovali na plesnom podiju. Tamo smo bili sve do 01.30, a tada smo se razišli s nadom da ćemo se sastati nakon još 5 godina i ponoviti feštu. Uglavnom super smo se zabavili. Svi smo se složili da su nam srednjoškolski dani bili najljepše razdoblje u životu i tada smo imali najmanje briga i zato svima vama koji ste sada u tom periodu života preporučavam da te dane iskoristite najbolje što možete.
Slike sa zabave ću naknadno objaviti u ovome postu kada ih dobijem na mail.

12 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

TV KVIZOVI I NAGRADNE IGRE

{21.04.2005. u 19:12h}

Uzmi ili ostavi!

Gledao sam sinoć na HRT-u onaj novi kviz 'Uzmi ili ostavi'. Kviz mi se svidio, a posebnu čar mu daje Pervan svojim jedinstvenim pristupom. Znam da Pervana neki ne vole, ali meni je on zakon. Dakle sam koncept kviza je orginalan jer ide obrnutim smjerom od uobičajenog: nagrada je kod natjecatelja, a cilj je da nagrade koje zatim natjecatelj izvlači budu što manje, jer je nagrada koja na kraju ostaje neizvučena kod njega. Nagrade idu od 50 lipa na potrošačkoj kartici, metle, autokarte Andore, pa do 500,000 kuna). Međutim mene je začudilo kada sam u tom kvizu sinoć ugledao poznanicu T.M. (misli jednoga i Tetak znaju o kome se radi). Nemam ništa protiv nje, ali fascinira me činjenica da je upravo ona nedavno sudjelovala u kvizu 'Najslabija karika', a prošli tjedan u kvizu 'Ona ili on'! Tu mi nešto nije jasno. Cura ima više sreće nego pameti! A pametna baš i nije. U svakom kvizu je ispala odmah na početku, a i u najslabijoj karici se baš nije pokazala odgovorima. A možda to i nije sreća već ju je netko 'ubacio' u te kvizove? Tko će ga znati! Ja vam baš i nemam sreće s tim nagradnim igrama, bar na nacionalnoj razini. Na lokalnim radio postajama (nisu mi platili reklamu, pa je neće ni dobiti) sam osvojio u zadnjih 8 godina dosta nagrada. Bilo je tu video kazeta, glazbenih albuma, majica, ulaznice za koncerte, mobiteli, bonovi za mobitele, kape i ostalih stvari. Štos je bio da se trebalo što prije javit na njihov broj telefona i odgovorit na nagradno pitanje. Piatnja su bila uglavnom vezana na sadržaj prethodne emisije, a budući da gotovo stalno slušam radio to mi nije bio problem. Zvao sam i za nagradne igre na televizijskim kvizovima, ali začudo uvijek bi bilo zauzeto. Jednom sam upao u emisiju 'Jackpot' i znao sam odgovor na pitanje za 400 kuna (pitanje je bilo tko je režirao Titanik, odgovor je naravno J.Cameron, Titanik je tada bio u kinima i gledao sam ga prije emisije), ali mi je mozak samo razmišljao o ovome: 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0, gotovo, isljuče me iz emisije i ja se naravno onda sjetim. Eto ti moje sreće, ni 400 kuna ne mogu zaradit. Bio sam i na audiciji za 'Kolo sreće' i prošao testove i dogurao čak do razgovora sa Golužom, ali se nedugo nakon toga kviz ugasio ;( Morat ću se prijviti za taj kviz 'Uzmi ili ostavi', pa ako me odaberu gledajte me na telki. Pozdrav!

10 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

PROMJENA VREMENA

{19.04.2005. u 23:21h}

kiša

Danas je u mom gradu pošteno zahladilo, padala je i kiša i dan je bio tmuran, kao i moje raspoloženje. Cijeli dan mi se ništa nije dalo radit, glava mi je bila kao bundeva, ma užas živi. To je valjda zbog vremena, nagle promjene vremena nisu baš zdrave. Neki dan sam bio vani u kratkim rukavima, a danas u zimskoj jakni! I onda sam krenuo u pregledavanje postova dragih prijatelja blogera i pročitam post blogerice Michi koja piše kako je kod njih, u Clevelandu, prelijepo, toplo vrijeme. Da sam bar tamo, u Clevelandu ili Californiji, ali nadam se da će i kod nas doći lijepše vrijeme. Pozdrav svima!

7 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

IMAMO NOVOG PAPU!

{}

Novi papa

Nešto prije 18.00 sati iz vatikanskog dimnjaka pojavio se bijeli dim, a nakon toga zazvonila su i vatikanska zvona. To je moglo značiti sam jedno: Katolici diljem svijeta dobili su poglavara! Bilo je to dosad najkraće glasovanje, jer je papa izabran prvi dan konklave iz četvrtog pokušaja.
Novi poglavar katoličke Crkve je njemački kardinal i najbliži suradnik Ivana Pavla II Joseph Ratzinger, koji je uzeo ime Benedikt XVI. Zbog toga što je on bio najbliži suradnik Ivana Pavla II, a i zbog njegovih stavova, očekuje se da će nastaviti putem prošlog pape.

2 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

LUNIĆ

{18.04.2005. u 20:15h}

Sinoć sam sa ekipom posjetio lunapark (opet), pa smo se ludarali u autićima i ganjali i sudarali. evo ispod imate i par slika koje je uslikao frend misli jednoga... svojim mobitelom izlažući život opasnosti, te je skoro ispao iz autića tom prilikom. ali eto živi smo i zdravi i super smo se zabavili.


Klik na sliku da je vidiš uvećanu!

7 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

REDIZAJN BLOGA

{17.04.2005. u 20:15h}

Danas sam se bacio na lagani redizajn bloga. Ništa preveliko i uočljivo, ali dodao sam još jedan stupac s lijeve strane (s time sam se bome napatio!), pogledao statistiku na besplatnom brojaču posjeta i tako. Napišite dali vam se sviđa ovako! Mislim da je lakše za snalaženje, ali sam zasvaki slučaj napravio backup starog dizajna.
Za kraj jedno pitanje (da dopunim statistiku): u kojem gradu živite? Molim da odgovorite u komentarima!

8 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

TELEFONSKI RAČUN

{15.04.2005. u 21:32h}

Internet

Upravo mi došla rata telefona: stavka internet 70 kuna! Pa kako je to moguće? Na net idem svaki drugi dan po pola sata samo da provjerim mail, napišem novi blog i ostavim par komentara ili ako mi nešto treba za faks ili sestrama za školu. Eto kad je država dozvolila monopol HT, odnosno T-comu, da se oni šepure i zgrću pare. Koliko novaca zarade da mogu nekoliko puta redizajnirati tvrtku i promijeniti naziv, da ne pričamo o tome koliko svake godine troše na reklame. A još sam na najjeftinoj tarifi (1.5/3.0), jer se spajam preko CARNeta. U zadnje vrijeme se ne mogu uvijek ni spojiti od prve, veza je užasno spora i nerijetko se prekida. Negdjeprije su uveli tzv. MaxADSL, koji Zapadna Europa više i ne koristi jer su prešli na Flat Rate, odnosno stalnu vezu sa neograničenim prometom za simboličku cijenu. To je logično uvesti i kod nas, jer se neće svjetlovodi i optički kablovi više potrošiti ako kroz njih prođe više podataka. Ali treba prvo pokupiti pare i na ovome, zar ne? Država, kao vlasnik 49% dionica (ako se ne varam), traži i pritišće upravu T-coma da smanji cijenu MaxADSL-a, jer je nacionalna strategija da do kraja godine bude određeni broj korisnika DSL-a, a to s sadašnjim cijenama baš i ne ide. S toga je T-com prvo ponudio MaxADSL za samo 99.00kn + 610.00kn (priključak), da bi sada nudili MaxADSL za samo 100.00kn (sveukupno). Kada ponudi taj MaxADSL za 50.00kn priključujem se odmah, jer mi je ovih 99.00kn mjesečno puno, a i time se obvezujem biti njihov korisnik godinu dana, što ne želim.
Uostalom polažem nade i u nove telefonske operatere Optima telekom i H1 koji bi uskoro trebali početi s radom, premda će oni ovisiti o kapacitetima T-coma i baš nisu spominjali davanje pristupa internetu. Na kraju, ništa Dalibore, skarti malo švrljanje po internetu.

12 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

ŠTRAJK LIJEČNIKA

{14.04.2005. u 20:11h}

Štrajk liječnika

Eto, liječnici nakon 2 dana štrajka ponovo rade. Štrajkali bi oni još dok ne dobiju 'zasluženo' povećanje plaće, ali stigla sudska zabrana, pa nesmiju. Pravo je pitanje zašto su uopće i počeli štrajkati? Prosječne plaće liječnika su od 8.000 do 10.000 kuna! Predsjednik liječničkog sindikata dr.Babić tvrdi da tijekom štrajka nije oštećen ni jedan pacijent. Pri tome valjda ne računa na one koji su jučer i preključer imali termin za specijalističke preglede i operacije koji su čekali 6 i više mjeseci, vjerojatno je izuzeo i čovjeka koji je u emisiji Život uživo ispričao kako mu je majka doživjela moždani udar, pa ju je odvezao na hitnu, a tamo je nije nitko htio pregledati, jer su liječnici u štrajku. Liječnici bi se trebali malo osvrnuti i pogledati socijalnu situaciju u našoj državi, pa onda prilagoditi svoje zahtjeve toj situaciji. Mislim da je stvarno nerealno od njih zahtjevati tako velike plaće kada imamo toliko nezaposlenih ljudi, a i većina onih zaposlenih žive na minimalcu, tj. preživljavaju, a nesmiju prigovoriti zbog straha da će ostati bez posla. A tko te ljude pita kako žive?

5 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

JUVENTUS - LIVERPOOL

{13.04.2005. u 13:35h}

Juventus - Liverpool

Večeras nas čeka uzvrat četvrtfinala Lige prvaka u kojem se susreću Juventus i Liverpool i to prvi put nakon 20 godina i krvavog susreta na Heyselu u kojem se urušila tribina i poginulo tridesetak navijača. Taj susret bio je prekretnica u odnosu Engleske prema svojim huliganima. Donešeni su rigorozni zakoni, po kojima se navijački 'neposluh' oštro kažnjava rigoroznim kaznama zakona i zabranom dolaska na utakmice, izrađeni su dosjei takvih navijača, pa ih se posebno motri, a stadion je pokriven sigurnosnim kamerama. Reultat svega toga je da u Engleskoj nogometno igralište nije ograđeno zaštitnom ogradom, ali navijači se baš zbog tih zakona ne žele izlagati takvim kaznama. Ali zato u inozemstvu mogu raditi što žele. I zato će im dobro sjesti gostovanje u Italiji koja takve zakone nema. U prilog mirne utakmice baš i ne idu prijetnje juventusovih navijača i vatrenog dočeka Englezima, kao ni puštanje iz zatvora Dine, vođe Juventusovih Tifosa. By the way, Dino je odležao 15 godina u zatvoru zbog pljačke i ubojstva. Bit će puno posla za policajce i na stadionu i na ulicama grada. Baš im ne bi želio biti u koži.
Na kraju da napomenem da Liverpool ima prednost od 2:1, te će Juventus morati zapeti od početka želi li proći u polufinale.

2 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

OPSTANAK

{10.04.2005. u 23:32h}

Evo čitam u jednim dnevnim novinama da će uskoro početi i hrvatska verzija popularnog reality showa 'Survivor' iliti 'Opstanak', koji će se snimati na otoku Mljetu. Show ćete moći pratiti od svibnja na HRT-u. Nagrada za pobjednika bit će 100,000€, dok je u Američkoj verziji nagrada bila $1,000,000. Uskoro će početi i audicija za 18 sudionika koji mogu biti od 18 do 65 godina starosti. Taj show se prikazuje u 35 zemalja, a 150 različitih verzija se snimilo u prošlih 8 godina otkad ga je osmislio Mark Burnett (sada sedmi čovjek po bogastvu u Hollywoodu). Budući da sam sa zanimanjem pratio američke verzije toga showa, jedva čekam našu verziju, jer nema mudrijih i prefriganijih ljudi od nas (još ako stave kojeg bosanca)! Ako ste snalažljivi, avanturisti, volite prirodu, i dobro bi vam došli neki novci, prijavite se na show! Možda se i ja prijavim!

2 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

AFTER B-DAY

{08.04.2005. u 19:30h}

Prošao je i taj dan - moj rođendan. Inače ne preferiram velika obiteljska okupljanja, pogotovo ako se odvijaju u mojoj kući. Poslije svega ostaje puno krša koji treba počistiti, a glava mi bude ko' bundeva od toliko pitanja, a svi pitaju radi reda, a ne da te iskreno saslušaju. No ove godine sam predvečer, kada me je već počela boliti i glava, otišao van sa svojim prijateljima malo da uhvatim zraka i opustim se. A i bio je red počastiti frendove za rođendan, zar ne? Eto danas smo se dogovorili da idemo malo iz zezancije u lunapark koji je trenutno u našem gradu, da se malo izludiramo i zabavimo. Želim i vama puno zabave večeras (ako idete van)!

5 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

BIRTHDAY

{07.04.2005. u 10:44h}

Rođendanska torta

Došao je i taj dan - moj rođendan (o kako pjesnički! :)))
Zapravo mu se i ne radujem toliko i dočekujem ga s tugom, jer me podsjeća da sam svake godine sve stariji i da je vrijeme da već jednom završim taj faks i zaposlim se (u vojsku ne moram, vidi postove prije, op.a.), te odem od staraca živjeti samostalan život. A i sada moram mjenjati broj godina u desnom boxu (damn)! Proći će i to!
Budući da sam primjetio da sam postao ovisan o blogu i da će to značiti znatno povećani telefonski račun, odlučio sam malo smanjiti svoju aktivnost ovdje na razumnu mjeru (recimo svaki treći dan). Nadam se vašem razumjevanju.
P.S. Broj svijeća na slici torte ne odgovara mom broju godina!

10 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

PAPA JE PREMINUO

{02.04.2005. u 22:20h}

Papa Ivan Pavao II

Papa Ivan Pavao II preminuo je večeras u 21.37h. U Vatikanu, na trgu sv.Petra, okupilo se mnoštvo ljudi koji su molili za Papu. Bio je to dobar čovjek, zagovornik mira i veliki prijatelj Hrvatske, te ju je posjetio čak tri puta. Vatikan je prvi priznao Republiku Hrvatsku, dva dana prije nego su je priznale države Europe. Papa je bio zagovornik mira i putujući svijetom širio je poruke mira, ljubavi i tolerancije. To je dokazao time što je posjetio svoga atentatora i oprostio mu. Poticao je međureligijski dijalog i priznao je islam. Bio je prvi papa koji je posjetio džamiju i sinagogu. Čak i u posljednjim godinama svoga života, shrvan Parkinsonovom bolesti, Papa nije zanemarivao svoje dužnosti sve do zadnjeg trenutka. Bio je jedan od najomiljenijih državnika novije povijesti. Svijet tuguje u tišini...

2 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

{}

Danas sam listao jučerašnje novine i vidio da su novine '24sata' podmetnuli priču o tome da Niko Kranjčar ide na posudbu Kamen Ingradu, a 'Večernji list' je jučer objavio da će trgovački lanac 'Rontea' dijeliti odjeću u vrijednosti 5000 kuna ljudima koji dođu 'sa ili bez gaća' na ugao Ilice i Gundulićeve u Zagrebu. Podvala 'Većernjeg lista' je uspjela jer se na zadanoj lokaciji našlo dvadesetak građana. Ne znam kako nikome nije palo na pamet da bi to mogla biti neka prvotravanjska šala.
Nadam se da se ne ljutite što sam i ja iskoristio prvi april da se našalim na svom blogu jučer.

0 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

{01.04.2005. u 23:00h}

Prvi travanj iliti prvi april je dan stvoren za šalu i u tom svjetlu gledajte prošli zapis, iako su neki možda pomislili da sam zreo za psihijatriju! Naravno da ću vas nastaviti gnjaviti sa svojim postovima (na vašu radost ili žalost)!

1 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

KRAJ

{}

Gotovo je! Puko sam! To više nema smisla! To više ne može ovako! Sav taj trud...
Ma... gasim ovaj blog. Kraj!

4 komentara | Nabaci koju pametnu! | # by .:Dalibor:.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Copyright

Sadržaj bloga je zaštićen licencom
Creative Commons License
Creative Commons Attribution- NonCommercial- ShareAlike 2.5 License.
All rights reserved ®
Copyright © .:Dalibor:.

Get Firefox!