Marko mi je jednom pričao o tome na koji način bi volio umrijeti i pitao me kada bi se ubio da li bih se ja ubila sa njim. Imala sam zelenu lizalicu koja boji jezik pa sam ga isplazila i pitala sam ga Marko, smijem li ti pljunuti zeleni hračak u lice, rekao mi je, ti nisi normalna. A mene je zaista samo zanimala njegova reakcija u tom trenutku, ne bih ga nikada pljunula jer je jači od mene, mislim ne bi on mene udario, ali svejedno.Pičkasto rekao je, znam, rekla sam, ali daj barem da se ubijem na miru.
Kada malo razmislim, ne bih to napravila, jer volim sladoled i što mi se navrhu stopala jako ističu vene kroz kožu, obožavam to promatrati, htjela bih ih imati još malo,a osim toga samoubojstvo je jedan jebeni posao. Kao prvo, treba skupiti muda da se zarežeš onako kako se to radi. Treba nabaviti za šut. A ako mi već uspije, par dana može proći dok ljudi ne primjete da me nema, onda još dan dva dok ne primjete susjedi da iz susjednog stana smrdi, onda još par sati da nazovu policiju i pozovu bravara. Onda drame kada shvate da sam mrtva, pa zašto pa ovo pa ono, pa teorije i pametni zaključci i analiziranje svega što sam rekla/napravila u zadnjih 18 godina, te svi cmizdre i svi su ti odjednom bili kao dobri prijatelji, pa nađi mjesto na groblju, pa me pokopaju negdi gdje da sam živa ni mrtva ne bih dala da me pokopaju, pa plati sve to, pa sramota kći/sestra/cura samoubojica. Ali ajde ima i pozitivnih stvari, možeš završiti u novinama a i ostaješ relativno lijep leš. Rekla sam mu,srećo, pokopaj me u maturalnoj haljini.
Marko je rekao. Ako baš moram. Onda smo skupa izašli iz tramvaja i otišli na pelin. Pitao me želim li, ja sam rekla srećo darling ljube znaš da nedam. Ubij se, rekao je, neću, rekla sam, ne smijem propustiti tu cirozu jetre koja nas čeka oboje,a osim toga štajaznam, voljela bih roditi, čisto da vidim može li mi se zdjelica proširiti kao na televiziji.
Previše je onih koje bi veselilo da se popiknem i ostanem ležati na podu.

- 02:43 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Zaljubila sam se u tebe onako jako mnogo puno. Baš me zanima koliko će dugo trajati, čini mi se dosta dugo i onda sam nekako tužna jer imaš previše proljeća jeseni ljeta i zima djevojčica djevojaka i žena potrganih žica i zgužvanih kutija cigareta, riganja i brijanja brade, polucija hotelskih soba i smrti i života iza sebe ali nema veze, kao što i sam znaš, ne smeta to meni baš tako jako mnogo puno, ali samo kad se o tebi radi. Ajme sva ona sranja leptirići i to smeće ajme grozno znaš o čemu pričam. I tužna sam jako što nisam ostala a nisam ostala zato jer mi je dovoljno kulture ostalo da ne ostavim druga koji me iza čekao. Na cjedilu. Druga samo. Imam puno toga. Imam dva oka i jedan madež imam dvadeset prstiju sveukupno imam još jedan madež onak kao u francuskim filmovima imam jetru imam srce imam zgradu imam haustor imam stepenice imam stan imam sobu imam balkon imam madrac imam trešnje imam ruke imam more a s tobom sam rasla i razmišljala kada sam neke druge voljela i osjećala i užasno brzo disala i pila kave i plesala onako prostački da te ujutro sram izaći van iz zgrade. Ajme ajme ajme samo još jednom da te sretnem neke stvari su ostale nedovršene.
Dođi uzmi primi pokvari. me. Lijepe su ti ruke kada su na licu pa mi ostane trag lijepljiv od alkohola i sladak kao šećerna vuna. Roza u ljeto kada udari u mozak.

- 01:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Dogodile su se neke lijepe stvari. Na primjer, naša kolekcija ukradenih znakova je dobila još jedan, Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje sa lijeve i desne strane, plavi balonček s nacrtanom mašnicom, gramofonom i golom curom s velikim grudima koja umjesto bradavica ima svastike. Promijenila sam kres na Zippu i tako sam se porezala da me svi pitaju a šta ti je to, i nosili su me van jer sam se prvi put u životu skoro onesvijestila bilo mi je tako loše da sam sjela na pod u veceu , a nikada apsolutno nikada ne bih to napravila. Fuj bljak o.d.u.r.n.o. Neki su položili kazneno pravo, a neki imaju same petice u životu, osim matematike naravno., a jedan Lassie traži put k meni doma.
I jučer mi je došao mejl od osobe već odavno zaboravljene koja je prije pranja našla papirić s mojim brojem i baš me to razveselilo, jer sam već tog nekog zaboravila kao i on mene, odavno. I baš je bilo lijepo to čitati, nakon svih sranja nešto tako toplo i moram priznati, imala sam jučer jedan od najdivnijih razgovora o vremenu ikada.
Probada me, zapravo više pecka jer me dva puta tjedno zalijevaju nekakvom kiselinom. Tata mi je poslao prvi pravi prsten u životu. Nezrela i razmažena, super sam si. Čuješ volim te e.

- 11:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #