Gurmanka

16.05.2019., četvrtak

ČOKOLADNI KUGLOF





Danas mi je trebalo upravo ovo, topla i sočna utjeha koja odnosi kišu i hladnoću!

Recept možete pronaći ovdje!




Oznake: kolači, kuglof, čokolada, maline


- 10:56 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

08.05.2019., srijeda

KREM PITA S MALINAMA





Danas vam darujem recept za nezaboravnu pitu koju ćete poželjeti napraviti za sve koje znate, ukusna i sočna, a oku tako mila!

Sastojci potrebni za podlogu:
250 g glatkog brašna
100 g maslaca
jaje
prašak za pecivo
vanilin šećer
100 g šećera
žlica vrhnja (po potrebi)
-zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte promjera 24 cm (morate obložiti i stijenke kalupa visine oko 3 cm)
-izbodite tijesto s vilicom i ostavite u frižideru dok ne napravite smjesu za punjenje

Sastojci potrebni za punjenje:
2 jaja + 4 žumanjka
150 g šećera
2 žlice gustina
pola žličice soli
300 ml jogurta (0.9% masnoće)
100 ml slatkog vrhnja
4 žlice otopljenog maslaca
aroma vanilije
-sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava)
-ostavite pitu da se dobro rashladi dok vi napravite preljev od malina

Sastojci potrebni za preljev:
200 g malina (može i smrznute)
4 žlice šećera
žlica gustina
- sastojke kuhajte na vatri dok se maline ne raspadnu, po želji propasirajte i ostavite da se ohladi
-na rashlađenu pitu posložite svježe maline i prelijte je preljevom koji ste prethodno ohladili

Servus i u slast :)




Oznake: kolači, krem pita, maline, vanilija, jogurt


- 09:10 - Komentari (4) - Isprintaj - Link

06.05.2019., ponedjeljak

PITA S JABUKAMA





Sasvim obična, a ipak jedinstvena i posebna!

Recept možete pronaći ovdje!

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, pita, jabuke, tradicija


- 21:18 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

02.05.2019., četvrtak

PANNA COTTA S JAGODAMA 2



Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje!

Sastojci potrebni za podlogu:
250 g Digestive keksa
150 g otopljenog maslaca
2 žlice mlijeka (prema potrebi)
- kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm

Žele od jagoda:
500 g jagoda
100 g šećera
sok pola limuna
želatina (10g)
- jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom
-ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu
-želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa
-ostavite ga u frižideru da se stisne

Panna cotta:
320 ml mlijeka
320 ml slatkog vrhnja
100 g šećera
aroma vanilije
želatina (10g)
- pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati
-kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici
-želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda
-desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem

Servus i u slast :)



Oznake: desert, panna cotta, jagode, keksi


- 11:31 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

26.04.2019., petak

ČOKOLADNA FANTAZIJA




Dragi moji prijatelji ovo predivno otkriće moram podijeliti s vama!
Čokoladna torta koju jednostavno morate voljeti, a na receptu zahvaljujem dragoj Mirjani zlatnih ruku s bloga Od slatkoga slađe koji svakako malo istražite jer krije mnoge dobre i ukusne recepte!
Servus i u slast :)

Oznake: torte, čokolade, Od slatkoga slađe


- 21:03 - Komentari (10) - Isprintaj - Link

28.03.2019., četvrtak

VOĆNA TORTA

Pozdrav!
Danas vam darujem ovu proljetnu torticu punu voćnih okusa i mirisa koja će vas, sigurna sam osvježiti i probuditi u vama vedro proljetno raspoloženje :)

Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm):
200 g usitnjenih čajnih kolutića
120 g maslaca
-kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte
-ostavite ga u frižideru dok ne završite s pripremom kreme

Sastojci potrebni za kremu:
250 ml Dukatos jogurta
4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
žlica arome vanilije
žlica soka od limuna i naribana korica
pola vrećice želatine
200 ml slatkog vrhnja
-mikserom izradite jogurt i šećere
-želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
-ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u frižider da se krema stisne
-za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem (jagodama)
-kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici
-tortu dobro rashladite prije serviranja

Servus i u slast :)

Oznake: torte, Dukatos, kivi, breskve


- 10:20 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

25.03.2019., ponedjeljak

MINI PALAČINKE S DŽEMOM

Pozdrav!
Već dugo se spremam napraviti ove male, slatke nizozemske palačinke, a izgleda da je ovaj ponedjeljak baš dan za to!
Gotove su za tren,a tako slatke i pahuljaste ćete ih već na prvi pogled zavoljeti!
Možete ih servirati uz svoje omiljene priloge,a ja svakako preporučujem džem s višnjama jer je ova kombinacija fantastična!

Sastojci potrebni za izradu palačinki (kalup za muffine 12 kom):
2 žlice otopljenog maslaca
4 jaja
150 ml mlijeka
90 g glatkog brašna
2 žlice šećera
aroma vanilije
naribana korica limuna
prstohvat soli
3 žlice otopljenog maslaca za premazivanje kalupa
šećer u prahu za posipanje
džem prema ukusu

-uključite pećnicu na 220*C i stavite u nju prazan kalup da se zagrije
- od navedenih sastojaka izmiksajte smjesu za palačinke
-vruć kalup premažite maslacem i napunite smjesom za palačinke do 2/3 kalupa
-vratite u vruću pećnicu i ne otvarajte oko 15 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
- napunite ih vrućim preljevom ili džemom po ukusu

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, palačinke, džem


- 10:13 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

22.03.2019., petak

KEKS-PISMO





Potrebno vam je samo omiljeno prhko tijesto i malo džema od malina da možete odaslati ova slatka pisamca puna ljubavi i okusa u svim smjerovima na krilima proljeća:)
Servus i u slast :)

Oznake: keksi, pismo, prhko tijesto džem malina


- 07:52 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

20.03.2019., srijeda

BADEM TORTA



Ova ukusna i mirisna ljepotica osvojila me već nakon prvog zalogaja i moram vam reći da već dugo nisam probala nešto ovako savršeno!
Za ovo otkriće moram zahvaliti dragoj Mirjani s bloga Od slatkoga slađe, a tamo se krije još mnogo ukusnih slastica koje morate isprobati i sami :)

Servus i u slast :)


Oznake: torte, Badem, vanilija


- 10:15 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

16.03.2019., subota

KREMŠNITE





Stari recept i stari okusi, ali oduševljenje novo kao da je jedemo prvi put :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kolači, kremšnite, lisnato tijesto


- 17:32 - Komentari (10) - Isprintaj - Link

12.03.2019., utorak

KREM PITA OD BOROVNICA

Pozdrav!
Svježim borovnicama je naprosto teško odoljeti, a kada su ukomponirane u jednu ovakvu krem svilenu pitu to je gotovo nemoguće!
Prhko tijesto, ukusna krema i svježe borovnice su kombinacija koja osvaja već na prvi pogled, nadam se da se slažete sa mnom?

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g glatkog brašna
100 g maslaca
jaje
prašak za pecivo
vanilin šećer
100 g šećera
žlica vrhnja
-zamijesite tijesto i razvaljajte ga u niski kalup za pite ili torte (morate obložiti malo i stjenke kalupa)

Sastojci potrebni za kremu:
250 ml mlijeka
puding od vanilije
100 g šećera
400 g milerama
-skuhajte na mlijeku puding i u još vrući umiješajte mileram
- preko razvaljanog tijesta istresite kremu, malo je poravnajte i na kremu poslažite borovnice
-pitu pecite na 170*C oko 40 minuta dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju
-kada se ohladi posipajte je šećerom u prahu

Servus i u slast :)



Oznake: kolači, pita, borovnice, mileram, puding


- 12:15 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

06.03.2019., srijeda

ROLADA S BOROVNICAMA


Pozdrav!
Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
- odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg
- mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno
- na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
- lim za pečenje 30x40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu koju zatim pecite na 190*C oko 20 minuta
- još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi

Sastojci potrebni za kremu:
puding od vanilije
300 ml mlijeka
3 žlice šećera
- skuhajte puding i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja

Postupak slaganja:
-ohlađeni biskvit prvo premažite marmeladom od borovnica, pa zatim namažite kremu
-posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu
-ostavite u frižideru da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama

Servus i u slast :)



Oznake: kolači, rolada, borovnice, vanilija


- 20:15 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

05.03.2019., utorak

KRAFNE





... tradicija, meke i slasne :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kolači, krafne, tradicija, fašnik


- 11:37 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

27.02.2019., srijeda

TOPLI KOLAČ OD LIMUNA

Pozdrav!
Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za vas!
Predivan završetak jednog svečanog obroka, prozračan i lagan prožet divnim osvježavajućim aromama limuna!

Sastojci potrebni za izradu kolača:
2 žlice maslaca sobne temperature
200 g šećera
3 jaja
prstohvat soli
žlica naribane kora limuna
30 g brašna
200 ml mlijeka
sok od 3 limuna
šećer u prahu za posipanje

-od ukupne količine odvojiti 2 žlice šećera koje dodajte bjelanjcima i napravite čvrsti snijeg
-ostatak šećera i maslac izradite s mikserom
-dodajte smjesi postepeno žumanjke i na kraju limunovu koricu
-mlijeko i sok od limuna pomiješajte te dodajte smjesi, pa zatim brašno
-na samom kraju žlicu po žlicu umiješajte snijeg od bjelanjaka
- smjesu istresite u male posudice (6 kom) i sve stavite u dublji lim za pečenje te nalijte oko posudica vruću vodu tako da seže do pola posudice u visinu
- kolač pecite na 180*C oko 30 minuta tj. da dobije zlatnu koricu, ali ostane još uvijek u sredini mekan
-obilno ga posipajte šećerom u prahu i uživajte u prekrasnoj aromi limuna
P.S. Iako se servira još topao, meni osobno je vrlo ukusan rashlađen, a vi prosudite sami!
Servus i u slast :)

Oznake: kolači, limun, toplo, desert


- 08:49 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

26.02.2019., utorak

TORTICE S MALINAMA





Da je zdravo kao rotkvica to nije, ali da je fino to vam mogu sa sigurnošću potvrditi :):)

Oznake: tortice, čokolada, maline


- 09:43 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

23.02.2019., subota

KUGLOF SA LJEŠNJACIMA



Pozdrav!
Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom?

Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
pola svježeg kvasca
prstohvat soli
150 ml mlijeka
žumanjak
30 g otopljenog maslaca
50 g šećera
vanilin šećer
- od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas kojeg dodajte ostalim sastojcima kada se digne
-zamijesite glatko tijesto koje ostavite dizati oko pola sata
-za to vrijeme napravite nadjev za kuglof

Sastojci potrebni za nadjev:
200 g grubo mljevenih lješnjaka
70 g šećera
130 ml mlijeka
žlica meda
vanilin šećer
bjelanjak
-ugrijte mlijeko i pomiješajte ga s ostalim sastojcima te ostavite nadjev da se malo ohladi
-tijesto razvaljajte u pravokutni oblik i premažite džemom od marelica
-preko džema premažite nadjev i zarolajte ga u štrucu koju zatim premjestite u kalup za kuglof koji ste prethodno premazali uljem
-ostavite ga da se diže dok se pećnica zagrije na 190*C i pecite oko 40 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju
-okrenite ga na tanjur za serviranje i obilno posipajte šećerom u prahu

Ovo je tek jedna mala ideja kako nešto staro napraviti na novi interesantniji način, servus i u slast :)




Oznake: kolači, kuglof, lješnjaci, džem od marelica


- 10:04 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

21.02.2019., četvrtak

LUCINA TORTA





... dovoljno je samo nekoliko riječi: lješnjaci, čokolada i vanilija!

Oznake: torte, lješnjaci, vanilija, čokolada


- 17:39 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

20.02.2019., srijeda

SLATKI JASTUČIĆI






... danas malo uživajte u slatkim jastučićima od vanilije i višanja :)

Servus i u slast :)

Oznake: desert, slatko, lisnato, vanilija, višnje


- 11:53 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

19.02.2019., utorak

DOMAĆI KRUH S MASLACEM

Pozdrav svima!

Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha.
Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo blagim slojem maslaca!
Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač!
Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
400 ml tople vode
kvasac + žlica šećera
50 ml rastopljenog maslaca
50 g šećera
pola žličice soli
100 ml sirutke ili jogurta
800 g glatkog brašna
Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite ga da se diže sat vremena, a onda razvaljajte u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza!
Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu.
Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u koru kruha.
Miris koji se upravo širi mojom kuhinjom je neprocjenjiv!

Servus mili moji :)


Oznake: kruh i peciva, maslac, slatki kruh


- 11:04 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

17.02.2019., nedjelja

KREM TART OD LIMUNA



Danas imam za vas jedno ukusno svileno iznenađenje!
Tart od limuna kojim ćete iznenaditi vaše najmilije je vrlo ukusan i osvježavajuć, a svojim aromama ih mora jednostavno osvojiti!

Sastojci potrebni ta podlogu:
200 g Digestive keksa
50 g šećera
prstohvat soli
10 žlica otopljenog maslaca
- kekse usitnite i dodajte im ostale sastojke te ih utisnite u željeni kalup i pecite na 180*C oko 10 minuta

Sastojci potrebni za mousse od limuna:
4 žumanjka
200 g šećera u prahu
80 g maslaca
100 ml soka od limuna
- šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi nad parom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati
- ostavite je da se malo ohladi dok vi ne napravite šlag od 200 ml slatkog vrhnja
- lagano ga umiješajte u kremu od limuna i tart ukrasite prema vašem ukusu

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, tart, limun, mousse, valentinovo


- 10:57 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

14.02.2019., četvrtak

DAN ZALJUBLJENIH




... slatko i prigodno!

Ne volite nekog zbog toga što je savršen, volite ga unatoč tome što nije
Jodi Picoult

Oznake: dan zaljubljenih, slatko srce, karamela


- 07:20 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

12.02.2019., utorak

LJUBAVNA JOGURTICA





Danas poznata jogurtica, ali ovaj put u ljubavnom ruhu za sve zaljubljene :)

Oznake: torte, valentinovo, jogurtica, voće


- 13:38 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

11.02.2019., ponedjeljak

AMERIČKE KRAFNE (DONUTS)

Pozdrav!
Danas imam za vas krafne koje su prhke, ukusne i bez suvišne masnoće, gotove za tren i oku drage, svakako ih morate isprobati i vi!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
200 g šećera
280 ml mlijeka
220 g otopljenog maslaca
2 jaja
žlica arome vanilije
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice soli
-prvo miksajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke, a na kraju umiješajte brašno
-koristila sam vrećicu za šlag i pomoću nje sam napunila kalup za krafne
-prvo ga nauljite i stavite smjesu pa se neće zalijepiti
-pecite ih na 220*C oko 15 minuta
-možete ih umočiti u glazuru od čokolade i ukrasiti po želji

Sastojci potrebni za čokoladnu glazuru:
125 g maslaca
žlica ulja
250 g čokolade
- u mikrovalnoj ili na laganoj vatri otopite sve sastojke i još tople krafne umočite u glazuru

Servus i u slast :)

Oznake: američke krafne, donuts, čokolada


- 19:35 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

10.02.2019., nedjelja

LONDONERI


Pozdrav!
Danas imam za vas londonere, ukusne starinske kolače koje vole sve generacije,posebno jer ga džem od marelica i aromatični orasi čine još prepoznatljivim!
Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i važne događaje, a ponekad baš kao i ja danas tek toliko da uljepšam jedan tmuran kišni dan!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
200 g maslaca sobne temperature
200 g šećera
200 g brašna
7 žumanjaka
pola praška za pecivo
50 ml bijelog vina
-mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte žumanjke i vino
-na samom kraju umiješajte brašno i smjesu razmažite u lim za pečenje dimenzija 30x40 cm obložen pek papirom
-pecite ga na 190*C oko 20 minuta
-izvadite biskvit te ga premažite džemom od marelica
- preko džema ga premažite sa smjesom od bjelanjaka i ponovo stavite peći

Sastojci potrebni za premaz od bjelanjaka:
7 bjelanjaka
200 g šećera
200 g mljevenih oraha i malo sjeckanih oraha za posipati po vrhu
-mikserom napravite snijeg od bjelanjaka, dodajte mu šećer, a na samom kraju umiješajte orahe
-dobivenom smjesom premažite kolač preko sloja s džemom od marelica i posipajte grubo narezanim orasima
-stavite ga peći na 150*C još oko 40 minuta tj. dok ne dobije lijepu zlatnu boju
-ohladite ga, narežite i servirajte

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, londoneri, orasi, marmelada


- 13:50 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

07.02.2019., četvrtak

SACHER TORTA




Sacher torta, bezvremenski klasik - jednostavno najbolja!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, Sacher, marmelada, bademi, čokolada


- 20:06 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

06.02.2019., srijeda

KARAMEL MILLE FEUILE





... danas bez recepta, tek tako, lijep vam bio ovaj sunčan dan!
Servus i u slast :)

Oznake: lisnato, karamel krema, Sunce


- 16:23 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

05.02.2019., utorak

MINI QUICHE S LOSOSOM I POVRĆEM





Vrlo ukusan brzinski ručak i mada nisam baš neka ljubiteljica ribe moram vam priznati da je ovo bio jedan sasvim solidan obrok :)
Slano prhko tijesto kao podloga, brokula i mini rajčice, kolutić mozzarelle i losos kojeg možete pronaći u tragovima i to je sva mudrost oko ovog "zahtjevnog" zalogajčića!
Servus i u slast :)

Oznake: mini tart, Slano, losos, povrće


- 14:48 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

04.02.2019., ponedjeljak

TORTA CRVENKAPICA





Svojoj Kati sam poželjela sretan rođendan njenom omiljenom tortom Crvenkapica, provjerite i vi zbog čega je volimo!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, Crvenkapica, višnje


- 16:40 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

02.02.2019., subota

JOGURT TORTA S MALINAMA




Pozdrav!
Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu,prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama.

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
2 jaja
40 g glatkog brašna
15 g gustina
2 vanilin šećera
3 žlice šećera u prahu
-mikserom dobro izradite jaja i šećer
-ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte
-smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje
-biskvit pecite na 180*C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom)
- odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi

Sastojci potrebni za prvu kremu:
250 ml Dukatos jogurta
4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
2 vanilin šećera
pola vrećice želatine
200 ml slatkog vrhnja
-mikserom izradite jogurt i šećere
-želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
-ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka
-stavite je u frižider da se prva krema stisne

Sastojci potrebni za žele od malina:
300 g smrznutih malina
40 g šećera (prema ukusu)
pola vrećice želatine
-želatinu namočite u 3 žlice hladne vode
-maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu
-dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi
-smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom
-stavite u hladnjak da se dobro stisne
-kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu

Sastojci potrebni za drugu kremu:
250 ml Dukatos jogurta
4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
2 vanilin šećera
pola vrećice želatine
200 ml slatkog vrhnja
-mikserom izradite jogurt i šećere
-želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
-ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina

Sastojci potrebni za preljev od malina:
200 g malina
4 žlice šećera
pola vrećice želatine
-želatinu namočite u 3 žlice hladne vode
-maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu
-dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev
- prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji

Servus i u slast :)







Oznake: torte, maline, jogurt


- 15:22 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

31.01.2019., četvrtak

PARMEZAN PECIVA

Pozdrav!
Danas imam za vas mirisna i ukusna peciva koja će vas, sigurna sam, oduševiti!
Istodobno i hrskava i mekana poput laganih pahuljastih oblačića ispunit će vašu kuhinju mirisima pravog doma!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 ml tople vode
žlica šećera
kvasac
žlica soli
500 g glatkog brašna
60 g rastopljenog maslaca
začini koje volite (ja sam koristila ružmarin)
100 g naribanog parmezana, ribanca ili nekog drugog sira za posipanje peciva
-prvo napravite kvas od tople vode, šećera i kvasca, a kada se digne od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže jedan sat
-tijesto podijelite na 12 komada od kojih napravite oblike koje volite npr. čvorove, kiflice, perece...
-složite svojih 12 peciva i ostavite da se dižu,a vi stavite da prokuha cca. 2 litre vode i 3 žlice sode bikarbone
-svako pecivo prokuhajte oko 30 sekundi i izvadite na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali uljem (obavezno!)
-svako pecivo prije pečenja premažite žumanjkom i posipajte parmezanom ili sezamom, ovisno o vašoj želji
-pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju!

Servus i u slast :)

Oznake: kruh i pecivo, parmezan, soda


- 18:35 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2019  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO