gumi
 02.12.2013., ponedjeljak

ZA ili PROTIV

Mene ne čudi ishod ovog referenduma. Ne čudi me niti to kako je uopće došlo do referenduma. Niti me čudi što je nesposobna vlada, obuzeta vlastitim likom i djelom, propustila spriječti događanje unutar naroda.
Čudim se sam sebi jer sam po završetku faksa mogao otići živjeti i raditi u Australiju, Norvešku ili Austriju. A nisam. Jer sam bio patriot. Sad znam da je vrijedilo.......
- 06:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

 09.10.2013., srijeda

Novi TV show

Umjesto što uvoze kojekakve sapunice i plaćaju licence za kojekakve kvizove predlažem nekoj od naših televizija uvođenje novog talk-showa o gospodarstvu.
Emisiju bih nazvao "LUZERI" a ugostio bih, kao što sam naziv kaže, sve menadžere propalih tvrtki u Hrvata i šire, a imala bi edukativni karakter s ironičnim odmakom ka naslađivanju tuđoj nesreći....
Uspjeh "Luzera" je garantiran kao i dugovječnost zbog nepresušnog izvora "uspješnih" menadžera propalih tvrtki kao što su: Pevec, Brodosplit, IGH, Magma, Dalekovod, Enikon, SMS......
Danijela Trbović bi, zbog iskustva u Najslabijoj karici, bila voditeljica a za režisera predlažem Branka Šmidta zbog realističnog pristupa prikazu domaće stvarnosti......
Eto, ako netko ovo pročita i napravi rečeni show, molim 2% prihoda na tekući, za ideju.
- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 26.08.2013., ponedjeljak

Tko se čime bavi?

Nosim preporučenu pošiljku predati u poštu. Red kilometarski. Taman dovoljno vremena da prostudiram što se sve u pošti može kupiti. Pisma, razglednice, cedeji, devedeji, mobiteli, slikovnice, knjige... nema što nema. Dođem na red i veli mi teta na šalteru: „Gospodine, ako ste zainteresirani kod nas možete kupiti policu osiguranja za Vaš automobil!“. –„Odlično, dajte mi još dvije kile krumpira, jedan grincajg i kilu breskvi!“, velim ja. Malo me zatečeno pogledala i prasnula u smijeh.... pa rekla, onako kao da se ispričava: „Znate, moram Vam ponuditi, takvo je naređenje...“. –„Ma nema problema, ne ljutim se ja, samo me zanima zašto nitko ne radi svoj posao nego se svi bjesomučno guraju u tuđi misleći da će nešto zaraditi...?!“. Jeste li navrnuli na Todorićijev kiosk? Carstvo blagodati. Moš kupit bilokakav tisak, sladoled, odigrati loto, poslati paket, podić novce, oprat veš, ispeglat košulju, rezervirat avionsku kartu, što je slijedeće?
- 17:02 - Komentari (7) - Isprintaj - #

 24.06.2013., ponedjeljak

25.000 riječi i matera vam prebrojim

Ovo svijet nije vidio koji smo mi (naša vlast i mi koji smo ih izabrali sposobne i presposobne) IDIOTI!!!
Da bi nekako titrali Paviću i izvukli ga iz prijetećeg bankrota, porezna je osmislila model po kojem će tiskovine s više od 25.000 riječi biti osolobođene PDV-a.
A ministarstvo kulture bi trebalo brojati napisane riječi.....
Već vidim gomilu članaka koje nam opisuju gdje se jebala Simona Gotovac ili gdje se posrao pas Ibrice Jusića, koliko gaća Vlatke Pokos je ostalo u Radeljakovom stanu.......
Vidim ja da se ono što je u bivšem režimu bio porez na šund pretvara u nagradu za šund preko 25.000 riječi.
A vidim i to da će ministarstvo kulture po hitnom postupku zaposliti 50-tak brojača riječi.
Bože, koje mi idiote plaćamo iz poreza......?!?!

- 09:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

 16.05.2013., četvrtak

Idiotizam bez granica

Dođe Kerum i stavi šnitu pršuta na čelo baš onako kako inače lijepi novčanice pevaljkama po cajka klubovima.
I postane planetarno popularan.
Pa onda svi troše vrijeme ne bl li mu još povećali popularnost, pa rade fotomontaže pršuta na ovome, onome....
Onda sociolozi izmisle novi trend tzv. "Pršuting".
I eto ga na naslovnicama svih novina i portala - džabe!!!!
A mi, koji smo ga tamo doveli, žalimo se da troši državni novac na kampanju.
Ne treba njemu državni novac, dovoljna mu je naša prevelika glupost!
- 05:43 - Komentari (7) - Isprintaj - #

 25.08.2012., subota

Pola trešnjevke već 5. dan bez telefona i interneta

U utorak ujutro zaključio sam da je telefon i internet napustio moj dom. Tada sam se još nadao da je stvar privremena....
Zvao ja službu za korisnike i dobio govorni automat koji mi kaže da na mom priključku postoji mogućnost produženja ugovorne obaveze.... kak da ne, em nemam usluge a još i da je produžim. Onda mi kaže da za otvoreni lijevi prozor pritisnem broj 5 a za zatvorena vrata broj 8, a ako želim prijaviti kvar onda broj 2. Pa nakon toga mi nudi ugovaranje maxteve usluge, pa opet: za zatvoren frižider da pritisnem broj 1 a za otvorenu pećnicu broj 9. Sva sreća da me govorni automat odmah upozorio da mi je ovaj razgovor besplatan pa mi nije teško čekati tridesetak minuta kako bih došao u milost i razgovarao s nekim od operatera. Za razliku od telefonskog razgovora s operaterom moje vrijeme nije besplatno, samo da podsjetim. No uspostavilo se da osim što je razgovor besplatan da je ujedno i džabe. Jer honorarac u call centru nema pojma niočemu i ne može ti pomoći. Samo suosjeća s tvojim problemima, a i to ne baš dovoljno da bi ga iskoristio za psihološku terapiju. Uglavnom rečeno mi je da je rok za otklanjanje kvara 48 sati.
U tom roku ni pisma ni razglednice. Niti me tko zvao niti dolazio a bogami niti kvar otklonio.
Po isteku čarobnih 48 sati opet zovem službu za korisnike, pa ide ono sa stiskanjem ovog i onog, pa opet navlakuša da ugovorim neku uslugu i konačno njegovo veličanstvo operater.
Veli mi da će napisati požurnicu da mi što prije oktlone kvar.
Sutradan ujutro, opet ništa.Zovem call centar. Stisni ovo, stisni ono, jebemvammater dobardan dajte mi već jednom operatera.....
Ovaj put mi veli da je kvar većih razmjera i da će sutra tokom dana biti gotovo. Hvala, doviđenja.
Sutradan isto. Nema telefona, nema interneta.
Zovem službu, već pomalo razmišljam da produžim neki od ugovora, zaslužili su....
Operater veli da će kvar biti otklonjen, pogađate, sutra!!!!
Jebem vam sutra. Jer sutradan ista priča.
Budući od njihovog "sutra" nema ništa tražio sam da me spoje sa tehničkom službom gdje valjda postoji netko tko nešto više zna o kvaru i o tome kada bi ga popravili.
Nakon dvadesetak minuta čekanja na liniji operater me pita: "Još uvijek ste na liniji?", osjetio sam neko čuđenje u glasu, valjda je očekivao da ću nakon dvadeset minuta odustati i razriještiti neugodnu situaciju. "Da, nemam pametnijeg posla!" rekoh pobjedonosno. "Ne mogu Vam dati broj nego će Vam se javiti netko iz tehničke službe na ovaj broj za par minuta." veselo mi je odgovorio operater.
Eto 6. dan bez telefona i interneta. Trošim mobitel i mobilni internet i to kod istog davatelja usluga po enormno većim cijenama....
U međuvremenu sam saznao da je crklo pola kvarta i da lajbeki nemaju pojma kada i kako će otkloniti kvar.
A dnevni listovi šute. Ni riječi o tome.
Jer, ajde napiši da su crkli pa će im prihod od oglašavanja dotičnog Švapskog operatera naglo pasti na nulu.
Eto, može li mi tko preporučiti konkurentsku tvrtku kod koje se takva sranja ne dešavaju, rado bih raskinuo ugovor s ovim smradovima...


- 15:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

 29.06.2012., petak

Čestitke g. Škrlecu

Ministarstvo zaštite okoliša svojevoljno je napustio g. Škrlec, doktor znanosti, dan nakon što je na konferenciji izjavio da je njegov stav suprotan stavu Vlade i minisarstva.
Hvale vrijedan potez koji nitko od naših političara ne bi uradio. To ujedno pokazuje visoki nivo morala i profesionalnosti koji nije imanentan u političara, a posebno ne naših.
Žalosno je samo to da će bez njega u ministarstvu ovi političari vulgaris donijeti odluku "po svom", sada još lakše, otkada nema nikoga tko bi rekao riječ protiv.
Dakle, opet imamo istu situaciju: "Došli divlji i istjerali pitome".


- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 18.06.2012., ponedjeljak

Mihael Zmajlović

Od trenutka promocije Mihaela Zmjalovića u ministra okoliša i prirode stalno slušam jednu rečenicu koja se provlači kroz sve komentare, intervjue, kolumne, blogove, a to je: "Mihael je volio raspravljati, pa onda ide o: matematici, filozofiji, ekonomiji gdje je mjesto radnje često klupa u parku, zatim kafići, pa vinski podrumi......
U tome ne bi bilo ništa loše da to nije jedina kvaliteta koju mnogi punim ustima ističu govoreći o njemu.
Pa zar nemamo baš nikoga o kojem bi rekli da je npr. 30 godina proveo na poslovima zaštite voda ili na zbrinjavanju otpada ili netko tko ima iza sebe desetke studija utjecaja na okoliš i slično??? Neeeeee!!! Mi imamo uličnog fakina koji voli raspravljati.
Ajmo Miha dojdi na kupicu vina bumo malo raspravljali.

Volio bih ga vidjeti kako raspravlja s predatorima Čačićem i Linićem. Npr. Čačiću odbije projekt Omble a Linića pita za pare za neku ekološku investiciju. Ha?!?!?
- 17:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 30.04.2012., ponedjeljak

POJEFTINJENJE GORIVA PROBILO PSIHOLOŠKU GRANICU OD 5 LIPA

MINISTARSTVO POTVRDILO
Od ponoći niže cijene goriva: Eurosuper 95 pojeftinjuje 33 lipe, a eurodizel šest lipa


- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 27.04.2012., petak

Jel znate onu priču sa pšenicom i šahovskom pločom?

Dakle, neki car je želio nagraditi izumitelja popularne igre zvane šah tako da je mladiću dao da poželi štogod ovaj hoće.
A ovaj, naizgled naivno, poželio je da na prvo polje ploče stave jedno zrno pšenice, na drugo dvostruko više od iznosa na prethodnom polju, na treće dvostruko više nego na prethodnom polju, i tako sve do zadnjeg 64. polja. Car je na brzinu zgruntao 1,2,4,8,16,32,64,128,256 itd... i ne misleći o daljnjem toku stvari a bogami ni matematike riješio ispuniti želju.

Sad ako vam kažem da je to 18.446.744.073.709.551.615 komada vjerujem da to nikome ništa posebno ne znači dok tu vrijednost ne pretvorimo u nešto pojmljivo.

Pa zato:

1000 zrna pšenice teži prosječno 40 grama.

Pa dobijemo da je to 737.869.762.948.382 kg

a kada to izrazimo u tonama onda dobijemo:

737.869.762.948 tona pšenice

Budući nam je to i dalje iluzorna veličina korištenjem predmetaka dobijemo da je to

737 Gt (giga tona) pšenice.

Meni je to i dalje blesavo pa na osnovu godišnje proizvodnje pšenice u RH koja iznosi 1.200.000 tona godišnje jednostavnim dijeljenjem dobijem da bi Hrvatska trebala proizvoditi 614.891 godinu da isplati tu nagradu.
Šta kažete, jel ga navukao?!

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pasta Express
Free Web Counter
Pasta Express