NJegovo veličanstvo- Car

19.05.2019.

Image and video hosting by TinyPic

božur u jednom dijelu našeg vrta


Image and video hosting by TinyPic

carski cvate


Zasjenio je sve ostale cvjetnice i voćke


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


svježe ubrana bazga već je u pripremi sirupa

po starom prokušanom receptu, koga zanima evo;



Sastojci;

30 cvjetova bazge
3 l vode
4 dag limunske kiseline
3 limuna
3 kg šećera

Priprema


1. Potopite cvjetove bazge u vodu sa limunskom kiselinom i na kriške izrezanim limunima s korom. Dobro izmiješajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mjestu 24 sata.

2. Drugi dan tekućinu procijedite pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno miješanje.

3. Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene boce. Na taj ga način možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mjestu

Ovo je mjera za otprilike 4 litre sirupa


I poslije sve ljepote mirisa i okusa što nam je preostalo?

Ne čudimo se više "pronalascima " koječega, počistimo
i gledimo

Image and video hosting by TinyPic


Temperatura na otvorenom i više no dobra, predobra čak!.-)


Image and video hosting by TinyPic

Pa i on mora da se smiješi

Image and video hosting by TinyPic




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.