nedjelja, 15.08.2010.

Greza povijest

Koliko je ona u stvari legitimna i kolika je njena primjena u kroju budućeg trenutka?
Skidamo kapu raznim podvizima,klanjamo se mentalnim dostignućima nastalim u sjeni zdravog razuma i citiramo ljude koji su smatrali djevice božjim poslanicama.
Divimo se nekom tamo partenonu i koloseumu,divimo se dioklecijanu koji je bia,blago rečeno,perverzni manijak.
Kamenu koji je ipunia svoj prirodni zadatak,da traje pun kua.A nijedan kamen nije ima istu povijest i svrhu ni isto mjesto na lenti vremena.
Znanosti koja se u 10 stoljeća manje razvila nego u zadnjih 50 godina,ili medicina,ili mehanika,ili kultura,ili psihologija....slutite i znate,SVE.
A tok vremena je iskrojio neku nepostojeću paradigmu pobjednika i sadista koja se kao parazit primila za naše (i naših predaka) vijuge.I kao da se ne ponove iste greške?
Da se opet ne rodi Hitler,mislite?Ili da se ne proba opet koristit cepelin?
Bilo je tako,bilo je onako...
Udaraš u imaginarni zid tokom,barem misliš,pametne rasprave ne znajući što na to reći.Kako da išta suvislo kažeš za unutarnje poslove klingonaca?
Pronađeš se za stolom,u kutu zadimljene prostorije neuočljivog interijera,kako sudjeluješ u nabacivanju i kurčenju falših digniteta,kako u jeku svega,promatraš sise koje pripadaju skvo najglasnijeg za stolom.
Promatraš ih samo zato da ne počmeš fajt ostacima hrane koji bi ti barem na trenutak dokazali da obitavaš u stvarnosti, a ne u nekom paralelnom svijetu i vremenu.
Jednostavno odbijaš prihvatiti te klasično-barokne dogme koje te,tako naporno tjeraju na propitkivanje samoga sebe.Kao komarci,dosadno do zla boga,žele svima objaviti svoju prisutnost,tješući sami sebe da im nije sve bilo za kurac.E e da ti znaš...
Ne postoji oružje,ne postoji riječ ni rečenica ni ta vrst droge koja se protiv toga može boriti.
To je ništa drugo nego dokaz,dokaz da prelazimo prvi level.

18:54 | Komentari (4) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.