grčkorimski

17.06.2006., subota

SLONOVI

Čovjeka ponekad stvarno iznenade neke slučajnosti u stvarnom životu koje ne bi mogao složiti ni Jules Verne u svojim romanima.
Malo karikirano,ali sve je počelo i završilo na nogometnom stadionu.Vjeorovali ili ne,ali radi se o procesu raspada bivše Jugoslavije i svega onoga što je od nje ostalo.

Kao što je većini poznato,prvi sukob dogodio se 13.svibnja 1990. na Maksimiru.Mnogi taj datum uzimaju kao početak rata,hrvatskog otpora i raspada Jugoslavije,a sve je završilo 16.lipnja 2006. na Schalke areni u Gelsenkirchenu.
Srbija i Crna Gora torpedirana je od strane Argentinaca sa šest neumoljivih pogodaka koji su taj brod simbolično prepolovili na dvije države.Još samo jednom u povijesti će biti intonirana himna "Hej Slaveni" i to na posljednjoj utakmici koju igraju za par dana protiv Obale Slonovače i to će biti konačni kraj jedne ere koja je trajala 61 godinu!

Preko "monitora" i linkova na sportskim vijestima nabasah na stranicu B92 i njihov forum i komentare na utakmicu.Namijao sam se do suza na neke od njih,ali većina se slaže u jednom-kakva država,takva i reprezentacija,takav i rezultat.Većina je složna u tome da ne poštuju sami sebe,a prema tome ni drugi njih,neki čak kažu da im se vraća za sva zla koja su učinili,da se trebaju ugledati na Hrvate kako se bori za svoju domovinu i zastavu.Nitko od igrača ne pjeva himnu jer ta himna ni nije njihova,to je nešto umjetno stvoreno i izmišljeno,a oni su bili jedini luđaci koji se nisu okrenuli sebi,svojoj domovini,svom dresu i himni,već su uvijek predstavljali neke imaginarne tvorevine.

Iz svega toga dolazi mi pitanje da li je moguće da su Srbi stvarno odlučili okrenuti se sebi,misliti na svoju budućnost i napredak?!Da li su za to trebali proći krvave ratove i na kraju mirni odlazak Crnogoraca?!Da li im je za to trebalo 6 komada od Argentine u smušenoj,jadnoj i nemotiviranoj nogometnoj predstavi,ili će im možda još bolje situaciju pročistiti 3-4 komada od,kako oni kažu,slonova(reprezentacija Obale Slonovače u nogometu,op.a.)!

Jedan od komentatora s tog sajta kaže kako RTOS izvještava da su njihovi protivnici Argentinci pomeli neku zemlju za koju nisu sigurni kako se zove i da će se učiniti sve kako bi to saznali u slijedećim informativnim emsijama!RTOS inače znači radio-televizija Obale Slonovače!

Vrlo duhovito,ali i slikovito.Stvarno je vrijeme da se svi okrenu sebi,dignu svoju zastavu,imaju svoju himnu i ime države koje im pripada.
Bit će bolje i ljepše svima,a bogami i njima i novinar RTOS-a će zasigurno znati s kim igraju "slonovi" ako i na slijedećem svjetskom prvenstvu završe u istoj grupi sa Srbijom!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.