Granice naselja Grada Splita

nedjelja, 24.09.2006.

Hrvatska posla

Sjednica Vijeća MO Donje Sitno sazvana je za dan 22. rujna 2006. godine. Međutim, na sjednici je pročitana ostavka jedne vijećnice, a za zamjenika vijećnice nisu priloženi pravovaljani dokumenti u skladu sa Statutom MO. Nakon toga vladajuća koalicija odbija održati sastanak, unatoč tome što su nazočili 6 od 7 vijećnika! Dapače, službenik gradskog poglavarstva je zapovijedio (sic!) vijećnicima HDZ-a da napuste sjednicu, mada je to u potpunosti izvan njegovih ovlasti. Najžalosnije je što su ga oni i poslušali, ponizno i smjerno.

A onda, sutradan, po hitnom postupku, bez obavješćivanja oporbe, održana je sjednica na kojoj je brzinski usvojen proračun za sljedeću godinu. Bez zbora građana, bez transparentnosti koja ovom podmosorskom mjestu tako žudno treba. Kad se sve zbroji, nije ni čudo da su tako lako promijenjene granice naselja Donje Sitno, uz prešutnu "suglasnost/otpor" tadašnje mjesne vlasti. Šteta, ovo selo zaslužuje bolje. Šteta, jer i ovaj grad zaslužuje bolje. No, teško će Split slijediti primjer Rijeke, previše je privatnih interesa u igri da bi vlast drugog po veličini grada u državi otvorila vrata građanima. Deklarativno da, stvarno... no pasaran. Adio pameti.

- 21:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovaj blog je ulazna postaja na internet stranice koje detaljno prikazuju dokumentaciju o promjenama granica naselja Grada Splita. Budući da neka tijela javne vlasti i dalje smatraju da građani nemaju pravo niti razlog tražiti javne dokumente, na ovaj način se nastoji javnosti iznijeti jedan manji dio tih dokumenata vezanih za rad gradskih službi u Gradu Splitu.

    kontakt: sinje[dot]more[at]yahoo[dot]es

Linkovi