28

subota

prosinac

2019

Zašto nije moguća velika koalicija?



koLLinda nije izbor


Iako je od Tuđmana naovamo korišten koalicijski potencijal, stravična zabluda o naravi i vremenu trajanja politike pomirbe Hrvatsku je odvela u dubine nepovratnog gubitka.

Uništeno je jedno vrijeme (radni i životni vijek nekoliko generacija; stradanja u ratu i poratna bespuća).

Partijska država (nije izmišljotina fašizma) koju je ustoličio tito, sustavno je stvorila mentalni okvir koji nas je okovao.
hDz i sDp su dva krila jedne izborne opcije (partijske države).
Jedno krilo zagovara prorusko-prosrpsko jugoslavenstvo, drugo krilo ne zagovara ništa ali Hrvatsku gura u NATO-EU jugoslavenstvo.
Da, dobro ste pročitali. hDz zagovara jugoslavenstvo u NATO-EU okrilju.

Organizacija partijske države (Das Führerprinzip, princip vođe) stvorila je poslušnike (dva tabora, koji se razlikuju samo po okrenutosti istoku ili zapadu).
Iako su vrlo slični, samo zbog novaca koji dotiču (ovisno o interesu istoka ili zapada) suglasno međusobno prepuštaju vlast jedni drugima.
(Sjetite se pLenkovićevih razračunavanja na temu koga je sve greškom, propustio u Sabor ... Partijska država, fašističko-komunističkih korijena.)
Koalicija takvih nije moguća, nema toliko fotelja, ni novaca. Oni se ne sukobljavaju na ideološkoj ili političkoj već na novčanoj osnovi.

KoLLinda= miLLanović

Eto zašto nije preporučljivo glasovati za koLLindu.

Politika pomirbe je imala zadaću razdijeliti one koji su u totalitarnoij državi kapilarno uvučeni u život takve države od onih koji su samovoljno (kao i danas) nalazili u takvoj državi vlastito ostvarenje.


Oznake: velika koalicija, politika pomirbe, partijska država, proistočno, prozapadno, jugoslavenstvo, KoLLinda, miLLanović

27

petak

prosinac

2019

Temelji Hrvatske



temelj
temelj.

2. U filozofiji, ono najdonje nečega, ono što nosi biće, na čem se biće zasniva i što ga utemeljuje kao takvo. Temelj je zbog toga izvor ili korijen, najdublja nutarnjost svakoga bića. U srednjovj. mistici temelj je ono najdublje u području duha i duše, u kojem se događa sjedinjenje božanskog i ljudskoga (J. Eckhart). U tom univerzalnom smislu, temelj je istodobno i »uzrok« svakoga bića, ali i uvjet mogućnosti cjelokupne spoznaje. Jedino je Bog ne-temelj zato što je sam svoj temelj, nije ničim uvjetovan niti utemeljen, i zato može biti temeljem svakoga svj. temelja i svega utemeljenog, a da uopće ne stoji u kauzalnom nizu uzroka (temelja) i posljedica (F. W. J. Schelling). Kao ne-temelj Bog je prije svakoga temelja i svake razlike između njega i utemeljenoga. Nadovezujući se na I. Kanta, koji temelj promatra čisto kauzalno, i istodobno ga kritizirajući, A. Schopenhauer smatra da je »stav o temelju« kao razlogu prasvojstvo moći spoznaje, a sam je uvjetovan intelektualnim ustrojstvom spoznavajućega subjekta. Upravo zbog toga ne postoji nikakav vječni temelj, nego on može biti fizički, logički, matematički i etički. U filozofiji XX. st. pitanjem o temelju bavio se posebice M. Heidegger, koji smatra da je izvor temelja sloboda, koja nije ništa drugo nego utemeljujuće jedinstvo bitka i bića, i to tako da se smisao bitka bića otkriva ujedno s čovjekovim »nabačajem« (Entwurf) vlastite egzistencije, tj. s vremenskim temeljenjem u vlastitu bitku.

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=60767



Domovinski rat je oslobodilački i pravedni rat, protiv velikosrpske komunističko-jugoslavensko-četničke agresije.
I nije temelj Hrvatske, jer je rat protiv vanjskog neprijatelja.

Temelji će biti uspostavljeni ratom za temelje Hrvatske.
I zvati će se Temeljiti rat.

Oznake: temelji, filozofija, domovinski rat, Temeljiti rat, vremensko temeljenje

23

ponedjeljak

prosinac

2019

Naknadna pamet



Politika Kolinde Grbar Kitarović je politika Hrvatske do Une. Jugoslavenska postavka razgraničenja.
Politika Zorana Milanovića je politika političkog jačanja nehrvatskog stanovništva sa svrhom ostvarenja jugoslavenskih ciljeva (proruska, prosrpska, antipapinska, antikatolička Hrvatska).

Te dvije politike su komplementarne, pa predsjednički kandidati nisu protukandidati.

Pitanje je samo redoslijeda izvođenja.
Ako pobjedi Milanović, možda niti jedna politika ne dobije prigodu ostvarenja. Ako pobijedi Grbar, Milanovićevi ciljevi će se kasnije ostvariti.

Na trusnom geopolitički usijanom području, opterećenom poviješću nove politike nastoje ostvariti prevlast. Kolinda i Milanović su preglupi da bi išta od tog shvatili.

Ovo je naknadna pamet. Njihovi protukandidati su je morali imati u prvom izbornom krugu za predsjednika RH. I ne dopustiti prolazak dvoje glupavih partizančića u drugi krug (pakla).

Hrvati, nisko ste pali. Čak niste pali, nego ste puzeći sklizli (u ambis).

(Nemam vremena ni snage za civiliziran put u demokraciju. Nasilje je jedini način zaustavljanja političke uzurpacije sa strašnim posljedicama na sudbinu države i naroda (koji ne postoji).)

Treća politička snaga je zavaravanje vlastite pameti. Treća (najčešće je to i druga) politička snaga je ona politička opcija koja se nikad neće ostvariti.



Oznake: naknadna pamet, razgraničenje, jugoslavija, komplementarne politike, treća politička snaga

22

nedjelja

prosinac

2019

Škorin poučak



Glasovi, krikovi, vriskovi ne utječu na vlast


Škoro je super, nastavlja dalje.


Ali. Vlada, strančica, koja je krađom narodnih referenduma, Istanbulskom, Marekeškim pokazala kako državu otima narodu ne radi takve stvari jer se oslanja na glasove naroda na izborima.


Gdje je tu poučak? (kradu izbore)


(glasovi, krikovi, vriskovi ne odlučuju o sudbini naroda)

Oznake: Škorin poučak, stranica, glasovi, krikovi, vriskovi

21

subota

prosinac

2019

Proglas ustaškim hordama




Sutra (danas) su lažirani kvazidemokratski izbori za precednika RH (rezus faktor)




____________Proglas
________ustaškim, hašističko-nacionalističkim hordama

Zbacimo jaram južno-tužnoslavensko, partijsko-tifusarskike diltature.
Poklonili su Zemun, Boku, bosnu (i Hercegovinu (samo to ovi tamo još ne znaju)(a ni mi to još ne znamo)).
Krv će teći, boj će se voditi zbog osvete - krvave i zlokobne.

Poslije ćemo se okrenuti budućnosti.

Pobijedimo mrak i neznanje. Toliko su glupi da ne mogu niti priznati kad ih suočite s činjenicom o demografskom i teritorijalnom sakaćenju nekad veće i pametnije Hrvatske.
Sve bi rješavali povlaštenim mirovinama i partijskim direktorskim mjestima.

Za Hrvatzs+ku do Drine (neka i oni glasuju, mi ćemo zaratiti).

(Tekstić je šaljiva i populističkog sadržaja, svi koji ga čitaju to rade na vlastitu odgovornost, autor teksta njime ne izražava svoja stajališta već stajališta slučajnih prolaznika.)

Oznake: proglas, okretanje budućnosti, Zemun, Boka

20

petak

prosinac

2019

Ne valja vam Škoro? Glasujte za Ćiru Gašparca!







Ima dana na te ne mislim
Život stisne pa zaboravim
Al u srcu uvik tvoj je lik
Još se nadam vratit ćeš se ti

Kažu da se nisi ljutila
O meni si lipo pričala
Kažu suzu tek bi pustila
Kad si za me digod dočula

Da sam imo šaku dukata
Da mi nije duša bećarska
Uz tebe bi bio cili vik
Sad je kasno al oprosti mi

Kažu da se nisi ljutila
O meni si lipo pričala
Kažu suzu tek bi pustila
Kad si za me digod dočula

Oznake: škoro, Ćiro Gašparac

11

srijeda

prosinac

2019

Kreten u fotelji


Kako ja (bez poticaja, državnih davanja, instrumenata sanacije) vidim državu učitelja i neučitelja

Prosvjeta stoji uspravno


Odustali smo od jednog postotnog poena smanjenja PDVa kako bi zadržali stabilnost proračuna …
Nastavnici koji u domaćinstvu imaju troje zaposlenih nemaju porast od 6,11 posto koeficijenta, već umanjen za smanjenje kupovne moći za “jedan postotni poen” PDVa.
Tri osobna dohotka u domaćinstvu znače trostruko umanjenje kupovne moći.

Svi ostali (koji nisu u državnim službama ili im koeficijent nije povećan)(a znatno su brojniji) i dalje plaćaju preveliki PDV.
Ovaj put kako bi pLenković sklopio mir sa sindikatima prosvjete. I izazvao rat sa svima nama koji smo preostali.

Prosvjetare prokazuje kao osobe koje nemaju socijalne odgovornosti, podmuklo nama natura spoznaju kako prosvjetari nemaju dovoljno znanja niti za vlastite probitke (jer svaki prosvjetar ima nekog zaposlenog koji zbog sadašnjeg povećanja prosvjetarskih plaća plaća povećani PDV (i time umanjuje ukupni dobitak svih članova obitelji ).

Vidi se da je nesvršeni pravnik, šEksov i gRanićev smrad, koji u dvadeset dana uruši cjelokupne stupove društva (porez, prosvjetu, …).




Oznake: prosvjeta, PDV. koeficijenti, državne službe, odgovornost, spoznaja stup društva

09

ponedjeljak

prosinac

2019

Posljednji pjev (cvrkut) jugoslavenstva



Zahuktala se kampanja (osvajanja vlasti). (Demokracija ne postoji, stoga je jedan od kandidata odabrao vraćanje države narodu, ali i njemu za taj pothvat treba vlast.)

Vladajući (jugoslaveni) ogrnuti nekim HDZ-om (vrijeme prošlo), tekovinama Domovinskog rata, (ne)brigom za branitelje, nastoje zadržati pozicije vlasti (unatoč nenarodnim mjerama osporavanja referenduma (gadljivo), ratifikacije Instanbulske konvencije (gadljivo), Marakeškog sporazuma (gadljivo), ... najave uvođenja eura (ogavno), ...) pozivaju se na pokojnog Tuđmana.

HDZ u vrijeme Tuđmanova vodstva koalirao je s HSP-om, zagovarao vladavinu demokracije i naroda (u Ustavu je stajalo):



Sada u Ustavu RH stoji:



Pozivanje na Tuđmana, koji je zagovarao suverenitet, a potpuni suverenitet podrazumijeva i ekonomski suverenitet, na koji je Tuđman posebno pazio, i prikazivati današnji hdz Tuđmanovim nasljeđem je strahotno.

Jugoslavenstvo zaogrnuto tuđim političkim nasljeđem cvrkuće-cvokoće zadnju zimu.

Proljeće će biti sunčanije, a Hrvatska smjenom nakaradne vlasti vraćena narodu.

Ako je definirano Ustavom ili Sabor RH ili narod, narod ima prednost, onda narod mora ustati i preuzeti odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu sudbinu. Dosta je samovolje jugoslavenskih paraplegičara (koji ne mogu hodati a nas sile na trčanje u vlastitu propast.

Općim glasačkim pravom, glasovanjem, referendumima, voljom i znanjem do vlastite države (koju su nam oteli).

Za Hrvatsku, kao lav.

Oznake: kampanja, vlast, jugoslavenstvo, Tuđman, HDZ, Ustav RH., demokracija, narod, Suverenitet, ekonomski suverenitet, cvrkut

05

četvrtak

prosinac

2019

Kamo žuri Hrvatska?



Globalna kriza i recesija bili su povod hrvatskoj vladi smanjiti rashode za mirovine (braniteljima), za plaće uposlenicima kojima plaće proizlaze iz državnog proračuna, za tekuće i investicijske potrebe , ...

U paketu smanjivanja plaća nastavnicima, sindikati (ne samo prosvjete) su pristali na privremeno smanjivanje primanja i materijalnih dodataka (kako bi se prevladala kriza i recesija). (Napominjem, u RH recesija i kriza nisu posljedica svjetske krize već postoje unutarnji uzroci.)

Sve pogođene privrede su poduzimale mjere za ublažavanje i uklanjanje krize. Samo je Hrvatska produžavala agoniju.
Konačno, osvanuo je dan kad se proglasio izlazak iz recesije (aludirajući na krivnju vlada u razdoblju trajanja i prije izbijanja krize).
Po sporazumima s interesnim skupinama (udruge branitelja, sindikati) ostvarili su se uvjeti za povratak primanja (mirovina, plaća, regresa, božićnica, ...) na razinu onih prije smanjenja.

Promijenite garnituru talibančića u foteljama, i preskočite potpisane ugovore, pozovete na pregovore i štrajkove one kojima ćete lako objasniti da varate narod pričama o izlasku iz recesije i krize, pojasnite im kako je povrat polovice otkinutog uspjeh (i prisilite ih da sudjeluju zajedno s vama u obmani onih koji nemaju nikakav sporazum (jer su j*beni porezni obveznici i korisnici usluga državnih firmi).

Nastavak krize (prekomjernog trošenja) proističe iz prakse smanjenih prihoda (svi su na državnim jaslama u kojima nema ništa, pa vam od srca želim da tamo i ostanete ...).
Dok se tako lažemo (zbog laži i traje kriza), oni koji lažu najviše usput razaraju državu (naciju-narod, teritorij, jezik i sposobnost stvaranja odnosa s drugim državama).
Ali od količine laži i ispraznosti (državnih proračuna koji se temelje na zaduživanju a ne na stvaranju BDPa) nitko ne primjećuje osnovne političke promjene (one koje smo htjeli zaustaviti ratom, u miru bez prigovora puštamo). (Uistinu su oni koji su htjeli ratom postići neke ciljeve su bili glupi, lakše bi to postigli s nekoliko fotelja i plaćica za kretene).

Hrvatska se prekomjerno zadužuje, i prati je svo s*anje kao posljedica takvog ponašanja .

Uzmite pLenkovića i j*bite si * s njime.

Oznake: Hrvatska, globalna kriza, sindikati, štrajkovi, talibančići, kriza prekomjernog trošenja, laži, ispraznosti

02

ponedjeljak

prosinac

2019

Antifašizam je nastao prije fašizma



Crvena opasnost, komunizam (bauk kruži Europom), se nadvio nad Europom (i šire).



Komunisti se (nikakvi humanisti) nazivaju silom.
Uistinu, pojava ratobornog komunizma prethodi pojavi fašizma, izrazita nečovječnost komunizma je stvorila toleranciju prema fašizmu koji je nastao ili je u nekom drukčijem nastajanju podržavan kao sredstvo zaustavljanja širenja komunizma.
Fašizam je lokalna inačica komunizma (npr. nacionalsocijalizam - nacizam) koja bi razbila iluzije koje je sijala marksističko-komunistička neman (o svjetskoj pravdi i jednakosti).

U određenom vremenskom razdoblju, pritisnut totalitarnim kontra-sustavom, iznuđeni sukob faši-nacizma i komunizma-boljševizma je ponukao kominternu-Staljina na formiranje antifašizma (kao oblika neutralizacije bespredmetnosti fašizma-nacizma-marksizma).
Zapadna društva su dobila kratkotrajnim nametanjem fašizma-nacizma u zakašnjelim industrijalizacijskim državama (Italija, Njemačka) sociološko cjepivo protiv totalitarizma-komunizma, i u potpunom slomu početka samostalne industrijalizacije tih dviju država. Dvostruki dobitak.
Ostatak Istočne Europe je dobio samodopadni staljinizam-marksizam koji je zavio u crno sve narode i države nad kojim je dominirao. Treći dobitak za industrijski razvijene zemlje.

Pojava antifašizma prije fašizma je naizgled paradoks, koji upućuje na snagu razvijenih industrijskih društava u odnosu na polurazvijena ili nerazvijena društva koja razvoj nisu držali prirodnim slijedom.

U tom kovitlacu, Hrvatska je potpala pod neprirodnu, militantnu i zločinačku ideologiju, kao savršen paravan za kočenje razvoja. U takvom kontekstu vrlo je teško uočiti pojavu antifašizma prije fašizma.

Svi predsjednici (RH) i sadašnji predsjednički kandidati, svojim nastupima i programima pokazuju bitno nepoznavanje moderne povijesti (industrijskih društava; čije tekovine možemo koristiti i bez vodeće uloge u razvoj takvih društava i bez stvaranja industrijalizirane Hrvatske).
Pozivanje na partizaniju (jugoslavenstvo) bitna je negacija čovječnosti, državnog prava i razumijevanja društva u cjelini (Hrvati su samosvojan narod i nisu dostatno razvijeni za integracije u Europsku Uniju, nisu dostatno razvijeni za stvaranje jugoslavenskih država i rastakanja hrvatskog naroda stvaranjem jugoslavenskog naroda).
Podrepice (danas partizanska unuka KGK, partizanski posinak Jusipović, ili četničko-jugoslavenski unuk pLjenković nisu dokaz živosti jugoslavenstva ili komunizma već su živi spomenik potplaćenosti i prodaji ionako beznačajnih osoba (koji bi tavorili na marginama društva da bezobrazno nisu pokrali vlast naroda).
Teško im je priznati da je jugoslavenstvo tisućljetni promašaj, jer bi time otvorili vrata sposobnijim od sebe (ali obzirom na njihove sposobnosti nemoguće je očekivati takvo poimanje; ipak su oni predživot (amebe prije ameba)).
(Ne treba mi euro, slobodna granica, ni europski poticaji. Treba mi Hrvatska suverenost, hrvatska pamet i sposobnost živjeti i opstati kao Hrvat. Drukčije, nemam izgleda. Mi.)

Za Hrvatsku, Spremni.

Oznake: antifašizam, Fašizam, komunizam, marksizam, sila, nečovječnost, sukob, zakašnjela industrijalizacija, sociloško cjepivo, zločinačka ideologija, predsjednici, kandidati, moderna povijest, industrijsko društvo, razvoj, program, amebe prije ameba