20

subota

travanj

2019

Rat jUgoslavena (king size)



JNA je izvršila otvorenu i prikrivenu agresiju na Hrvatsku.

Srbi, prokomunistički simpatizeri, u raspadu jUgoslavije su se sukobili sa Srbima četnicima, velikosrbima. Više im je odgovarala neovisna krnja Hrvatska nego Velika Srbija (vlast je najjači afrodizijak).
Hrvatski prokomunisti su isčekivali ishod tog sukoba, koji je ovisio o ishodu agresije na Hrvatsku.

Kako je dio hrvatskih komunista to znao podržavali su Srbe komuniste (iz čega je proizlazio zaključak o dogovornom raspadu i raspodjeli teritorija). Zaključak je krivi, jer je podrška posljedica a ne uzrok ...

Problem dijela hrvatskih komunista (m. gRanić, v. šEks, j. bOljkovac, j. mAnolić, j. pErković, s. dApčević, b. lOnčar, s. mEsić, v. pUsić) što su glupi i nisu shvaćali uzroke raspada, niti su mogli pretpostaviti ishode agresija i raspada. To je za prodane karijeriste popriličan problem, koji samo sustavnim desetljetnim zamagljivanjem mogu preokrenuti sebi u korist (lijepi, pametni, pošteni, čovječni, ...).
jUgoslavija je propala u ratu koji je bio sukob srba sa srbima tko će preuzeti vlast, i kakva će biti srpska tvorevina.
Hrvatske jugoslavenčine su ostale (kako priliči sedmorazrednim šupcimna) zatečene nastojanjima i komunističke i četničke srbije na stvaranju Velike Srbije (iako su srpski komunisti radije prepustili hrvatske i bih teritorije novim državama negoli da im na vlast dođu četnici), te su pohitali u anonimnu tišinu. Sad su izmigoljili iz rupa i kokodaču o onom što se moralo dogoditi.

Sama stoljetna drama jugoslavenstva i državnih zajednica sa Srbima je jako traumatična i vrlo kompleksna (složena), pa je ta paščad sa svojim političkim udjelima jako nepoželjna sada ili bilo kada u hrvatskom političkom sazviježđu.

* vam m gRanić s rEsslerom i šEksom majku orjunašku.

Oznake: jna, otvorena i prikrivena agresija, srbi prokomunisti, srbi četnici, Velika Srbija, vlast, dogovorni raspad, raspodjela teritorija, hrvatske, jugoslavenčine, sedmorazredni šupci, paščad, hrvatsko političko sazviježđe

14

nedjelja

travanj

2019

Paščad



Što hoće svita koja koristi svaku prigodu (koju im nismo dužni pružati) nametati krivnju?


Složena sociološka pojava (nametanje međudržavne, višenacionalne, multikulturalne, višekonfesijske, međucivilizacijske umjetne tvorevine) stvaranja kvazi države i kvazi naroda (jugoslavije i jugoslavena) pogrešna je zbog umjetnosti (laži) na kojima je građena.
Kralj nije bio kralj (ubojstvima, zastrašivanjem - pučevima), sve do pogubljenja u Marseille-u. Tada je bio mrtvi kralj (sve su ga strane priznale kraljem; jedni u tuzi, drugi u radosti).
Iza kralja kratkotrajni povratak prijašnjem stanju (okupacijske sile nisu vršile sociološki eksperiment) uzburkao je sile tame.
Zaista je začuđujuća komunističko-prosovjetska, staljinistička praksa terora i kasnije, diktature.
Partizansko-komunistički ustanak, izvrnut i usmjeren na domaće stanovništvo a ne na okupacijsku silu izazvalo je građanski rat, koji nije posljedica nacionalističkih već ekonomskih poriva.
Komunisti (banditi, komunjare, orjunaško-partijski ološ) su propovijedajući pravednost poticali urušavanje vlasništva i na najprizemniji način oslobodili rušilačku energiju svakog društva - pljačku. Simpatizeri i pripadnici partizanskog pokreta dolaze iz siromašnijih obitelji i siromašnijih krajeva - uvjereni u ispravnost komunističke ideje o jednakosti koja im daje za pravo ubijati i otimati.
Komunisti-partizani su provodili revoluciju, koja je ženevskim konvencijma bila zabranjena u ratnim uvjetima.
Unatoč desetljetnim pripremama revolucije i pripremama za rat, komunisti i partizani su bili malobrojni, bespomoćni. Jer su potpuno pogrešno zacrtali ciljeve.
Produkt Crvene armije i takvog ponašanja je doživotni predsjednik partije (koja nije postojala), države (koja nije postojala). Laž je pojela dobre namjere, kojih nije ni bilo. (Teško je jednostavnim rečenicama opisati složenost i nakaradnost odnosa koji su produkt prevladavanja te nakaradne svite.)

Takva paščad nije sposobna proći katarzu, sagledati zablude i zlo koje su počinili.
To što u Hrvatskoj ne postoji zdrava politička, ekonomska i sociološka snaga koja bi preuzela odgovornost za društvo ne znači kako su (Šeks, Kraus, Pupovac, Radin, Ressler, Miletić, .... ) u pravu oni što se maloumnom i malobrojnom svitom koriste za održavanje na vlasti.

(Cjepkanje i sakaćenje Hrvatske je imalo zadaću smanjiti njemačku snagu.) (Održavanje dominacije nad Hrvatskom nije cilj oslabiti Hrvate, već smanjiti moć Njemačke.)

Jugoslavija je mrtva, kralj je mrtav, drug Tito je mrtav. Orjuna izdiše. Živjela Hrvatska!

Oznake: paščad, složena sociološka pojava, umjetna tvorevina, kvazi narod, sociološki eksperiment, sile tame, orjunaško-partijski ološ, urušavanje vlasnišva, komunističko-partizanski ustanak, rušilačka snaga društva, pljačka, priprema revolucije, priprema za rat, la, katarza

06

subota

travanj

2019

Kako (koga) krade pLenković((eva) vlada)




Hrvatska (RH, ne cijela) uplaćuje u EU fondove. Porezne novce. Naše. Pa i moje (mala količina, ali moja.)
Različitim mjerama EU rasprostire te (porezne) novce po državama članicama. O omjeru uplaćenog i vraćenog (kao da su smislili perpetuum mobile) i razmatranjem tog omjera dolazimo do zaključaka: EU poreznim novcima raspolaže veličajući mjere i bespovratnost (nekome 100%), iako su porezni novci već jednom oduzeti stanovništvu s ciljem općeg dobra (a ne veličanja EU).

EU i Vlada RH omjer izokrenu u korist neisplaćivanja (propadanja) novca iz fondova. Za nekoliko milijardi eura hrvatskog poreznog novca za koji Hrvati neće uspješno ili neće nikako aplicirati, EU birokracija može pLenkoviću i nekolicini otvoriti radno mjesto u tijelima EU (jer njihov trošak neće prelaziti 3% dobiti koju će Unija ostvariti pljačkom hrvatskog naroda.

Kupit ćemo INA-u, kupit ćemo borbene zrakomlate, kupit ćemo borbene zrakoplove, kupit ćemo Q, ...
Ja odlučujem tko će biti na listi (za zatvor), ja odlučujem o euru, ....

Sramotno je takvog idiota koji je/će oštetio/ti Hrvatsku za nekoliko milijardi eura smatrati naivnom budalom. (Uvođenje eura bi nas oštetilo za desetke milijardi eura.) Sanader, Mesić, Josipović, Milanović, Kosor i Grabar su go Q za tog mamlaza!

Brže, bolje, više!

Vaš plemenski vrač-poglavica (poglavnik) (Oni koji su bili hdz dok hdz nije postojao)(oni koji nikad više neće biti hdz, niti će hdz biti hdz)

Oznake: Hrvatska, RH, EU fondovi, porezni novac, veličanje EU, omjer uplaćenog i vraćenog, kupoviuna, Q, sramota, mamlaz, vrač-poglavica

01

ponedjeljak

travanj

2019

Bleiburg (izbliza)



Bleiburška tragedija nije pitanje koruške katoličke crkve, nije pitanje austrijskih svjetovnih vlasti. U protivnom bi se i i jedni i drugi morali civilizacijski odrediti prema ratnom zločinu i zločinu prema čovječnosti. (Bespotreno su se i ovako odredili, vrlo neprimjereno.)

Bleiburška tragedija je pitanje hrvatske vlasti, koja je Jugoslavije morala proglasiti okupacijama, partizanski i komunistički pokret zločinačkim.
Utemeljeno, sustavno i znanstveno istraživanje (bez primjesa ideologije), u okvirima tadašnjih pravnih normi, ukazuje na nedozvoljeni odnos prema nevinim žrtvama koje su nedozvoljenim načinom masakrirane, po predaji isporučene krvolocima.
Na samom bleiburškom polju, unatoč pregovorima o predaji i izostanku vojnih djelovanja (nepostojanju vojne opasnosti), mnoštvu civila (zbijeg pred komunističkim pogromom) u krvoločnom mitraljiranju i granatiranju ubijeno je od 4 000 do 15 000 osoba.

Razrješavanje pitanje zločina na bleiburškom polju uz orjunaško-partizansku pamet dvojca Grabar-Plenković nije moguće.
Politiziranje (svojstveno nakaradnoj pameti nakinđurene tikve i ispraznoj pozi lašca) (proisteklog iz udbaške urote stvaranja postugoslavenske Hrvatske (oko zagrebačke katedrale)) oko pitanja karaktera masakriranih na bleiburškom polju i Križnom putu je jasan pokazatelj građanskog rata u Hrvatskoj, koji nije završio. Odnos prema bleiburšjoj tragediji, negirajući civilizacijske vrijednosti odraz je neprekidnog građanskog rata u Hrvatskoj. Hrvatska je podijeljena, i svakodnevno se dijeli. Pomirba je za budale.
Mrtve ubijati iznova, živima daje za pravo misliti što misle da je potrebno.

Proglašavanje naroda ustaškim zločincima ima zadaću teritorijalno, demografski, diplomatski, ekonomski oslabiti Hrvatsku. Udariti na temelje države. To su i učinili - čine.
Ovaj put iz ureda osoba koji se predstavljaju demokratski izabranim predstavnicima naroda (protiv kojeg djeluju).
Plenkovića i Grabar treba razriješiti i strogo kazniti.
Ne smijete dozvoliti šarlatanima da vam rastaču temelje države, nacije, gospodarstva.

Znam, ne znate! Znam tko zna! Znam, ne znate tko zna!

Oznake: Bleiburg, tragedija, austrijske vlasti, činjenice o stradanju, pravo, žrtve, masakr, zbijeg, komunisti, politiziranje, orjunaško-partizanska pamet, znam