30

utorak

listopad

2018

Tri retka poetične proze



mogu li ja kao vjernik laik formirati vladu?

uvest ću novine u radu vlade ...

ministri će moći biti samo osobe koje su pjevale u crkvenom zboru

a ministrice samo one osobe koje su pjevale u crkvenom zboru

državne poticaje će moći dobivati samo one osobe koje su pjevale u crkvenom zboru

ustavni suci će moći biti samo one osobe koje su pjevale u crkvenom zboru

veleposlanici će moći biti samo one osobe koje su pjevale u crkvenom zboru

gradonačelnici će moći dopuštati gay parade samo ako nisu pjevali u crkvenom zboru

ali. gradonačelnik ne može biti osoba koja nije pjevala u crkvenom zboru

na vojnoj paradi će moći sudjelovati samo oni koji su pokatkada pjevali u crkvenom zboru

u crkvenom zboru će moći pjevati samo oni koji su prije 90. pjevali u crkvenom zboru





Oznake: crkveni zbor, Vlada, parade

24

srijeda

listopad

2018

Državni udar ili noga u stražnjicu



Nedavno su (PR magovi) iz Vladinih krugova optuživali za ustaški državni udar. Sada optužuju skupinu s fabriciranim smsovima (sdssovima) za spremanje državnog udara.

Pa tko bi izvodio državni udar (protiv koga?) kada polu ludu lutku možete udariti nogom u stražnjicu?


Osporavanje narodne volje za referendumom i promjenama politike, opoziv Istanbulske konvencije, izbornog zakona, ustavnosti glasova dijaspore MORALO je potaknuti referendum svih referenduma: referendum o opozivu sva tri stupa vlasti (zakonodavne, izvršne i sudbene).
Dakle, referendumski bi narod trebao odlučiti o Drugoj republici (jer je Prva beznadno izgubila smisao), ne samo o bespotrebnoj (moralnoj i djelatnoj) nakazi na mjestu predsjednika Vlade RH.

Strah od nezadovoljstva naroda postupcima omalovažavanja važnosti naroda ( narod narodu nameće državu u korist naroda; a ne blento koji se ponaša kao miko tRipalo).

U demokraciji koju je pLenkovićeva kamarila (g*zičari) omalovažila, spominjati državni udar je stanje svijesti idiota (na vlasti), a ne naroda koji hoće svoju državu. Narod nikad ne izvodi državni udar, nego nogom u stražnjicu otpremi uzurpatore vlasti. (Ili im piša u vodu koju piju na sjednicama Vlade ... )
Tko protiv naroda ratuje, parkira na krivoj parceli.

Brlja, brlja (čitaj: odavno sam napisao kako je pLenković truba koju više neću kritizirati (kritizirati takvu budalu, a one koji ga podržavu ili podnose smatrati normalnima nije ljudski)).

Oznake: PR, ustaški državni udar, državni udar sms, poluluda lutka, noga u stražnjicu, referendum svih referenduma, brlja brlja

18

četvrtak

listopad

2018

Nema više tko braniti Hrvatsku, nema više tko napadati Hrvatsku


Politički diletantizam (urušavanja društva) koji protivno zakonima i Ustavu RH promoviraju nakupine polupravnika, polupolitičara, poluhrvata poprima svoj tragični kraj.
pLenković (nacionalno i politički nepismen), iako neočekivano, donosi odluke o svim važnim pitanjima s dugoročnim posljedicama. Bez ikakvih zapreka.
(Katastrofalnu) Odluku po odluku. Sve protivno volji većine. I uspijeva.

Dakle, nije tema pLenković već društvo u cjelini (koje je moralo ili mora osigurati uvjete svoje dobrobiti) i politički protivnici koji su odavno morali shvatiti metodologiju i posljedice (euro-azijske) politike koju provodi.

Primjerice, izglasavanje Istanbulske konvencije. Referendumska inicijativa za opoziv konvencije ulila je nadu u referendumsku snagu naroda (u zaštiti svojih vrijednosti). Nakratko je ta nada trajala. Traljavo organizirano prikupljanje potpisa o tako važnoj temi.
Nevažno je kako organizatori skupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o tom važnom pitanju tumače ispravne potpise, s lopovskom i prevarantskom vLadom, prikupite 800 000 nedvojbenih potpisa.
Nije pLenković s vlasti prvi put nekoga prevario ...

Taj model pLenkovićeve zle namjere i neobične lagodnosti onih koji se protive pLenkovićevoj samovolji je obrazac (hrvatske propasti).
Plenkovićevu eru karakterizira njegova zla namjera i očiti (i hinjeni) diletantizam onih koji se suprotstavljaju.

Sabor, političke stranke, građanske udruge, katolička crkva, interesne skupine, pojedinačno (stanovništvo Hrvatske).
Svi su zakazali. Ukupno neuspješno protivljenje određenoj politici istovjetno je potpunom slaganju i podržavanju te politike.
Jer nitko normalan ne može povjerovati kako jednu nakaradnu spodobu u razarajućem pohodu nitko nije sposoban zaustaviti.

ps
pLenković je četnik, orjunaš, do 2008.g. infiltriran u HSLS, prebačen na povlaštenu poziciju u HDZ, s namjerom provođenja nenarodne politike i urušavanja nekad časnog (narodnog) hDza. U oba nauma uspijeva.
Iako je hDz davno prije pLenkovića izgubio svoju čast.
Šteta je počinjena, a popraviti je neće nitko jer je razdor pojačan (a time i nacionalno jedinstvo još dalje)(čitaj: dug je porastao, uhljebi pokrali i popljačkali radišne, nema više tko braniti Hrvatsku).

Tako su (i pLenković, i otac) nametali jUgoslaviju. Bez posljedica. Jer su podmetnuli srbe kao žrtvene jarce.
Jednako će propasti i današnja nametanja. Samo će u slomu takve politike stradati glave krivaca (jer više nema sukrivaca).
Nema više tko napadati Hrvatsku (a propada).

Kip Domovine vu početku leta 1831.


Oznake: politički diletantizam, polupravnici, polupolitičari, poluhrvati, referendumska snaga naroda, prevarantska vlada, pLenkovićeve zle namjere, hinjeni diletantizam, politička zabluda, nema više tko braniti, nema više tko napadati

10

srijeda

listopad

2018

Blogovijesti



Komunjara (u regionu)


Javno nezadovoljstvo Hrvata izborima u BiH ima potpuno krive osnove.
Izbor K(o)mšića (koji se trudi svojim izjavama potpomoći nezadovoljstvo) je problematičan. Ali ne stoga što su za njega glasali bošnjački glasači, već stoga što je on komunjara.
Izbor komunjare u Predsjedništvo (koje je po Ustavu BiH tročlano; Srbin, Hrvat i Bošnjak) je problematično.
Vokabular i iskazane zamisli su komunjarsko-orjunaške, titoističke. Koncept države (BiH) je koncept jugoslavenske države (SFRJot) i jugoslavenske SR BiH (republika u republici).
Poseban animozitet prema hrvatskom, vjerski animozitet prema katoličkom. Što posebno uzbunjuje (preostale Hrvate u BiH).
Ali, birali su ga Bošnjaci-muslimani (Hrvati su uvjereni kako će Komšić štetiti Hrvatima) očito ne shvaćajući kako je komunjara veća šteta za njih nego Hrvate.
Hrvati imaju alibi, nisu ga birali. S pozicije člana predsjedništva, Komšić ne može ozbiljno naštetiti nikome (tko mu ne vjeruje) u BiH, ali biranje komunjare ukazuje na nepostojanje razbora o uzrocima raspada socijalističke Jugoslavije.

Cjelokupni koncept društva na eksperimentalnim osnovama samoupravnog socijalizma utemeljenog na naučnim osnovama (horde revolucionara koje su pridonosile razvoju i napretku socijalizma), federalnim osnovama, bratstvu i jedinstvu (unitarno jugoslavenstvo), partijskom monopolu (koje je polučilo jednoumlje), vojnoj i policijskoj državi (diktatura (proletarijata)), planska privreda i uravnilovka ...
Svi elementi su prisutni kod Komšića (ipak je on pri*lupi pravničić, kakvi su nas s povlaštenih položaja u jUgoslaviji odveli u siromaštvo i rat).
Nesposobnost izići iz okvira titoističkog poimanja države i društva teško optužuje političke takmace kao nesposobne razotkriti sve slabosti jednog nakaradnog sustava (koji je Komšića kreirao kao izrazito nesposobnu, vrlo opasnu beznačajnu osobu).

Takve osobe stvaraju smetnju na nepredvidiv način. Hrvatima je to najmanji problem (neće im smetati jer se u njega ne uzdaju).
Ustrajavanje hDza (BiH), ali i onog u RH na preobučenim komunjarama (ili komunistima, socijalistima) bez razumijevanja društva i oblika uređenja društva rezultiralo je smjenama nedemokratskih, anacionalni, ateističkih častohlepnih, vlasti žednih kadrova koji (kao i za vrijeme tita) nastoje nametnuti narodu svoju viziju društva (pljačka, palež, razbojstva, ubojstva, prekrajanje granica, tajnovita vojna i policijska djelovanja, ...).
Ne postoji politička snaga koja bi društvo vratila izvornim načelima: rad, vjera i domovina.




Strategija velikog miša

Medijska kampanja (zauzimanje javnog medijskoga prostora) promoviranja beznačajnih, iskompleksiranih osoba (Pernar, Komšić, Kerum, Josipović, Mesić, Pusić, Matić, Glavašević (ml.), Glavaš. Vrdoljak, Taritaš, ...) ima zadaću prikazati trenutno isturenog (pLenkovića) kao kompetentnu i vrlo sposobnu osobu (iako je riječ o krkanu epskih razmjera, intelektualnoj ništici, guzičaru i moralnoj nakazi).
Svojedobno su Račan, Mesić, Sanader, Kosor, Josipović, Milanović imali podjednak tretman. Osobe koje nemaju kvalitete potrebne za obnašanje odgovornih funkcija.
U demokraciji, odgovornost javnih djelatnika se svodi na poštivanje demokratske volje. Nitko od navedenih nije imao tu odgovornost. Ostalo je (loša) povijest.





Ni lustracija, ni promjena izbornog zakona

Hrvatska (i Hrvati) nema(ju) na horizontu ozbiljnu političku snagu koja bi preuzela liderstvo u demokratizaciji društva, koje bi smjenom kadrova u sva tri stupa vlasti dovelo do promjene u odnosu prema vlasništvu i načinu stjecanja imetka.
Hrvatsku (i Hrvate diljem svijeta) neće spasiti lustracija i promjena izbornog zakona. Spasit će ih promjena načina stjecanja imetka i promjena odnosa prema vlasništvu.
Sadašnji model državnog monopola na sve materijalne pogodnosti podobnika iznjedrio je sustav koji nam je poznat kao udbaški (tajna policija).
Zadaća tajne policije nije preusmjeravanje tijekova novca i čuvanje povlaštenog status državnih uzurpatora.


Oznake: BiH izbori, nezadovoljstvo, komunjara, Hrvat u Predsjedništvu, eksperimentalne osnove, društvo, partijski monopol, titoističko poimanje, preobučene komunjare, medijska strategija, uvećanje miša, odgovornost, demokracija, lustracija, promjena izbornog zakona, poštivanje vlasništva, tajna policija, udba

08

ponedjeljak

listopad

2018

Ja sam vaš predsjednik (glasali vi za mene ili ne)


Demokracija je oblik društva, a ne oblik vlasti. Vladavina proizlazi iz oblika društva.

Ustavno, u RH je demokracija uz vladavinu naroda.


Poruka iz BiH, dno dna, o prisili vlasti nije zamjećena.



Izjava o obliku vlasti koja ne proizlazi iz volje naroda, birača kojim se obraća kako nisu glasali za njega slikovito ukazuje zašto je u BiH uspostavljen međunarodni protektorat.

Bio ti u predsjedništvu ili ne, ja svejedno nisam glasovao za tebe.


Oznake: demokracija, predsjednik, izbori, RH, Bih, &