30

nedjelja

rujan

2018

Što radi/želi pLenković?


Ustrajavanje na politici nastavka jugoslavenske politike kao uspješne etape (brisanja granica i civilizacijsko-kulturoloških razlika među narodima) izrodila je nadjugoslavensku politiku (kontrolirane "globalizacije"). Ustrajno nametanje političkog monopola služi se svim floskulama kako bi zaštitio povlašteni položaj (upravljanja poreznim prihodima i državnim rashodima).


Politika politike bez pozadine


Provoditi jugoslavensku politiku na razvalinama dviju jUgoslavija nema zadaću povratka jugoslavenstva, već provoditi politiku kao da su dvije jUgoslavije uspješno ostvarile zadaću ...
Nameće se politika kao da su dvije jUgoslavije bile uspješne, i na temelju tih uspjeha nastavlja se postjugoslavenska, nadjugoslavenska politika (integracija i migracija).

Proleteri i kraljevi svih (srpskih) zemalja ujedinite se, u kapitalističku uniju.

Politika kao sredstvo donošenja i provođenja odluke o rješenju problema koje će biti obvezujuće za zajednicu ima različite oblike. Niti jedan oblik nije pravedan, ali su (samo) neki razumni/prihvatljivi.

Problemi društva nameću potrebu društva odabrati način rješavanja problema i biranja odgovornih za odabir rješenja i provedbu rješavanja. Hrvati ne biraju vlast. Probleme ne rješavaju. A problemi se rješavaju jer postojeći problem potisne još veći problem (koji je u suprotnosti s prvotnim).

Održavanje društva u tim okvirima nužno dovodi do gubitka stanovništva i teritorija. (Hrvatska bilježi oba fenomena.)
A politka? Nastoji zadržati monopolni status (kraljevina (nedostatna, pa kraljeva diktatura), komunistička diktatura, diktatura anemičnih (rAčan, mEsić, sAnader, jOsipović, kOsor, miLanović, pLenković)).

Ne rješavamo svoje probleme, već prepuštamo anacionalnim grupama zlouporabu vlasti kao sredstva nametanja određenih politika koje ne rješavaju već stvaraju probleme. Jugoslaveni (postjugoslaveni), orjunaši.
Umjesto otklanjanja zlokobnih posljedica jugoslavenstva, nastavljaju s politikom u čijim su temeljima sva zla jugoslavenstva.

Jedino što je meni obvezujuće (kao članu društva) je osporavanje legitimiteta takve politike.


Što radi pLenković?


pLenković svojim urušavanjem sustava, na premisama monopolnog statusa (određene) (ne)politike, rješavajući se izbornog legitimiteta, progonom preferencijalno odabranih (koji, ruku na srce, nemaju političku već samo izbornu potporu) nastoji uvesti apsolutizam koji bi prijetnjama spontano/samovoljno prerastao u totalitarizam (dragovoljno sudjelovanje u antičovječanskoj vlasti).
Za razliku od titovog totalitarizma (koji je održavan udbom, kosom, milicijom, doušnicima i terorom), nadati se uspostavi apsolutističkog/pa totalitarnog sustava na slomu volje za vlašću jednog naroda samo je titoistički koncept umno zaostalih piJonira (jednog krvavog sustava).
Ili je jedna (pred vratima starosti) politička grupacija odlučila financijski iskoristiti nezrelost hrvatske države i uspavanost "čuvara" nacionalnog bića.
Hrvatska se primiče diktaturi. (Palac, po palac.)

Hrvatska mora ponuditi (u vremenima podjele rada) zaštitnike nacionalnog (interesa). Dosadašnja zloupotreba demokracije, hrvatstva i državnosti je neodrživa.

2 000 000 izbornih glasova za spas Hrvatske!




Oznake: politika, razvaline jUgoslavija, nadjugoslavenstvo, problemi društva, rješenja, provedbe, sva zla jugoslavenstva, urušavanje sustava, izborna potpora, Apsolutizam, totalitarizam

26

srijeda

rujan

2018

Lažni SMSovi nisu lažni



Afera "lažni SMSovi" producira (u specijalnoj operaciji) tezu o podmetanju Cvitanu, nekom sucu u Osijeku. U korist Zdravka Mamića.

Lažni SMSovi su urađeni na temelju audio vrpci prisluškivanja i praćenja Cvitana i dotičnog suca, njihovih međuglasnika.

Proglašavanje SMSova lažnim ne opovrgava sadržaj SMSova. Cvitan je naložio sucu u slučaju Mamić koji se vodio u Osijeku namještanje dokaza protiv Mamića.
Lažu (pa su i smsovi lažni).

Tko drukčije kaže, laže!





Oznake: afera sms, podmetanje, Cvitan, suđenje u Osijeku, zvučne snimke, istinitost sadržaja

24

ponedjeljak

rujan

2018

Glup ko *



Premijer (izvan dosega) jedne (Nezavisne)(Lijepe)(Naše) uvjeren kako je "lep (ko slika)", glup je k`o *.

Poziva strane ulagače u tu (jednu) državu jer je radna snaga (koja je iselila)( cijena rada je porasla (zakon ponude i potražnje)) jeftina.
Strani ulagači ulažu u automatizirana i robotizirana postrojenja, jer jedino tako mogu biti produktivni i konkurentni. Za takva ulaganja im je potrebna blizina tržišta, energetski izvori, sirovina, ...

Visoko razvijena društva imaju udio uslužnih djelatnosti preko 60%, a radna snaga im je potrebna uglavnom u tom sektoru. (Zbog toga mlado i radno sposobno hrvatsko stanovništvo iseljava ...)
Primjerice, Njemačka čiji je BDP preko 3000 milijardi eura, ima sastav radne snage (43.66 milijuna) prema zanimanju raspoređen u poljoprivredi (2.8%), industriji (33.4%), uslugama (63.8%). (Gospodarstvo Njemačke)

A ja? Ja sam nezaposlen i nisam jeftina radna snaga jer neću raditi umjesto robota. Rusi i Kinezi mi neće biti poslodavci, pLenković nema pravo nikoga pozivati na ulaganja jer sam nezaposlen. Ja sam besposličar (politikant, revolucionar i anarhist).
Tito (rAčan, sAvka, sAvka, rAčan, mEsić, kOsosr, jOsipović, milAanović, pLenković, pokojni rAčan, pokojni tiTo) me neće zapošljavati.
Ja sam protiv rada nedjeljom i ponedjeljkom.
Ja sam protiv titoista i rusko-kineske državne diktature. Ja sam protiv jugoslavena.

Ja sam zagovornik radišne, nezavisne (proameričke) države slobodnih ljudi.
Država, to sam ja .



Oznake: &, premijer, strani ulagači, jeftina radna snaga, zakon ponude i potražnje, razvijena društva, bdp, sastav radne snage, usluge, roboti, diktatura, nezavisna

16

nedjelja

rujan

2018

Tko u Hrvatskoj spašava mrtvu socijaldemokraciju?



Socijalizam, komunizam, samoupravni socijalizam, jugoslavenski socijalizam, socijaldemokracija, ...
U Hrvatskoj je ideja socijalne države ovog ili onog oblika označila početak sloma hrvatske nacionalne države.

Stoljetno iseljavanje hrvatskog stanovništva nije započelo uvođenjem socijalne političke prakse (katoličanstvo propovijeda socijalni nauk), ali je zorno dalo smjernice "teoretičarama" socijalne države kako stvoriti stanovništvo po svom ukusu.

I onda, i danas iseljava radno sposobno, kreativno i poduzetno stanovništvo. Današnje iseljavanje je usmjereno prema državama koje poštuju vlasništvo, rad, sposobnost i poduzetnost. (Ne iseljavaju Hrvati u socijalne i socijalističke države.) Hrvati bježe od socijalizma.

Zašto onda netko stalno uskrsava mrtvu socijaldemokraciju (socijalizam koji će se uspostaviti demokratskim izborima i parlamentarnim putem?)


Laži o jogurtu

Pod pojmom jogurt kao namirnica podrazumijeva se polutečni mliječni proizvod koji se dobija zagrijavanjem mlijeka i dodavanjem bakterija mliječne kiseline (lat. Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus). Na temperaturi 42-45°C za 2-4 sata dolazi do fermentacije i kiseljenja mlijeka. Nakon toga jogurt se hladi čime se usporava kiseljenje i produžava svoje trajanje. Jogurt sadrži oko 0,7% mliječne kiseline.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jogurt




Proizvodnja jogurta se vršila u mljekarama. Tehnologija (proizvodnje kiselog mlijeka) je morala doseći sposobnost produžavanja trajnosti proizvoda (od uobičajena tri dana) kako bi se transport i trgovina proizvodima tom vrstom proizvoda neometano obavljala.
Socijalizam (onaj, u*rani, jugoslavenski) nije imao proizvodne kapacitete niti tehnologiju za podmirivanje potreba tržišta za mliječnim proizvodima. Socijalizam nikad nije ni imao namjeru podmirivati potrebe stanovništva. Socijalizam je imao namjeru raseliti radno sposobno stanovništvo. I naseliti prorusko-prosrpske četničko-partizanske, orjunaško-anacionalne neradnike i lopove. Uspjeli su u tom naumu.



Ovog jogurta zasigurno nije moglo bilo u jUgoslaviji ...


Oznake: socijalna država, socijalizam, nacionalna država, iseljavanje, radno sposbno stanovništvo, vlasništvo, socijaldemokracija, bijeg od socijalizma, jogurt

12

srijeda

rujan

2018

Kako je HDZ obmanuo Hrvate



Iako je jugoslavenstvo, a ne srpstvo, najveći neprijatelj hrvatstva, iako je jugoslavenstvo razlog svih ratova i teritorijalno-demografskih gubitaka Hrvata (Srbi su vodili ratove u ime jugoslavenstva, u ime srpstva se nisu usudili voditi niti jedan rat), podmuklim obmanama podmetnuta je tvrdnja kako je velikosrpska agresija zaustavljena Domovinskim ratom.

Tom obmanom je stvoren dvopartijski sustav (komunjare i jugoslaveni, ateisti i srbi u SDP-u (IDS.HNS) nasuprot/ruku pod ruku komunjara i jugoslavena u HDZ-u). Jugoslavi su ostali netaknuti, iako su jedini uzrok svih ratova i stradanja.

Nasuprot jugosima je hrvatska državotvorna struja, koja nije tajila kako je Hrvatska dobila suvremenu kraljevinu 10 godina (1868.) prije nego su Srbi dobili kneževinu (1878.). Ujedinjenje na teoriji trojednog (troplemenog) naroda (jugoslavena) 1918.g. je osudila tadašnja Čista stranka prava ("frankovci").
Politička struja suprotstavljanja jugoslavenstvu je globalnim previranjem (Drugi svjetski rat) (nužno) svedena na gubitničku.

Problem sloma državotvornog hrvatsva u srazu s nametanim jugoslavenstvom nije okončan slomom komunističko-socijalističke Jugoslavije. Praksa obmanjivanja i ustrajavanja na krivim ideološkim postavkama. Jugosi su stvorili dvije struje (dvopartijski sustav. hDz i sDp) kao zaštitu obmana i povratka državotvornih političkih opcija.

Zašto Hrvatska nije razračunala s jugoslavenskim obmanama (nakon podmuklog i surovog napada JnA na prethodno razoružano stanovništvo)?
Jer jugoslavena nema!
Sve su to plaćeni i potplaćeni (neki i preplaćeni) doušnici i izdajice (roda svoga). Njima nije prihvatljiv povratak istinskih domoljuba i državotvoraca, istinske nacionalne politike, jer bi svoje doušništvo i izdaju skupo platili. Stoga su zatvorili krug smjena (bez istinske demokracije, hrvatske državno pravne prakse).

Stalno medijsko oživljavanje mrtve socijaldemokracije (sdpa), umjesto brutalnog razračuna sa zločincima i zločinačkom ideologijom sijanja razdora među stanovništvom, stalnim kršenjem povelja UNa spašavanje je hDza koje obmanjuje Hrvate.
hDz je partija nakon partije, kojoj je zadaća Hrvate napraviti gubitnicima. Obmanama.

Jugosi se boje Hrvata, jer su za vlastiti materijalni interes prokazivali Hrvate (za izgovorene riječi), i uništavali im živote. Takvi ne mogu sudjelovati u stvaranju i oporavku države.
Treba srušiti postojeći politički sustav. I ostaviti jugose (bez obmanjivanja) da se znoje zbog svoje "ideologije" (uzimanja).

Vrijeme je za obračun. Na hrvatskom političkom horizontu zalazi sunce jugoslavenstva.


Oznake: hrvatstvo, jugoslavenstvo, srpstvo, razlog svih ratova, obmasna, dvopartijskli sustav, plaćenici, državotvorci, mrtva socijaldemokracija, doušništvo, partija nakon partije, slom jugoslavenstva

09

nedjelja

rujan

2018

Društvo mrtvih pravnika



Dekapitacija bezglavog pLenkovića


Ljudska vrsta (čovječanstvo) je zbirni naziv. Unutar čovječanstva postoje ogromne razlike u sociološkom.organizacijskom, ili nekom drugom smislu. Razlikujemo kulture i civilizacije koje ljudi stvaraju i kojima pripadaju.
Kojoj kulturi i civilizaciji pripadaju Hrvati ? Dijaspora pripada matičnoj civilizaciji i civilizaciji u koju su se uklopili u novoj domovini (Australija, zemlje diljem Južne i Sjeverne Amerike, države Europe, ...). Kojoj kulturi i civilizaciji pripadaju Hrvati u Hrvatskoj?

Kultura i civilizacija se stvara ustrajnim pridržavanjem obrazaca i stvaranjem novih obrazaca koji pridonose stabilnosti društvenih normi.





Najezda osmanlija je stabilnu granicu civilizacija (Drinu, prekodrinje, Beograd (kojeg su branili Hrvati od osmanskih osvajanja i na kraju ( u nizu opsada) poklekli) pretvorila u (ne)stalnu granicu prodora (para)vojski, pljačkaša, religija, (ne)kultura, (ne)civilizacija. Na granici civilizacija, Hrvati su postupno gubili teritorij i civilizacijske odredbe. (Katolička) Crkva (koja je dugo bila utočište hrvatstva) je (specijalnim ratom o sekularizaciji države) (kao da je država ikad bila određena vjerskim svjetonazorima, jer bi u protivnom vojske i policije odavno isčezle) propustila ispunjavati osnovnu zadaću u Hrvatskoj, braniti pravo naroda na hrvatstvo. I time postala poluvražja (pola biskupa su "crveni", ili simpatiziraju socijalizam i jugoslavensku ideju (u svojoj sljepoći uništavanja pripadnosti određenoj kulturi i/ili civilizaciji)).

Iskorištavanje državnog aparata (poluga državne vlasti: zakonodavstvo i sudbeni vlast) u pretakanju jedne civilizacije u drugu nužno nameće potrebu za brojnim prisustvom (bezidejnih) pravnika i teoretičara društva (kumrovečka škola) u državnoj vlasti.
Mesić, Josipović, Račan, Sanader, Kosor, Milanović, Plenković ... 20 godina određuju bezidejnu (lišenu bilo kakvoj pripadnosti) Hrvatsku. Hrvatsku bez kulturne i civilizacijske pripadnosti. Hrvatsku koja gubi.
Bezidejni pravnici su bezglavi. Društvo mrtvih pravnika.

To društvo je potpomognuto bezidejnim, anemičnim (ne)domoljubnim, neodgovornim ponašanjem onih koji su dužni braniti kulturološku i civilizacijsku pripadnost. U društvu podjele rada (kojem odavno pripadamo) nitko nije uzeo zadaću (uspješno) braniti hrvatstvo. Iako je ono organizacijski i funkcionalno poluga opstanka i postojanja, društvene nadogradnja koja nas svrstava u civilizacijske narode. One odrednice koje štiti vojska i policija (jer su od iznimnog značenja za svako organizirano društvo). Društvo mrtvih domoljuba.

Nitko nije voljan preuzeti odgovornost za istinsku nacionalnu, kršćansku Hrvatsku, državu prava i pravičnosti, državu napretka. Državu dostojnu življenja.
Državu koja će rješavati prekomjernu zaduženost, povećavati standard.

Svi sanjamo energičnog, a ne anemičnog premijera. Premijera koji će u posvemašnoj krizi iseljavanja, deruralizacije, smanjene zaposlenosti, ugroze mirovinskog i zdravstvenog sustava, ugroze granica najezdom migranata, ... provoditi volju naroda, a neće tajiti svoje pljačkaške rabote (grupa Borg), promovirati (Šeksova posinka) anonimnog polupravnika (čija je pokojna majka bezdušno pljačkala zdravstveni sustav).

Čeka se tko će dekapitirati bezglavog pLjenkovića. Jer tu političku crkotinu više nije moguće podnositi.

(Pojam dekapitacije je figurativnog značenja i nije poziv na fizičko nasilje.)



Oznake: dekapitacija, bezglavi pLenković, čovječanstvo kultira, civilizacija, uljudba, Osmanlije, civilizacijska granica, državni aparat, poluge vlasti, pravnici, domoljubi, Crkva, crveni biskupi, jugoslaveni, bezidejnost, bezglavost, podjela rada, organiziranost, funkcionalnost, volja naroda, kriza