21

četvrtak

lipanj

2018

Hrvatska crveno bijela (crna i ponosna)







16

subota

lipanj

2018

Obmane hrvatske politike





Hrvatska je u mnogo čemu loša ( psihologija,lingvistika, medicina, robotika, aero-nautika, ... znanost, industrija, ...), pa i u politici.

Smjenu Karamarka koji je promovirao politiku domoljublja (suverenizam, domoljublje, povijesna istina, oporavak narodnog gospodarstva,...) obrazlagali (zaklonjeni hdzovi stratezi; dakle, neimenovani) su jezičnim hendikepom koji će nadomjestiti dovlačenjem (iz * materine) nekog plenkovića (koji je uglađen i jezično kompetentan).
Politiku domoljublja koju će netko (plenković iz * materine) obogatiti jezičnom nadogradnjom, zamijenio je titoist s priglupom praksom i izričajem koji odgovara rankovićevoj eri (progona kosovara).
Plenković je od glasnogovornika i promotora jedne politike postao "kreator" politike koja je oponent željenoj politici oporavka (hrvatstva i državnosti). Preuzeo je hdz i od te strančice napravio (ne)prepoznatljivu nakupinu najgoreg ološa.
Politika razbijanja političkog organiziranja Hrvata je politika kontinuiteta. Gubitak stanovništva (pokolj, iseljavanje, iseljavanje, pokolj, iseljavanje, ...), gubitak teritorija, otuđenje vlasti i nesposobnost stvaranja odnosa s drugim državama je potpuna negacija države/crkve (u Hrvata).
Negacija nacije je negacija i nacionalne države, negacija nacionalne države je negacija i nacije.
Plenković se (nebjašnjeno) prometnuo u negatora i nacionalne države i nacije.

Svejedno, politika zlouporabe vlasti (otuđenje vlasti) oslanja se na kupovinu (stranačkih, saborskih, ministarskih) glasova. Uvijek (netko iz * materine i ne može drukčije) ima jedan glas viška (ma koliko ih otpalo iz prijašnjeg glasovanja). Znači, (to smo već uočili) svi se prodaju.
A kad se svi prodaju zašto bi plaćali u (čijem?) Saboru 90 glasova. Kupuju minimalan broj (ustanovljeno je kako je to 76 glasova).
Na (ilegalnom) tržištu glasova, uvijek možete "kupiti" tih 76 glasova.


O Mamiću (naciji, državi)

Zdravko Mamić ima prijatelje među zagrebačkim sucima, suđenje je premješteno u Osijek (gdje država ima partijske suce). (Glavaš je imao prijatelje među osječkim sucima, pa mu je suđenje premješteno u Zagreb (gdje država ima partijske suce).) Država ni u jednom slučaju nije smijenila, otpustila ili kazneno progonila prozvane suce (a svoje je nagradila). Nitko nije više ponizio državu od same države (u rukama okorkelih jugoslavenčića)(kojima treba nasiljem otupiti zube).

Država bez države nije država.

Država u državi nije kriminalna nego visoko pozicionirana partijska nakupina.

U slučaju Mamić Dinamo nije oštećen, Mamić je odradio sam poslove u iznosu 116 milijuna kuna i izdao fiktivne ugovore konzultantskim firmama (kako bi izbjegao porez)?!. Pričali su o močvari. Htjeli su "gurnuti" Mamića u jugoslavensku ligu (u kojoj bi ovisio u uspješnom poslu o nekom trećem (srbinu)), osudili krivotvorinama pred početak svjetskog nogometnog prvenstva (kada se sklapaju unosni poslovi)(nisu dopustili Mamiću da sam odradi novih 100-200 milijuna kuna jer bi ih prevario za porez?).
Stvaraju oni močvaru u močvari (htjeli bi dobro odrađen posao, koji im je onemogućio ciganluk, ugasiti, kako bi ipak imali ikakve izglede izbjeći platiti daleko manji porez).
Jednim potezom dva cilja. Lažu o isušivanju močvare i ruše državne i nacionalne institute (nacija, nacionalna država).


Politika pomirbe

Politika pomirbe je vremenski ograničena politika. Vrijeme joj je isteklo. Jugoslavenčići, hrvatski četnici i izdajice moraju osjetiti pravedan gnjev narodne vlasti.
Dosta nam je Šeksa, Granića, Plenkovića, Milanovića, Ostojića, ....

Hrvatska Hrvatom.
Za dom sposobni!



Oznake: političke obmane, Hrvatska, politika, karamarko, politika domoljublja, retorika, * materina, titoist, promotor, kreator, negacija, nacije, negacija države, kupovina glasova, Mamić, suci, Drava, moćvara u močvari, jugoslavenska liga, politika pomirbe, jugoslavenčići, izdajice, Hrvatska Hrvatom, Za dom sposobni

12

utorak

lipanj

2018

Dva pitanja hrvatske opstojnosti



Hrvatska demografska slika potiče mnoga pitanja i rasprave.

Tvrdnja 402 (sa zarezom): Hrvatska populacija je osiromašena, ne stvara vrijednost od koje može zadovoljavati svoje osobne i društvene potrebe, pa je i umirovljenička populacija za radnog vijeka stvarala manje nego je potrebno za dostojan život. Nedostatak radne snage se ne može nadoknaditi uvozom radne snage, jer ne postoje radna mjesta koja bi omogućavala prihode iz kojih bi se i umirovljenici i državni aparat namirivali uz pristojnu zaradu samih radnika i njihovih poslodavaca.

Mnogi umirovljenici nisu "zaradili" mirovinu, mnogi zaposleni ne "zarađuju" plaću (niti pridonose vlastitoj mirovini koju očekuju). Fiktivna i bespotrebna radna mjesta u državnim službama, državnim firmama (koja služe stvaranju privilegirane i podobne kaste) urušili su gospodarski i društveni sustav.
Problem nije manjak (robovske) radne snage, nego nepostojanje radnih mjesta i pravične raspodjele dobara ostvarenih radom.



Podjednako, pobuna protiv takvog sustava iskazan referendumskim inicijativama potiče i pitanja i rasprave.

Svi političari i državni dužnosnici koji se javno protive referendumima moraju biti odstranjeni s državnih funkcija. Volja naroda je u demokraciji i republikanstvu najvećeg značenja. Demagogija kojom žele smanjiti vlast naroda, a pojačati autokraciju ili/i totalitarizam treba javno osuditi i kazniti. Političarima koji osporavaju i onemogućavaju referendumske inicijative treba zabraniti pravo javnog i političkog djelovanja u državnim institucijama.
Opstrukcija referendumskih inicijativa mora potaknuti novi, temeljitiji, referendum.

Tvrdnja R32: Referendumom o raspuštanju sva tri stupa vlasti (sudbene, izvršne i zakonodavne) treba stvoriti Drugu republiku i bez lustracije temeljito reformirati državu. Narod mora ostvariti ustavno pravo na vlasti koja mu pripada, a sada je otuđena od naroda.


Hrvatska se mora okrenuti istinskom radu za opstojnost i boljitak. Paradoksalno, Hrvatska je toliko siromašna da umjesto jeftinih hamburgera, mora jesti janjetinu (što sada ne radi). Proizvodnja (seoska) vlastite hrane je način kako siromasi mogu jesti skupu hranu, ali i način kako mogu (jer moraju) povećati svoje prihode. Onog trenutka kada ostvare prihode kojima mogu plaćati druge u proizvodnji hrane za vlastite potrebe, sami će prestati proizvoditi hranu.
Društvo se tržišno, a ne državnim (komitetskim) dekretima, mijenja. (To su marksisti/"nova hrvatska levica" morali odavno prihvatiti.)


Oznake: hrvatska opstojnost, tvrdnja, osiromašenje, osobne potrebe, društvene potrebe, umirovljenička populacija, privređivanje, fiktivna radna mjesta, uvoz radne snage, državni dužnosnici, referendumi, ustav, referendum o raspuštanju sva tri stupa vlasti, ustavno pravo na vlast, tržišni temelji promjene društva

08

petak

lipanj

2018

Tri priče (bez početka i kraja)



HDZ je osnovan kao sredstvo provođenja političkih ideja državotvornosti. Zamisao osamostaljenja i uspostave države kao instrumenta ostvarenja interesa hrvatskog naroda. Ideološki, nekoliko (ne)prihvatljivih (ne)prijateljskih političkih smicalica (politika pomirbe, politika boljitka, politika raskida s komunizmom-socijalizmom, politika kao sredstvo javnog servisa, ...), jer laž je najbolja kad je izreknete kao obećanje. Ali vrijeme ostvarenja obećanja je isteklo, oni koji su obećavali su svi mrtvi (nitko od živih neće priznati da je i on obećavao).
Ostao je hDz koji je umjesto poticanog jugoslavenstva položajima, materijanim i društvenim statusom. poticao domoljublje podjednako bezuspješno.
Ništa od obećanih promjena društva, a obećanja se ponavljaju: bježimo od jugoslavije, velikosrpstva i malosrpstva (dok bukači pričaju o velikosrpstvu puk shvaća prijetnju od malih srba (koji su bili pozicionirani na niže funkcije), te se nikad nije oformila konzistentna politika protiv velikosrpske ekspanzije koja je ugrožavala hrvatsku državu).
hDz vješto vraća srpstvo, jugoslaviju, partiju, komunizam, pravoslavlje jer su visoko pozicionirani članovi politički nepismeni, ali su pohlepni i naivni. Spašavali bi Hrvatsku kao i devedesetih (dobro profitirajući), ali je to vrijeme (obećanja) nepovratno prošlo. hDz je partija (članovi su višestruko puta propustili priliko upraviti stranku na stranu istinske političke snage i time se svrstali u političke mrtvace).
Hrvatska mora svojim putem (bez hDz-a).



Političke smicalice takozvane desne struje u jednoj političkoj partiji su me potakle na nekoliko tvrdnji. Kovač i Stier su politički beznačajni, vezani za politiku ali ne i kreatori politike. Podjednako, nemaju političke istomišljenike, glasače. Instalirani su i ne mogu predstavljati političku struju. (Oni su politički glumci, "zečevi" koji jačaju zakulisne "moćnike", za koje tvrdim da su prevaranti). Jednopartijski sustav s dvije jače partije i pet malih partija ne može funkcionirati. Centralni komitet u sjeni nije sposoban voditi državu. Smisao demokracije se temelji na spoznaji kako takav (jednopartijski sustav s centralnim komitetom) ne funkcionira, demokracija je sustav koji slobodom izražavanja mišljenja pridonosi odabiru najboljih rješenja.


Politika. Ideje. Ivo Sanader za vrijeme svoje "vladavine" (upravlja centralni komitet, a ne ivo sanader) nije imao političke ideje. U hDz je uveo jednoumlje, partijsku poslušnost bez preispitivanja, hDz gurnuo u ponor (isteklo je vrijeme potrebno za ostvarenje obećanja danih ranih devedeseti) laži i otimačine. vratio velikosrbe (dioba vlasti u Hrvatskoj), vratio komunjare-socijalizam, vratio mesića i josipovića, ... politički mrtvac (kojeg je centralni komitet predstavljao kao uglađenog europejca)(takvi ne kradu i nisu biseksualni)(podjednako kao i plenković). Koja priprosta demagogija.
Sada (po potrebi centralnog komiteta) ivo sanader promovira političke ideje objavljivanjem knjige. Nevjerojatno. (Kao da nas zanima politički mrtvac koji je bio idejno neplodan i za vrijeme aktivnog bavljenja politikom.)
Za vrijeme "vladavine" nije mario za narod i demokratske razmjene (političkih) ideja, sada se drži vjerno svoje taktike i podjednako priglupo nudi političke ideje (velike koalicije) (kao da ima sto milijuna političkih sljedbenika, koje ne može drukčije obavijestiti o svojoj genijalnosti).
Da, dobro ste uočili. Demokracija ga ne zanima (jer je marioneta centralnog komiteta).

Moneta je najjače sredstvo za umirenje.



Uspavanom kristovom vojniku, hrvatskom ratniku - Krešimiru A. (1957-2018)


Oznake: tri priče, HDZ, ideje, politička obećanja, hrvatski put, kovač, Stier, politička snaga, gluma, smisao demokracije, ivo sanader, centralni komitet, jednopartijski sustav, demokracija

06

srijeda

lipanj

2018

200 000



Broj posjeta blog stranice GOTO U-blogiranje ( https://blog.dnevnik.hr/goto/ ) je dosegao 200 000.

(Brojač je u kontinuitetu izbrojio preko 200 000 posjeta, iako je prethodno isti web brojač resetiran nakon 35 000, pa opet nakon 50-ak tisuća, a jedno vrijeme brojač nije bio postavljen na stranicu bloga. Prava brojka posjeta je preko 300 000.)

Želim vam i dalje ugodnu političku nestvarnost, političko maltretiranje i neugodnu političku stvarnost (jer kad bi sve bilo normalno blog ne bi postojao ili bi se bavio impresijama (života)).


- Ukrali ste nam državu, vratite nam dostojanstvo

- Mamića su optužili da je sam odradio posao u vrijednosti preko 100 milijuna kuna, izdao lažne račune (i osudili) ... mogu li ja odraditi prekovremeno za upola manju sumu?

- hDz sastanči i uvježbava totalitarni partijski posluh (dok konjine kradu promjenama i nametanjima suludih zakona), ne slažemo se hDz-om oko novaca (i još ponečeg)

- sdp čeka svojih 5 minuta (četiri godine), kako bi raskupusio državu koju će hDz pljačkom spasiti

Da, vrijeme je obznaniti kako je tuđmanov HDZ i šakom i kapom plaćao (kukavelj) domoljublje a ne jugoslavenštinu, samo je to vrijeme prošlo (i ne može se vratiti).

Vrijeme je za narodnu vlast. A ne vlast nad narodom. (hDz-u je istekao rok trajanja, smrde kao trula jaja.)





Oznake: 200 000, broj posjeta, blog, Drava, krađa. mamić 100 milijuna, HDZ, SDP, kukavelj, plaćanje, vrijeme za narodnu vlast, vlast nad narodom