30

petak

ožujak

2018

Zato Uskrs nije 10. travnja?U Hrvatskoj se vodi nesmiljeni specijalni rat.
Rusi ulažu dozvoljene i nedozvoljene napore u očuvanju svog interesnoga dominiona - južnoslavenskog kotla raznolikih kultura i civilizacija - srbo-jugoslavije.

Izgledi Rusa specijalnim ratom steći prednost u Francuskoj, Britaniji, Nizozemskoj, Švicarskoj , ... su nikakvi. To su radne kulture, okrenute povećanju životnog standarda i razvoja demokracije. Zapadna civilizacija (ukorijenjena u starogrčkim civilizacijskim postavkama).
Hrvatska je na granici civilizacija (Antemurale Christianitatis ("predziđe kršćanstva")) nedostatno posvećena određenoj kulturi i civilizaciji, samim tim nije sposobna razlučiti kulturološke i civilizacijske postavke kao osnovicu života).

Skratiti ću. Rusi financiraju prevratničku i izdajničku vlast. Jedine izglede imaju u siromašnoj i prevrtljivoj Hrvatskoj. Plenković je ruski agent. Sve mjere koje provodi služe prikrivanju tog izdajničkog statusa. Rušeći katoličku, nacionalnu i prozapadnu određenost Hrvata podržava sve ateističke, anacionalne i netradicionalne društvene postavke (pobačaj, Istanbulska, konvencija i rodna ideologija, ...) kako bi otvorio vrata ruskom interesu i dominaciji. U razvijenim društvima nikom ne pada na pamet otvarati vrata divljim i zaostalim Rusima.

Plenković glumi proeuropejca (čineći nam dva zla, ustrajava na jednoj kako bi pomogao drugu, obje antihrvatske politike), kako bi što bolje ostvarivao interese specijalnog rata koji nameću Rusi. On je instrument u rukama pokojnog Šeksa, pokojnog Granića, pokojnog Gregurića. I ponekog visoko rangiranog djelatnika sigurnosnih službi.
Svojim je postupcima prokazao HDZ kao zločinačku organizaciju, jer je bez velikog napora i otpora prisilio stranačku strukturu na bezrezervnu potporu, iako krši Ustav RH, i kazneni zakon RH. Ometanje demokracije je kazneno djelo. A moj glas (bio protiv ili za) ne vrijedi. Dostatno mi je dokazati kako se moj glas ne uzima u razmatranje i time je dokazan jedan od najtežih djela protiv Ustava RH koje provodi plenković i zločinačka organizacija HDZ.

Svi postupci omalovažavanja hrvatske države je ruski interes otvaranja vrata vlastitom (stepsko-divljačkom) utjecaju u tkivu katoličke, papinske Hrvatske.
Plenkovića niste smijenili. Smijenit će ga netko drugi, ali će ujedno i sve one koji su držali ljestve tom nakaradnom u*rancu zasluženo kazniti.

Hrvatska je u građanskom ratu, u kojem proruska g*vna pucaju u Hrvate i nadaju se kako Hrvati neće uzvratiti. Udri (nije ti b-rat).

I ove je godine Uskrs 10. travnja. Samo je stigao 10 dana ranije.


Oznake: Uskrs, 10. travnja, specijslni rat, ruski agent, zapadna civilizacija, civilizacijska granica, izdajnička vlast, zločinačka organizacija, kazneno djelo, ometanje demokracije, građanski rat, kazna

24

subota

ožujak

2018

U*ranacHrvatska je s mamlazom plenkovićem dobila zasluženo.
Mamlaz skrnavi HOS, Hrvatsku, domoljublje, Za dom spremni, obitelj, birače, Hrvate, Ustav RH, kulturu, civilizacijsku pripadnost.
Poigravanje s polupismenom budaletinom, koja je karijerno prazna i nesposobna za bilo što do zabrljati, zapravo je poraz na nekoliko razina hrvatskog društva.

Poražena je domoljubna, uljudbena Hrvatska.
Poražena je povijesna Hrvatska (Zrinski, Frankopani, Šubići, ...).
Poražena je istinoljubiva Hrvatska.
Poražena je radišna Hrvatska.
Poražena je katolička, papinska Hrvatska.

Poražen je hrvatski katolički kler.
Ne postoji Stepinčeva Hrvatska.
Pokazalo se kako ne postoji niti jedna instanca koja brani Hrvatsku od polupismenog nesvršenog pravničića koji je sklon vlastitoj gluposti i razvratu.


Bespotrebno je utrošeno toliko milijardi u Domovinski rat i razvoj demokracije. Jedan crv sve obezvrijedi.
Nesposobnost opozvati i zaustaviti beznačajnu uš, koja uz pomoć nekolicine udbinih đaka (Šeks, Gregurić, Granić) Hrvatsku baca u beznađe poraz je tisućljetne hrvatske povijesti. Poraz je koji će još dugo odzvanjati, jer gadove nije imao tko zaustaviti.
Hrvatska je laživa i snena, nespremna i nesposobna postojati.
Klečati zna, jer mora!

Kleči pred g*vnarom. A mravi slobodni marširaju, jer ne priznaju vlast u*ranca.


Oznake: u*ranac, zasluženo. skrnavi, polupismen, karijerno, poraženi, domoljubna, povijesna, radišna, istinoljubiva, katolička, stepinčeva, instance obrane, poraz, klečati zna, slobodni mravi

14

srijeda

ožujak

2018

Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?Mladi odlaze jer u Hrvatskoj nije moguće radom priskrbiti imetak sebi, u Hrvatskoj se radi za druge.
Mladi su presiromašni kako bi radili za druge. (Najsiromašniji i najobespravljeniji sloj društva su mladi.)
Odlaze.

(Jer industrijske zemlje iskorištavaju sav raspoloživi potencijal za razvoj, bogati i privilegirani moraju raditi i iskorištavaju svoje bogatstvo za stvaranje većeg bogatstva, a siromašni i obespravljeni pridonose razvoju jer su motivirani promjeniti svoje nepovoljno stanje.)(U Hrvatskoj privilegirani upravljaju razvojem, prisiljavajući druge da rade za njih, a ne za sebe. Porezni sustav razvijenih država prisiljava svoje građane na investicije, u Hrvatskoj porezni sustav prisiljava građane na rad u sivoj i crnoj ekonomiji.)

Da se Isus rodio kod nas, iselio bi u Egipat.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn - Bijeg u Egipat

Oznake: Mladi, RH, odlazak, rad, imetak, rad za sebe, rad za druge, najsiromašniji sloj društva, industrijske zemlje, bogati, siromašni, porezna prisila, siva i crna ekonomija

13

utorak

ožujak

2018

Ja ne sastavljam listePolitička trgovina služi stvaranju nedemokratičnih, nestručnih, neodgovornih političkih struktura.
Plenković (polupismeni polupravnik, g*vnar i k*eten) lopovski razara ustavne i civilizacijske odredbe hrvatske države i hrvatske nacije.

Ukrao je stranku, ukrao je glasove, ukrao je saborsku manjinu koju predočava kao saborsku većinu, ukrao je Vladu, ukrao je pravo donositi odluke.

Prijeti sastavljanjem lista. (2/3 onih koje on stavi na liste neće vidjeti saborske klupe jer neće dobiti glasove.)

Ja ne sastavljam liste. Ja sam onaj koji zaokružuje liste.

2 000 000 birača zaokružuje liste i vrijede stotine milijarde kuna koje plenković želi ukrasti.


Vrijeme je za istinsku političku snagu, demokraciju, civilizaciju.
Vrijeme je za istinsku Hrvatsku.
Vrijeme je svojim glasom smijeniti lopovsku vlast.


Oznake: politička trgovina, ustavne odredbe, civilizacijske odredbe, ukrasti, zaokruživanje lista, 2 000 000 birača

11

nedjelja

ožujak

2018

Što je nama Plenković?Jugoslavenski nacionalist (orjunaš)


U Hrvatskoj nema stručnih (obrazovanih) kadrova, titoistički sustav obrazovanja u zatvorenom totalitarnom sustavu sa stogom kontrolom informacija stvorio je legaliste ali ne i stručnjake. Svi imaju diplome i svjedodžbe, ali nemaju znanje i intelektualnu znatiželju. Dokumenti o formalnom (često protekcionistički isprepleteni) obrazovanju nužno služe popunjavanju državnih (obrazovni sustav, pravni i upravni sektor državnih ustanova, sudstvo, zdravstvo, ...) radnih mjesta.
Intelektualaca nema.

Takav sustav nema dobre zubare, nema dobre inženjere, nema dobre postolare, nema dobre pekare ... normalno je kako nema ni dobre političare.

Slučaj dvojakog tumačenja hrvatskog političkog trenutka po kojem su Hrvati klerikalci, nacionalisti, konzervativni a istovremeno na demokratskim (??)(ako jesu) izborima pobjeđuju ultra komunjare, ateisti, anacionalni (jugoslavenski nacionalisti koji zbog nepostojanja jugoslavenske nacije izgledaju kao anacionalni).

Popuniti Sabor politički nepismenim (Hrvatska nema kvalitetne političare, jer nema kvalitetan obrazovni sustav) zastupnicima, koji se politikom ne bave do kao izvorom nepripadajućih privilegija, promovirati političku nestabilnost u konzervativnoj, tradicionalno okrenutoj sredini politički je instrument manipulacije i nametanja vlastitih (nedemokratskih) političkih ciljeva.

Svi ste znali da je Plenković neobrazovan, politički imbecil, bez glasačkog tijela, bez političkih ideja - znači nedemokratičan, ateist, anacionalan (jugoslavenski nacionalist - orjunaš). Što ste očekivali kad ste ga na ovaj ili onaj način puštali protivno demokratskim tradicijama na poziciju stranačkog svevlašća i državne vlasti?

Iako je nesposoban, paravan je za interesnu skupinu koja Hrvatsku devastira, uništava.
Plenkovićeva karikaturalna uloga (umno poremećene osobe koja se igra državnim ovlastima) upućuje na skupinu koja je priskrbila formalne okvire legitimiteta (preuzimanje vodstva stranke (partije), preuzimanje parlamenta, preuzimanje Vlade RH) što upućuje na dobru pozadinsku uporabu sigurnosnih službi. Jedino one imaju sredstva, opremu i kadrove za potpuno nadgledanje svih (što u demokraciji nije poželjno). Nije pohvalno živjeti u državi koja te nadgleda, neovlašteno premeće, izborne rezultate korigira u korist svog "kandidata".
Svi ste morali znati kako loši zubari znače i loši djelatnici sigurnosnih službi, koji su odreda podložni ucjenama i sustavu naređivanja, što demokraciju čini nekorisnom.
Znali ste da je Plenković kriminalno postavljen kako bi u umjetno stvorenoj političkoj nestabilnosti progurao sve interese koje po naredbi podupiru sigurnosne službe. Sigurnosne službe RH su u rukama para-obavještajne skupine totalitarista (to više nije ni UDBA) koja bez stvarne vojne i ostale moći biva ucjenjivana od stranih obavještajnih službi. Na štetu Hrvatske.
Znali ste kako smo u svemu loši, pa ni sustav sigurnosnih službi ne djeluje kako je zamišljeno već je instrument produciranja raznoraznih problema Hrvatske.

Jugo nacionalisti, interesna skupina na udbinim principima, neškolovana rulja u državnim službama, zlouporaba praćenja i prisluškivanja, namještanje izbornih rezultata, lažne diplome, nerad i nebriga za državu.
Ima li čega vrijednog u RH?


Oznake: jugoslavenski nacionalisti, stručni kadrovi, Obrazovanje, tottalitarizam, diplome, svjedodžbe, tradicionalizam, ultrasocijalizam, formalizam, paravn za interesnu skupinu, udbaške metode, sigurnosne službe, ucjene, sustav naređivanja, stvaranje problema

05

ponedjeljak

ožujak

2018

Poprsje IL Riba/a - povijesne besmislice INestala bista nestaloga skojevca.


Komunistička partija Jugoslavije je bila sekta, ilegalna organizacija koja se zalagala za krvavo nasilje - revoluciju. U vrijeme njihova osnivanja i ilegalnog djelovanja, pa i u vrijeme druge (njihove) Jugoslavije, revolucija nije označavala brzu promjenu već promjenu putem krvavog nasilja.
Međusobne nesuglasice unutar partije su podjednako rješavali ubojstvima.

Sudbina ratnog skojevskog sekretara je misteriozna, ali je komunistička propaganda koristila nepoznatu sudbinu nepoznatog skojevca idealom društva.

Ako su djelovali u ilegali, kako je nepoznati mladić mogao postati ikona titove omladine i titova društva? Nametanjem.

IL Riba/ je anonimni, minorni, opskurni lik koji je svoju mladost i život založio za uspostavu krvoločnog režima koji se iživljavao nad seljacima (jer nisu htjeli u zadruge, a htjeli su u crkve), nad građanskom inteligencijom jer nije podupirala komunističku partiju.
Postavljati bistu takvoj osobi je nemoralno, osobi koju je likvidirala partija kojoj je pripadao.

Priroda (nepriroda) partije je konspirativni rad na uništenju poluga društva, preodgoj preostalih; u partiju nisu mogli ući, ali ni izići iz partije.
Mogli su samo smrtno stradati. Na putu ili usput.Stalno nametanje povijesti jedne krvoločne ideologije posljedica je ruskog financiranja obilježja i lažnih tekovina partizansko-komunističkih djelovanja.
Hrvatska mora (a nije) zakonima onemogućiti isticanje obilježja krvoločne jugoslavenske, partizanske, komunističke ideologije.
(Hrvatski partizani nisu ustali protiv fašizma, jer bi onda glavne bitke u kojima bi ginuli bile bitke za oslobađanje Splita, Zadra, Rijeke a ne Kozara, Neretva i Sutjeska. Išli su u partizane jer je partizanija s komunističkim komesarima zagovarala revoluciju (krv) i Jugoslaviju.)

Poglavnik

Nad starim dvorom usred glavnog grada

ko plamen vječnog svietla stieg vihori;

u dvoru, blied od neprekidnog rada:

Poglavnik bdije, jer narod se bori.

I premda svu noć, ko uklete sjene,

more Ga brige mnogih podanika,

ipak Mu bdienjem izmučene sjene

sa smieškom prime stranog poslanika.

Ko dobra majka često prigne čelo

nad uzglavljima ranjenih junakâ;

ko brižan otac izlazi u selo

vidjeti poljske radove seljakâ.

A ipak nikad nitko ne će znati:

sa koliko se boraca On bori,

od kolikih Mu boli srdce pati

i kolikom Mu snagom duša gori!

Tek će budućnost, što će vedra teći,

znati, što bješe činio i htio,

a poviest naša s ponosom će reći:

Naš Poglavnik je velik vladar bio!

Vladimir NazorA. Augustinčić - poprsje A. Pavelića

Oznake: bista, nestali, IL Riba/, revolucija, ilegalno, sudbina skojevca, ikona, krvoločni režim, konspiracija, likvidacije, rusko financiranje, hrvatski partizani nisu antifašisti. oslobađanje S, Neretva, Sutjeska, Kozara

03

subota

ožujak

2018

BlogikaPriopćenje (nisu morali ništa priopćavati, mogli su odmah saopštiti) Vijeća za suočavanje s prošlošću je uz dokument popratila izjava akdemika (jazu - jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti) o antifašizmu kao pozitivnoj pojavi vezanoj za simbol komunističke, socijalističke i jugoslavenske zvijezde.

Logikom onog koji nikad neće biti nominiran za Nobelovu nagradu, propustio je zbog dosljednosti izjednačiti ustaško znakovlje zbog pozitivnog zalaganja za hrvatsku državu i samostalnost nacionalne države.
Danas je stvarnost hrvatska a ne jugoslavenska država (samostalnost je ulaskom u EU djelomično izgubljena, ali ne i izbrisana kao država u Kraljevini Jugoslaviji).
Očito je Vijeće ili prekratko vijećalo, ili su nas zbog nepostojanja logike poštedjeli dugog čekanja još goreg priopćenja. (Od glupih možeš očekivati samo loše ili gore.)

Priopćenje o neustavnosti Za dom spremni!, koji će iznimno tolerirati mrtvim pripadnicima HOS-a, nakaradno je zadiranje u sve segmente države, društva, postojeću kulturu i pripadnost određenoj civilizaciji, u ustavna prava svakog pojedinca.
U Ustavu RH se ne spominju ustaše, partizani, prošle ideologije. Ustav RH određuje politički poredak, ali na demokratskim osnovama čime se bitno razlikuje od ustaškog, partizanskog ili bilo kojeg drugog sustava u prošlosti Hrvatske. Samim tim Vijeće nije smjelo spominjati Ustav, osim u kontekstu demokracije.
Na ovaj, poprilično zloban i pokvaren, glupi način nisu pridonijeli uspostavi i učvršćenju važećeg Ustava, već su potpuno oskvrnuli temeljni pravni akt države. Dovoljno za javnu osudu tvoraca tog dokumenta.

Podrivanje temelja hrvatske države je stogodišnji plan istih političkih snaga, koje iako vremenski razdvojene zasebno usklađeno djeluju za ostvarenje istog cilja. To upućuje na centar moći koji rukovodi tim aktivnostima, i na potplaćenost svih koji su sudjelovali ili sudjeluju u tim aktivnostima.
Treba pronaći put novca kojim su obasuti pripadnici Vijeća i oni koji su imenovali Vijeće. I oštro kazniti.

Blogika jednog blogera: Hrvatska je demokratska, a Hrvati Za dom spremni.


Oznake: blogika, priopćenje, vijeće za suočavanje s prošlošću, gore priopćenje, ustav, temeljni pravni akt, oskvrnuće ustava, podrivanje temelja države, djelovanje za ostvarenje istog cilja, centar moći, novac, put novca, kazne

01

četvrtak

ožujak

2018

Davidov grijehMisle li kako će sramota biti sakrivena, varaju se

Politika pomirbe, kojom se nastojalo pospješiti tranziciju hrvatskog društva iz totalitarnog u demokratsko, zbog okolnosti (agresije na RH) nije provedena na ispravnim osnovama.
Pomirba se zasniva na nizu postupaka.
Popravljanje nanesene štete je moguće tek nakon sagledavanja posljedica, a posljedice su plod namjernog ili nenamjernog djelovanja. Odustajanje od mržnje ili osvete nije moguće bez oprosta, a oprost bez katarze.

katarza (grč. đ¬Ń±ÁĂ1Â), pojam koji znači pročišćenje, odn. oslobođenje. Pri tome je Hipokrat mislio na tjelesno očišćenje, tj. na istjerivanje iz tijela tvari koje uzrokuju bolest, a Platon na tjelesno i duševno, u smislu oslobađanja duše od tjelesnih sklonosti i strasti putem razvijena duhovnog života. Drugo, uže, specifično estetsko značenje toga pojma izložio je Aristotel. Kao prvi teoretičar tragedije on je držao da katarza treba izazvati strah i sažaljenje te tako »pročistiti« osjećaje gledatelja (O pjesničkom umijeću, VI). Uvriježilo se mišljenje da je Aristotelova definicija tragedije odgovor Platonovu viđenju pjesništva, koje navodno pobuđuje strasti umjesto da ih stišava. Aristotelovo shvaćanje katarze zapravo je tumačenje uvjerenja grčkih tragičara da se mudrost stječe učenjem kroz »patnju«. Katarza je kao termin doživjela mnoga tumačenja i različitu značenjsku upotrebu. U doba talijanske renesanse Antonio Minturno npr. naglašavao je uživanje i korist što ih u gledatelju izaziva tragedija, a Aristotelovo naučavanje revidirao je i Lodovico Castelvetro. U tragedijama francuskoga klasicizma i P. Corneille i J. Racine tumačili su katarzu u moralnome smislu, kao stanje koje će spriječiti gledatelja u ponavljanju kobnih postupaka tragičnih likova. G. E. Lessing vezao je katarzu s Aristotelovom etičkom kategorijom »mjere« (Hamburška dramaturgija, 1769). Prema F. Schilleru najsavršenija je ona tragedija u kojoj katarzu u gledatelja izaziva forma, a ne sadržaj. J. W. Goethe tumačio ju je kao ispaštanje i pomirenje sa sobom samih likova, a ne gledatelja. Od filozofskih je tumačenja katarze najpoznatije Schopenhauerovo (katarza kao univerzalna ljudska emocija suosjećanja). Katarzu su, među ostalima, tumačili i F. Nietzsche, I. A. Richards i N. Frye. Dugo interpretirana kao moralno ili mentalno pročišćenje, ona se danas ponovno razumijeva ponajprije u estetičkom okviru, kao u Aristotela.

Kao karakteristična metoda katarza se primjenjuje u psihoanalizi: potisnute neugodne emocije valja povezati s događajem koji ih je izazvao i tako ih, dovedene svijesti, verbalizirane ili pretvorene u djelatnost, odreagirati (’ odreagiranje), pa time prestaje njihovo djelovanje.

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?ID=30849


U preporukama Vijeća za suočavanje s prošlošću nisam primjetio niti jedan element neophodan u procesu koji psihologija, pravo, filozofija (i etika), ... ovim ili onim tumačenjem preporuča. Time su preporuke vijeća neobvezujuće (ništetne).Uplitanje politike u stručne poslove, kao naredbodavnog a ne provedbenog tijela, u apsolutističkom ili totalitarnom obliku uzrok je neuspjehu politike pomirbe, kojoj je nedostajala iscrpna raščlamba i osuda štetnosti titoističkog totalitarizma, na čijim bi se temeljima mogla graditi politika pomirbe.
Pomirbu tražiti na temelju zaboravljanja ili prešućivanja činjenica nije moguće. Zbog toga je ta politika propala. A društvo se našlo na pragu novih, razornijih podjela (na povlaštenu državnu sektu i obespravljeni narod).
Plenkovićevo Vijeće je dodalo novi čavao u lijesu hrvatske tolerantnosti. Kompromis (kojim lopovska vladajuća svita pribjegava) nije rješenje.
U društvu specijalizacije i podjele rada, ja znam tko je u neoružanom sukobu gubitnik ...

Bez glasne osude titova režima nije moguć suživot i demokracija.

Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova, promjenu Ustava, Ustavnih sudaca, sudaca Vrhovnog suda, svih nakaradnih zakona, političara, zabranu mnogih političkih stranaka, ... vrijeme je za vlast naroda.

ZA DRŽAVU DOSTOJNU ŽIVLJENJA!

Biblijska parabola

Kad je kralj David jednog dana predvečer šetao po krovu svoje palače, opazio je Bat-Šebu kako se kupa. Nikada prije nije vidio tako lijepu ženu. Odmah se zaljubio u nju te se raspitao za nju, a bilo mu je rečeno da je to "Bat-Šeba, kći Eliamova i žena Urije Hetita". David je poslao glasnika po nju te je spavao s njom. Ona mu je poručila da je trudna, što je bio veliki problem.

David je smislio kako će legalno doći do Bat-Šebe - poslao je pismo Joabu u kojem je napisao da Uriju postave tamo gdje je najžešći boj. Urija je poginuo u bici. Kada je to čula Bat-Šeba, žalovala je za mužem. Nakon nekog vremena David je poslao po nju te ju je oženio. Rodila mu je sina koji je umro, što joj je uzrokovalo još veću tugu. David ju je utješio i ponovno spavao s njom. Rodila je ponovno sina, koji je nazvan Salomon. Prorok Natan ga je nazvao Jedidja te je rekao da ga je Bog zamilovao. Bat-Šeba je nastavila živjeti na dvoru te je rodila još sinova. Prva Knjiga Ljetopisa spominje da je Bat-Šeba bila majka Šimeje, Šobaba, Natana i Salomona.
Kad je David bio na umoru, njegov sin Adonija je pomislio da će postati kralj. Stoga je priredio gozbu. Prorok Natan savjetovao je Bat-Šebi da ode Davidu i da mu kaže da Salomona postavi za kralja. Bat-Šeba je otišla u kraljeve odaje i rekla mu: "Gospodaru, ti si se zakleo službenici svojoj Jahvom, Bogom svojim: 'Tvoj sin Salomon kraljevat će poslije mene, on će sjesti na moje prijestolje.' A sada je, evo, Adonija postao kraljem, a ti, kralju, gospodaru moj, ništa o tome i ne znaš!" Kralj se tada zakleo Bat-Šebi da će Salomon biti kralj. Bat-Šeba mu se tada naklonila.

Salomon je bio proglašen kraljem, a Bat-Šeba kraljicom majkom. Kada je došla pred svoga sina, on joj se poklonio i zapovjedio da donesu stolac za nju te mu je sjedila zdesna. Bat-Šeba ga je htjela zamoliti da sluškinja Abišaga Šunamka postane žena Adoniji, ali je Salomon to odbio. Poslao je Benaju koji je ubio Adoniju.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Bat-%C5%A0eba


David's Punishment, by Julius Schnoor von Carolsfeld

Oznake: politika pomirbe, tranzicija, totalitarizam, demokracija, pomirba, niz postupaka, latarza, Vijeće sa suočavanje s prošlošću, ništetnost, titov režim, 2 000 000 biračkig glasova, biblijska parabola, kralj David, Bat-Šeba, Urija, prorok Natan, Salomon