30

utorak

siječanj

2018

BlesoDvojbe (o apsolutističkoj vlasti) (ne postoje)Ministar pravosuđa glasi kao osoba koja je dva puta pisala ovršni zakon. Po reakcijama građana, neuspješno.

Treća prigoda (u kojoj najavljuje ekspertnu skupinu, glave zakona, trlja trlja, ...) poraz je nas, a ne uspjeh krkana kojeg treba vilama najuriti.
Nedemokratski je pisati zakone, ministri i saborski zastupnici pokreću inicijativu za promjenu zakona. Ne pišu zakone.
Pravo mijenjati i pisati zakone ima samo narod (biračko tijelo). Uz široku i kvalitetnu raspravu, usaglašavanje i formaliziranje tih procesa.
Proglašavanje zakona važećim je krajnji čin u kojem sudjeluje "vlast" (ministri, vlada, saborski zastupnici).

Krkan koji se šepuri kao nedodiriva krava po javnoj (okupiranoj) televiziji nema snage podjednako organizirati javne skupove i istom retorikom nastupati među narodom (po pitanju ovršnog ili bilo kojeg drugog zakona).
Treba tu nakazu najuriti (onako kako zaslužuje).
Niti ću sudstvo plaćati, niti ću policiju plaćati da takvi mamlazi zastrašuju sve oko sebe svojom nepripadajućom moći.


Ovršni zakon mora izostaviti ovrhu nekretnina u omjeru manjem od 1 (za 1 kunu duga mogu zaplijeniti samo 1 kunu), troškovi ovrhe ne mogu biti veći od simbolične takse (desetak kuna)(jer zašto bi pristajali na neutralno posredovanje državnih ustanova ako ih nakon plaćenoga poreza dodatno plaćamo), proces ovrhe mora biti javan i brz.

Blesana koji smatra moje vlastitim sredstvom za prisvajanje ne pripadajućih ovlasti treba javno osramotiti i udaljiti iz državnih ustanova.
Bleso.


Oznake: ministar pravosuđa, ovršni zakon, građani, vile, nedemokratski, inicijativa za promjenu zakona, šepurenje, javna televizija, ne pripadajuće ovlasti, bleso

26

petak

siječanj

2018

Država (nezavisna) Hrvatska, država pobjednikaPovelja UN-a, čija je RH članica, brani rat kao sredstvo rješavanja međudržavnih sporova. Nakon strahota Drugog svjetskog rata, razvoja oružja za masovna uništenja i lančanoga uključivanja država u započete sukobe osnovna zadaća UN-a je očuvanje svjetskog mira.

Nakon takvog razvoja međunarodnog prava, specijalni rat provođen iznutra je jedini učinkoviti oblik razaranja država koje se nalaze na putu silnika (agresora).


U Republici Hrvatskoj je na djelu rusko-srpska agresiji umotana u sukobe koji su unutarnja pitanja svake članice UN-a.
Rusi financijski potpomažu obnovu lažnih partizanskih spomenika (partizanski pokret je lažiran, povijesni falsifikat po humanim dosezima i povijesni falsifikat po zlodjelima koja su počinili), potpomažu političko održavanje svoje služinčadi (prosrpskih i projugoslavenskih strančica i polupolitičara).
Frljić, Pilsel, (zaboravljeni) Jergović i Klasić, ... Matić, Glavašević (ml.), Kosor, Šeks, pola HDZa (iako je riječ o više od polovice), Plenković, Milanović, ustavni suci, vrhovni suci, sudstvo, državna administracija na svim razinama, ...
Jugoslavensko prosrpsko-proruska postsocijalistička neosocijalistička primitivna potplaćena rulja koja iz totalitarizma povratkom u apsolutizam otvara vrata specijalnom ratu i razaranju Republike Hrvatske iznutra.
Kakvo Ministarstvo ljubavi, Ustav RH ili satira? Rat je.

Na sprovodima ili pred kirurškom dvoranom nismo satirični. (Satira ima ograničen doseg korištenja.)


Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova koji će preuzeti odgovornost za vlastito postojanje i državu koja im mora služiti. Državu koju neće nitko razarati.
Ako u tom ratu ne pobijedimo, posljedice će biti ravne oružanoj agresiji (koju smo nejednom pretrpjeli).

Hrvatsku nemojte braniti na koljenima, nego na biračkim mjestima. To je sada prva linija obrane (i rata koji se nesmiljeno vodi).

Za Hrvatsku dostojnu življenja. Dignite glas obespravljeni, osiromašeni, ugnjeteni, radišni, pošteni, vjerni, iskreni.
Za Hrvatsku u kojoj ćete biti svoji i radosni.Oznake: povelja UN-a, rat, drugi svjetski rat, oružja za masovna uništenja, specijalni rat, razaranje iznutra, rusko-srpska prikrivena agresija, ograničeni doseg satire, obrana Hrvatske, biračka mjesta, Za Hrvatsku, 2 000 000 glasova

19

petak

siječanj

2018

Zablude hrvatskog gospodarstvaPoduzetništvo (gospodarsko poslovanje) se temelji na smišljenoj gospodarskoj aktivnosti s ciljem postizanja dobiti.
Svi troškovi poslovanja i dobit se prenose na potrošača.

Bruto plaće, trošak materijala, trošak energije, trošak tehnologije (patenti, autorska prava, ..), ostali troškovi, dobit se oporezovani porezom na dodanu vrijednost (PDV) prenose na korisnika.

Sve poreze (pa i povećane poreze zbog poreznih razreda) plaća potrošač.
Opravdana zamjerka poduzetnika o prevelikom poreznom opterećenju (doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje radnika su oporezovani PDV-om) (samo) potrošača, što uzrokuje manju kupovnu sposobnost a time i manju poduzetničku mogućnost često je protumačena kao bespotrebno i preveliko poduzetničko plaćanje poreza (rastrošnoj) državi. Poduzetnici nikad ne plaćaju poreze, oni svoje poreze prevale na potrošače.

Samo potrošači plaćaju poreze.

Poduzetnici prikupljaju poreze i uplaćuju državnoj instituciji. Taj mehanizam naplate PDV-a u ime države, bez naknade za novčane transakcije, je čudan.

Potrošači plaćaju državi porez po društvenom ugovoru. Plaćaju funkcioniranje države (policija, vojska, pravosuđe, ...).
Kad poduzetnici ne bi naplaćivali porez od potrošača, nego bi dostavljali podatke o računu poreznoj upravi, bilo bi očito tko jedini plaća poreze.

Umjesto učestaloga ukazivanja na najopterećeniju skupinu u društvu (potrošači), na pogođenost potrošača koji manje ili ništa ne zarađuju, društvo stvara percepciju o poreznoj pogođenosti poduzetnika.
Prvi korak ka savladavanju teške gospodarske i društvene krize je olakšavanje položaja potrošača tako da nije samo potrošač već je ili poduzetnik ili radnik.


Svima mora biti jasno kako pojedinac bez rada i/ili poduzetništva ne može lako živjeti. Spoznaja o poreznom opterećenju samo potrošača je najveći poticaj za veću gospodarsku aktivnost svakog radno sposobnog člana društva.Oznake: poduzetništvo, gospodarsko poslovanje, potrošači, poduzetnici, troškovi poslovanja, porezi, prikupljanje poreza, PDV, spoznaja

13

subota

siječanj

2018

Hrvatski Jurassic ParkHrvatski kvazi umjetnici umjesto nadahnuća u slabašnoj, razoružanoj, osiromašenoj, skoro pokorenoj Hrvatskoj koja se epskim naporom obranila od jugoslavenske velikosrpske agresije, napaja se mržnjom i satirom usmjerenom kako bi prikrila jugoslavenštinu i srpstvo današnje sudbene i izvršne vlasti, te obavještajne zajednice.
Srpsko ruska služinčad.

Hrvatska se mora osloniti na radišnije i poštenije sustave od onog koji nudi rusko-srpska vojna, obavještajna, prikrivena, krvavim novcima financirana, iz Moskve dirigirana, orkestrirano usklađena svojta.

Nešto ruskih novaca Hrvatsku paralizira jer nitko ne želi razračunati s ruskim agentima i uplitanjem u unutarnja pitanja jedne države.
Rusija baulja svjetskim bespućima. Slabašna i prezrena, zaostala i primitivna. Sila koja je samo sila (bez razloga za postojanje sile).

Hrvatski kvazi umjetnici ne poimaju odnose (na rubu pameti). Čeka ih obračun s razularenom, sarkastično-nasilnom, neinventivnom ali brutalnom, neumjetničkom, nesatiričkom, bezobraznom ruljom. Bez alibija umjetničkih sloboda. Brutalno, krvavo suočavanje s vlastitm umjetničkim bićem.

Krv i sloboda. Bez krvi nema slobode, ni krvi bez slobode.


Oznake: Hrvatska, kvazi umjetnici, razoružani, osiromašeni, epska obrana, agresija na Hrvatsku, srpsko ruska služinčad, ruski novci, ruski agenti, uplitanje u unutarnja pitanja, poimanje odnosa, na rubu pameti, sarkastično-nasilna rulja, krv, sloboda

04

četvrtak

siječanj

2018

Savudrijska uvala - grobište moderne slovenske nacijeKomunjare (svih mora), združite se.

Slovenska anacionalna, ateistička, srpsko-ruska komunjarska svojta Sloveniju razdire na dvoje. Na one koji su protiv komunjara i na one koji su protiv komunjara ali će zbog nekog razloga glasati za komunjare.
Sve komunjare ovog svijeta imaju osnovni zadatak razoriti društvo - obitelj, narod, naciju, državu.

Slovenske komunjare nemaju drukčiju zadaću. Njih Slovenija ne zanima. Bitno im je unijeti razdor i raspoloviti slovensko društvo.

Iako međunarodno-pravno razgraničenje nije upitno (njihov bogek tito je rekao: Trst je naš!), zbog razaranja slovenskog društva, slovenski partizani (koljači) ustrajavaju na teritorijalnoj ekspanziji. Tko bi nacionalno određen javno progovorio o pravnim okvirima razgraničenja?

Komunjarama je važna samo vlast, privilegiran položaj, provođenje politike rastakanja obitelji, naroda, nacije, države, uvođenje jednakosti (u čemu se očituje jednakost ako ne priznaju jednakost političkog glasa - demokraciju?).
Nezrelost građanske političke opcije ukazuje na propast moderne slovenske države i društva - s krvolocima neće stići niti do polovice zaljeva.

Slovenija je izgubila nacionalni identitet. Zadaća socijalista (stvaranje socijalizma parlamentarnim putem), nastavak titove (srpsko-ruske) politike uništavanja identiteta je nadomak ostvarenja.Oznake: Savudrijski zaljev, komunjare, anacionlna, ateistička, slovenija, razdor na dvoje, vlast, privilegije, rastakanje obitelji i naroda, rastakanje nacije, uništavanje identiteta, socijalisti, socijaldemokracija